اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزیر نفت: روسها در صادرات گاز دبه درآوردند و ما نباید عصبانی شویم



اخبار,اخباراقتصادی,وزیر نفت


 اخبار  اقتصادی  - وزیر نفت: روسها در صادرات گاز دبه درآوردند و ما نباید عصبانی شویم

وزیر نفت گفت: "دبه " جز لاینفک در قرارداد صادرات گاز با خط لوله است، همین روسها هم در صادرات گاز " دبه" درمی آوردند.

بیژن نامدار زنگنه در جمع خبرنگاران گفت: نابسامانی های عراق، صادرات گاز طبیعی ایران به این کشور را به تاخیر می اندازد، البته عراقی‌ها کمکی از ایران نخواستند و ایران هم کمکی به آنها نکرده است.

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا شاهد سرمایه گذاری روسیه در آینده نزدیک در ایران خواهیم بود؟ گفت: سرمایه گذاری نه ؛ چون سرمایه گذاری ترم حقوقی خاص خود را دارد، اما روسها برای حضور در ایران تمایل بسیاری دارند.او درباره این که مذاکرات ایران و روسیه در چه مرحله ای است، گفت: در همان مرحله ای که لازم باشد قرار دارد.

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا شما از پاسخ الکساندر نواک،وزیر انرژی روسیه درباره این که هواپیمای توپولف امن ترین هواپیماست قانع شدید؟ گفت: این موضوع در حوزه کاری من نیست.

زنگنه در این باره که وزیر انرژی روسیه حرفهای شما مبنی بر تبادلات بانکی دو کشور با استفاده از پول ملی دو کشور را تایید نکرد، گفت: در این زمینه تفاهم کامل انجام شد.


وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا آماری از بدقولی روسها در ایران ندارید؟گفت: آمار دارم.او درباره این که چرا بیشتر محور مذاکرات ایران و روسیه روی صادرات محصولات کشاورزی و غذایی بوده است، گفت: ایران چیزی بیشتر از این برای ارائه نداشت، تنها اندکی صادرات خدمات فنی بوده است که باید دراین زمینه صحبت شود.

این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به این که بازار روسیه در مقایسه با اقتصاد ایران بزرگ است و روز به روز زندگی آنها بهتر می شود، گفت: تقاضای روس‌ها در حال افزایش است که در این زمینه باید شرکت‌های ایرانی بازاریابی کنند.

زنگنه گفت: کالاهای مصرفی برای روسیه مطلوب است و ایران در گذشته کالای مصرف نهایی تولید و به روسیه صادر می کرد و حال زمان آن است که بازرگانان و صنعتگران برای خود جا باز کنند.


وزیر نفت درباره این که سهم بخش نفت و گاز از افزایش ١٠ برابری مبادلات تجاری ایران و روسیه، چقدر است، گفت: پس از اینکه مشخص شد، جواب سوالتان را دریافت می کنید.


او درباره این که آیا در مذاکره با روسها بر سر تهاتر نفت خام و فرآورده های نفتی توافقی شده است، گفت: هیچ صحبتی درباره تهاتر نفت خام با روسیه انجام نشده است.

وزیر نفت درباره این که آیا در نشست آینده اوپک بحث کاهش عرضه نفت خام در بازار مطرح می شود، گفت: نمی توان از هم اکنون برای چند ماه آینده صحبت و پیش بینی کرد.


زنگنه درباره ادغام وزارت نفت و نیرو و تشکیل وزارت انرژی گفت: من چنین چیزی نشنیدم و تا زمانیکه چیزی نشنوم نمی توانم درباره آن صحبت کنم.


وزیر نفت درباره تحریم صادرات میعانات گازی ایران گفت: این تنها یک اقدام تبلیغاتی بوده، چون میعانات گازی ایران هیچگاه خارج از تحریم قرار نداشته است.

زنگنه درباره صادرات گاز به پاکستان و اینکه آیا تا پایان امسال گاز به این کشور صادر می شود، گفت: پاکستان تا پاپان امسال از ایران گازی دریافت نمی کند، چون ساخت خط لوله در خاک پاکستان هنوز آغاز نشده است.


او درباره این که آیا ایران از پاکستان به دادگاه لاهه شکایت می کند، گفت: هرچیزی که به لاهه نمی رود اما بحث حقوقی جدی با پاکستان وجود دارد و پاکستانیها تقاضای دارند که زمان بهره بری از خط لوله آی پی ٢ سال و نیم به تعویق بیفتد.


زنگنه گفت: ایران به طور اصولی به پاکستان جواب منفی نداده است و مذاکرات با این کشور همچنان ادامه دارد.

وزیر نفت درباره افزایش صادرات گاز به ترکیه هم گفت: هنوز تفاهمی بر سر افزایش صادرات ایران به ترکیه انجام نشده است.


زنگنه درباره شکایت ترکیه از ایران در دیوان بین المللی داوری نیز گفت: "دبه " جز لاینفک در قرارداد صادرات گاز با خط لوله است، همین روسها هم در صادرات گاز " دبه" درمی آوردند.
او با بیان این که نباید از "دبه" در قرارداد صادرات گاز عصبی شد، گفت: در این شرایط باید برای دفاع از شکایتهای احتمالی در قرارداد های گازی تجهیز شد و به درستی دفاع کرد تا بتوان به منافع خود دست پیدا کرد.


زنگنه یادآور شد: اینکه قیمت گاز در یک قرارداد بلند مدت از اول تا آخر یکسان باشد، غیر ممکن است، چون کشورها برای بدست آوردن بازار قیمت گاز را پایین می آورند، مانند بازیهای ورزشی که یکی می برد و یکی می بازد.

وزیر نفت درباره صادرات گاز به اروپا نیز گفت: صادرات گاز یک موضوع طولانی مدت است و اینگونه نیست که بتوان یک ساله اقدام به صادرات گاز کرد.


او با بیان این که ایران آمادگی افزایش صادرات گاز را دارد، درباره قرارداد گازی با عمان نیز گفت: قرارداد گازی با عمان طبق روال جلو می رود و ایران باید عملیات نقشه برداری در دریا را انجام دهد و سپس اسناد مناقصه تهیه شود.


  اخبار اقتصادی - تسنیم


ویدیو مرتبط :
دیدار وزیر نفت با وزیر تجارت خارجی بلژیک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجرای قبوض چند میلیون تومانی گاز از زبان معاون وزیر نفت



 

 

 

ماجرای قبوض چند میلیون تومانی گاز از زبان معاون وزیر نفت

 

معاون وزیر نفت با اعلام دلایل صدور قبوض چند میلیون تومانی گاز برای برخی از مشترکان، گفت: در حالحاضر کارگروهی برای بررسی قبوض گاز مشترکان در شرکت ملی گاز ایجاد شده است.

 

جواد اوجی در گفتگو با مهر درباره افزایش قابل توجه قبوض برخی از مشترکان گاز گفت: مهمترین عامل در افزایش هزینه گاز طبیعی برخی از مشترکان استفاده از سیستم چیلر بوده است.

 

مدیر عامل شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه بیشتر افزایش هزینه قبوض گاز مشترکان در فصل تابستان و به دلیل استفاده از چیلر در ساختمانها گزارش شده است، تصریح کرد: البته این افزایش قبوض تنها شامل حال تعداد کمی از مشترکان می شود.

 

این عضو ستاد تدابیر ویژه اقتصادی وزارت نفت با اعلام اینکه هم اکنون برای بررسی وضعیت قبوض گاز مشترکان یک کارگروه در سطح شرکت ملی گاز ایران تعریف شده است، اظهار داشت: سعی داریم با بررسی بیشتر قبوض گاز مشترکان مشکلات مردم حل شود و از متضرر شدن آنها جلوگیری کنیم.

 

وی همچنین خواستار واگذاری برخی از اختیارات برای بررسی بیشتر قبوض گاز مشترکان به شرکت ملی گاز ایران شد و افزود: به زودی یکسری پیشنهاد توسط وزارت نفت به کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهور در امور نفت ارسال خواهد شد.

 

معاون وزیر نفت با اعلام اینکه در کنار بررسی قبوض مشترکان روشها و گزینه هایی برای مرتفع ساختن این مشکل در حال تدوین است، بیان کرد: با توجه به پایان فصل تابستان چیلر ساختمانها خاموش شده است و از این رو، این مشکل حداقل تا تابستان سال آینده به وجود نمی آید.

 

در حال حاضر شرکت ملی گاز هر متر مکعب گاز خانگی را بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ ریال به دهکهای اول و دوم عرضه می کند که پیش بینی می شود با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و متناسب با الگوهای جدید، با افزایش مصرف میزان هزینه دریافتی از مشترکان دهکهای سوم تا هفتم افزایش یابد.

 

همچنین در شرایط فعلی بخشهای عمومی مصرف کننده گاز شامل کسب و خدمات ۲۵۰ ریال، واحدهای آموزش، پژوهش، اماکن مذهبی، مدارس و مراکز بهزیستی ۹۰ ریال، مساجد، حسینیه ها و مهدیه ها ۹۰ ریال، نانوایی و گرمابه ها ۴۹ ریال، هتلها و مسافرخانه ها ۱۵۹ ریال به ازای هر متر مکعب گاز مصرفی هزینه به دولت پرداخت می کنند.

 

آمادگی شرکت ملی گاز برای آزادسازی یارانه ها

 

نائب رئیس هیئت مدیره شرکت ملی گاز در ادامه با تاکید بر اینکه در حال حاضر مجموعه شرکت ملی گاز برای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در حالت آماده باش به سر می برد، اظهارداشت: تاکنون برخی از مقدمات و بسترسازیها برای اجرای این قانون در سطح این مجموعه انجام شده است.

 

اوجی با تاکید بر آمادگی شرکت ملی گاز برای نصب کنتورهای مستقل گاز برای مشترکان، یادآور شد: در صورت درخواست مشترکان امکان نصب کنتورهای مستقل گازی در مدت ۴۸ ساعت وجود دارد.

 

به گزارش مهر، براساس اعلام شرکت ملی گاز واگذاری اشتراک مستقل به هر واحد آپارتمانی، در صورت درخواست مالک، مالکین و یا نماینده قانونی در ملک مشروط بر اینکه تمامی کنتورها حسب استانداردها و ضوابط فنی در محل مناسب تعبیه شوند بلامانع است.

 

واگذاری اشتراک جدید و نصب کنتور مستقل گاز با توجه به زیربنای ملک متغیر و قیمت تقریبی آن حدود ۴۰ هزار تومان برآورد شده است./خبرگزارى مهر