اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ورود شیرخشک قاچاق از مرزهای غربی/بازار هورمون‌های ممنوع‌المصرف بدنسازی



اخبار,اخباراجتماعی ,رسول دیناروند

رییس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به واقعیت وجود فرآورده‌های قاچاق در حوزه سلامت، نسبت به ورود شیرخشک‌ قاچاق از برخی مرزهای غربی هشدار داد و از مردم خواست از این شیرخشک‌ها استفاده نکنند.

 دکتر رسول دیناروند در حاشیه مراسم تفاهم نامه شورای عالی مناطق آزاد و سازمان غذا و دارو با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره واردات داروهای مکمل و بدنسازی به صورت قاچاق به کشور گفت: اینکه کماکان فرآورده‌های قاچاق در حوزه سلامت داریم، قابل تکذیب نیست و واقعیتی است که وجود دارد؛ چراکه تقاضا بیش از حد عرضه قانونی است.

دیناروند افزود: البته برخی تقاضاها، تقاضاهایی است که قانونا نمی‌توان به آنها پاسخ داد. مثلا در حوزه بدنسازی، هورمون‌هایی وجود دارد که ممنوع المصرف هستند و فقط بازار پاسخگوی آنهاست. یا برخی حوزه‌ها مانند دوپینگ، مسایل جنسی و مخدرها که بازار قاچاق برای آنها به شدت فعال است و زیرساخت‌های قانونی برای آنها وجود ندارد.

پیگیری سالم‌سازی باشگاه‌های ورزشی
وی افزود: در برخی حوزه‌ها نیز علیرغم اینکه بازار داخلی وجود دارد، باز هم شبکه قاچاق فعال است. مانند مکمل‌های ورزشی. البته از سال گذشته زمینه تامین قانونی آنها را هم به صورت تولید داخل و هم به صورت واردات از منابع معتبر فراهم کردیم و با وزارت ورزش نیز همکاری داریم و به دنبال این هستیم که یک سالم‌سازی در باشگاه‌های ورزشی انجام دهیم تامیزان فرآورده‌های قاچاق بیشتر نشود.

دیناروند با اشاره به برخی گفته‌ها مبنی بر بازار 90 درصدی قاچاق در این حوزه گفت: خیر اینطور نیست. درست است قاچاق در این حوزه زیاد است اما نه به این میزان.

کمترین و بیشترین میزان قاچاق در مربوط به کدام اقلام سلامت محور است؟
رییس سازمان غذا و دارو درباره میزان قاچاق در حوزه دارو، مکمل و ... گفت: میزان قاچاق مشخص نیست اما می‌توان آن را تخمین زد. تخمین ما این است که در حوزه سلامت اعم از دارو، آرایشی – بهداشتی، مکمل‌ها و تجهیزات پزشکی میانگین قاچاق حدود 15 تا 20 درصد بازار است که البته این میزان در حوزه‌های مختلف متفاوت است. مثلا کمترین میزان قاچاق در دارو و بیشترین میزان در حوزه آرایشی است که حدود 50 درصد آن قاچاق است. حجم ریالی قاچاق در کل بازار سلامت 30 هزار میلیارد تومان است.

وی درباره میزان قاچاق در حوزه غذا گفت: بازار غذا بسیار متنوع است و تقریبا چهار برابر کل حوزه سلامت است که متاسفانه در آنجا هم شاهد پدیده قاچاق هستیم. برای مثال در فروشگاه‌های تهران و به خصوص در نوار شمالی متوجه می‌شوید که چقدر فرآورده غذایی غیرمجاز وجود دارد.

هشدار درباره شیرخشک‌های قاچاق از مرزهای غربی
رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال ایسنا درباره اخباری مبنی بر واردات شیرخشک فاسد، گفت: تقریبا واردات شیرخشک نوزادان را نداریم و تولید داخل است. البته مواد اولیه آن از خارج وارد می‌شود.

وی افزود: متاسفانه مانند سایر کالاهای سلامت که ممکن است در آنها قاچاق وجود داشته باشد دیده شده که از برخی مرزهای غربی ما شیرخشک قاچاق وارد کشور می‌شود. بنابراین هشدار می‌دهیم که مردم از آنها استفاده نکنند؛ چراکه شیرخشک محصولی بسیار حساس است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تفاهم با شورای عالی مناطق آزاد، گفت: حسن اساسی این تفاهم‌نامه وحدت رویه‌ای است که در مناطق آزاد ایجاد می‌کند و مسیرهای موازی و منافذ ورود کالاهای تقلبی را در مناطق آزاد ببندد. بنابراین بزرگ‌ترین دستاورد ما در این تفاهم نامه این خواهد بود که فرآورده‌هایی که در مناطق آزاد عرضه می‌شوند، تحت نظارت این مناطق و با رعایت ضوابط وزارت بهداشت هستند. همچنین فرآورده‌هایی که از این مناطق آزاد به سرزمین اصلی وارد می‌شوند مجاز خواهند بود و مسیر فرآورده‌های غیرمجاز به مناطق آزاد و سرزمین اصلی بسته خواهد شد.


اخبار اجتماعی  - ایسنا 


ویدیو مرتبط :
قاچاق فروشی 150ماشینی مرزهای کردستان بانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورود اجاره‌ نشین‌ ها به این بازار ممنوع شد


در منطقه یک تهران آپارتمان هایی با متراژ بیش از 100 متر مربع به صورت مبله به اتباع خارجی اجاره داده می‌شود.

دنیای اقتصاد: در منطقه یک تهران آپارتمان هایی با متراژ بیش از 100 متر مربع به صورت مبله به اتباع خارجی اجاره داده می‌شود.

 اجاره بهای ماهانه این آپارتمان‌ها از 3 هزار دلار شروع تا 5 هزار دلار ادامه پیدا می‌کند و مبلغ 12 ماه یکجا اخذ می‌شود.


بازار رهن و اجاره واحدهای مسکونی با شرایط دریافت اجاره بها با واحد پولی «دلار» در حال حاضر راکد است و به نقل از مشاوران املاکی که در این قسمت از بازار اجاره فعالیت می‌کنند، همچنان اکثر متقاضیان این دسته از واحدهای مسکونی، افراد خارجی هستند؛ آنهایی که به دلیل موقعیت شغلی خود مجبور به سکونت در ایران هستند اما تعداد مستاجران تهرانی که حاضر باشند اجاره بها با واحد دلار پرداخت کنند بسیار اندک و انگشت‌شمار است.

بازار اجاره های دلاری، فصلی نیست

یکی از فعالان بازار مسکن در منطقه اقدسیه در این باره  گفت: آن دسته از متقاضیانی که در بازار اجاره، نرخ اجاره را با واحد پولی «دلار» پرداخت می‌کنند جا‌به‌جایی آنها همچون مستاجران دیگر باعث نمی‌شود بازار اجاره در نیمه اول سال پر رونق و در نیمه دوم سال راکد شود؛ چراکه آنها هر زمان که نیاز به جابه‌جا شدن داشته باشند اقدام به این کار می‌کنند.

 وی در ادامه افزود: البته بیش از 90 درصد از متقاضیان خارجی در بازار اجاره علاقه زیادی به جا به جا شدن ندارند و تا زمانی که شغل شان ایجاب کند قرارداد واحد اجاره‌ای خود را تمدید می‌کنند مگر اینکه با مالک دچار مشکل جدی شوند.


تفاهم موجر و مستاجر بر نحوه پرداخت اجاره‌بها

شایان همچنین خاطرنشان کرد: اکثر متقاضیان در بازار اجاره واحدهایی که نرخ اجاره آنها بر اساس دلار محاسبه می‌شود، ترجیح می‌دهند واحد مورد نظر خود را با پرداخت کل اجاره ماهانه در همان ابتدای قرارداد، اجاره کنند و ناگفته نماند که همه موجران هم ترجیح می‌دهند مبلغ اعلام شده به عنوان اجاره ماهانه را به صورت یکجا در زمان عقد قرارداد دریافت کنند.این بنگاهدار تصریح کرد: برعکس مالکان و مستاجران که در بازار اجاره به ندرت با یکدیگر تفاهم دارند، اما مالکانی که واحدهای خود را به مستاجران خارجی اجاره می‌دهند تفاهم قابل توجهی با یکدیگر دارند.

مستاجران خارجی حسابگر هستند

از سوی دیگر، وی درباره واحد پول پرداختی نرخ اجاره توسط مستاجران غیرایرانی گفت: از زمانی که دلار دچار نوسان‌های شدید شد و ثبات خود را برای دوره های طولانی مدت از دست داد اکثر متقاضیان خارجی در بازار اجاره از موجران درخواست کردند که مبلغ اجاره تعیین شده را با واحد «ریال» پرداخت کنند زیرا آنها به این موضوع پی برده‌اند که نوسان دلار طی یک دوره قرارداد اجاره ممکن است باعث شود آنها ضرر و مالکان سود کنند در صورتی که نرخ اجاره باید ثابت باشد اما ارزش دلار که مدام در حال تغییر است ثبات ارزش قرارداد را برهم می‌زند به همین خاطر مستاجران خارجی به موجران پیشنهاد می‌دهند که آنها اجاره بهای اعلام شده را به صورت «ریال» تعیین کنند نه با واحد پولی «دلار» چراکه ارزش «ریال» همچون «دلار» هر لحظه با نوسان رو‌به‌رو نمی‌شود.

شایان خاطرنشان کرد: مستاجران خارجی این روزها در بازار اجاره حسابگر شده اند و راضی نیستند اجاره بهای واحد خود را با «دلار» پرداخت کنند تا مبادا قرارداد به طور یک‌طرفه سود داشته باشد.