اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ورود قوه قضاییه به انتخابات و اختلال در اهداف جریان انحرافی



 

 

ورود قوه قضاییه به انتخابات و اختلال در اهداف جریان انحرافی

 

در حالیکه ۳ ماه بیشتر تا اسفند ماه وآغاز انتخابات مجلس باقی نمانده است، زمزمه‌های فعالیت ستادهای انتخاباتی وابستگان جریان انحرافی از گوشه و کنار کشور به گوش می‌رسد. این جریان با تخلفات مالی گسترده و تلاش برای دستیابی به منابع اقتصادی کشور، سعی در بدست آوردن قدرت از طریق ثروت دارد تا به اهداف خود دست یابد.

اما دراین میان قوه قضاییه نیز بیکار ننشسته است و با تشکیل ستاد ویژه پیشگیری از جرایم انتخاباتی وارد فرآیند انتخابات شده است.

با طرح مسایلی درباره چگونگی برگزاری انتخابات و بروز احتمالی تخلفات انتخابات پیش رو، قوه‌قضاییه که بر اساس قانون نیز وظایفی در چگونگی نظارت بر حسن اجرای انتخابات برعهده دارد، با تشکیل ستادی ویژه به صورت منسجم وارد عرصه انتخابات شد تا از وقوع جرایم قبل، حین و بعد از انتخابات جلوگیری کند.

به این ‌ترتیب ستاد ویژه پیشگیری از جرایم انتخاباتی در قوه‌قضاییه تشکیل شد و دادستان کل کشوربه عنوان رییس این ستاد انتخاب شده است تا از بروز هر گونه تخلفی جلوگیری شود.

به این ترتیب با حکم آیت‌الله صادق لاریجانی رییس قوه‌قضاییه، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای مامور شد با اختصاص شعب ویژه دادگاه به جرایم انتخاباتی در سراسر کشور به این‌گونه پرونده‌ها خارج از نوبت رسیدگی کند. در این راستا، جانشین وی نیز محمد باقر ذوالقدر، معاون فعلی اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضاییه تعیین شده است.

البته ورود قوه قضاییه به بحث انتخابات به خردادماه امسال بازمی گردد. خردادماه بود که هشدار‌ها نسبت به تخلفات احتمالی برخی از نزدیکان مقامات سیاسی نزدیک به دولت به اوج خود رسید و زمزمه‌های دخالت در انتخابات پیش رو از سوی حلقه نزدیک به یاران دولت قوت گرفت.

در این میان، معاون اول قوه‌قضاییه در میان اصحاب رسانه، به طور رسمی به مباحث انتخابات ورود کرد و ضمن اینکه به تشریح وظایف این قوه در پیشگیری از تخلفات در انتخابات پرداخت، به دولت نیز توصیه کرد «عملا به مردم نشان دهد در انتخابات هیچ دخالتی نخواهد کرد».

رییسی تاکید کرد: «دخالت نکردن دولت می‌تواند پیشگیری‌کننده و تضمین‌کننده امر انتخابات باشد.» به‌این‌ترتیب وی در توضیح وظایف قوه‌قضاییه در پیشگیری از تخلفات سازماندهی شده احتمالی در انتخابات پیش‌رو با بیان اینکه «سازوکار قانونی انتخابات را قوانین موضوعه و قانون اساسی کاملا مشخص کرده است و اجرای این قوانین، تضمین‌کننده رأی ملت خواهد بود»، افزود: «بخشی از قانون انتخابات وظایفی را برای قوه‌قضاییه تعیین کرده؛ این بخش را دادگستری‌های کل کشور به‌‌ همان صورت قانونی و خارج از نوبت رسیدگی خواهند کرد.»

به این ترتیب اولین گام‌های قوه قضاییه در ورود به انتخابات برداشته شد هر چند که در‌‌ همان زمان دولت با وجود اظهارات صریح منتقدان هرگونه دخالت در امر انتخابات را رد کرد و محمود احمدی‌نژاد در برنامه گفت‌وگوی ویژه شبکه دو سیما در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره شایبه دخالت دولت در انتخابات مجلس آینده براین نکته تاکید کرد «وزارت کشور مجری انتخابات است و هیچ احدی از دولت حق دخالت در این انتخابات را ندارد. انتخابات متعلق به مردم است.» حتی وقتی از وی درباره انتخابات مجلس پرسیده شد وی با خنده اعلام کرد که تاریخ انتخابات مجلس را نمی‌داند! و این انکار‌ها تا به امروز نیز ادامه دارد.

بعد از این ماجرا بود که یکی از سران جریان انحرافی از کسب سه‌چهارم کرسی‌های مجلس خبر داد. پس از آن، بحث دخالت شکل جدی‌تری به خود گرفت و حاشیه‌دار‌تر شد، چنانچه بعد از آن انتقادات بسیاری از بزرگان نظام و چهره‌های مطرح سیاسی از انجام برخی تخلفات احتمالی خصوصا توسط جریان موسوم به جریان انحرافی بیان شد و آنان بار‌ها و بار‌ها هشدار دادند جریانی در دولت شکل گرفته است که می‌خواهد در انتخابات دخالت کند و نتیجه آن را به نفع خود رقم زند به طوری که چندی پیش آیت‌الله احمد جنتی در همایش مسوولان دفا‌تر استانی و مدیران ستادی این شورا به تفاوت‌های نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با دوره‌های گذشته اشاره کرده بود. اظهاراتی که پس از آن نیز چندین بار از سوی دبیر شورای نگهبان و دیگر مسوولان کشور مطرح شد.

در هر حال همه این سخنان و اتفاقات مزید بر علت شد تا قوه قضاییه بعد از سال‌ها در بحث انتخابات و نظارت برآن ورود کند تا ستون‌های جریان انحرافی به لرزه درآید و کار برای این جریان سخت‌تر از قبل ادامه یابد.../شفاف


ویدیو مرتبط :
فشارها بر روی قوه قضاییه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس قوه‌قضاییه: در جریان انتخابات برخی همراهان امام هم در دام فتنه افتادند



رئیس قوه قضاییه گفت: در جریان فتنه بعد از انتخابات برخی افراد باسابقه و باگذشته همراهی امام و انقلاب، در دام افتادند و با همه مجالی كه به آنها داده شد، باز هم در اشتباه و عصبیت خود باقی ماند‌ند.

 

به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه، آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه‌قضاییه در جلسه مسئولان عالی قضایی اظهار داشت:

گوشه‌ای بسیار مهم و ماندگار در تاریخ عاشورا بصیرت و آگاهی انسانی به نام "حّر " است كه راه را به امام زمانش بسته بود اما با بصیرتی كه خداوند متعال به او اعطا كرد از مسیر اشتباه برگشت و در تحصیل كمال انسانی، راهی را طی كرد كه كم نظیر است تا جایی كه حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام خطاب به وی فرمود: " انت حر كما سمتك امك ".

رئیس قوه قضاییه افزود: آزادی به این معنا برای هر كسی رخ نمی‌دهد كه انسانی بتواند این چنین از بندهای مادی و معنوی آزاد شود.

آیت‌الله لاریجانی با بیان اینكه صحنه دیگر عاشورا خلوص و ایثار است، افزود: اصحاب حضرت در ایثار هیچ كم نگذاشتند؛ واقعاً این صحنه‌ها را كجا می‌شود پیدا كرد. صحنه‌ای كه برادری برای برادر از خلوص و ایثار هیچ باقی نگذارد. آنچه كه اصحاب حضرت در عاشورا خلق كردند در كل تاریخ نمونه‌ای نداشته است. در مورد حضرت ابوالفضل سلام‌الله علیه آورده‌اند كه ایشان "فلما رأی وحده الحسین قال یا اخی هل من رخصه فبكی الحسین بكائاً شدیدا " اباعبدالله مظلومیت او را می‌دید.

رئیس قوه‌قضاییه با اشاره به اینكه گاهی حتی معارف عرفانی نیز ممكن است سد راه آزادی و كمال انسان شود تاكید كرد:

حادثه عاشورا سرشار از بصیرت انسانهایی است كه در اوج فشارها و تهدیدات و تطمیع‌های دشمنان، امام زمانشان را رها نكردند و هر كدام نمونه‌ای بی‌بدیل از آزادگی و بصیرت را در تاریخ جاودانه كردند و این بصیرت عمیق الگویی پایدار برای تمام انسانها و مومنانی است كه در مسیر زندگی خود با موانع و مشكلات و انحرافاتی مواجه می‌شوند.

لاریجانی با اشاره به جریان فتنه بعد از انتخابات گفت: در جریان فتنه بعد از انتخابات دیدیم كه افرادی با سابقه و گذشته همراهی امام و انقلاب، در دام فتنه افتادند و با همه فرصت و مجالی كه به آنها داده شد اما باز هم در اشتباه خود باقی ماندند و هر روز بیانیه دادند و هنوز نیز بر عصبیت خود باقی هستند.

رئیس قوه‌قضاییه بصیرت در حادثه عاشورای حسینی را شاخصی مهم در ارزیابی تاریخ این حادثه عظیم و رمز ماندگاری آن دانست و گفت: عاشورا دریایی از معانی است كه هر گوشه‌اش صحنه‌ای بی بدیل در تاریخ هستی است.

آیت ا... لاریجانی با تاكید بر اینكه " فرق است بین كسانی كه اشتباه خود را جبران می‌كنند با كسانی كه در اشتباه و عناد خود غوطه‌ور می‌شوند " گفت:

در جریان فتنه بعد از انتخابات دیدیم كه كسانی گاه شبیه بنی‌‌امیه عمل كردند و قرآن بر سر نیزه كردند و در روز عاشورا با شعار یا حسین بر تنها حكومت شیعی جهان شوریدند و از ولی زمانه سرپیچیدند و جریان منافقانه‌ای راه انداختند و حال بیانیه می‌دهند كه در عاشورا مظلوم واقع شده‌اند.

رئیس قوه قضاییه افزود: اگر كسانی مدعی هستند كه در روز عاشورا یا حسین یا حسین می‌گفتند باید از آنان پرسید این یاحسین آنان در مسیر حق بوده یا در مسیر باطل و قطعاً می‌دانند كه امویان نیز در جنگ صفین قرآن را بر سر نیزه كردند اما اصحاب واقعی با بصیرت كامل در صحنه در كنار ولی زمان باقی ‌ماندند و خطا نكردند؛ در حالی‌كه آنان نیز می‌توانستند فریب قرآن‌های بر سر نیزه را بخورند و بدون بصیرت و شناخت، از مسیر حق و حقیقت خارج شوند.

در ادامه جلسه در خصوص مشكلات و شرایط گزینش و استخدام كارمندان قوه قضاییه و شرایط رسیدگی به تخلفات كاركنان اداری دستگاه قضایی بحث و بررسی و مقرر شد در جلسه مشترك معاونت اداری‌ ـ‌ مالی قوه قضاییه و هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری در دادگستری‌ها و سازمانهای وابسته به قوه‌قضاییه این شرایط بررسی و گزارش نهایی آن جهت ارائه به جلسه مسئولان عالی قضایی تهیه شود.../فارس