اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هفت تیر كشی دو جوان در اتوبان صدر و تونل نیایش!



هفت تیر كشی دو جوان در اتوبان صدر و تونل نیایش!

پس از توقف خودرو پراید و گشتن خودرو، از داخل ماشین و دست متهمان 2 قبضه اسلحه لوله بلند دوربین دار بادی و دو قبضه كلت كمری بادی مشکی رنگ و دو قبضه بسته فشنگ استفاده شده كشف و ضبط شد.

دو جوان كه با چهار قبضه اسلحه در اتوبان صدر و تونل نیایش اقدام به تیراندازی كرده بودند، توسط پلیس تهران دستگیر شدند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ساعت 2 بامداد روز 13 خرداد ماه، تعدادی از شهروندان و كارگران پرو‍ژه خاتم الانبیاء با سامانه 110 تماس گرفته و از تیر اندازی دو جوان متوهم كه در یک دستگاه خودرو پراید در اتوبان صدر و تونل نیایش در حال حركت بودند خبر دادند.

بلافاصله پس از تماس با سامانه 110 در ابتدا یك واحد گشت موتوری به محل اعزام و صحت موضوع تائید شد.

به دنبال این اتفاق تمامی واحد‌های گشتی سركلانتری منطقه به محل اعزام و به شعاع چند كیلومتری طرح ایست بازرسی و كنترل خودروها را به اجرا در آوردند.

چند دقیقه از اجرای طرح ایست بازرسی نگذشته بود که سرنشین یك دستگاه خودرو پراید با دیدن پلیس اقدام به فرار كرد اما ماموران نیروی انتظامی با آمادگی كامل، خودرو را توقیف و سرنشینان آن را دستگیر كردند.

پس از توقف خودرو پراید و گشتن خودرو، از داخل ماشین و دست متهمان 2 قبضه اسلحه لوله بلند دوربین دار بادی و دو قبضه كلت كمری بادی مشکی رنگ و دو قبضه بسته فشنگ استفاده شده كشف و ضبط شد.

متهمان كه در وضعیت نامناسب جسمی به سر می‌بردند و قصد صدمه زدن به خود و دیگران را داشتند تحت‌الحفظ به كلانتری انتقال داده شدند.

در نهایت پلیس تهران پس از بررسی اعلام كرد: متهمان از داخل تونل نیایش اقدام به تیر اندازی كردند و موجب تخریب پرژكتور‌ها و خسارت به دیواره تونل شدند.

خوشبختانه در این اتفاق هیچگونه خسارت جانی به کسی وارد نشد./باشگاه خبرنگاران

 

 


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درخواست شهرداری تهران: اخذ عوارض برای عبور از برخی خیابانها/مرحله اول،بزرگراه صدر و تونل نیایش



اخبار,اخباراجتماعی ,عوارض جاده ای

شهرداری تهران لایحه‌ای به شورای شهر ارائه كرده كه در صورت تصویب آن، برخی خیابان‌های خاص پایتخت بعد از قیمت‌گذاری، به یكی از محل‌های فرعی تامین مالی در بودجه سالانه تهران تبدیل خواهند شد.

این لایحه به دنبال تحقیقاتی كه سال گذشته مركز مطالعات شهرداری تهران درباره درآمدهای پایدار شهرهای شاخص دنیا انجام داد، تدوین شده است و هم‌اكنون مجموعه مدیریت شهری تهران در نظر دارد همچون 7 كشور اروپایی، در برخی «معابر اصلی» و تعدادی از «پل»‌‌ها و «تونل»‌های تردد خودرو، از مالكان خودروهای شخصی، «عوارض جاده‌ای» دریافت كند.

 شهرداری، در لایحه «عوارض جاده‌ای» دو هدف شامل «تامین مالی پروژه‌های عمرانی شهر» و «بهبود علایم حیات شهر» را دنبال می‌كند. یافته‌های مركز مطالعات و برنامه‌ریزی شهرداری تهران نشان می‌دهد: در كشورهایی همچون فرانسه، اسپانیا، یونان، ایتالیا، پرتغال، دانمارك و نروژ، بخش عمده بودجه شهرداری‌ها را منابع پایدار تشكیل می‌دهد و حداقل نرخ عوارض جاده‌ای در خیابان‌های خاص برخی از این 7 كشور‌ حدود «10 سنت در هر كیلومتر» است.

در تهران آنطور كه معاون حمل‌ونقل و ترافیك شهرداری اعلام كرده، فعلا «مجموعه تونل و بزرگراه طبقاتی صدر-نیایش» به عنوان اولین گزینه برای اخذ عوارض جاده‌ای از خودروهای عبوری مطرح است و مبلغ پیشنهادی معادل 100 تا 150 تومان به ازای هر كیلومتر طول مسیر، در نظر گرفته شده است. مقامات شهرداری و برخی اعضای شورای شهر در دفاع از این لایحه و پاسخ به برخی انتقادهایی كه مخالفان درباره تشدید راه‌بندان به واسطه پرداخت عوارض در مبادی خیابان‌های خاص مطرح كرده‌اند،

 

می‌گویند: مكانیزم اخذ عوارض جاده‌ای از خودروهای داخل شهر تهران كاملا متفاوت از پرداخت دستی عوارض برون‌شهری خواهد بود به این صورت كه متقاضیان تردد در این خیابان‌ها بعد از پیش‌پرداخت به شهرداری و نصب یك سنسور در جلوی خودرو، به شكل هوشمند و الكترونیكی در هربار عبور از معابر مشمول عوارض، مبلغی از حساب‌شان كسر خواهد شد، بنابراین پروسه اخذ عوارض «بدون توقف خودرو» خواهد بود.


گزارش «دنیای‌اقتصاد» از جزئیات لایحه عوارض جاده‌ای حاكی است: شهرداری تهران دو ماموریت برای خود تدوین كرده است. در قالب ماموریت اول، پیش‌بینی شده است، در صورت پولی‌شدن عبور و مرور خودروهای شخصی در خیابان‌های تهران، بخشی هرچند ناچیز از هزینه‌های احداث انواع خیابان و بزرگراه و تونل، مستقیم توسط استفاده‌كنندگان این معابر تامین شود.


در قالب ماموریت دوم نیز به كمك این عوارض قرار است ترافیك شهر با ابزار اقتصادی مدیریت شود. شهرداری تهران با توجه به رشد جمعیت تهران و گسترش فیزیكی پهنه شهر، ناگزیر از ایجاد زیرساخت و سرویس‌دهی به مسافرت‌های درون‌شهری است. در حال حاضر، هزینه احداث زیرساخت‌‌های حمل‌ونقل اصلی‌ترین بخش هزینه بودجه سالانه شهرداری را به خود اختصاص داده، طوری كه حدود 60درصد بودجه سال آینده تهران صرف پروژه‌های حمل‌ونقلی خواهد شد. در این میان برخی كارشناسان شهری، ساخت معابر تردد خودرو در تهران را تشدیدكننده ترافیك و ضدشاخص‌های شهر پاك عنوان می‌كنند و در مقابل، بر تمركز نسبت به توسعه مترو و حمل‌ونقل عمومی تاكید می‌كنند.

 

شهرداری تهران كه طی سال‌های اخیر، برای افزایش سطح تردد خودرو به زیرزمین پایتخت رفته و با احداث «تونل»‌هایی همچون نواب، رسالت، صدر، این اواخر تونل حكیم را در دستور كار گذاشته است، هم‌اكنون در نظر دارد بار منفی توسعه معابر را با ابزار عوارض جاده‌ای مهار كند.

 

طبق برآورد‌های صورت گرفته در شهرداری، دریافت عوارض از خودروهای شخصی در معابر خاص باعث كنترل تقاضای سفر با خودروهای شخصی و در نتیجه باعث كاهش ترافیك و آلودگی می‌شود. همچنین اعمال شیوه «شناور» در اخذ عوارض به این معنی كه متناسب با ساعات اوج ترافیك، نرخ بیشتری برای عوارض تعریف شود، می‌تواند به بازتوزیع ترافیك از ساعات پرتردد به سایر اوقات شبانه‌روز منجر شود. قرار است منابع حاصل از این عوارض، صرف توسعه ناوگان مترو و اتوبوس‌های تندرو شود.

درآمد 7 میلیارد تومانی فقط از یك معبر
سیدجعفر تشکری‌هاشمی، معاون شهردار تهران در این‌باره اعلام كرد: مطابق برنامه 5 ساله شهرداری موظف بود براساس این برنامه لایحه‌ای به شورا مبنی بر چگونگی اخذ عوارض از معابر شهری ارائه کند. اینکه ما بخواهیم مردمی که از امکاناتی استفاده نمی‌کنند و به‌جای استفاده از خودرو شخصی از خودرو عمومی استفاده می‌کنند همان هزینه‌هایی را بپردازند که یک شهروند که تمام ترددهایش با خودرو شخصی است، منصفانه نیست. وی با بیان اینکه عوارض خودرویی که گرفته شده یک هزارم ارزش واقعی خودرو است، می‌گوید: مبلغ 20 تا 30 هزار تومان جبران کننده هزینه‌های شهر نیست و عوارضی که ما در شهر می‌پردازیم در مقابل هزینه‌هایی که می‌کنیم ناچیز است.


تشکری‌هاشمی با تشریح جزئیات این لایحه می‌گوید: قرار نیست کیوسکی یا راه‌بندانی در این معابر ایجاد شود و پرداخت‌ها صددرصد الکترونیکی است و صاحب خودرو، پلاک خودرو را شارژ می‌کند و پیشنهاد ما برای هر بار تردد از معبر 300 تومان است که خودروهایی که شغلشان تردد است از پرداخت عوارض معاف هستند. این در مقابل هزینه‌ای که شهروندان برای معابر بیرون از تهران می‌دهند بسیار منصفانه است به طور مثال برای اتوبان پردیس که کمتر از 20کیلومتر است2500 تومان پرداخت می‌شود که کیلومتری 100تا 150 تومان که عدد پیشنهادی ما نسبت به این رقم بسیار ناچیز است. پلیس هم با این طرح مخالفتی ندارد.

 

سردار تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور پایتخت با بیان اینکه تصمیم‌گیری در خصوص اخذ عوارض از معابر شهری ساز و کار خودش را دارد و در قانون، تکلیف آن روشن شده است، می‌گوید: تصویب یا عدم تصویب این موضوع مسوولیتش در جای دیگری است اما اگر این موضوع مصوب شد و قرار شد در شهر این اتفاق بیفتد، پلیس در ساز و کار اجرایی‌اش بحث دارد. بر اساس پیشنهاد، شهرداری چه میزان درآمد از این عوارض اندک کسب خواهد کرد. به گفته معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، بر اساس اطلاعات ترافیکی 23 میلیون خودرو طی یک سال گذشته از روی پل بزرگراه طبقاتی صدر عبور کرده‌اند.

 

که با یک حساب ساده 6 میلیارد و 900 میلیون تومان تنها از عبور خودرو‌ها از بزرگراه صدر کسب خواهند کرد. در لایحه پیشنهادی شهرداری به شورا معابری که قرار است در صورت موافقت شورا تردد از آنها پولی شود مشخص شده است. در لایحه مجوز اخذ عوارض تردد از معابر خاص شهری در یکی از ماده واحده‌های خود اعلام کرده است تونل‌های «نیایش»، «توحید»، «رسالت» و پل طبقاتی «صدر» به عنوان معابر خاص برای اخذ تردد در نظر گرفته شوند و مبلغ ۳۰۰ تومان به صورت الکترونیکی از هر خودرو برای هر بار عبور از این مسیرها اخذ شود.


در این لایحه پیشنهاد شده که خودروهای برقی، هیبریدی، خودروهای امدادی، آمبولانس، خودروهای عمومی، انتظامی، نظامی، خودروهای معلولان و خودروهای حمل و نقل عمومی و حمل مسافر از جمله تاکسی و اتوبوس و خودروهایی که از شهرداری مجوز دارند از پرداخت عوارض مستثنی هستند.

 

 اخباراجتماعی  -  دنیای اقتصاد