اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزیر بهداشت: دانشگاه باید سیاسی باشد/نباید از دانشگاه بهره‌وری سیاسی شود



وزیر بهداشت , حسن قاضی‌زاده هاشمی

وزیر بهداشت: دانشگاه باید سیاسی باشد/نباید از دانشگاه بهره‌وری سیاسی شود

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم شکل‌گیری کرسی‌های آزاد اندیشی به معنای واقعی در دانشگاه‌های علوم پزشکی، گفت: هرچند دانشگاه باید سیاسی باشد، اما نباید از دانشگاه بهره‌وری سیاسی شود.

 دکتر سید حسن قاضی‌زاده هاشمی در مراسم تکریم و معارفه روسای سابق و جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دفاع مقدس و همچنین تبریک آغاز سال تحصیلی جدید، گفت: معتقدم فراگرفتن علم و دانش در ردیف با ارزش ترین عبادت‌ها است. اهمیت این مسئله از آنجاست که اولین آیه‌ای که به پیامبر نازل شد چیزی جز امر به خواندن نبود. هرچه بر دانش و ادب ما افزوده شود، ارزش ما نزد دیگران بیشتر خواهد بود. به همین دلیل نیز اسلام بر آموختن سفارش می‌کند.

وی افزود: جامعه‌ای توانمند است که در آن علم مورد احترام باشد. تاریخ علم از نگاه برخی مورخین به دو مقطع تقسیم می‌شود. مقطع اول عصر ایمانی است که مربوط به هزاره قرون وسطی می‌شود. این عصر تقریبا با اوج افتخارات اسلامی مصادف است. آموزش علم در این دوره بیشتر بر آموزه‌های دینی مبتنی بود، البته در این عصر به تدریج خرافه بر تعلق غلبه یافت و تحجرگرایی و افراط گرایی رونق یافت.

هاشمی افزود: مقطع دوم تاریخ علم از رنسانس به بعد را شامل می‌شود که تا امروز هم ادامه دارد. در این دوره نظام دانشگاهی را شاهد هستیم، البته در مقطعی از این زمان بی‌طرفی نسبت به آموزش‌های دینی را شاهدیم که حاصل آن استیلا بر طبیعت و انحطاط اخلاق و آنچه که امروز شاهد آن هستیم، است.

وزیر بهداشت افزود: بی‌تردید نظام آموزشی آینده همراه با دین، عقل و علم بشری است، چرا که در دو دوره مذکور انتظارات بشر برآورده نشد، اگر بخواهیم در مسیر علم باقی بمانیم، باید به دنبال نظام جامعی باشیم که بر دین محوری و عقل گرایی مبتنی باشد، اینکه در چند دهه اخیر در کجای این واقعیت قرار داریم قضاوتش بر عهده جمع و مردم باشد.

وی در این باره افزود: معتقدم با وجود تمام ابزارهایی که در اختیار داشتیم فرصت‌های زیادی را از دست دادیم، متاسفانه به ویژه در سال‌های اخیر به فرهنگ و اخلاق تاخته‌ایم. این وضعیت در شان یک کشور فرهنگی و اخلاق مدار نیست؛ انقلابی که بر مدار فرهنگ و اخلاق شکل گرفت.

وزیر بهداشت با بیان اینکه معتقدم باید بخش عمده‌ای از راه آمده را برگشت و فرصت نقد و اندیشه را فراهم کرد، تصریح کرد: دانشگاه مهد اندیشه است، بنابراین باید محیط نقد در دانشگاه زنده شود.

معتقدم تاکنون برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی بیشتر «شکلی» بوده تا محتوایی
وی افزود: دانشگاه‌ باید سیاسی باشد، دانشگاه باید زنده باشد. همه امور مردم از مسیر دانشگاه می‌گذرد. هرچند کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها انجام شده اما معتقدم این امر بیشتر «شکلی» بوده است و محتوایی نیست. لازم است که از فرصت حماسه 24 خرداد استفاده شود و دانشگاه بیش از پیش در خدمت آرمانهای انقلاب قرار گیرد.

وی از معاونان آموزشی و دانشجویی وزارت بهداشت و همچنین دانشگاه‌های علوم پزشکی خواست که در این مسیر تلاش کنند و افزود: البته باید اعتراف کرد که در مقاطعی هم از فرصت‌های ایجاد شده به صورتی صحیح استفاده نکردیم و دانشگاه به باشگاه‌های سیاسی احزاب و عقبه‌های آنها تبدیل شد و به این ترتیب ناخواسته کارگزار گروه‌ها و جریانات سیاسی شدیم.

وزیر بهداشت افزود: محیط دانشگاه کانون تعلیم و تعلم و مرکز خودباوری است، هرچند باید دانشگاه سیاسی باشد، اما نباید از آن بهره وری سیاسی شود. دانشگاه باید در جهت رفع وابستگی ملت به شرق و غرب تلاش کند و بتواند استعدادهای کشور را به رخ جهانیان بکشاند، امیدوارم دانشگاه‌های ما به سمت علم گرایی توام با دین محوری حرکت کنند.

وی، دکتر منصوری، سرپرست سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران را انسانی با ارزش، والامقام و دارای شخصیتی معتقد خواند و گفت: در دوره‌ای که دکتر منصوری مسئولیت دانشگاه را بر عهده داشته از منافع دانشگاه و استقلال آن دفاع کرده و امور دانشگاه را تا به امروز به سلامت پیش برده است، اگرچه که هیاهوها و مشکلات هم کم نبود؛ مشکلاتی که تقریبا در جریان آن بودم.

دلایل موافقت وزیر بهداشت با استعفای سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی تهران
وی افزود: رابطه من با دکتر منصوری به امروز و دیروز مربوط نمی‌شود، ما با یکدیگر روابط نزدیکی داریم، اما باید درباره اینکه چرا استعفایشان را پذیرفتم بگویم که یکی از سخت‌ترین تصمیم‌هایم مربوط به دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. باید به منفعت دانشگاه و همچنین درخواست دکتر منصوری توجه می‌کردم. نهایتا تصمیم بر آن شد که دکترجعفریان، استاد جوان و جسور را برای سکانداری دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب کنم.

وی ادامه داد: امیدوارم دکتر جعفریان دهه‌های متمادی اداره این دانشگاه بزرگ را بر عهده داشته باشد و انتظار دارم که از همه ظرفیت‌ها و حضور اساتید برجسته در این دانشگاه استفاده کند.

وضع دانشگاه با آن چیزی که ما انتظار داریم، فاصله زیادی دارد
وزیر بهداشت خطاب به سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: آنچه که من به عنوان یک عضو هیات علمی از شما انتظار دارم آن است که فکر نکنید وضع دانشگاه خوب است، وضع دانشگاه با آن چیزی که ما انتظار داریم، فاصله زیادی دارد. از طرف دیگر ضمن احترام به بزرگان نباید فرصت استفاده از حضور جوانان را از دست بدهید.

وی در ادامه درباره انتخاب‌های خود برای سرپرستی دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی، گفت: فکر کردم باید افرادی سکاندار این دو دانشگاه بزرگ شوند که بتوانند دست به تغییرات اساسی زنند و چهره این دو دانشگاه را با نشاط کنند، چرا که مردم با انتخابشان نشان دادند که متقاضی شرایطی هستند که با قبل تفاوت داشته باشد.

وی به دوران ریاست دکتر محمدباقر لاریجانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: دکتر لاریجانی در آن زمان شرایط خیلی سختی را پشت سر گذاشت، اما امروز روسای دانشگاه‌ها شرایط آن دوران را ندارند، شخصا امید بسته‌ام که روسای دانشگاه‌ها کارهای بزرگی انجام دهند، نباید مانع رشد جوانان شد، همچنین قول می‌دهم ضمن آنکه دخالتی در انتصاب‌های شما نداشته باشیم، اگر خواستید از کسی استفاده کنید و مشکلی وجود داشت، ما برای استفاده از هر نیرویی به شما کمک خواهیم کرد.

هاشمی با اشاره به کمبود منابع مالی و اعتباری افزود: وزارت بهداشت و دانشگاه‌های ما دوره سختی را می‌گذرانند، چرا که سال‌های طلایی فروش نفت را پشت سر گذاشته‌ایم و اکنون دوره سختی است، البته دانشگاه علوم پزشکی تهران تملکات زیادی دارد که می‌توان آنها را تبدیل به احسن کرد و می‌توان ساختمان‌ها را نیز جوان کرد تا در شان مردم و دانشگاه علوم پزشکی تهران باشد. /ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
سخنرانی سیاسی حاتمی کیا در دانشگاه تهران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم با سخنان رئیس‌جمهور/ روحانی: اهل لج‌بازی نیستیم/ نمی‌خواهیم دانشگاه باشگاه سیاسی باشد



اخبار,اخبار سیاسی,جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم


 اخبار سیاسی  - شروع جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم با سخنان رئیس‌جمهور

جلسه مجلس شورای اسلامی برای رسیدگی به برنامه و صلاحیت محمود نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فنآوری با سخنان رئیس‌جمهور آغاز شد. جعفرزاده ایمن‌آبادی و ابراهیم نکو نمایندگان ناطق موافق وزیر پیشنهادی و جمیری و عزیز اکبریان نمایندگان مخالف خواهند بود. جلسه امروز البته با 93 غایب آغاز شد!

جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی دقایقی بعد از هشت صبح با اعلام علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان آغاز شد. نشست علنی صبح امروز مجلس با حضور 195 تن از وکلای ملت رسمیت یافت که بر این اساس مجلس کار خود را با 93 کرسی خالی آغاز کرده است.

به گزارش «تابناک»، قرار است در جلسه علنی امروز پارلمان صلاحیت و برنامه‌های محمود نیلی احمدآبادی سومین وزیر پیشنهادی دولت یازدهم برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد بررسی قرار گیرد.

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان چهارشنبه گذشته در نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس «محمود نیلی‌احمدآبادی» را به عنوان وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به مجلس معرفی کرد و هیئت رئیسه مجلس نیز روز یکشنبه هفته جاری ضمن اعلام وصول این نامه، نشست علنی امروز را به بررسی صلاحیت این گزینه پیشنهادی اختصاص داد.

رئیس‌جمهور پیش از این «جعفر میلی‌منفرد» و «رضا فرجی‌دانا» را به عنوان وزاری پیشنهادی علوم به مجلس معرفی کرده بود که میلی‌منفرد نتواست از پارلمان رأی اعتماد بگیرند، اما فرجی‌دانا پس از کسب رأی اعتماد مجلس در آبان‌ماه سال گذشته تنها 10 ماه سکاندار این وزارتخانه بود چراکه وکلای ملت مردادماه سال جاری به دلیل انتصابات وی و عملکرد نادرستش در این وزارتخانه رای اعتماد خود را پس گرفتند.

قرار است در جلسه امروز رئیس‌جمهور به دفاع وزیر پیشنهادی خود بپردازد. طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، حجت‌الاسلام روحانی یک ساعت فرصت دفاع از نیلی‌احمدآبادی را دارد و سپس 2 مخالف و 2 موافق برنامه‌های وزیر پیشنهادی علوم، به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق، هر کدام حداکثر 15 دقیقه سخنرانی خواهند کرد.

پس از اتمام سخنرانی مخالفان و موافقان برنامه‌های وزیر پیشنهادی، محمود نیلی پشت تریبون خواهد رفت و حداکثر 30 دقیقه فرصت دارد به تشریح سوابق و برنامه‌های خود، بپردازد.

در پایان نیز رئیس مجلس صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری را به رأی بهارستان‌نشینان می‌گذارد.

 

                                     ....................................................


رئیس جمهور وارد صحن علنی مجلس شد

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور 195 نفر از نمایندگان آغاز شد.

به گزارش تابناک، بررسی صلاحیت محمود نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس قرار دارد.

حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی کشور نیز دقایقی پیش به منظور شرکت در جلسه رای اعتماد محمود نیلی احمد آبادی، وارد صحن علنی مجلس شد.

نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز و پس از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم طرح حمایت از آمران به معروف را مورد رسیدگی قرار می‌دهند.

همچنین دو نفر از اعضای کمیسیون‌های کشاورزی و بهداشت به عنوان ناظرین مجلس در شورای ایمنی زیستی انتخاب می‌شوند.

تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت صنعت در خصوص کالاهای استراتژیک نیز از دیگر دستورکارهای جلسه علنی امروز مجلس است.

نمایندگان در ادامه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، اصلاح قانون تعاونی نمودن تولید و حمایت از احداث، تجهیز و نوسازی مساجد را مورد بررسی قرار می‌دهند.

در آغاز جلسه علنی مجلس محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در صحن پارلمان حضور یافته بود.

----------------------------

روحانی: اهل لج‌بازی نیستیم/ نمی‌خواهیم دانشگاه باشگاه سیاسی باشد

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی با تاکید بر اینکه دولت اهل لج‌بازی نیست،‌ گفت: در برابر مجلس شورای اسلامی برای سوال از وزرا و استیضاح از آنها به رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی احترام می‌گذاریم.

به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در دفاع از وزیر علوم پیشنهادی دولت، با بیان اینکه منشاء مشروعیت حقوقی و سیاسی را آرا و نظرات مردم به وجود می آورد، گفت: مشروعیت دینی و مذهبی را هم جدا از مقبولیت اجتماعی و مشروعیت سیاسی نمی‌بینیم.

روحانی با بیان اینکه مهم‌ترین هدف دولت و مجلس و قوای سه‌گانه و همه مسئولین جمهوری اسلامی ایران، اصلاح جامعه، استقرار نیکی‌ها و پاک کردن جامعه از رذایل اخلاقی است، خاطرنشان کرد: هر کجا با هم بودیم، دست به دست هم دادیم، هم‌دل و همنوا بودیم و دل نازک نبودیم بلکه دل به هم دادیم پیروز شده‌ایم. از جمله در سیاست خارجی و سیاست داخلی و اقتصاد گام‌های مهمی به جلو برداشته‌ایم و برای امنیت کشور، منطقه و جهان قدم‌های استوار برداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه هر کجا که خدای ناکرده بین ما اندک فاصله‌ای ایجاد شده است دشمن از آن شکاف فاصله استفاده کرده است، افزود: دولت همان‌طور که بارها اعلام کرده است در برابر مجلس شورای اسلامی راه ادب و اخلاق و قانون را در پیش می‌گیرد و بین ما و شما حکم و حاکم، قانون اساسی است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه داور اصلی بعد از خداوند بزرگ،‌افکار عمومی است، گفت: افکار عمومی قضاوت خواهد کرد و همیشه از ما وحدت می‌خواهد چون افکار عمومی ملت ما نه فاصله را می‌پسندد و نه خدای ناکرده لج‌بازی را می‌پسندد.

به گزارش ایسنا، روحانی در ابتدای صحبت‌های خود افتخار همه مسلمانان و آزادگان عالم را وجود مقدس ابا عبدالله‌الحسین (ع) و راه و سیره او دانست و گفت: سراسر نهضت امام حسین (ع) برای ما درس اخلاق و ادب، ایستادگی، فداکاری و حرکت برای مصالح امت اسلام است چون او برای اصلاح همه نابسامانی‌ها و مفاسد، ظلم و فشارهای نابجا و انحرافات در جامعه ایستاد و می‌خواست نیکی و خوبی در جامعه استقرار یابد و بدی و رذالت را از جامعه بزداید.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در مجلس، با بیان اینکه در حال حاضر درآمد اصلی کشور یعنی درآمد نفت حدود 30 درصد کاهش یافته است، گفت: البته همیشه در مساله نفت تنها اقتصاد حاکم نبوده بلکه معمولا سیاست و توطئه جهانی نیز نقش دارد. از طرفی ناامنی و بی ثباتی منطقه را فرا گرفته و چشم امید مسلمانان مردم منطقه و دوستان ما به ایران اسلامی است. ما امروز شاهد یک تفاهم، توافق، همفکری و همدلی در سایه‌ی رهنمودهای رهبری هستیم.

روحانی همچنین خاطر نشان کرد:‌ پارسال در چنین ایامی بود که در جمع شما نمایندگان، وزیر مودب و دانشور ما از شما رای اعتماد گرفت. گرچه نمایندگان محترم در مقطع دیگر در چارچوب حق قانونی خود اعتمادشان را پایدار نساختند و اعتماد خود را از وزیر پس گرفتند و به ناچار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دو نوبت با سرپرست اداره شد. وزیر پیشنهادی فعلی می‌تواند بار سنگین مسئولیت را به دوش بگیرد.

وی همچنین با اشاره به حساسیت و اهمیت وزارت علوم و نقش دانشگاه در عرصه‌های حساسی همچون انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد:‌دانشگاه نیاز دارد که مرکز علم و دانش باشد امروز دانشگاه‌ها به لحاظ کمیت وضع خوبی دارند اما ما نیاز داریم از لحاظ کیفیت دانشگاه‌ها را در مسیر توسعه بیشتر قرار دهیم.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که دانشگاه به فضای آرامی نیازدارد، گفت:‌ ما نمی‌خواهیم بگوییم دانشگاه از سیاست بی‌خبر باشد اما نمی‌خواهیم که دانشگاه باشگاه سیاسی باشد ما دانشگاهی می خواهیم که از مسائل سیاسی آگاه باشد اما شعارهایش را از سیاسیون نگیرد. گروه‌های سیاسی باید از طریق حزب و تشکیلات سیاسی فعالیت کنند اما با این وجود ما از تشکل‌های دانشجویی استقبال کرده و به نظرات آنها احترام می‌گذاریم ما می‌خواهیم محیط دانشگاه آرام باشد خوشبختانه از آغاز دولت تا امروز چه وزیر علوم و چه سرپرستان این وزارت‌خانه تلاش کردند تا محیط دانشگاه آرام باشد.

به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور با بیان اینکه ما می‌خواهیم دانشگاه‌ ما به تولید متصل باشد، گفت: می‌خواهیم پیشرفت علمی ما در کتاب‌ها و مقالات علمی منحصر نماند و زنجیره علم و دانش تا تولید و فتح بازار و برندهای جدید ادامه یابد.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید به صنعت متصل باشد، گفت: دانشگاه باید به کشاورزی و خدمات متصل بوده و به نیازهای امروز جامعه توجه کند و آنطور نباشد که فارغ‌التحصیلانی از دانشگاه داشته باشیم که نیاز امروز جامعه ما به آنها نیست در حالیکه جامعه نیازهایی دارد که برای رفع آن فارغ‌التحصیل به اندازه کافی نداشته باشیم پس نیازمند دکترین و برنامه‌ریزی جدید در آموزش عالی هستیم.

روحانی با تاکید بر اینکه ما نمی‌خواهیم دانشگاه‌ها مرکز سیاست بازی باشد، تصریح کرد: دانشگاه نباید جولانگاه این جناح و آن جناح باشد چون می‌خواهیم اعتدال و آرامش در دانشگاه حاکم باشد پس هر کس مسئول آموزش عالی است باید بداند مبنا شایسته‌سالاری است و این جناح و آن جناح برای ما فرقی ندارد.

وی افزود: به هر سه وزیر پیشنهاد شده برای وزارت علوم سفارشات مساوی داشتم و به هر سه عرض کردم ما می‌خواهیم کیفیت علمی دانشگاه‌هایمان افزایش یابد و به دنبال توسعه علمی توام با توسعه اخلاقی و فرهنگی در دانشگاه هستیم.

رییس‌جمهور ادامه داد: به هر سه وزیر گفتم می‌خواهیم دانشگاه مومن، پایبند به اصول نظام و انقلاب و خدمتگزار به ملت بزرگ ایران داشته باشیم و کسی باید مسئولیت را بپذیرد که مدیریت، لیاقت و علم و دانش کافی و لازم را داشته باشد و تعهد و اخلاق را مورد توجه قرار دهد.

روحانی با اشاره به اینکه دولت امروز فراجناحی است، افزود: در این دولت معتدلین هر دو جناح حضور دارند و خواهش من از شما نمایندگان مجلس این است که برای وزارت علوم رای فراجناحی ملی را مورد توجه قرار دهید تا دانشگاه‌ها بتوانند بر مبنای مسیر پایدار و بلندمدت برنامه‌ریزی لازم را انجام دهند.

وی با تاکید بر اهمیت آموزش عالی و دانشگاه‌ها برای توسعه کشور، تصریح کرد: دکتر محمود نیلی احمد‌آبادی جزو دانشمندان کم‌ادعای ماست که مقالات علمی بسیاری داشته از جمله هشتاد مقاله ISI و 90 مقاله علمی و پژوهشی و پژوهش‌هایی که زیر نظرشان انجام شده و شخصی است که دانشگاه را با صنعت در کنار هم مدیریت کرده است.

روحانی با اشاره به اینکه دکتر نیلی پژوهش‌های بسیار تاثیرگذار بر عهده داشته است، گفت: ایشان در دانشگاه‌های معتبر درس خوانده‌اند از جمله شیراز، شریف و ژاپن و در مراکز علمی توانسته‌اند استعداد درخشان خود را به نمایش بگذارند.

رییس‌جمهور با بیان اینکه فردی که می‌خواهد مدیریت بخش وزارت علوم را بر عهده بگیرد باید اندیشمند و صاحب نظر باشد و قدرت مدیریت داشته باشد، گفت: دکتر نیلی مدیریت را از رده‌های پایین شروع کرده است و تا رده‌های بالا مراحل را طی کرده است.

وی با بیان اینکه دکتر نیلی فردی انقلابی و حاضر در دوره دفاع مقدس بوده است، تصریح کرد: برای ما بسیار مهم است کسانی امروز بار مسئولیت را بر دوش بگیرند که انقلاب را باور داشته باشند و پایبند به اصول نظام باشند یعنی ولایی باشند و ولایی بیندیشند و آماده فداکاری برای ملت باشند.

روحانی افزود: افتخار من این است که در دولت بسیاری از وزرا میدان‌های جنگ را تجربه کرده و من آشنایی‌ام با برخی از آنها به دوره جنگ و دفاع مقدس مربوط می‌شود و ما می‌بوسیم آن کفشی را که روی آن غبار جبهه، جنگ و میدان نبرد نشسته باشد.

رییس‌جمهور اضافه کرد: امروز با کاندیدایی مواجه هستیم که حدود هفت سال از زندگی و دوران جوانی‌اش را در میان نهاد انقلابی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مسئولیت بر عهده داشته است.

روحانی با بیان این‌که کسی که امروز مسئولیت را بر عهده می‌گیرد باید آرام، معتدل بوده و اخلاق حسنه اسلامی داشته باشد، گفت: بسیار مهم است که ما اصل صداقت و راستگویی را در همه جا مدنظر قرار دهیم. مخاطب من برخی رسانه‌هایی هستند که گاهی نکات اخلاقی را مدنظر قرار نمی‌دهند. اگر می‌خواهیم راجع به فردی قضاوت کنیم باید مهمترین شاخص یعنی اخلاق را رعایت کنیم. اخلاق از نیلی احمدآبادی، وزارت علوم، دولت و نظام، مهم‌تر است و در رأس اخلاق راستگویی و امانت قرار دارد.

رئیس جمهور همچنین اظهار کرد: پیامبر و امام صادق (ع) فرموده‌اند که نه طول رکوع و سجده بلکه راستگویی و امانت‌داری باید معیار باشد، اما بعضی به نماز وسجده طولانی عادت کرده‌اند، اما نسبت به افراد با راستگویی و صداقت قضاوت نمی‌کنند. در برخی رسانه‌ها آمد که نیلی احمدآبادی مطلوب واقعی رئیس جمهور برای آموزش عالی نیست و وی برای دست‌گرمی به مجلس فرستاده شده و قرار است نفر دیگری معرفی شود. این دروغ است. زیرا من با نیلی احمدآبادی صحبت کرده و بر اساس تحقیقات خود به این نتیجه رسیدیم وی لیاقت‌های لازم را دارد.

روحانی بابیان این‌که مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم اشکالی ندارد، اظهار کرد: ولی چرا دروغ گفته می‌شود، از نظر ما نیلی فردی شایسته بوده و می‌تواند به خوبی بار مسئولیت را به عهده بگیرد. ما باید توجه کنیم که روزی باید نزد خداوند پاسخگو باشیم پس چرا به افراد اتهام می‌زنیم؟ آقای رسانه محترم که هر چیزی را برای نوشتن آزاد می‌دانی چرا به افراد اتهام می‌زنید؟

وی در ادامه تأکید کرد: دولت همان حساسیت‌های مجلس را دارد. مجلس و دولت در یک مسیر هستند و دولت محمود نیلی احمدآبادی را فردی لایق، باتجربه، شایسته، توانمند، پایبند به انقلاب، نظام و فرامین رهبری، انسانی آماده برای فداکاری و تلاش، انسانی معتدل و اخلاقی می‌داند.

روحانی در پایان گفت: من امروز از نمایندگان درخواست می‌کنم با رأی قاطع خود به وزیر پیشنهادی علوم مردم، دانشجویان و دولت را خوشحال کنند.


 اخبار سیاسی  - تابناک،ایسنا