اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پدر جذامیان ایران درگذشت



اخبار,اخبار اجتماعی,سیّد محمدحسین مُبَیِّن

دکتر محمدحسین مبین، پدر جذامیان ایران درگذشت.

مراسم تشیع و تدفین این بزرگ مرد علم پزشکی کشور فردا در وادی رحمت تبریز برگزار خواهد شد.


گفتنی است، سیّد محمدحسین مُبَیِّن متولد ۱۳ آذر ۱۳۰۶، تبریز، پزشک، نویسنده و شاعر اهل تبریز است. به جهت فعالیت‌های گسترده دکتر مبین، در حوزه بیماری جذام، از وی به عنوان «پدر جذام ایران» یاد می‌شود. وی در ریشه‌کنی این بیماری در ایران، نقش به سزایی داشت.


استاد مبین از بهمن سال ۱۳۵۳ به عنوان عضو افتخاری «انجمن کمک به جذامیان ایران» و چند سالی نیز به عنوان رئیس «انجمن کمک به جذامیان آذربایجان» به بیماران جذامی خدمت کرده است.


دکتر مبین نه تنها درانجمن «حمایت از جذامیان» بلکه در بقیه مجامع خیریه نیز از آن جمله «کمیته امداد امام خمینی»، «انجمن خیریه نوبر تبریز»، «مؤسسه حمایت از مستمندان» و «هیئت عیادت از بیماران» فعالانه حضور داشته و همکاری می‌نماید. وی در سال ۱۳۵۵ به عضویت «هیئت تحریریه مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز» انتخاب و هم اکنون نیز به این همکاری ادامه می‌دهد.


دکتر مبین در آبان ماه ۱۳۶۷ بازنشست شد؛ اما با این حال خدمات خود را به عنوان رئیس «مرکز بررسی و تحقیق بیماری‌های پوست آذربایجان شرقی» و «بیمارستان جذامیان باباباغی تبریز» کماکان ادامه داد.


بیمارستان جذامی باباباغی در سایه فعالیت‌های وی پیشرفت قابل توجهی در بعد کمی و کیفی یافته و به مرکز فعالی برای تحقیق و بررسی جذام و درمان نگهداری جذامیان تبدیل شده است.


در زمینه تعلیم و آموزش بیماری‌های پوست به مرکز مجهز علمی و عملی مبدل شده و دانشجویان پزشکی، پرستاری، کارشناسان و کاردانان علوم آزمایشگاهی و دانشجویان علوم انسانی و پیراپزشکی از امکانات آموزشی این مرکز استفاده کرده و عده زیادی از دانشجویان پزشکی پایان‌نامه‌های تحصیلی خود را با راهنمایی و همکاری دکتر مبین تدوین و تهیه می‌کنند.


از این پزشک، چند کتاب شعر نیز به نام‌های «به یاد شهریار»، «سخنان عارفانه و نصایح حکیمانه نظامی گنجوی»، «غنچه‌های خونین»، «عاشیقلار»، «گل باهاریم گل» و «قوش یوواسی» منتشر شده است.


دکتر مبین، به دلیل خدمات انسان دوستانه بی نظیر خویش بارها از طرف سازمانهای بین المللی از جمله یونیسف مورد تقدیر قرار گرفته بود و فروغ فرخزاد شاعره ی پر آوازه معاصر ایرانی با الهام از حرکتهای خیرخواهانه وی فیلمی مستند به نام «این خانه سیاه است» ساخته است.

اخبار اجتماعی - خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
مصاحبه ترکی مرحوم دکتر محمدحسین مبین پدر جذامیان ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استاد حمید سمندریان پدر تئاتر ایران درگذشت+تصاویر



استاد حمید سمندریان پدر تئاتر ایران درگذشت

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

حمید سمندریان که استاد بازیگرانی نظیر سعید پورصمیمی، پرویز پورحسینی، فتحعلی اویسی، حامد بهداد، حمید فرخ نژاد، آشا محرابی و حسام نواب صفوی بود، در 81 سالگی درگذشت.

به گزارش شبکه ایران حمید سمندریان که به پدر تئاتر ایران ملقب بود و سهم بسزایی در پرورش تعداد زیادی از بازیگران حال حاضر تئاتر ایران داشت صبح امروز درگذشت.

سمندریان مدتها بود که از بیماری سرطان کبد رنج می برد و در نهایت نیز همین بیماری او را به زانو درآورد.

حمید سمندریان طی سالهای اخیر بیش از هر چیز به واسطه کلاسهای آزاد بازیگری اش شناخته می شد؛ کلاسهایی که جمعی از مستعدترین بازیگران را به سینما و تئاتر و تلویزیون ایران زمین ارائه داد.

 

سعید پورصمیمی،مریم معترف، سوسن تسلیمی، فریبرز عرب نیا، احمد آقالو، پرویز پورحسینی ،امین تارخ، احمد ساعتچیان، محمد رحمانیان، محمدرضا جوزی، محمد یعقوبی، امیر جعفری، فتحعلی اویسی، فردوس کاویانی، مهران مدیری، میرطاهر مظلومی، پیام دهکردی، نوید فرید، شهاب حسینی، حامد کمیلی، حامد بهداد، نگار فروزنده، یوسف تیموری، رابعه اسکویی، مجید صالحی، فرزاد حسنی، شهرام عبدلی، قطب الدین صادقی، کیومرث مرادی، علیرضا اشکان، حمید فرخ نژاد، الیکا عبدالرزاقی،حمید میهن دوست، آشا محرابی و حسام نواب صفوی جمعی از مشهورترین بازیگرانی هستند که اصول آکادمیک بازیگری را نزد سمندریان آموخته اند.

 

سمندریان همسر هما روستا بازیگر برتر تئاتر و سینمای ایران بود. هما روستا درباره آشنایی اش با استاد سمندریان گفته بود:« در دانشگاه هنرهای زیبا با ایشان آشنا شدم. آن زمان تدریس می کرد. به من گفت چرا بازی نمیکنی، من هم گفتم خوب نمی توانم فارسی صحبت کنم. ایشان هم بنا شد اگر در نمایشی به بازیگری با لهجه آلمانی نیاز پیدا کرد از من استفاده کند. از همان جا علاقه ای بین ما شکل گرفت که به ازدواج ما منتهی شد.» این زوج هنرمند یک فرزند پسر به نام کاوه دارند که فارغ التحصیل کامپیوتر است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

حمید سمندریان و همسرش هما روستا در کنار هم

 

حمید سمندریان متولد 1310 تهران بود و شروع فعالیت تئاتریش در حین تحصیل در دوره متوسطه بود. او در کلاس‌های تئاتر و هنرپیشگی استادان حسین خیرخواه، شباویز و نصرت کریمی شرکت و تحصیل نمود. این کلاسها زیر نظر استاد عبدالحسین نوشین اداره می‌شد. حمید سمندریان همچنین ویلون می‌نواخت و از شاگردان ذوالفنون بود.

وی پس از اتمام دوره دبیرستان به اروپا سفر کرد و در آلمان دوره مهندسی شوفاژ سانترال را در دانشگاه صنعتی برلین گذراند اما بعد از آن به کنسرواتور عالی موسیقی و هنرهای نمایشی هامبورگ وارد شد. برخورد با تئاتر آن ‌قدر برایش گسترده بود که مجالی برای موسیقی نمی‌گذاشت و شاید برای همیشه از موسیقی خداحافظی کرد.

وی طی شش سال به صورت آکادمیک تحت آموزش «ادوارد مارکس» که یکی از استادان برجسته تئاتر بود اصول و مبانی کارگردانی و بازیگری را آموخت و همزمان در آلمان به صورت حرفه‌ای مشغول به کار شد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

حمید سمندریان در کنار تندیس اش در تماشاخانه ایرانشهر

 

وی پس از پایان این دوره به دعوت اداره هنرهای نمایشی دراماتیک اداره کل هنرهای زیبای کشور به ایران برگشت و به سرعت نمایشنامه «دوزخ» یا «دربسته» اثر «ژان پل سارتر» را در تالار نوبنیاد همین اداره به روی صحنه آورد، ضمنا با همکاری دکتر مهدی فروغ به تاسیس هنرستان آزاد هنرهای دراماتیک که وابسته به هنرهای زیبای کل کشور بود دست زد.

بعد از آن حمید سمندریان به دعوت مهندس هوشنگ، دکتر برکشلی و با همکاری دکتر مهدی نامدار دانشکده تئاتر دانشگاه تهران را بنیان گذاشتند. سمندریان به جز نگارش نمایشنامه و کارگردانی تئاتر تا اواخر عمر کار تدریس را بدون وقفه در دانشگاه‌های تهران و کلیه دانشگاه‌های تئاتری و به ویژه آموزشگاه آزاد بازیگری اش ادامه داد. آخرین نمایش به کارگردانی وی نیز «ملاقات با بانوی سالخورده» اثر جاودانه «فردریش دورنمات» بود که سال 86 روی صحنه رفت./شبکه ایران