اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا احمدی‌ نژاد در کنار ملک عبدالله نشست؟


شب گذشته، ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی در مهمانی که به مناسبت خوشامدگویی به سران کشورهای اسلامی، برگزار کرده بود، رئیس جمهور ایران را خطاب کرده و از وی خواست که برود و در کنار او بنشیند.

تابناک: شب گذشته، ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی در مهمانی که به مناسبت خوشامدگویی به سران کشورهای اسلامی، برگزار کرده بود، رئیس جمهور ایران را خطاب کرده و از وی خواست که برود و در کنار او بنشیند.

تحلیلگر تلویزیون عربستان ـ که این مهمانی را پوشش می‌داد ـ گفته است که احمدی‌نژاد نیز آمد و در کنار ملک عبدالله با کت و شلواری تیره قرار گرفت.

عبدالله الچماری در این باره افزود: در نظر گرفتن جای مناسبی برای حضور احمدی‌نژاد در کنار ملک عبدالله، حامل پیام مهمی برای هر دو ملت ایران و البته ملت عربستان است و آن اینکه ملک عبدالله بدین وسیله می‌خواهد اعلام کند، ایران و عربستان دو کشور مسلمان هستند که لازم است، به رغم تفاوت‌ها با هم همکاری داشته باشند.

یکی دیگر از کار‌شناسان سعودی در این باره گفته است که دعوت احمدی‌نژاد برای نشست در کنار پادشاه عربستان سعودی، این پیام را برای رئیس جمهور ایران داشته که اقدامات عربستان در سوریه ضد ایران نیست و ایران باید این موضوع را درک کند.

گفتنی است، در این اجلاس سران، بیش از چهل کشور از مجموع ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی هستند، در حالی که سوریه در این اجلاس غایب است و بررسی اوضاع و بحران این کشور نیز بر این اجلاس سایه افکنده است.

در این باره باید گفت، نقش کارآمد ایران در این اجلاس که اهداف خاصی را درباره سوریه دنبال می‌کند، تا بدانجا اهمیت دارد که رسانه‌های غربی و عربی نسبت به این موضوع اذعان دارند. در همین زمینه، شبکه فرانس ۲۴ دیروز خاطرنشان کرد که رئیس جمهور ایران، عربستان را در زمین خودش به چالش می‌کشد.

کار‌شناسان و ناظران بر این باورند که به رغم اینکه ۵۷ کشور اسلامی در سازمان همکاری‌های اسلامی مواضعی متفاوت دارند، اجلاس کنونی مکه با نقش تعیین کننده ایران، کمک می‌کند تا حل مسأله سوریه خروجی این اجلاس بوده و از سوی دیگر، بازدارنده نقشه‌های محور غربی ـ عربی در این زمینه باشد؛ برخی از رسانه‌های عربی هم به نقش‌آفرینی ایران در این اجلاس تأکید دارند.

السفیر و الجزیره از جمله رسانه‌های عربی هستند که رویارویی ایران با عربستان را در اجلاس مکه بازتاب داده‌اند. همچنین «الرای» به بازتاب سخنان وزیر خارجه مصر درباره نقش موثر ایران در اجلاس مکه پرداخته است.

به گزارش «الرای»، «محمد کامل عمرو»، وزیر خارجه مصر امروز اظهار داشت: مصر از ایران انتظار دارد با توجه به اینکه همچنان روابط خوبی با نظام سوریه دارد، این کشور را از پیامدهای ادامه وضعیت کنونی آگاه سازد.

«عمرو رشدی»، سخنگوی وزارت خارجه مصر نیز با اشاره به دیدار وزیران خارجه ایران و مصر در حاشیه اجلاس مکه اظهار داشت: قاهره در این دیدار بر عزم خود در زمینه حل بحران سوریه تأکید کرده است.    


ویدیو مرتبط :
شعر طنز / احمدی نژاد، سلطان کاپشن! / نشست حامیان احمدی نژاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پشت پرده دعوت ملک عبدالله از احمدی‌ نژاد



پشت پرده دعوت ملک عبدالله از احمدی‌ نژاد

در شرایطی که روابط ایران و عربستان در ماه‌های اخیر به دلایل گوناگون، یکی از پرتنش‌ترین دوره‌های خود را می‌گذراند، دعوت ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی از محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران برای سفر به این کشور، امری جالب توجه بوده است؛ اما جالبتر از آن، دلیل این دعوت، یعنی برگزاری اجلاس اضطراری سران کشورهای اسلامی است که از وجود برنامه‌هایی از سوی عربستان حکایت دارد.

علت دعوت ملک عبدالله از احمدی‌ نژاد, ملک عبدالله، پادشاه عربستان

روز گذشته، رسانه‌های رسمی عربستان سعودی اعلام کردند که سفیر این کشور در تهران، دعوت‌نامه‌ای را که از سوی ملک عبدالله، پادشاه این کشور برای محمود احمدی‌نژاد فرستاده شده بود، به اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهور تحویل داده است.

محتوای نامه فرستاده شده، دعوت از رئیس جمهوری کشورمان برای شرکت در اجلاس اضطراری سران کشورهای عضو اجلاس همکاری اسلامی است که قرار است روزهای چهاردهم و پانزدهم اوت در شهر مکه برگزار شود.

این در حالی است که از یک سو، محتوای این اجلاس اضطراری و اصولاً دلیل برگزاری چنین اجلاسی دقیقا مشخص نیست و از سوی دیگر، زمان برگزاری آن (در آستانه اجلاس عدم تعهد در ایران) بسیار شک‌برانگیز است.

در رابطه با محتوا، دولت سعودی تنها به بیاناتی کلی بسنده و اعلام کرده که هدف و دستور کار اصلی این اجلاس، «تقویت وحدت و یکپارچگی امت اسلامی» است؛ اما افزون بر این، اعلام شده که بحران سوریه و نیز کشتار مسلمانان در میانمار در بالاترین دستور کار این اجلاس است.

اما آنچه بیش از هر چیز دیگری برگزاری این اجلاس اضطراری را مهم جلوه می‌دهد، زمان برگزاری آن در آستانه اجلاس عدم تعهد در ایران است.

با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای اسلامی عضو جنبش عدم تعهد نیز هستند و قرار است در زمانی نزدیک به همین تاریخ در تهران با یکدیگر دیدار کنند، بی‌گمان اقدام دولت سعودی دربردارنده اهدافی خاص است.

در تحلیل این امر، می‌توان گفت مهمترین هدف سعودی‌ها، کم اهمیت جلوه دادن اجلاس عدم تعهد از طریق برگزاری اجلاسی بدیل برای آن است. بر این اساس، دولت سعودی قصد دارد با دور هم جمع کردن سران کشورهای اسلامی، در عمل اجلاس تهران را کم اهمیت یا بی‌اهمیت جلوه دهد.

از سوی دیگر، با توجه به اینکه بنا به اعلام دولت عربستان، یکی از دستور کارهای این نشست را موضوع سوریه تشکیل می‌دهد و با توجه به اختلاف شدید مواضع ایران و عربستان در این موضوع، یکی دیگر از اهداف سعودی‌ها می‌تواند اعمال فشار بر ایران در این زمینه و یا دست‌کم بیرون کردن این موضوع از دستور کار اجلاس تهران باشد تا به این ترتیب، ابتکار عمل در مسأله سوریه از دست ایران خارج شود.

به این ترتیب، می‌توان گفت هدف نهایی این اجلاس، نه تنها همبستگی و یکپارچگی امت اسلامی نیست، بلکه در عمل تفرقه‌اندازی به سبک سعودی و استفاده از موقعیت برای دسترسی به اهداف حاکمان این کشور به شمار می‌رود..../تابناک