اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وضع معاملات مسكن به روایت آمار



 

وضع معاملات مسكن به روایت آمار

 

 

بازار مسكن طی چند روز گذشته با رشد چشمگیر حجم معاملات در كل كشور مواجه شده؛ به طوری كه در ۲۱ روز اول سال جدید، ۲۲ هزار و ۲۸۰ فقره انواع قرارداد شامل خرید و اجاره ملك در سامانه رهگیری معاملات مسكن به ثبت رسیده و به این ترتیب بازار مسكن را به لحاظ حجم فعالیت با رشد ۲/۳ برابری روبه‌رو كرده است.

 


در ۲۱ روز اول فروردین سال ۸۸ معادل ۶ هزار و ۹۹۹ معامله ملكی در ۳۰ استان كشور به ثبت رسیده بود.

 


نكته جالب توجهی كه در تازه‌ترین آمار رسمی مربوط به دادوستد ملك مسكونی دیده می‌شود، سبقت شهرهای كشور از «تهران» در رونق معاملات مسكن است. در روزهای اول سال ۸۸، ۲۱ درصد از كل قراردادهای معاملات ملك به شهر تهران اختصاص داشت، اما امسال این نرخ به سه درصد رسیده است. برخی كارشناسان این اتفاق را ناشی از حساسیت بالای بازار مسكن تهران و توجه بیشتر به قیمت‌ها در سال جدید می‌دانند كه باعث شده متعاملین قبل از خرید مسكن دقت و احتیاط بیشتری به خرج دهند.

 


‌●‌ تهران: اجاره‌نشینی كم‌رونق شد

 


به گزارش «دنیای اقتصاد»، در ۲۱ روز اول از فروردین‌ماه سال جدید، ۷۳۰ فقره انواع معامله ملكی در شهر تهران انجام شده و جزئیات آنها در سامانه رهگیری به ثبت رسیده است. از این تعداد، ۵۶۱ قرارداد به خرید مسكن اختصاص داشته و ۱۵۰ فقره قرارداد نیز برای اجاره مسكن تنظیم شده است. این درحالی است كه در ۲۱ روز اول سال ۸۸، یك هزار و ۵۰۲ معامله ملكی در شهر تهران انجام شده بود كه از این تعداد ۸۳۲ فقره مربوط به مبایعه‌نامه خرید و ۶۲۸ فقره نیز به اجاره ملك اختصاص داشت.

 


به این ترتیب حجم خریدوفروش و اجاره مسكن در شهر تهران در فروردین‌ماه امسال به ترتیب ۳۷ درصد و ۷۶ درصد كاهش پیدا كرده است.

 


برخی كارشناسان مسكن، علت كاهش شدید معاملات مربوط به اجاره ملك در فروردین امسال را، برگشت سطح عمومی قیمت خرید مسكن و در نتیجه قصد مستاجران به خرید عنوان می‌كنند.

 


«نه» به پیش‌خرید، فقط خرید

 


به گزارش «دنیای اقتصاد»، آن طور كه سامانه رهگیری معاملات املاك روایت كرده است، در شهر تهران از ابتدای فروردین تاكنون ۸ فقره پیش‌فروش واحد مسكونی انجام شده است. این رقم در مدت مشابه سال قبل ۲۲ فقره بوده است. زمانی كه بازار مسكن در آستانه رونق قرار می‌گیرد و متقاضیان مسكن تصمیم به خرید می‌گیرند معمولا پیش‌خرید‌ها كم‌رونق می‌شود و استقبال زیادی از این شیوه معامله نمی‌شود.

 


معاملات مسكن در بالاترین سطح

 


مقایسه نمودار مربوط به ثبت معاملات مسكن در سامانه رهگیری نشان می‌دهد در چند روز گذشته از سال ۸۹ در مقایسه با فروردین سال گذشته، حجم معاملات روزانه در بازار مسكن به‌طور متوسط ۵۰ درصد افزایش پیدا كرده است. پارسال در چنین روزهایی، روزانه در حدود یك هزار قرارداد رسمی در بازار مسكن ثبت شده بود؛ اما هم‌اكنون حجم قراردادها در روز رقم بالای دو هزار فقره را تجربه می‌كند.

 


بازار مسكن در ۱/۱/۸۹

 


در اولین روز از سال جدید، ۶۸ معامله در بازار مسكن كل كشور به ثبت رسید كه ۷۰ درصد آن مربوط به خریدوفروش و مابقی به اجاره ملك اختصاص داشته است. در ۱/۱/۸۸؛ یعنی اولین روز سال گذشته، ۲۱ فقره قرارداد ملكی در سراسر كشور انجام شده بود.

 


در شهر تهران اما اوضاع معاملات مسكن در روز اول سال متفاوت از كل كشور بوده است.

 


در ۱/۱/۸۹ در شهر تهران فقط ۴ فقره ملك خریدوفروش شد و ۴ فقره قرارداد اجاره به ثبت رسید. در روز اول سال قبل، ۲۶ معامله ملكی در بازار مسكن شهر تهران ثبت شده بود كه از این تعداد ۱۰ فقره قرارداد خرید مسكن و ۱۶ فقره قرارداد نیز به اجاره تعلق داشت.

 


به گزارش «دنیای اقتصاد»، اولین معاملاتی كه در سال ۸۹ و در روز اول فروردین در ۳۰ استان كشور به ثبت رسیده است، به شرح زیر است:

 


در استان تهران، یك ملك ویلایی قدیمی با متراژ ۱۰۰ مترمربع در محله شاپور با قیمت ۱۰ میلیون تومان فروخته شد. البته فقط اعیان ملك معامله شد. عرصه این ملك قدیمی‌ساز حدود یك میلیون تومان ارزش دارد. گفته می‌شود قیمت ۱۰ میلیون تومان برای این معامله تا حدودی توافقی بوده است.

 


در استان اصفهان اولین معامله‌ ملكی كه در سال جدید انجام شده در شهرستان نایین بوده كه در این معامله یك مغازه ۵۲۵ متری با ۳ میلیون تومان پول پیش و ۱۰ هزار تومان اجاره ماهانه، به اجاره درآمده است. در استان اصفهان در روز اول فروردین هیچ معامله‌ای در بازار مسكن انجام نشده است.

 


در استان آذربایجان‌شرقی نیز در روز اول فروردین امسال یك آپارتمان ۱۰۰ متری به قیمت ۱۱۰ میلیون تومان فروخته شد. در استان آذربایجان‌غربی نیز یك واحد ۱۲۳ متری به قیمت ۵ میلیون تومان معامله شد و در مبایعه‌نامه به ثبت رسید.

 


همچنین در شهر گرمی استان اردبیل در روز ۱/۱/۸۹ یك قطعه زمین ۱۰۰ متری به ارزش ۴ میلیون تومان معامله شد.

 


در استان كرمانشاه در روز دوم سال جدید، یك ویلای ۳۱۲ متری به قیمت ۲۲۰ میلیون تومان فروخته شد.... /  تحلیل : روزنامه دنياى اقتصاد

 


ویدیو مرتبط :
چند روایت از وضع بازار مسکن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قیمت مسكن پس از هدفمندسازی به روایت مشاوران املاک



 

قیمت مسكن پس از هدفمندسازی به روایت مشاوران املاک

 

این درحالی است كه یك مشاور املاك در منطقه سعادت‌آباد می‌افزاید: بسیاری از فروشنده‌ها از فروش ملك خود صرف‌نظر كرده‌اند و قیمت واحدهای نوساز نیز تغییر كرده است.

 

چند هفته‌ای از اجرای قانون هدفمندی‌سازی یارانه‌ها می‌گذرد؛ قانونی كه به اذعان همه كارشناسان، می‌تواند ناجی اقتصاد كشور باشد. پس از اجرای این طرح، كنترل بازار و اثرات احتمالی این قانون بر قیمت‌ها مورد توجه خاص مسوولان بوده است. یكی از بازارهایی كه همواره از تحولات مختلف جامعه متاثر بوده، بازار مسكن است. بازاری كه مدت‌هاست در ركود به سر می‌برد و دست‌اندركاران آن منتظر تحرك و رونقش هستند. بازاری كه قبل از اجرای این قانون همه نگرانش بودند و احتمال افزایش قیمت در آن را می‌دادند و اولین بخش این بازار كه متاثر از آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی می‌شد را بازار مصالح ساختمانی می‌دانستد. بازاری كه وزیر مسكن قول داده است اتفاقی درباره افزایش قیمتش رخ ندهد. ناگفته نماند كه علاوه بر افزایش قیمت مصالح ساختمانی میزان دستمزد نیز نقش به سزایی در افزایش هزینه ساخت مسكن دارد.

 

به گزارش ایسنا، به هرحال اكنون چگونی تغییر قیمت مسكن به یكی از دغدغه‌های اصلی فروشندگان و متقاضیان خرید تبدیل شده است در این راستا وزیر مسكن و شهرسازی از قبل اجرای این قانون و پس از اجرا بر عدم افزایش قیمت مسكن تاكید دارد.

 

همچنین مصطفی قلی خسروی- رییس اتحادیه كشوری مشاوران املاك- نیز با تاكید بر اینكه قیمت مسكن افزایش نمی‌یابد معتقد است كه از اردیبهشت ماه با كاهش قیمت‌ها نیز روبرو می‌شویم.

 

وی همچنین معتقد است كه افزایش قیمت مسكن در بازار اگر هم رخ دهد توسط برخی سودجویان و افرادی است كه قصد مداخله در بازار و كسب سودهای كلان را دارند بنابراین مردم و نیازمندان واقعی نباید به توهمات ایجاد شده در بازار توجه و اقدام به خرید مسكن با قیمت بالا كنند.

 

براساس این گزارش، جستجو در بازار و صحبت با مشاوران املاك تا حدودی این گفته‌های وزیر مسكن و شهرسازی و همچنین رییس اتحادیه كشوری مشاوران املاك را تایید می‌كند.

 

در این راستا یك مشاور املاك در منطقه شوش با تاكید بر اینكه با اجرای قانون هدفمند سازی یارانه‌ها قیمت مسكن دستخوش تغییر نشده است، در مورد اجاره‌بها می‌گوید نرخ اجاره بها هم از فصل تابستان كه اندكی گران شده بود، تغییر نكرده است.

 

همچنین یك مشاور املاك دیگر در منطقه ستارخان تصریح می‌كند: فعلا قیمت‌ها تغییر نكرده است اما شایعاتی درباره افزایش قیمت ملك شنیده می‌شود.

 

یكی دیگر از دست‌اندركاران بازار مسكن در منطقه پیروزی نیز با اشاره به اینكه قیمت ملك كمی افزایش داشته است، اظهار می‌كند: بسته به كشش مناطق مختلف فروشندگان قیمت ملك خود برای فروش را كمی افزایش داده‌اند.

 

این در حالی است كه در منطقه قصرالدشت یك مشاور املاك با اشاره به اینكه امروز صبح دو معامله داشتیم كه به دلیل حاضر نشدن فروشنده به هم خورد، می‌گوید: عده‌ای منتظر اجرای قانون بودند تا قیمت‌ها را افزایش دهند.

 

وی همچنین از تغییر نرخ اجاره خبر می‌دهد.

 

در همین زمینه یك مشاور املاك در منطقه شهران با اشاره به اینكه روندی كه بر بخش مسكن حاكم بود همچنان ادامه دارد، اضافه كرد: با اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها قیمت ملك چندان تغییر نكرده است.

 

این درحالی است كه یك مشاور املاك در منطقه سعادت‌آباد می‌افزاید: بسیاری از فروشنده‌ها از فروش ملك خود صرف‌نظر كرده‌اند و قیمت واحدهای نوساز نیز تغییر كرده است.

 

وی همچنین با بیان اینكه اكنون فصل اجاره نیست، تصریح می‌كند: در فصل تابستان نرخ اجاره افزایش یافته بود.

 

در عین حال یك مشاور املاك دیگر در منطقه ونك با بیان اینكه اجرای قانون بر قیمت‌ها تاثیر گذاشته است، اظهار می‌كند: قیمت‌ها تاحدودی بالا رفته و تا حدودی بازار را سفت كرده است.

 

این در حالی‌است كه مشاور املاك در محدوده پونك می‌گوید: هنوز نمی‌توان پیش‌بینی كرد كه قیمت‌ها چگونه تغییر می‌كند.

 

همچنین یك مشاور املاك در محدوده خیابان ولیعصر محدوده خیابان فرشته با بیان اینكه برخی فروشندگان قیمت‌ها را بالا برده‌اند، پیش‌بینی می‌كند كه از پایان دی ماه قیمت‌ها تغییر داشته باشند.

 

در این راستا یك مشاور املاك در منطقه شهرك غرب نیز از راه افتادن بازار خبر می‌دهد.

 

براین اساس بررسی‌های میدانی نشان از نوسان اندك قیمت در بازار مسكن و سردرگمی برخی فروشندگان دارد. درهمین حال تعدادی از فروشندگان نیز از فروش ملك خود صرف‌نظر كرده‌اند و برخی نیز به دلیل نیاز مالی نه تنها قیمت‌ها را بالا نبرده بلكه بر فروش ملك خود اصرار می‌كنند و حتی حاضر به كاهش قیمت‌ها هستند./عصرایران