اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزیر تجارت: عملکرد نامناسب سایپا و ایران خودرو باعث شد مردم خودرو را گران تر بخرند



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 

وزیر تجارت: عملکرد نامناسب سایپا و ایران خودرو باعث شد مردم خودرو را گران تر بخرند

وزیر صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از مدیران شرکت های خودروساز کشور گفت: اگر مدیران دو شرکت ایران خودرو و سایپا به موقع، موفق به مدیریت کمبود ارز می شدند، امروز مردم مجبور نبودند خودرو را با قیمت گران تری خریداری کنند. 

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ˈمهدی غضنفریˈ روز سه شنبه در همایش معرفی 100 شرکت برتر ایرانی با اشاره به عملکرد نامناسب مدیران شرکت های ایران خودرو و سایپا برای جلوگیری از افزایش قیمت خودرو اظهار داشت: تحریم ها می تواند در افزایش قیمت ها موثر باشد، اما اگر مدیران شرکت ها بتوانند به موقع تصمیم بگیرند و امور را مدیریت کنند، تحریم ها نمی تواند چنین تاثیراتی در بازار داشته باشد.

 وی با اشاره به نوسانات نرخ ارز بیان کرد: کمبود ارز نشان داد که می تواند چه تلاطم هایی را در اقتصاد کشور ایجاد کند، به طوری که این مسئله هم اکنون به عنوان یک چالش جدی در مسیر تولید مطرح است. غضنفری در خصوص ارزآوری برای کشور توسط شرکت ها تاکید کرد: شرکت هایی هم که نیاز به ارز ندارند، باید به سمت ارزآوری حرکت کنند. وی افزود: ارزآوری باید به عنوان یکی از شاخص های سنجش شرکت های برتر در نظر گرفته شود./ایرنا


ویدیو مرتبط :
آغاز طرح فروش 100هزار خودرو 90% ایران خودرو -سایپا و 10

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر صنعت:اتمام حجت با مدیران عامل ایران‌خودرو و سایپا



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 

غضنفری خبر داد:

اتمام حجت با مدیران عامل ایران‌خودرو و سایپا/از مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی اطلاعی ندارم

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اذعان به افزایش شدید قیمت خودرو در بازار گفت: با مدیران عامل دو خودروساز بزرگ کشور در مورد عرضه مستمر محصولاتشان در بازار اتمام حجت کردیم.

مهدی غضنفری امروز سه‌شنبه در پاسخ به این سوال که آیا خودروسازان از قیمت‌های جدید سازمان حمایت تخلف کرده‌اند گفت: خودروسازان برای فروش خودرو بالاتر از قیمت محاسباتی انگیزه‌ای ندارند چرا که باید مابه التفاوت قیمت محاسباتی و قیمت بازار آزاد خودرو را به خزانه دولت واریز کنند.

وی با اشاره به ناکافی بودن عرضه خودرو در بازار توسط خودروسازان گفت: با مدیران عامل ایران خودرو و سایپا اتمام حجت کردیم تا انواع محصولاتشان را به صورت مستمر در بازار عرضه کنند تا نیاز بازار به موقع تامین شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که چرا سازمان حمایت در مورد افزایش قیمت‌ها پیگیری جدی ندارد، عنوان کرد: براساس آمار تعداد گزارش مربوط به پرونده‌های تعزیراتی متخلفان امسال بیشتر از سال گذشته شده است.

غضنفری همچنین با اشاره به این‌که قرار نیست طی پنج سال آینده هر سال پنج درصد از تعرفه واردات خودرو کاسته شود، درباره مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی از سوی سازمان حمایت ابراز بی اطلاعی کرد.

وی درباره جلسه اخیر معاون اول رییس جمهوری با برخی صادرکنندگان و تجار نیز توضیح داد: در حال حاضر واردکنندگان با مشکل اختلاف ارزی بین بانک مرکزی و بانک‌های عامل مواجه‌اند و نمی‌دانند که مابقی تعهدات ارزی خود را به بانک‌های عامل باید براساس چه نرخی تسویه کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: البته پیش بینی می‌شود نرخ تسویه حساب ارزی واردکنندگان قطعا یا مرجع و یا مبادله‌ای خواهد بود اما هنوز تصمیم جدی در این زمینه گرفته نشده است.

غضنفری همچنین با اشاره به نیاز ارزی 70 تا 75 میلیارد دلاری کشور در هر سال افزود: این نیاز شامل 60 میلیارد دلار واردات کالا و 10 تا 15 میلیارد دلار واردات خدمات می شود که کل مبلغ آن بین 10 تا 20 درصد قابل کاهش است.

به گفته وی، می‌توان با مدیریت درست نیاز ارزی کشور را به سالانه حدود 60 میلیارد دلار رساند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که تحریم‌های جدید کل فضای کسب وکار کشور را هدف گرفته است اظهار کرد: جابه‌جایی پول به دلیل تحریم بانک مرکزی کند شده است که می توان باتوسعه صادرات غیر نفتی این مشکل را حل کرد.

وی در حاشیه نشست هم اندیشی ارتباط صنعت و دانشگاه همچنین از نصف شدن درآمدهای ارزی کشور خبر داد و افزود: اگر درآمد ارزی کشور سالانه حدود 100 میلیارد دلار بود این رقم حالا به 50 میلیارد دلار کاهش یافته است.

غضنفری گفت: نسل اول تحریم‌ها نقطه‌ای بود و تنها یک بخشی از کشور را تحت تاثیر خود قرار می‌داد. نسل دوم تحریم‌ها تحریم‌های حوزه‌ای بود که به عنوان مثال حوزه‌های بانک، بیمه و حمل ونقل را تحت تاثیر خود قرار داد.

وی افزود: نسل سوم تحریم‌ها که به تازگی اجرایی شده نوعی جنگ اقتصادی با کل فضای کسب و کار کشور است که تفاوت زیادی با تحریم‌های قبلی دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که ارز در اقتصاد کشور حداقل دو نقش دارد، گفت: نقش اول مربوط به تبدیل ارز به ریال و استفاده از آن در بودجه کشور و نقش دوم مربوط به واردات کالا و خدمات می‌شود.

غضنفری با بیان این‌که کاهش ارز در کشور باعث کاهش واردات مواد اولیه مورد نیاز تولید و در نتیجه افزایش قیمت کالا در بازار داخلی شده است گفت: تحریم‌های نسل سوم در واقع معیشت مردم را هدف قرار داده است.

وی با اشاره به این‌که باید درخواست برای ارز را در کشور به حداقل برسانیم افزود: در این راستا ممنوعیت‌ها و محدودیت‌هایی برای واردات کالا به کشور اعمال شد و در همین حال در تلاش هستیم از طریق توسعه صادرات غیر نفتی ارزآوری کشور را افزایش دهیم./ایسنا