اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار وزارت بهداشت درباره استفاده از «هندزفری»



اخبار,اخباراجتماعی, پیرگوشی زودهنگام

 رئیس برنامه ملی کنترل ناشنوایی مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به افزایش میزان «کم‌شنوایی زودهنگام جوانان و نوجوانان»، نسبت به استفاده از وسایلی نظیر «هندزفری‌» هشدار داد.

دکتر سعید محمودیان درباره علت افزایش کم‌شنوایی در گروه‌های سنی جوانان و نوجوانان گفت: در گروه سنی نوجوانان و جوانان کم‌شنوایی به درجات مختلف در حال افزایش دو برابری است چراکه این عارضه درجات مختلفی دارد و فرد زمانی متوجه می‌شود که کم‌شنوایی باعث کم‌شدن ارتباط وی با محیط اطراف شده و به نوعی پیرگوشی زودهنگام اتفاق افتاده است.

وی با تاکید بر لزوم پیشگیری از بروز پیرگوشی و کم‌شنوایی زودرس در جوانان و نوجوانان، ادامه داد: استفاده از هندزفری‌ها با صدای بلند، میزان شنوایی را در فرد به طور مرتب کم می‌کند و سلامت گوش را به خطر می‌اندازد.

محمودیان با اشاره به دوبرابر شدن کم‌شنوایی در دوره پیش‌دبستانی، درباره علت آن گفت: عفونت‌ها یا التهابات گوشی که بالاترین آمار را در دنیا از جمله ایران دارند، یکی از عوامل خطر دو برابر شدن کم‌شنوایی در گروه سنی پیش از دبستان است. در این نوع التهاب‌ها، کودک تب ندارد اما افت شنوایی پیدا می‌کند که در بیشتر موارد پدر و مادر‌ها متوجه این اتفاق نمی‌شوند و باعث اختلال در گفتار و آموزش می‌شود.

وی افزود: استفاده نادرست از برخی وسایل مثل اسباب‌بازی‌ها، هندزفری‌ها، هدفون‌ها و هر وسیله‌ای که صداساز باشد، شنوایی کودکان را به خطر می‌اندازد.

محمودیان همچنین استفاده نادرست و خودسرانه از داروهایی مثل آنتی‌بیوتیک‌ها یا مسکن‌ها و ... را بدون دستور پزشک، عامل مهمی در بروز کم‌شنوایی عنوان کرد.


اخبار اجتماعی  -  ایسنا  


ویدیو مرتبط :
پاسخ وزارت بهداشت درباره استفاده از سم در گوجه فرنگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار وزارت بهداشت نسبت به گسترش مصرف الکل در جوانان



 گسترش مصرف الکل در جوانان

هشدار وزارت بهداشت نسبت به گسترش مصرف الکل در جوانان

اگر شدت مسمومیت با "متانول" کم باشد به کوری منجر می‌شود و درصورت شدت داشتن مسمومیت، مصرف این ماده به مرگ فرد می‌انجامد. بنابراین لازم است در این زمینه اطلاع رسانی کرده تا مردم آگاه شوند.

مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، اعتیاد و روان وزارت بهداشت نسبت به گسترش مصرف الکل بویژه در میان جوانان هشدار داد و گسترش خدمات پیشگیری از مصرف الکل را از اولویت های وزارت بهداشت در سال جاری خواند.

دکتر عباسعلی ناصحی در گفت‌وگو با ایسنا، گسترش خدمات پیشگیری از مصرف الکل را از اولویت‌های امسال دفتر سلامت اجتماعی، اعتیاد و روان وزارت بهداشت خواند و گفت: متاسفانه گزارش‌ها حاکی از آن است که مصرف الکل به ویژه در میان جوانان در حال گسترش است. بر این اساس پرداختن به مقوله پیشگیری و آگاه کردن مردم در این زمینه، نیازمند اقدامات جدی است.

وی ضمن برشمردن عوارض مصرف الکل، نسبت به مسمومیت با "متانول" به عنوان الکل هایی که در منازل تولید می شوند، هشدار داد و گفت: بخشی از الکل‌های مصرفی در منازل تولید می‌شوند و از آنجا که این موارد به صورت غیربهداشتی تهیه می‌شوند، به جای "اتانول"، "متانول" تولید می‌شود که می‌تواند کشنده باشد.

ناصحی در این باره ادامه داد: هر چند وقت یکبار از استان های مختلف گزارشاتی درباره مسمومیت با "متانول" به دست مان می رسد. این درحالیست که مصرف "متانول" عوارض جبران ناپذیری به دنبال دارد. اگر شدت مسمومیت با "متانول" کم باشد به کوری منجر می‌شود و درصورت شدت داشتن مسمومیت، مصرف این ماده به مرگ فرد می‌انجامد. بنابراین لازم است در این زمینه اطلاع رسانی کرده تا مردم آگاه شوند.

وی با اشاره به برنامه‌های وزارت بهداشت برای گسترش خدمات پیشگیری از مصرف الکل، خاطرنشان کرد: در این زمینه با وزارت کشور نیز همکاری خوبی داریم و مقررشده با همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط، در این زمینه کار شود. برنامه‌ها در این زمینه از قبل شروع شده و قرار است امسال گسترش یابد./ایسنا