اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پاسخ دانشگاه علامه به اتهامات واردشده به اساتید



پاسخ دانشگاه علامه به اتهامات واردشده به اساتید

پاسخ دانشگاه علامه به اتهامات واردشده به اساتید

دانشگاه علامه طباطبایی با صدور بیانیه‌ای درباره اتهاماتی که در روزهای اخیر به اعضای هیات علمی این دانشگاه وارد شده است، پاسخ داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی،  متن این بیانیه به شرح زیر است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، ضمن ابراز سپاس از پیام‌های فراوان استادان، دانشجویان، همکاران و جامعه علمی و فرهنگی کشور برای اعلام حمایت و آمادگی برای همکاری در جهت ارتقای فعالیت‌های علمی در این دانشگاه، با توجه به پاره‌ای از مطالب عنوان شده در مورد استادان این دانشگاه در روزهای اخیر، نکات ذیل را جهت اطلاع جامعه علمی کشور بر می‌شمارد:

1- استادان، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه‌های کشور از جمله فرهیخته‌ترین و منزه‌ترین قشرهای این جامعه هستند و چنانچه نظرسنجی‌های علمی نشان می‌دهد، دانشگاهیان از معتمدترین گروه‌های مرجع در جامعه هستند. در این میان استادان و کارکنان دانشگاه علامه طباطبائی جایگاه ویژه‌ای دارند.

 

در چند دهه گذشته اعضای هیات علمی و دانشجویان این دانشگاه از چهره‌های برجسته حوزه علم و فرهنگ و اخلاق بوده‌اند و هزاران انسان فرهیخته که هم اکنون مناصب کلیدی علمی و اجرایی کشور را برعهده دارند، در همین محیط پاک علمی پرورش یافته‌اند. دانشگاهیان دانشگاه علامه بی‌گمان از اخلاقی‌ترین، پاکدامن‌ترین، متدین‌ترین و دانشمندترین گروه‌های اجتماعی در جامعه ایران بوده‌اند، از این رو بسیاری از مباحث نادرست و فضاسازی‌های غیراخلاقی و بی‌پشتوانه در مورد اعضای هیات علمی این دانشگاه نباید موجب خدشه‌دار شدن چهره گروهی از برجسته‌ترین شخصیت‌های علمی، فرهنگی و دینی کشور شود.

2- دانشگاهیان دانشگاه علامه طباطبایی و مجموعه مدیریت و کارکنان این دانشگاه همواره در دهه‌های گذشته در خدمت نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و با آرمان‌های این نظام و آموزه‌های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری پیوندی دیرینه داشته‌اند. از این رو در هر شرایطی رسالت‌های بزرگ علمی و دینی خود را پیش خواهند برد.

3- فضای اخلاقی اسلامی جاری در این دانشگاه محدود به چند سال گذشته نیست و این دانشگاه همواره از کانون‌های اصلی علم و دین و اخلاق بوده است. در نتیجه نباید به دلیل ادعاهای اثبات نشده در مورد سه یا چهار نفر از دانشگاهیان و برجسته و تکرار کردن آن، اعتبار و حیثیت حدود 500 نفر از اعضای محترم هیأت علمی، بیش از 800 نفر کارمند و نزدیک 20 هزار دانشجو و هزاران دانش‌آموخته و همکار علمی این دانشگاه در سال‌های گذشته را به بازی گرفت.

4- با توجه به این که بسیاری از چهره‌های ماندگار و شخصیت‌های علمی برجسته کشور در حوزه‌هایی مانند حقوق، حقوق بین‌الملل، ادبیات، فلسفه، معارف اسلامی، ارتباطات، مدیریت، حسابداری، اقتصاد، روانشناسی، علوم سیاسی و روابط بین‌الملل از استادان دانشگاه علامه طباطبائی هستند و الگوهای اخلاقی و علمی برای دانشجویان و اهل فرهنگ و دانش هستند، لازم است ضمن نکوداشت جایگاه و شخصیت آن‌ها، از طرح مطالب مبهم و نادرستی که چهره عمومی دانشگاهیان این دانشگاه را خدشه‌دار می‌کند، بپرهیزیم.

5- تقاضای جدی استادان، کارکنان، دانشجویان و مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی در فضای تحولات کنونی، از اهالی رسانه‌ها و فعالان محترم سیاسی در یک جمله خلاصه می‌شود که "حرمت دانشگاهیان فرهیخته را پاس دارید."/فرارو

 

 


ویدیو مرتبط :
پاسخ دایی به اتهامات مایلی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعتراض جمعی از پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری دانشگاه علامه و پاسخ وزارت علوم



 پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری دانشگاه علامه

اعتراض جمعی از پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری دانشگاه علامه و پاسخ وزارت علوم

تعدادی از دانشجویان پذیرفته‌شده در آزمون دکتری 91 در دانشگاه علامه طباطبایی صبح امروز با حضور در برابر وزارت علوم نسبت به تغییر دوره تحصیلی پذیرفته شده آنها از شبانه به نیمه‌حضوری اعتراض کردند.

دانشجویان مدعی شدند: بر اساس آزمون نیمه‌متمرکز دکتری در دوره شبانه دانشگاه علامه پذیرفته شده بودند اما پس از مراجعه به دانشگاه برای انجام ثبت‌نام؛ دانشگاه این دسته از قبولی‌ها را در پردیس نیمه‌حضوری این دانشگاه ثبت‌نام کرده است.

در این تجمع یکی از این دانشجویان با بیان اینکه در دفترچه انتخاب رشته آزمون مذکور نام دوره انتخابی، دوره شبانه درجو تنها محل تشکیل کلاس‌ها پردیس نیمه حضوری مشخص شده است، گفت: با توجه به این موضوع ما در زمان انتخاب رشته با دانشگاه علامه تماس گرفتیم و درباره این موضوع جویا شدیم که در آن زمان نیز به من گفته شد که دوره مذکور دوره شبانه خواهد بود و تنها محل تشکیل کلاس‌ها پردیس نمیه حضوری است.

این دانشجو تصریح کرد: حتی در روز اول ثبت‌نام ما را به عنوان دوره شبانه خطاب کردند، اما ناگهان از روز دوم نام ما به دانشجوی پردیس خودگردان تغییر داده شد.

یکی دیگر از دانشجویان نیز ایسنا گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه ما را دانشجوی پردیس خودگردان خطاب می کنند وام دانشجویی به ما نمی‌دهند. از سوی دیگر زمانی که برای عضویت در هیات علمی دانشگاه های دولتی اقدام می کنیم به ما می گویند که شما دانشجوی پردیس هستید.

در این باره دکتر نادری‌منش معاون آموزشی وزارت علوم، گفت: در دفترچه کنکور بر اساس گرایش‌ها، نشانی که برای این دوره منتشر شده است، آدرس پردیس خودگردان دانشگاه بوده و به دلیل اینکه در آن زمان نام پردیس خودگردان وجود نداشته است، سازمان سنجش با توجه به برداشت‌های خودش اسم پردیس را در نظر گرفته است.

وی افزود: دانشجوی شبانه در دوره دکتری بی‌معنی است، چرا که دانشجو باید تحقیق و پژوهش کند و ما در دوره دکتری دانشجوی نوبت دوم داریم نه دانشجوی شبانه.

وی تاکید کرد: از دید ما درباره این مسئله حق و حقوق هر دو طرف رعایت و ابهامات نیز باید رفع شود، هر چند که سایت پردیس نیمه حضوری این دانشگاه از جهت امکانات و تجهیزات شاید مجهزتر از سایت اصلی باشد.

معاون اموزشی وزیر علوم در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه برخی دانشگاه ها در صورت پر شدن سنوات دانشجویان از آنها شهریه دوره شبانه را دریافت می‌کنند و دانشجویان نسبت به این موضوع معترض هستند، گفت: بودجه‌ای که به دانشگاه‌ها اختصاص می‌یابد به صورت سرانه‌ای و برای هر دانشجو نیز به تعداد سال‌های مشخصی به دانشگاه داده می‌شود، که این موضوع برای کارشناسی و دکتری چهار سال است. بنابراین بعد از این چهار سال پولی به دانشگاه داده نمی‌شود و دانشجو، دیگر دانشجوی رایگان محسوب نمی‌شود.

وی افزود: در این زمینه هر دانشگاهی بر اساس مصوبات هیات امنای خود تصمیم می‌گیرد که منطقی هم به نظر می‌رسد، اما عموما اگر دانشجو در طولانی شدن زمان تحصیل خود مقصر نباشد، دانشگاه‌ها فشار نمی‌آورند، اما اگر دانشجو کم کاری کند بعد از پر شدن سنوات دانشگاه می‌تواند جریمه‌ای را با تصویب هیات امنای دانشگاه از دانشجو دریافت کند.

نادری‌منش درباره اینکه آیا دولت‌ بعدی همین سیاست وزارت علوم درباره افزایش ظرفیت‌ها را در پیش می‌گیرد یا آنها را کاهش خواهد داد، تصریح کرد: کاری که ما انجام دادیم بر اساس چشم انداز 1404 و برنامه پنجم توسعه بوده است، بنابراین به نظر می‌رسد که دولت‌های بعدی در این زمینه کمک می‌کنند و با حفظ کیفیت دوره‌ها ظرفیت‌های بیشتری ایجاد می‌کنند، اما در این زمینه نیاز به بودجه و زیرساخت‌های قوی است.

همچنین نادری‌منش در پاسخ به این سوال که آیا افزایش پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌ها و افزایش آزمون‌های اختصاصی برای پذیرش دانشجو متناقض با آزمون نیمه متمرکز دکتری و کاهش تعداد آزمون‌ها نیست، گفت: در حال حاضر بسیاری از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه تهران خودشان می‌خواهند که از طریق آزمون نیمه متمرکز دانشجو بگیرند، چرا که برای خودشان نیز راحت تر است بنابراین از این جهت نیز به مشکلی بر می‌خوریم.

براساس این گزارش، در مکاتبات فیمابین سازمان سنجش و وزارت علوم با دانشگاه علامه طباطبایی بر شبانه‌بودن دوره تحصیلی این دانشجویان تاکید شده است./ایسنا