اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزارت نفت: مردم هزینه کارمزد بنزین را بپردازند



اخبار,اخبار اقتصادی,هزینه کارمزد بنزین


اخبار اقتصادی - وزارت نفت: مردم هزینه کارمزد بنزین را بپردازند

در ادامه تغییرات جدید قیمتی و غیر قیمتی بنزین در سال 92 و احتمال عرضه بنزین 1000 تومانی از سال 93 در جایگاه‌های سوخت، طرح حذف کارمزد فروش بنزین و پرداخت هزینه کارمزد توسط مردم در قالب حق العمل خرید سوخت، کلید خورده است.

پیش بینی می‌شود حذف کارمزد و پرداخت حق العمل منجر به افزایش سطح خدمات رسانی، بالا رفتن حاشیه سود جایگاه‌داران و استقبال سرمایه گذاران در ساخت و توسعه مجاری عرضه سوخت شود.

در صورت موافقت شورای اقتصاد با حذف کارمزد فروش بنزین و اجرای طرح فروش حق‌العملی فرآورده‌های نفتی، مصرف کنندگان یک تا دو درصد قیمت فرآورده نفتی همچون بنزین را به عنوان حق العمل به جایگاهداران سوخت همزمان با پرداخت هزینه خرید بنزین و گازوئیل پرداخت می‌کنند.
 
از این رو در صورتی‌که یک خودرو 30 لیتر بنزین 400 تومانی در جایگاهی خریداری کند باید معادل 120 تومان به عنوان حق العمل به جایگاه دار پرداخت کند که به تبع با افزایش حجم باک و یا خرید بنزین آزاد این نرخ تا سقف 500 تومان هم قابل افزایش است.

مصطفی کشکولی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در گفتگوی با بیان اینکه امسال به جای کارمزد در جایگاه‌ها فروش بنزین به صورت حق العمل کاری انجام می‌شود، گفت: با اجرای طرح فروش حق‌العملی بنزین در جایگاه‌ها، جایگاه‌داران می‌توانند بخشی از درآمد خود را از همان محل فروش تامین کنند.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به ارسال طرح حذف کارمزد و فروش حق العملی فرآورده‌های نفتی در جایگاه‌ها به شورای اقتصاد، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود به زودی این طرح در شورای اقتصاد تصویب و به مرحله اجرا برسد.
 
ناصر رئیسی‌فرد رئیس انجمن جایگاه‌داران سوخت کشور پیشتر در گفتگو با مهر با اعلام اینکه گران شدن بنزین در بلندمدت منجر به کاهش فروش و حاشیه سود جایگاههای سوخت خواهد شد، تصریح کرد: بر این اساس دولت به منظور حفظ حاشیه سود و توجیه اقتصادی فعالیت جایگاه‌ها باید طرح پرداخت حق العمل کاری را اجرایی کند.

وزارت نفت به طور متوسط سالانه بین 120 تا 150 میلیارد تومان هزینه کارمزد فروش فرآورده‌های مختلف نفتی به جایگاه داران بخش خصوصی پرداخت می‌کند.
 
کارمزد فروش CNG دو برابر می‌شود
همزمان با ورود به چهارمین سال اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، کارمزد فروش هر متر مکعب CNG 40 تومان تثبیت شده است که پیش بینی می‌شود هفته‌جاری هزینه کارمزد فروش هر مترمکعب CNG به حدود دو برابر افزایش یابد.

از این رو در صورت موافقت شورای اقتصاد با طرح افزایش کارمزد CNG، هزینه کارمزد فروش هرمترمکعب CNG در جایگاه‌های خصوصی با افزایشی دو برابری به 80 تومان افزایش می‌یابد ضمن آنکه کارمزد فروش CNG در جایگاه‌های دولتی و شهرداری‌ها در غیر کلانشهرها به 70 تومان افزایش می‌یابد.

این افزایش نرخ کارمزد فروش CNG در جایگاه‌ها در حالی در شورای اقتصاد قرار است تصویب شود که اخیرا با توافق دولت و بخش خصوصی مقرر شده است که بهای فروش CNG حتی در صورت افزایش قیمت بنزین به بیش از 1000 تومان در هر لیتر، تثبیت شده و گران نشود.

اردشیر دادرس رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی کشور در گفتگو با مهر با بیان اینکه هفته جاری طرح افزایش کارمزد فروش CNG قرار است در شورای اقتصاد تصویب شود، گفت: در صورت افزایش هزینه کارمزد، بسیاری از جایگاه‌های گاز از بحران ورشکستگی خارج می‌شوند.

از سوی دیگر بر اساس سیاست جدید وزارت نفت، تمام متقاضیان بخش خصوصی که آمادگی برای احداث جایگاه CNG دارند، کارمزد ویژه ای که 2 برابر کارمزد جایگاه های موجود است، دریافت می کنند.

مصطفی کشکولی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد: این موضوع در شورای اقتصاد مصوب شده و به زودی ابلاغ خواهد شد.

در همین حال منصور ریاحی مدیر طرح ساخت و توسعه جایگاه‌های سی.ان.جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی پیشتر گفته بود: با تصویب شورای اقتصاد کارمزد جایگاه‌داران خصوصی CNG برای هر مترمکعب گاز از 40 تومان به 80 تومان و کارمزد جایگاه‌داران شهرداری به 70 تومان افزایش‌ می‌یابد.
اخبار اقتصادی - مهر


ویدیو مرتبط :
می توان وزارت صنعت،معدن وتجارت راجایگزین وزارت نفت کرد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشنهاد وزارت نفت به دولت؛ بنزین را تک نرخی کنید/ عرضه کارتی بنزین فعلا متوقف نمی‌شود



پیشنهاد وزارت نفت به دولت؛ بنزین را تک نرخی کنید/ عرضه کارتی بنزین فعلا متوقف نمی‌شود

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه به دولت پیشنهاد می‌دهیم عرضه بنزین به صورت تک نرخی انجام شود، یکی از راهکارهای مدیریت مصرف بنزین و گازوئیل را افزایش قیمت این دو فرآورده‌ نفتی عنوان کرد و گفت: در صورت افزایش قیمت فعلا عرضه کارتی بنزین و گازوئیل متوقف نخواهد شد.

علیرضا ضیغمی در گفتگو با مهر درباره پیشنهاد دولت به کمیسیون تلفیق مبنی بر افزایش قیمت بنزین یارانه ای و آزاد به ترتیب به 700 و 900 تومان به ازای هر لیتر، گفت: هنوز افزایش قیمت بنزین برای سالجاری قطعی و نهایی شده؛ هر چند مجلس به کلیات بودجه 92 دولت رای مثبت داده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام اینکه افزایش قیمت بنزین و حتی گازوئیل منجر به مدیریت بیشتر در مصرف این دو فرآورده نفتی خواهد شد، تصریح کرد: متوسط مصرف بنزین و گازوئیل به ترتیب در سال 91 به 63.4 و 96 میلیون لیتر در روز رسیده که هر یک حدود دو میلیون لیتر بیش از ظرفیت تولید فعلی پالایشگاه های نفت است.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با تاکید بر اینکه با افزایش مصرف بنزین و گازوئیل بخشی از ظرفیت مجتمع های پتروشیمی به تولید این دو فرآورده نفتی اختصاص یافته است، بیان کرد: در صورت افزایش قیمت، پیش بینی می شود مصرف این دو فرآورده نفتی مدیریت شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه با افزایش قیمت بنزین در صورتی که به مردم فشار نیاید موافق هستیم، تبیین کرد: هم اکنون متوسط فروش روزانه بنزین در جایگاه ها با قیمت آزاد حدود 10 تا 12 میلیون لیتر است و مابقی با قیمت نیمه یارانه ای 400 تومان به فروش می رسد.

وی همچنین با ارائه پیشنهادی به دولت خواستار عرضه بنزین به صورت تک نرخی شد و افزود: تک نرخی شدن قیمت بنزین و حتی گازوئیل منجر به کاهش زمان حساب و کتاب واریز مبالغ حاصل از فروش بنزین و گازوئیل در جایگاه ها و واریز آن به خزانه و یا حتی پرداخت کارمزد جایگاه ها خواهد شد.

ضیغمی با اعلام اینکه در صورت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و حتی تک نرخی شدن قیمت بنزین اما عرضه این فرآورده نفتی با کارت هوشمند سوخت متوقف نخواهد شد، تاکید کرد: عرضه کارتی بنزین منجر به ثبت تراکنش کارت های هوشمند سوخت و جلوگیری بخشی از این کارت ها به مبادی مرزی خواهد شد.

معاون وزیر نفت مهمترین مزیت سامانه هوشمند سوخت را مدیریت و رصد بیشتر مصرف فرآورده های نفتی همچون بنزین و گازوئیل عنوان کرد و افزود: این سامانه هوشمند ابزار موفقی برای مقابله با قاچاق سوخت به ویژه در مبادی مرزی است./مهر