اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وضعیت آب اصفهان از خط قرمز عبور کرد



وضعیت آب استان اصفهان,شرکت آبفای اصفهان,حجم آب پشت سد زاینده‌رود


وضعیت آب اصفهان از خط قرمز عبور کرد

حجم آب پشت سد زاینده‌رود به حدود 100 میلیون مترمکعب رسید تا وضعیت آب استان از خط قرمز عبور کرده و احتمال جیره بندی آب را در روزهای پیش رو افزایش دهد.

به گزارش ایسنا ، منطقه اصفهان، هرچند مسوولان استانی از اعلام واژه جیره‌بندی آب خودداری می‌کنند، اما وقتی که از یک میلیارد و200 میلیون مترمکعب حجم سد زاینده رود، تنها 100 میلیون متر مکعب پشت سد وجود دارد که بخشی از این حجم نیز گل ولای است می‌توان معنی بحران را متوجه شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری اصفهان از دستور دادستان برای جمع‌آوری پمپ‌های نصب شده بر روی کنتورهای آب خبر داده است.

هاشم امینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنای منطقه اصفهان اظهار کرد: به دستور دادستان اصفهان، نصب پمپ روی کنتور به منزله دخالت در تاسیسات مرکزی شرکت آب و فاضلاب بوده و پمپ‌ها باید جمع‌آوری شود.

وی افزود: بهترین شیوه برای افزایش فشار آب داخل منازل، قرار دادن تانک در ورودی آب منازل و نصب پمپ بر روی آن است.

امینی با اشاره به وضعیت بحرانی آب شرب استان، تصریح کرد: در صورتی‌که که همشهریان با صرفه جویی 20 تا 25 درصدی تا فرا رسیدن زمان بارش‌ها همکاری نکنند، شرایط از وضعیت فعلی سخت‌تر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ابفای اصفهان از آغاز طرح تصفیه پساب‌های خانگی برای مصارف آبیاری خبر داد و افزود: طی توافقنامه‌ای با سازمان نظام مهندسی کشور مطابق مبحث 19قرارداد ساختمان، شبکه داخلی آب منازل به دستگاه تصفیه پساب مجهز می‌شود. از این آب می‌توان برای آبیاری فضای سبز داخل منازل و یا تانک‌های داخل سرویس‌های بهداشتی سود جست و این طرح در حال حاضر به صورت پایلوت در شاهین شهر اصفهان در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت آبفای اصفهان، آب را با امنیت غذایی و حیات مرتبط دانست و اظهار کرد: ایران روی دو کمربند زلزله و خشکسالی واقع شده و اصفهان با بارندگی حدود 120میلیمتر در سال دارای وضعیت خشک است.

وی ادامه داد: میزان بارندگی در دنیا 700 تا 750 میلیمتر در سال است که این میزان در آسیا به 600 تا 650 میلیمتر و در ایران به 200 تا 250 میلیمتر می‌رسد.

امینی، وضعیت سرانه آب تجدید پذیر را در کشور در مرحله تنش اعلام کرد و گفت: مطابق استانداردهای جهانی در صورتی‌که سرانه این آب به کمتر از هزار متر مکعب برسد شرایط آبی منطقه، تنش زا اعلام می‌شود. در حال حال حاضر این سرانه در اکثر مناطق کشور و از جمله اصفهان روی عدد هزار است که مطابق پیش بینی‌ها در سال 1400 به 800 مترمکعب خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت آبفای اصفهان ادامه داد: این رقم در سال 1335، 7000 مترمکعب بوده که روند کاهنده آن نشانگر وجود خشکسالی است.

وی به تغییر سیاست‌های وزارت نیرو در حوزه مدیریت عرضه اشاره کرد و گفت: کاهش پرت آب شبکه‌ها که در اصفهان به 20 درصد رسیده، کاهش فشار آب شبکه، فرهنگ سازی برای استفاده از وسایل کاهنده فشار آب و آموزش صرفه جویی از مهدهای کودک از جمله این سیاست‌هاست که در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت آبفای اصفهان بیان کرد: طرح پیمایش مشترکان آب در استان توسط ماموران این شرکت که جلیقه آبی پوشیده‌اند از یکشنبه هفته جاری به منظور شناسایی نوع و میزان مصرف آب مشترکان آغاز می‌شود.
/ایسنا
 


ویدیو مرتبط :
عبور از خط قرمز یا عبور نکردن از آن.با دیدن این کلیپ ..

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عبور 7 کلانشهر کشور از وضعیت قرمز آب


قائم مقام وزیر نیرو با تشریح جدیدترین وضعیت آبرسانی به کلانشهرها از خروج 7 شهر بزرگ کشور از وضعیت ناپایدار آبی خبر داد و گفت: درباره آبرسانی به تهران در پاییز امسال نگرانی وجود دارد و اصفهان و کرمان نیز هم اکنون در وضعیت قرمز قرار دارند.

خبرگزاری مهر: ستار محمودی درباره آخرین وضعیت آبرسانی به کلانشهرهای کشور و وضعیت ناپایدار منابع آبی در برخی استان ها گفت: امسال یک سال خاصی به لحاظ درجه حرارت و بارندگی بوده و بارندگی ها تقریبا 8 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.

قائم مقام وزیر نیرو اظهارداشت: در حال حاضر از بیش از 1200 شهر کشور که از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است، حدود 500 شهر در وضعیت سر به سر به لحاظ منابع آبی قرار دارند که با خشکسالی و گرمای هوا نیازمند مراقبیت بیشتری است.

محمودی ادامه داد: در بین این شهرها 12 کلانشهر از حساسیت بیشتری برخوردار هستند؛ به این دلیل که حدود 23 میلیون نفر از جمعیت شهرهای کشور در این مناطق ساکن هستند. از جمله این شهرها اصفهان، کرمان، قزوین، همدان، کرج، تبریز و ... است.

وی خاطرنشان کرد: پیش بینی هایی برای این منظور از ابتدای امسال در دو جهت انجام دادیم. اولا اینکه به ظرفیت تولید آب حتی به صورت موضعی مانند انتقال آب در داخل شهرها استفاده کنیم. یک بخش دیگر کار مدیریت مصرف و درخواست از مردم برای کنترل مصرف بوده است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو افزود: در بین تمامی کارهایی که انجام شد، 7 کلانشهر با توجه به مجموعه اقدامات به یک حالت پایداری رسیدند و می توان گفت از نوساناتی که پیش می آید، عبور کرده اند.

به گفته محمودی، در برخی دیگر شهرها نیز در حال مدیریت هستیم اما در این میان شهرهایی را نیز داریم که از حالت تنش بیرون نرفته اند. وی با تاکید ویژه نسبت به وضعیت آبی اصفهان و کرمان گفت: برای تامین آب این شهرها برنامه های وجود دارد.

قائم مقام وزیر نیرو تصریح کرد: با توجه به اینکه پیش بینی می شود تا نیمه شهریورماه وضعیت هوا تا حدودی بهتر شود، این دو شهر نیز به حالت بهتری به لحاظ منابع آبی خواهند رسید.

وی بیان داشت: برای تهران در پاییز امسال نگرانی ها پابرجاست. منابع آبی تهران به لحاظ ورودی آب سدها در پاییز کمتر می شود و مصارف گرچه نسبت به تابستان کاهش دارد اما این کاهش مصرف آنقدر زیاد نخواهد بود.

این مقام مسئول در وزارت نیرو با تاکید بر اینکه در حوزه شرق پایتخت مراقبت ها و مجموعه کارهایی که در تابستان در حال انجام است باید از سوی مسئولان این حوزه همچنان دنبال شود.

محمودی اظهارداشت: خواهش ما از مردم این است که تصور نشود با کاهش چند درجه ای درجه حرارت هوا احتمالا منابع آب بهبود خواهد یافت؛ بنابراین با اقداماتی که از تابستان به سمت پاییز و تابستان سال آینده در دست پیگیری داریم و امیدواری نسبت به بهبود وضعیت بارندگی ها، در سال آبی آینده شرایط پایدارتری را داشته باشیم.

وی مراقبت از منابع آب در شهرها را مانند باغی دانست که باید مرتبا از سوی باغبان مورد رسیدگی قرار گیرد. از مردم نیز خواهش می شود تلاش بیشتری را در کنترل مصرف آب انجام دهند.