اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وجود 10 میلیون بی سواد مطلق در ایران


رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور به آخرین آمار بیسوادی در کشور اشاره کرد و گفت: 9 میلیون و 719 هزار نفر در کشور، خود را بیسواد مطلق اعلام کردند.

فارس: علی باقرزاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور به آخرین آمار بیسوادی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: براساس آنچه از سرشماری سال 90 اعلام شده است، 9 میلیون و 719 هزار نفر در کشور، خود را در گروه سنی بالای 6 سال، بیسواد مطلق اعلام کردند.

وی با بیان اینکه حدود 3 میلیون و 456 هزار نفر از این تعداد در گروه سنی 10 تا 49 سال هستند، افزود: از آن جهت سن 10 تا 49 سال با اهمیت است زیرا این افراد جمعیت مولد جامعه هستند.

باقرزاده ادامه داد: مقرر شده است در طول 5 سال آینده افراد باید مهارت‌های پایه سواد شامل خواندن، نوشتن، حساب کردن و روخوانی قرآن را یاد بگیرند.

وی با بیان اینکه شاید آمار افراد بیسواد به نسبت به جمیعت کشور عدد زیادی نباشد، گفت: این عدد حدود 6.8 درصد جمعیت کشور است؛ ولی به لحاظ جمعیت نسبت به کشورهای منطقه باید سطح سواد را افزایش دهیم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور بیان کرد: باید با استفاده از تمام ظرفیت‌های اجرایی دولتی و غیر دولتی برنامه‌ریزی کنیم تا این جمعیت را باسواد کنیم منتهی الزاماتی است؛ در طول چند سال گذشته فعالیت سوادآموزی مورد توجه جدی نبوده و باعث شده است جمهوری اسلامی ایران در اجرای برنامه خود در بخش نهضت سوادآموزی موفقیت لازم را نداشته باشد.

وی افزود: یکی از این اقدامات، در اختیار داشتن فهرست اسمی افراد بیسواد است که باید مرکز آمار به عنوان مرکز رسمی آمار کشور به سازمان نهضت سوادآموزی که مسئول ریشه‌کنی بیسوادی است، مشخصات افراد بیسواد را ارائه دهد.


ویدیو مرتبط :
اولین کنفراس سواد رسانه ای در ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایران 10 میلیون بی‌ سواد مطلق دارد


دبیر علمی سمپوزیوم ادغام مراقبت‌های اجتماعی در نظام مراقبت‌های اولیه با بیان اینکه ۱۰ میلیون بی‌سواد مطلق در کشور داریم، گفت: آمار مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که ۳.۵ میلیون نفر ترک تحصیلی در کشور داریم که البته آموزش و پرورش هیچ مسوولیتی را در قبال آن نمی‌پذیرد.

خبرگزاری ایسنا: دبیر علمی سمپوزیوم ادغام مراقبت‌های اجتماعی در نظام مراقبت‌های اولیه با بیان اینکه ۱۰ میلیون بی‌سواد مطلق در کشور داریم، گفت: آمار مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که ۳.۵ میلیون نفر ترک تحصیلی در کشور داریم که البته آموزش و پرورش هیچ مسوولیتی را در قبال آن نمی‌پذیرد.

دکتر بهزاد دماری در سمپوزیم ادغام مراقبت‌های اجتماعی در نظام مراقبت‌های اولیه که در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، به تبیین گزارش نهایی طرح تدوین بسته خدماتی مراقبت‌های سلامت اجتماعی در نظام مراقبت‌های اولیه سلامت ایران پرداخت و اظهار کرد: آمارها نشان‌دهنده وضعیت سلامت اجتماعی هستند.

به عنوان مثال اختلاف هزینه‌کرد دهک اول با دهک دهم در سبد غذایی ۱۰ برابر است. به عنوان مثال اگر خانواده‌ای در دهک اول درآمدی ۴۰۰ هزار تومان برای تغذیه هزینه می‌کند،‌ این میزان در دهک دهم به ۴ میلیون تومان می‌رسد.

وی ادامه داد: همچنین هزینه خانوار برای تفریحات ۲.۳ درصد کل درآمد است در حالی که میانگین هزینه دخانیات ۴.۸ درصد است.

رییس انجمن علمی پزشکی اجتماعی با بیان اینکه ۱۰ میلیون بی‌سواد مطلق در کشور داریم، گفت: آمار مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که ۳.۵ میلیون نفر ترک تحصیلی در کشور داریم که البته آموزش و پرورش هیچ مسوولیتی را در قبال آن نمی‌پذیرد.

دماری ادامه داد: همچنین در سال ۸۲ حدود ۸۴ هزار زوج طلاق گرفته در کشور داشتیم که این آمار در سال ۹۴ به ۱۶۸ هزار زوج رسیده است. ۳۰۰ هزار زندانی در کشور داریم و برای ۱۵ میلیون نفر پرونده جاری در دادگستری وجود دارد.

دبیر علمی سمپوزیوم ادغام مراقبت‌های اجتماعی در نظام مراقبت‌های اولیه با بیان اینکه رقم مبتلایان به اعتیاد در محافل غیررسمی ۴ میلیون نفر گزارش می‌شود، گفت: مطالعه‌ای درخصوص وضعیت اعتیاد در محیط‌های کاری در سال گذشته انجام شد که نشان می‌داد ۲۱ درصد کارگران مبتلا به اعتیاد هستند.

دماری افزود: همچنین مطالعات نشان می‌دهند که حدود ۴۰ درصد بانوان کشور در یک سال گذشته دچار خشونت خانگی شده‌اند. نمره سرمایه اجتماعی ما در کشور ۲.۲ و از میانگین کمتر است و با بستر سرمایه اجتماعی که نمره ۲.۲ دارد بعید می‌دانیم سیاست‌های پیشگیرانه بخواهد به خوبی پیش برود.

وی با بیان اینکه از ۴ میلیون مصرف‌کننده موادمخدر تنها ۳۰ درصد تحت درمان هستند، گفت: مراکز بهداشتی درمانی و ترک اعتیاد ما قادر به فراخوان برای جذب معتادان جهت درمان نیستند.

دبیر علمی سمپوزیوم ادغام مراقبت‌های اجتماعی در نظام مراقبت‌های اولیه در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره الگوی استانی طرح ادغام مراقبت‌های اجتماعی در نظام مراقبت‌های اولیه پرداخت و گفت: در سطح ملی ۲۰ سازمان ذی‌ربط وظیفه حل آسیب‌های اجتماعی را برعهده دارند که در طرح پایلوت ما نیز مشارکت می‌کنند.