اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

«وندال» های شهر چه کسانی هستند؟


پدیده ای به نام وندالیسم به طور کلی به هرگونه تخریب ارادی اموال عمومی، سازمان شهری، تاسیسات اجتماعی و آثار هنری اطلاق می شود كه به صورت فردی یا گروهی و غیرهدفدار انجام می‌شود.

روزنامه ابتکار: پدیده ای به نام وندالیسم به طور کلی به هرگونه تخریب ارادی اموال عمومی، سازمان شهری، تاسیسات اجتماعی و آثار هنری اطلاق می شود كه به صورت فردی یا گروهی و غیرهدفدار انجام می‌شود. در کشورهای غربی از وندال ها به عنوان آنارشیست های خیلی تندرو یاد می شود که هیچ ارزشی برای جامعه و نظم حاکم قائل نیستند ؛ نوجوانان و جوانان متهمان اصلی این نوع رفتارهای خرابكارانه هستند و وضعیت اجتماعی شهرها نظیر سطح درآمد، تسهیلات رفاهی و معیشتی، محرومیت‌های طبقاتی و مهاجرنشینی، به عنوان علل پدیده معرفی می شوند.

در کشور ما هم به این لیست دلایلی مثل نبود امکان تخلیه انرژی و نبود امکانات تفریحی هم از دید کارشناسان به این لیست اضافه می شود. میل فرد به تخریب یک مجسمه در شهر یا تخریب آثار باستانی و یا هر نوع تخریب اموال عمومی برای کارشناسان به جز بیماری روحی و روانی دلیل دیگری نمی تواند داشته باشد. آیا وندال ها بیمار روانی هستند؟ یا گرفته شدن هر نوع امکان تجربه از نوجوان باعث می شود گرایش به تجربه های هیجان آوری مثل تخریب اموال عمومی داشته باشد؟

 وندال‌ها را دشمنان آشكار جامعه و عمل آنها را نهایت گستاخی در رفتارها و می دانند و کشورها نیز سعی کرده اند با وضع قوانینی بازدارنده با این پدیده ناهنجار مقابله کنند.مقایسه تطبیقی قوانین موجود نشان می دهد از آنجا که خصوصیت افراد وندال یا ناهنجاری های اجتماعی در هر كشوری متفاوت است وضع قوانین در این زمینه نیز با توجه به مناسبات و شرایط خاص کشورها نیز تا حدودی متفاوت است.در قوانین جمهوری اسلامی ایران بر اساس ماده 677 قانون مجازات اسلامی، هر كس عمدا اشیای منقول یا غیرمنقول متعلق به دیگری را تخریب یا به هر نحو كلا یا بعضا تلف كند یا از كار بیندازد، به حبس از 6 ماه تا سه سال محكوم می شود. نکته قابل توجه در این خصوص عملکردعموم کشورها با وضع قوانین و مقررات بازدارنده در برخورد با مجرمان این پدیده ضد اجتماعی است.

تا کید بر اعمال مجازات اعمالی كه مهم ترین منافع و مصالح فردی و اجتماعی را مورد تهدید قرار می دهند و تسریع در اجرای آن خود نشان از اهمیت دادن به آثار و نتایج مجازات در حیات اجتماعی و مادی انسان ها دارد؛ در خصوص وندالیسم نیز ابتدا باید با این مقدمه آغاز نمود که تخریب اموال و فضاهای عمومی به ویژه در جوامع شهری، از پدیده هایی است که نه تنها خسارت های ناشی از آن، مدیریت های شهری را گرفتار مشکل و تنگنای نگهداری از مبلمان و تجهیزات عمومی می کند، شهروندان را نیز از داشتن امکانات و تجهیزات مورد نیازشان محروم و بی بهره می سازد. چه بسا در این زمینه، کمتر فردی از اقشار میانی و فرودست جوامع شهری را می توان یافت که در موارد نیاز، به خاطر سالم نبودن باجه های تلفن همگانی قابل دسترس، از انجام تماس و ارتباط بازنمانده باشد یا در برخورد با سایر امکانات و تجهیزات شهری تخریب شده، دچار مشکل و تنش های روحی نشده باشد. دیگر جنبه این پدیده خسارت های مالی آن است که سالانه هزینه بسیار هنگفتی را به مدیریت های شهری تحمیل می کند و از آنجا  که این هزینه ها در کشورهای غربی به طورعمده توسط ساکنان شهرها پرداخت می شود، در مجموع می توان گفت خسارت های مالی این پدیده نیز در این کشورها در اصل بر دوش ساکنان شهرها سنگینی می کند.

این پدیده، با عنوان جهانی «وندالیسم» معرفی و تبیین می شود و از ناهنجاری های اجتماعی در جوامع شهری محسوب می شود به همین دلایل کشورهای مختلف جامعه بین الملل با وضع قوانین و مقرراتی کوشیده اند تا با جرم انگاری این پدیده به مقابله با آن پردازند.

ریشه این واژه، از عنوان قوم «وندال» گرفته شده است. این قوم در قرن پنجم میلادی از ژرمن هایی بودند که در آفریقا شکل گرفتند. آنها در اواسط همان قرن به سرزمین ایتالیا یورش بردند و موجب سرنگونی و فروپاشی امپراتوری بزرگ روم غربی شدند. در کتاب های تاریخی آمده است که سرکوب و چپاول پایتخت امپراتوری روم توسط «وندال» های ژرمن دو هفته به درازا کشید. آنها ضمن چپاول شهر، تمامی فضاهای شهری را ویران و تندیس های با ارزش را خردکردند، کتاب ها را سوزاندند و ساختمان ها را به آتش کشیدند. «وندال» ها به هر سرزمین و شهر دیگری نیز که یورش می بردند، اموال ساکنانش را به چپاول می بردند و اشیا و آثار غیرقابل حمل را نابود می کردند به طور کلی در اغلب تعاریف ارایه شده در باب مفهوم وندالیسم در مباحث انحرافات و آسیب های اجتماعی، محققین و صاحب نظران از آن به عنوان رفتار معطوف به تخریب و خرابكاری اموال، تأسیسات و متعلقات عمومی نام برده اند. وندالیسم، در این معنی، از بلاهای جوامع امروزی است كه در گذشته دیده نشده است. «وندال های كهن »، در هجوم های وحشیانه خود، چیزی را ویران می كردند كه خود نساخته بودند، اما «وندال های مدرن »، چیزی را نابود می سازند كه از آن جامعه خودشان است. وجه مشترك همه تعاریف وندالیسم در كاركرد منفی این پدیده و مذموم بودن آن در همه فرهنگ‌هاست و این نكوهیده بودن به حدی می‌رسد كه برخی صاحب‌نظران، وندال‌ها را دشمنان آشكار جامعه و عمل آنها را نهایت گستاخی در رفتارها و تلقی‌ها دانسته‌اند.

سازمان زیبا سازی شهر تهران دل پری از وندال ها دارد و تخریب مجسمه ها و نقاشی های بسیار زیبایی که دوستان زیبا سازی برای شهر تدارک می بینند جزو تفریحات وندال های تهرانی ست. رییس سازمان زیباسازی شهرداری تهران می‌گوید ما در شهر تهران با موضوعی به نام وندالیسم روبرو هستیم و عده‌ای به اموال شهری که سرمایه‌های خودشان هستند، آسیب می‌رسانند.جمال کامیاب در گفت‌و‌گو با ایسنا، درباره‌ی تخریب مجسمه‌های شهری می گوید: متأسفانه موضوع تخریب و آسیب‌رساندن فقط به مجسمه‌های شهری اختصاص ندارد. ما با پدیده‌ای به نام وندالیسم مواجه هستیم. اکنون می‌بینیم که برخی اقدام به تخریب مبلمان‌های شهری می‌کنند و به نیمکت‌ها، کیوسک‌ها، مجسمه‌ها، تابلوها و... که در سطح شهر قرار دارند آسیب می‌رسانند.رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران افزود: عده‌ای هستند که به خاطر مشکلات و ناهنجاری‌های شخصیشان به اموال شهر خودشان که در واقع سرمایه‌های خودشان هستند آسیب می‌رسانند.

کامیاب در پاسخ به این سوال که چقدر آسیب‌رساندن اشیاء و مجسمه‌های شهری به منظور فروش و برطرف کردن مشکلات مالی افراد انجام می‌گیرد، گفت: در این رابطه قضاوتی ندارم چون باید مواردی که ذکرمی‌شود مستند باشد. چون مواردی در این زمینه گزارش نشده‌ است، نمی‌توانم در این باره نظری بدهم. لازم به ذکر است که در مقایسه با سایر اموال شهری آسیب‌ رساندن به مجسمه‌ها آمار کمتری دارد و موارد تخریب آن‌ها زیاد نیست. البته بلافاصله بعد از اینکه تخریب اثری گزارش می‌شود همکاران مجموعه، مراجعه کرده و نواقص آن را برطرف می‌کنند.رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران با بیان اینکه سازمان زیباسازی هر چند وقت یک بار اقدام به ترمیم آثار تخریب شده می‌کند، گفت: در ایام عید سال جاری سازمان زیباسازی شهرداری اقدام به ترمیم 30 اثر کرد که به خاطر آفتاب،‌ باران و... آسیب دیده بودند.

در مواردی مجسمه‌هایی که رنگشان تغییر کرده بود شستشو شدند و در مواردی که دچار آسیب شده بودند بازسازی شدند.او ادامه داد: ترمیم جزو برنامه‌ها‌ی مستمر سازمان زیباسازی شهرداری تهران است و تا مجسمه‌ها در فضای باز وجود دارند احتمال دارد هر آسیبی بر آن‌ها پیش بیاید. در بسیاری از موارد وقتی اثر فاخری از هنرمندان مطرح قرار است در مکان عمومی نصب شود پیشنهاد ما این است که نسخه‌های اصلی را در فضای امن و کپی‌های آن را نصب کنیم و به صورت مستمر بازدید، نظارت و مرمت شود.کامیاب در پاسخ به این سوال که چه برنامه‌ای برای جلوگیری از تخریب اموال سطح شهر دارند، اظهار کرد: از نظر من آموزش و فرهنگ‌سازی می‌تواند تأثیرگذار باشد. فرهنگ‌سازی باید در قالب نشریات، نشست‌ها و... برگزار شوند. استفاده از تبلیغات در سطح شهر نیز می‌تواند در راستای اصلاح این ماجرا به ما کمک کند.


ویدیو مرتبط :
برخورد با کسانی که شهر را پاگیزه نگاه نمی دارند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چه کسانی تاکنون برای انتخابات شورای شهر تهران ثبت نام کرده‌اند؟



انتخابات شورای شهر تهران,نتایج انتخابات شورای شهر تهران

چه کسانی تاکنون برای انتخابات شورای شهر تهران ثبت نام کرده‌اند؟

جمعی از اعضای شورای فعلی شهر تهران صبح امروز چهارشنبه برای ثبت نام در چهارمین دوره‌ شوراها با حضور در فرمانداری تهران به سوالات خبرنگاران نیز پاسخ دادند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، مستقر در فرمانداری تهران اسدالله عسگراولادی عضو اتاق بازرگانی تهران پس از ثبت نام در انتخابات شورای شهر اظهار کرد: من فعلا مستقل آمدم و در حال حاضر هم مصاحبه نمی‌کنم.

مهدی چمران رییس شورای فعلی شهر تهران که از وی به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نام برده می‌شود، گفت: برای حضور در هیچ ائتلافی از من دعوت نشده است.

خبرنگاری پرسید: آیا به شما پیشنهاد شده تا در ائتلافی حضور داشته باشید؟

چمران گفت: هنوز برای حضور در هیچ ائتلافی از من دعوت نشده است و خود من نیزدر این باره اعلامی نداشتم.

وی همچنین در مورد وضعیت ری اظهار کرد: وضعیت ری هنوز مشخص نیست و اگر امروز شورای نگهبان آن‌چه را که دیروز مجلس تصویب کرد تایید کند، بحث استقلال ری منتفی خواهد بود.

وی همچنین درباره‌ احتمال ثبت نام پروین احمدی‌نژاد در این دوره از انتخابات شوراها گفت: خانم پروین احمدی‌نژاد دیروز در جلسه شورا نبود، ما با ایشان تماس گرفتیم، اما موفق نشدیم که با او صحبت کنیم، اما قبلا برای ثبت نام از ایشان دعوت کردیم.

رییس شورای فعلی شهر تهران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ثبت نام در انتخابات شوراها می‌تواند حضور شما در عرصه‌ ریاست جمهوری را منتفی کند؟ اظهار کرد: این دو به هم ربطی ندارند.

خبرنگاری پرسید: آیا شما در عرصه‌ ریاست جمهوری هم فعال هستید؟

چمران گفت: بله مدتی است که فعالیت می‌کنم.

وی خاطرنشان کرد: ثبت نام در انتخابات شوراها می‌تواند تایید کاندیداتوری‌ام در انتخابات ریاست جمهوری باشد.

وی اعلام کرد که روز هشتم اردیبهشت عملکرد شورای فعلی شهر تهران تشریح خواهد شد.

علیرضا دبیر نیز اظهار کرد: توصیه می‌کنم چهره‌های سیاسی شوراها را سیاسی نکنند و در انتخابات شوراها ثبت نام نکنند.

هم‌چنین مرتضی طلایی درباره تشکیل ائتلاف پیشرفت در انتخابات ریاست جمهوری گفت: این ائتلاف نقطه امیدی برای اصولگرایان به وجود آورد و نشان داد کسانی که دغدغه‌ی انقلاب را دارند می‌توانند ساز و کار مشخصی را تشکیل دهند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شما در صورت پیروزی در انتخابات شوراها کماکان فعالیت سیاسی خواهید داشت؟ گفت: من کنشگر مسائل سیاسی هستم و در جهت اعتقادات خودم حرکت می‌کنم، اما این موضوع به معنی این نیست که کارهای اجتماعی را انجام ندهم.

وی در پاسخ به این سوال که شما در کدام لیست قرار خواهید گرفت؟ اظهار کرد: در لیست هر مجموعه که من را قابل بداند.

خبرنگاری پرسید: آیا با تفکیک ری از تهران موافق هستید؟

طلایی پاسخ داد: ما تابع قانون هستیم و هرچه قانون بگوید را تمکین می‌کنیم، اما شخصا با این موضوع مخالفم و معتقدم این تفکیک چیزی جز ضرر نخواهد داشت.

حسن بیادی نیز پس از ثبت نام در انتخابات در پاسخ به این سوال که در کدام فهرست قرار می‌گیرید؟ گفت: در هر فهرستی که محوریتش چمران باشد.

خبرنگاری پرسید: آیا در جمعیت آبادگران از هاشمی برای ریاست جمهوری دعوت کرده‌اید؟

وی اظهار کرد: این‌گونه نیست، اما به هر حال هاشمی از ظرفیت‌های ماست و ما البته در آبادگران هنوز اولویت بندی انجام ندادیم.

بیادی همچنین درباره‌ی ائتلاف 1+2 گفت: این ائتلاف 1-2 است؛ چرا که ائتلاف یکی شدن است، اما ائتلاف 1+2 نتوانسته به نتیجه‌ای برسد.

هادی ساعی نیز با بیان این‌که «من مستقل وارد این عرصه شده‌ام» درباره‌ عملکرد شورای شهر فعلی اظهار کرد: این موضوع را باید از مردم بپرسید، اما من فکر می‌کنم آن‌چه را که در ذهنم بود تا حدی توانستم عملی کنم؛ اگرچه صددرصد نبوده است.

وی تاکید کرد: کارکردن در شهر تهران تا حدی سخت است.

حبیب‌الله کاسه‌ساز نیز از دیگر افرادی بود که در جمع خبرنگاران گفت: می‌خواهم در حوزه‌ی فرهنگی حضور پیدا کنم و معتقدم شورای شهر اصلا سیاسی نیست، بلکه جایی برای خدمت به مردم قلمداد می‌شود و هنرمندان معمولا در سیاست دخالت نمی‌کنند.

محمد کشتی‌آرای رییس اتحادیه طلا و جواهر پس از ثبت‌نام در جمع خبرنگاران با بیان این‌که «به صورت مستقل وارد این عرصه شده‌ام»، اظهار کرد: تاکنون در جامعه اصناف که جامعه‌ای بزرگی است، در شورای شهر نماینده‌ای نداشته‌ایم و ما می‌خواهیم اولین قدم را در این زمینه برداریم.

وی افزود: از صنف مبلمان، لوازم صوتی و تصویری نیز افرادی برای شوراها ثبت‌نام خواهند کرد. ما مستقل عمل می‌کنیم و از هیچ جبهه خاصی نیستیم.

خبرنگاری پرسید: شما که رییس اتحادیه طلا و جواهرات هستند، چطور درد طبقات پایین را احساس خواهید کرد؟

کشتی‌آرای پاسخ داد: ما که از کشور دیگری نیامده‌ایم، من خودم 52 سال سابقه کار دارم و درد مردم را می‌فهم.

محسن بهرامی سخنگوی انتخاباتی محمد شریعتمداری نیز پس از ثبت نام در این انتخابات در جمع خبرنگاران تنها به گفتن این موضوع بسنده کرد که برای تحقق حماسه سیاسی وارد این عرصه شده‌ام.

حبیب‌الله کاشانی مدیرعامل سابق پرسپولیس هم به خبرنگاران گفت: هیچ صحبتی نمی‌کند.

حسن قربانی خبرنگار سابق صدا و سیما در سوریه، عراق و لبنان که هم‌اکنون بازنشسته شده است به خبرنگاران گفت: شهر تهران نیازمند یک برنامه‌ریزی اساسی است تا شهروندان بتوانند از آرامش لازم نظم شایسته و اخلاق مناسبی برخوردار شوند.

وی گفت: با توجه به تجربیاتی که در سفرها و ماموریت‌ها با مسوولان و مقامات کشوری داشته‌ام تجربیاتی پیدا کرده‌ام که به نظرم می‌توانم از این تجربیات در شوراها استفاده کنم.

وی گفت:‌ من آدم سیاسی و وابسته به هیچ حزب و گروهی نیستم و مستقل آمده‌ام.

فاطمه احمدی مشاور امور زنان سازمان ثبت احوال کشور نیز گفت: ترجیح می‌دهم، در حوزه فرهنگی که از حوزه‌های مورد علاقه من است، هم چنین در امور مربوط به زنان فعالیت داشته باشم.

وی همچین اظهار کرد: ما زنان باید خودمان عرصه را برای خودمان رقم بزنیم و به تاثیرگذاری نقش زنان پی ببریم.

این کارشناس ارشد فلسفه علم گفت: در لیست حزب موتلفه اسلامی و جامعه اسلامی دانشجویان حضور دارند.

به گزارش ایسنا روز گذشته نیز افرادی آمده بودند از جمله این افراد؛ علی محمدیاری قهرمان پرتاب دیسک پارالمپیک لندن بود که گفت: می‌خواهم ثابت کنم که با معلولیت هم در مراحل بالاتر شرکت کرد و موفق بود.

وی با اشاره به این‌که «تا الان درگیر مسابقات پارالمپیک لندن بودم و برای قهرمانی مسابقات فرانسه نیز تمرین می‌کنم»، اظهار کرد: با شورای شهر و شهرداری تهران آشنایی دارم و سعی می‌کنم در این رابطه فعال باشم و یکی از اهداف من حل کردن مشکل آلودگی هوا و ترافیک شهر تهران است.

وی همچنین عنوان کرد که مدال نقره و برنز پرتاب دیسک پارالمپیک لندن را کسب کرده است.

به گزارش ایسنا هم‌چنین در اولین روز ثبت‌نام علیرضا دهقانی با حضور در محل ثبت‌نام داوطلبان شوراهای شهر در محل فرمانداری تهران، یکی از دلایل حضورش در چنین عرصه‌ای را تجربه چهار ساله خود در مجلس شورای اسلامی عنوان و اظهار کرد: فکر می‌کنم نسبت به مسایل مختلف شناخت لازم را دارم.

وی افزود: من فعلا مستقل وارد این عرصه شده‌ام تا ببینم نام من بعد از این در کدام لیست قرار می‌گیرد؛ البته مذاکراتی با من انجام شده است ولی هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ام.

وی افزود: با توجه به حضور چهارساله خود در مجلس شورای اسلامی، ارتباط تنگاتنگی هم با مسوولان نظام و هم با عامه مردم دارم و معتقدم شوراها بهترین مکان برای ارتباط نزدیک با مردم محسوب می‌شود.

این نماینده پیشین مجلس همچنین اظهار کرد: من هرچه دارم از لطف و محبت خدا و نگاه مردم دارم و به نظر من در شوراها می‌توان ارتباط تنگاتنگی با مردم داشت.

دهقانی در پایان صحبتهای خود تاکید کرد: نگاه من سیاسی نیست بلکه فقط به قصد خدمت وارد این عرصه شده‌ام.

آرش میراسماعیلی دبیر فدراسیون جودو نیز صبح روز اول به محل فرمانداری تهران آمد و در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران درباره دلیل حضورش در این عرصه گفت: من فعلا وقت پاسخ دادن ندارم، بعدا بیایید.

با این حال وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری، به گفتن این موضوع بسنده کرد که "با حضور خود می‌توانیم مردم را به صحنه بیاوریم و من هم احساس وظیفه کردم".

محمود رضاییان مدیرعامل سابق سازمان بهشت زهرا(س) نیز که به گفته خود بیش از 40 سال در شهرداری تهران سابقه فعالیت دارد، با حضور در فرمانداری تهران و ثبت‌نام برای انتخابات شوراها، به تشریح دلایل حضورش پرداخت و اظهار کرد: پیش از این مشاور شورای شهر و سازمان زیباسازی بوده‌ام و مدت سه سال است که بازنشسته شده‌ام.

وی افزود: با توجه به تجربیاتم تکلیف دارم به میدان بیایم./ایسنا