اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پشت پرده تشکیل سریالی مناطق آزاد در ایران



اخبار,اخباراقتصادی  , مناطق آزاد تجاری و صنعتی

موج آزادی تجارت در كشور و امتیازاتی كه برای ذینفعان به دنبال دارد روز به روز بر تعداد مناطق آزاد تجاری و صنعتی می افزاید و هر روز با طرحی جدید در مجلس با عنوان تشكیل منطقه آزادی دیگر روبرو می‌شویم. در حال حاضر 10 منطقه آزاد و 33 منطقه ویژه اقتصادی در كشور وجود دارد، با این حال طرح ایجاد مناطق آزاد مهران، بوشهر و اردبیل نیز به تازگی در دست بررسی قرار گرفته است.

به گزارش تابناک ، ایجاد مناطق آزاد تجاری-صنعتی در ایران با برخورداری از معافیت‌های گمركی، مالیاتی و سایر امتیازات قانونی با توجه به عدم عضویت كشور در سازمان تجارت جهانی و عدم استفاده از ظرفیت موافقتنامه‌های تجاری بین‌المللی می‌تواند زمینه بهره مندی بالا برای برخی افراد را ایجاد كند.

نمایندگان برای جلب نظر مردم حوزه انتخابی خود تمام سعی‌شان را برای ایجاد این امكان در منطقه به كار می‌بندند فارغ از آنكه این طرح برای كشور چه عوایدی خواهد داشت.

نمایندگان برای دستیابی به خواسته‌هایشان طرح‌هایشان را با هم تاخت می‌‌زنند و به مناطق ویژه یکدیگر رای می‌دهند. این نماینده به ویژه شدن استان نماینده دیگر رای می‌دهد و آن نماینده به آزاد شدن منطقه ویژه استان دیگر.

اما در عمل بررسی عملكرد این مناطق نشان می دهد به جز افزایش روز افزون واردات این مناطق عایدی دیگری برای كشور نداشته است. در سال 88، واردات از مناطق آزاد 10 برابر صادرات آن بوده است. در سال 92 نیز 132 میلیون دلار كالا از این مناطق صادر شده و در مقابل 3.2 میلیارد دلار كالا وارد شده است.

ایجاد مناطق آزاد برای نخستین بار در برنامه اول توسعه در دستور كار قرار گرفت و سه منطقه آزاد كیش، قشم و چابهار در سال 1372 و پس از آن سه منطقه آزاد اروند، ارس و انزلی در سال 1382 و منطقه آزاد ماكو در سال 1389 تاسیس شدند.

این طرح درواقع یك الگوبرداری از مناطق آزاد چین بود اما آنها برنامه‌ریزی کردند برای اینکه چگونه از مناطق آزاد انتقال سرمایه و تکنولوژی به سرزمین مادر داشته باشند تا تعامل مثبت شکل بگیرد اما به گفته كارشناسان امروز در مناطق آزاد ما هیچ برنامه اتصالی به داخل سرزمین وجود ندارد. هیچ سرریزی هم ندارد در منطقه پیرامون خود چون داخل حصار است و توسعه ارگانیک تعریف نشده است. از این رو مناطق آزاد به جای آنکه باعث توسعه شود، مانع توسعه می‌شود.

با وجود آنكه محدوده مناطق آزاد در دنیا 200 هکتار و بسیار محدود است ولی در ایران می‌بینیم مدام با طرح‌ها و لوایح بر این پهنه اضافه می‌کنند. این در حالی است كه تا كنون هیچ طرح جامعی نیز برای مناطق آزاد تدوین نشده است.

البته شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی هم اخیرا به ریاست معاون اول رئیس جمهور با ایجاد ۸ منطقه ویژه و آزاد اقتصادی موافقت کرده است. برهمین اساس، پیشنهاد لایحه ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در شهرستان‌های فسا، ابرکوه، میبد، گچساران، ارومیه، خواف و قوچان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از ارائه نظرات مختلف به تصویب رسیده است.

در همین جلسه جلسه اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور و دبیر شورا پیشنهاد لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون در استان گلستان را هم مطرح کرد و پس از بحث و تبادل نظر در خصوص آن و نیز توضیحات استاندار گلستان پیرامون قابلیت‌ها و مزیت های منطقه اینچه برون، با رای مثبت اعضای جلسه به تصویب رسیده است.


  اخبار اقتصادی  -  تابناک
 


ویدیو مرتبط :
معرفی مناطق آزاد ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فیگارو : رایزنی های پشت پرده ایران و آمریكا درباره بحران سوریه



 

فیگارو : رایزنی های پشت پرده ایران و آمریكا درباره بحران سوریه

 

فیگارو می نویسد در این گفتگوهای محرمانه دو طرف ایرانی و آمریكایی توافق كرده اند كه هر حكومت جدیدی كه در سوریه روی كار بیاید باید در جهت ایجاد ثبات منطقه ای حركت كرده و با همه قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای روابطی سازنده و متعادل برقرار سازد.

روزنامه فرانسوی فیگارو طی گزارشی مدعی شد كه ایران و آمریكا تا كنون چند دور مذاكرات محرمانه درباره بحران سوریه داشته اند.

این روزنامه فرانسوی روز یكشنبه به نقل از برخی دیپلمات های فرانسوی و نیز منابعی از اپوزیسیون سوریه نوشته است كه ایران و آمریكا تا كنون دو دور مذاكرات داشته اند كه یك دور آن در اواخر ماه آگوست و یك دور دیگر آن در اوایل سپتامبر سال جاری میلادی بوده است .

فیگارو به مكان این مذاكرات اشاره ای نكرده است اما نوشته است كه در این مذاكرات راهكارهای برون رفت سوریه از بحران و راه های انتقال مسالمت آمیز قدرت در این كشور و نیز تشكیل شورای عالی نظامی به سبك مصر برای سوریه برای كنترل اوضاع و گردش آرام قدرت از حكومت اسد به یك حكومت جدید مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است.

این گزارش روزنامه فیگارو در حالی است كه ایران و آمریكا از ابتدای بحران سوریه سیاست هایی به غایت متفاوت و متضاد درباره این بحران در پیش گرفته اند و در حالی كه واشنگتن از مخالفان حكومت بشار اسد پشتیبانی كرده و فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه حكومت اسد را دو چندان كرده ، ایران آشكارا از حكومت بشار اسد حمایت كرده و غرب و آمریكا را به فتنه انگیزی در سوریه متهم می كند.

اما روزنامه فیگارو در گزارش اخیر خود به نقل از یك دیپلمات آگاه فرانسوی می نویسد كه ظاهرا ایران متقاعد شده كه رژیم بشار اسد با یك حكومت جدید جایگزین شود .

فیگارو می نویسد در گفتگوهای محرمانه بین ایران و آمریكا ، دیپلمات های آمریكایی از ایران خواسته اند كه با خروج نیروهای آمریكایی از عراق ثبات منطقه و عراق را بر هم نزنند و در مقابل ایرانیان نیز از آمریكای خواسته اند تا در صورت سقوط رژیم بشار اسد از یك حكومت جدید سوریه كه روابط خصمانه ای با ایران داشته باشد ، حمایت نكنند.

بر اساس این گزارش ایران به هیچ وجه حاضر به تشدید درگیری و بروز یك جنگ داخلی در سوریه نیست و ترجیح می دهد تا روند انتقال قدرت در این كشور به آرامی و بدون ایجاد آشوب و ناامنی انجام شود.

فیگارو می نویسد در این گفتگوهای محرمانه دو طرف ایرانی و آمریكایی توافق كرده اند كه هر حكومت جدیدی كه در سوریه روی كار بیاید باید در جهت ایجاد ثبات منطقه ای حركت كرده و با همه قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای روابطی سازنده و متعادل برقرار سازد.

این روزنامه فرانسوی به نقل از سفیر فرانسه در دمشق مدعی می شود كه اخیرا ایران به حكومت بشار اسد توصیه كرده كه به جای تیراندازی به سمت مخالفان در خیابان ها و كشتار آنها ، با شناسایی رهبران معترضان آنها را شبانه در خانه هایشان دستگیر كنند .

فیگارو همچنین در این گزارش مدعی می شود كه واحدهایی از سپاه پاسداران كه از سوی ایران برای مقابله با ناتو به لیبی اعزام شده بودند همزمان با پایان كارحكومت قذافی به سودان و سوریه بازگشته اند.../عصرایران