اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزارت بهداشت: بیش از ۵۰ هزار ایرانی از ابتلای خود به ایدز خبر ندارند/افزایش بار بیماری‌های روانی در تهران



ایدز , موارد ابتلا به ایدز

وزارت بهداشت: بیش از ۵۰ هزار ایرانی از ابتلای خود به ایدز خبر ندارند

بیشترین موارد ابتلا به ایدز در کشور ناشی از شیوع آن از طریق اعتیاد تزریقی است و برغم آنکه در دهه گذشته اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده اما همچنان اغلب موارد ایدز از این طریق بروز پیدا می کند.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: حدود ۵۰ تا ۵۵ هزار ایرانی به دلیل بی علامت بودن بیماری ایدز از بیماری خود اطلاعی ندارند.

دکتر عباس صداقت روز دوشنبه در جمع خبرنگاران : حدود ۲۶ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده اند اما براساس مدل های ریاضی، برآورد می شود ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر در کشور مبتلا به ایدز باشند.

وی با بیان اینکه آمارهای ابتلا به ایدز در کشور هر سه ماه یک بار اعلام می شود، اظهار داشت: بیشترین موارد ابتلا به ایدز در کشور ناشی از شیوع آن از طریق اعتیاد تزریقی است و برغم آنکه در دهه گذشته اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده اما همچنان اغلب موارد ایدز از این طریق بروز پیدا می کند.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت گفت: با وجودی که سرعت شیوع ایدز از طریق اعتیاد تزریقی کم شده است اما هم اکنون روانگردان ها و شیشه تهدید دیگری برای گسترش ایدز در کشور هستند.

صداقت با اشاره به افزایش شیوع ایدز در بین زنان کشور، گفت: اغلب مبتلایان به بیماری ایدز را جوانان تشکیل می دهند بطوریکه 46.5 درصد از مبتلایان به ایدز در گروه سنی ۲۵ تا ۳۶ سال قرار دارند.

وی یادآور شد: ایدز مشخصه بالینی خاصی ندارد بنابراین ما بر راه های پیشگیری از ایدز به ویژه در میان جوانان تاکید داریم.

 

ایدز , موارد ابتلا به ایدز


 افزایش بار بیماری‌های روانی در تهران/ هر هفته ۳۰۰ نفر در جاده‌ها کشته می‌شوند

وی با انتقاد از وضعیت موجود در کشور، گفت: بی عدالتی اجتماعی انسان را نابود می‌کند. الان تبدیل به کشوری شده‌ایم که نرخ تورمش به 40 درصد رسیده و بالاترین نقدینگی را دارد. تولید ناخالص ملی که قرار بود به 8 درصد برسد اکنون به 5.4- رسیده و 3 تا 4 میلیون نفر بیکار داریم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: میزان بیماری‌های روانی در تهران افزایش یافته، هر هفته ۳۰۰ نفر در جاده‌ها کشته می‌شوند، صداقت کیمیا شده است و هیچ کس به خاطر اشتباهاتش از مردم عذرخواهی نمی‌کند.
 
 علی‌اکبر سیاری امروز در حضور وزیر بهداشت، رئیس جمعیت هلال‌احمر و مدیران وزارت بهداشت به عنوان معاون جدید بهداشتی معرفی شد.
 
وی در این مراسم خاطرنشان کرد: ما هنوز به آرزوهایمان نرسیدیم چرا که پس از انقلاب می‌خواستیم جهل،‌استبداد و فقر نباشد و چهره کشور از خرافات، ریا و دروغ رخت بر بسته باشد ولی هنوز با آرزوهایمان خیلی فاصله داریم و زمان هم بسیار زود می‌گذرد.
 
وی در میان سخنرانی خود به خاطرات خود از وزارت بهداشت و تاریخچه شکل‌گیری این وزارخانه اشاره کرد و گفت: 15 شهریور سال ۶۷ که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شد جلسات مکرری برای انجام کارهای مختلف در حوزه سلامت مردم برگزار می‌کردیم اما برای شناخت مشکلات 3 راه بیشتر وجود ندارد، مطالعه آثار مکتوب، استفاده از نظرات کارشناسان خبره و لمس مشکلات و دیدن آنها از نزدیک.
 
این متخصص اطفال گفت: 24 سال مطب‌دار بوده‌ام و در حوزه خود مراجعان زیادی داشته‌ام، همواره از خداوند خواسته‌ام که توفیق خدمتی که منجر به اعتلای سلامت مردم و شکوفایی شبکه بهداشت بشود را به من عطا کند و دغدغه‌ای جز مسئولیت نداشته باشم.
 
وی با انتقاد از وضعیت موجود در کشور، گفت: بی عدالتی اجتماعی انسان را نابود می‌کند. الان تبدیل به کشوری شده‌ایم که نرخ تورمش به 40 درصد رسیده و بالاترین نقدینگی را دارد. تولید ناخالص ملی که قرار بود به 8 درصد برسد اکنون به 5.4- رسیده و 3 تا 4 میلیون نفر بیکار داریم.
 
سیاری تصریح کرد: از طرف دیگر آمار طلاق افزایش یافته و اعتیاد به ویژه در سنین پایین گسترش یافته است، درآمدها کم شده و طبقه متوسط فقیرتر می‌شود و در شرایطی که بالاترین میزان درآمد ارزی را داشتیم این همه آمار دروغ تحویل دادند.
 
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: با شعار دستهای پاک همه را بیرون کردیم و میزان زیادی فساد رقم خورد به طوری که یک نفر با 50 میلیون سرمایه در عرض 10 سال 4 هزار و 800 میلیارد تومان پول به دست آورد و به جای آنکه او را محاکمه کنیم باید خودمان را محاکمه کنیم. یک نفر هم پیدا نشد عذرخواهی کند که چرا ارزش پول ملی در عرض چند ماه به یک سوم رسیده است.
 
وی ادامه داد: کشور را با 5 برابر قیمت اداره کردیم اما امروز یک سوم بودجه کشور هم تحقق پیدا نخواهد کرد که هرکدام از این نکات انسان را به فکر فرو می‌برد.
 
وی افزود: صداقت، امانتداری، راستگویی و قانونمداری کیمیایی ‌است که مردم ایران  به دنبال آن هستند، در همین راستا نیروی انسانی بسیار قوی‌ای در وزارت بهداشت موجود است و اسناد خوبی هم تهیه شده اما تیم اجرا کننده‌ای که این موارد را به ظهور برسانند، نیست.
 
این متخصص اطفال با بیان اینکه سالانه 300 هزار نفر در کشور فوت‌ می‌کنند، گفت: بیماری‌های قلبی عروقی اولین عامل مرگ و میر است و چاقی، کم‌تحرکی، چربی خون، استرس و سیگار نیز در این میان بی تأثیر نیستند که باید در این راستا برنامه‌ریزی‌هایی داشته باشیم.
 
به گفته سیاری، حوادث جاده‌ای در دهه 80 جان 241 هزار نفر را گرفته که با محاسبه سرانگشتی می‌شود روزی 66 نفر. اگر یک هواپیما با 300 سرنشین سقوط کند همه زنگ‌ها به صدا در می‌آید ولی هر هفته که 300 نفر جاده‌ها کشته می‌شوند صدایی از کسی در نمی‌آید.
 
وی گفت: 26 هزار مورد ایدز در کشور داریم که مربوط به رفتارهای پنهان مردم است و بسیاری آن را بیان نمی‌کنند اما ما باید با آگاهی بخشی در این زمینه مانند خویشتن‌داری، ازدواج و استفاده از وسایل ایمن مردم را آگاه کنیم.
 
وی سلامت روان مردم را یکی دیگر از نکات حائز اهمیت برشمرد و افزود: طبق آمار 21.1 درصد مردم کشور اختلالات روانی داشته‌اند که مطالعات جدید در بین مردم تهران نشان می‌دهد که 34.2 درصد از اختلالات روانی رنج می‌برند و باید دید در این زمینه چه باید کرد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهارداشت: باید از جمود فکری پرهیز کنیم و در قبال کارهایمان مسئولیت پذیر باشیم و پاسخگوی کارهایمان باشیم چرا که معتقدم با حداقل هزینه می‌توان حداکثر خدمت را به مردم ارائه کرد. /ایرنا, فارس

 


ویدیو مرتبط :
عامل اصلی افزایش بیماری ایدز همجنسگرایان هستند.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزارت بهداشت: 165 هزار زائر ایرانی حج در خطر ابتلا به بیماری مرس هستند



اخبار,اخباراجتماعی, بیماری کرونا

وی گفت: تعداد مبتلایان به این بیماری در عربستان مهم نیست بلکه مهم این است که این ویروس اکنون در این کشور وجود دارد و بیماری بومی عربستان شده است و اگر نکات بهداشتی رعایت نشود، زائران ایرانی و هر کشور دیگر ممکن است به این بیماری کشنده مبتلا شوند.

عضو کمیته کشوری کرونا ویروس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شیوع ویروس کرونا و عامل بیماری مرس را در عربستان جدی دانست و گفت: 165 هزار زائر ایرانی حج در خطر ابتلا به این بیماری هستند و باید اصول ایمنی را برای پیشگیری از ابتلا و ورود آن به کشور رعایت کنند.
 
مسعود مردانی در گفت وگو با ایرنا افزود: آخرین اطلاعات وزارت بهداشت نشان می دهد که حدود 16 نفر در عربستان به عفونت ویروس کرونا (Mers-co virus) مبتلا شده اند و بیشتر آنان در شهر ریاض هستند اما مواردی از این بیماری در شهرهای مکه، مدینه و جده نیز گزارش شده است.

وی گفت: تعداد مبتلایان به این بیماری در عربستان مهم نیست بلکه مهم این است که این ویروس اکنون در این کشور وجود دارد و بیماری بومی عربستان شده است و اگر نکات بهداشتی رعایت نشود، زائران ایرانی و هر کشور دیگر ممکن است به این بیماری کشنده مبتلا شوند.

مردانی ادامه داد: عامل بیماری مرس، ویروس کرونا است و تاکنون هیچ واکسنی برای این بیماری تولید نشده، بنابراین خطر ابتلا، زائران ایرانی را که در حال تشرف به عربستان هستند، تهدید می کند.
عضو کمیته کشوری ویروس کرونا وزارت بهداشت افزود: مرس هنوز درمان قطعی ندارد و بیش از 50 درصد مبتلایان به ویروس کرونا بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.

وی گفت: باید پیشگیری از ورود این بیماری را به کشور جدی بگیریم. همین شش ماه پیش بود که مرس در کره جنوبی شیوع یافت، بطوریکه وزیر بهداشت این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.


مردانی افزود: امروزه با گسترش وسایل حمل و نقل بین قاره ای به سرعت یک بیماری از یک کشور به کشور دیگر منتقل می شود، بنابراین امکان انتقال بیماری مرس و بسیاری از این نوع بیماریهای واگیر نه تنها از عربستان بلکه از کشورهای دیگر وجود دارد.

وی گفت: مراسم حج مراسم مقدسی است که برای مسلمانانی که استطاعت این سفر را دارند واجب است و باید انجام شود اما زائران این سفر مقدس باید یکسری اصول بهداشتی را رعایت دهند، تا هم خود از ابتلا به این بیماری محافظت شوند و هم از انتقال این بیماری به دیگران جلوگیری کنند.
 
** اصول پیشگیری از انتقال ویروس کرونا
متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اصول پیشگیری از عفونت کرونا به خبرنگار ایرنا گفت: مهمترین اقدام پیشگیرانه این است که زائران از تجمعات غیر ضروری به خصوص در جاییکه افرادی آبریزش بینی، عطسه یا سرفه دارند، خودداری کنند و اگر به این علایم مبتلا شدند، خود را در قرنطینه قرار دهند و اعمال حج را به تأخیر بیاندازند تا سبب ابتلای دیگران نشوند.

مردانی ادامه داد: اقدام مهم دیگر پرهیز از دست دادن و بویژه بوسیدن است که یک عادت رایج بین ایرانیان است و از تمام حجاج و نزدیکان آنها می خواهیم که از دست دادن و بوسیدن یکدیگر خودداری کنند.

وی تاکید کرد: نکته بسیار مهم و واجب دیگر شست وشوی مداوم دست ها با آب و صابون است. حجاج باید بطور مداوم هر جا آب و صابون دیدند، دست های خود را بشویند زیرا ثابت شده شست وشوی دست باعث قطع زنجیره انتقال ویروس به دیگران می شود.

عضو کمیته کشوری کرونا ویروس وزارت بهداشت ادامه داد: آخرین نکته مهم بهداشتی نیز این است که اگر زائران دچار علایمی مثل آبریزش بینی، عطسه و خلط شدند، از دستمال یکبار مصرف استفاده کنند و آن را در سطل در دار بیاندازند، رعایت همین چند توصیه بهداشتی ساده تا حد بسیار زیادی از شیوع بیماری مرس پیشگیری می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره وجود این بیماری در ایران گفت: سال گذشته شش مورد ابتلا به مرس را در استان کرمان داشتیم، پس از آن مورد جدیدی از این بیماری نداشته ایم اما نباید مغرور شویم زیرا با کوچکترین غفلت ممکن است شاهد یک همه گیری بزرگ از این بیماری در کشور باشیم به خصوص اینکه حجاج پس از بازگشت در استان های مختلف پراکنده می شوند.
 
** دستورالعمل کنترل مرس امروز در وزارت بهداشت بررسی می شود

مردانی افزود: خطر بروز و شیوع بیماری مرس و ویروس کرونا جدی است و همین امروز(دوشنبه) کمیته کشوری کرونا ویروس با حضور معاون وزیر بهداشت برای تدوین دستورالعمل های پیشگیری و کنترل این بیماری تشکیل می شود.

وی ادامه داد: نخستین گروه در معرض خطر این بیماری، پزشکان و کارکنان بیمارستانها هستند و باید امکانات محافظتی مانند ماسک، گان، دستکش و محلول ضدعفونی کننده به میزان لازم در اختیار این گروه قرار گیرد.

عضو کمیته کشوری کرونا ویروس گفت: همزمان با شیوع ویروس کرونا، با سرد شدن هوا نیز خطر بیماری آنفلوانزا ظاهر می شودکه البته این بیماری واکسن دارد اما واکسن آنفلوانزا هیچ نقشی در پیشگیری از انتقال ویروس کرونا و بیماری مرس ندارد.

165 هزار زائر ایرانی امسال به حج مشرف می شوند.


 اخبار اجتماعی - ایرنا