اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار نسبت به مصرف ماده مخدر "کروکودیل"!



اخبار,اخبار اجتماعی,خطرناک ترین مواد مخدر


 اخبار اجتماعی - هشدار نسبت به مصرف ماده مخدر "کروکودیل"!

رییس مرکز تحقیقات سوءمصرف مواد گفت: «کروکدیل» که نام دیگر آن نمک حمام است از خطرناک ترین مواد مخدر است و شدیدترین اعتیادها را ایجاد می کند.

دکتر «علی فرهودیان» روز شنبه در گفت وگو با  ایرنا افزود: هر چند این ماده در کشورهای همسایه از جمله روسیه وجود دارد، اما باید جوانان کشور را به نسبت به وجود چنین ماده اعتیاد آور خطرناکی هشیار کرد.

وی در رابطه با چگونگی ساخت کروکودیل گفت: کروکدیل با انجام انفعالات شیمیایی بسیار ساده بر روی موادی همچون کدئین، تینر رنگ، بنزین، ید کریستالیزه، فسفر قرمز و اسید هیدروکلریک ساخته می­شود.

فرهودیان ادامه داد، عمر عموم مصرف کنندگان آن به عوارض طولانی مدت نمی رسد، زیرا طی دو تا سه سال فوت می کنند.

** اثر پنج تا هشت برابری
دکتر فرهودیان در سایت تخصصی خود نیز در رابطه با این ماده خطرناک اعتیاد آور و اثرات آن اطلاعات لازم را ارائه کرده است.

این متخصص اعصاب و روان در سایت خود، اثرات مخدری کروکدیل را پنج تا هشت برابر و نشئه­ کنندگی آن را حدود 10 برابر مورفین عنوان کرده که یکی از شدیدترین اعتیادهای موجود را ایجاد می­کند و طول اثری کم­تر از چند ساعت دارد.

فرهودیان می گوید: تاثیر کم کروکودیل باعث می شود که فرد معتاد این ماده را هر دو تا سه ساعت مصرف کند، در نتیجه معتاد، در تمام طول عمر خود نه تنها با مشکلات تهیه، آماده سازی و مصرف آن مواجه است بلکه هر یک تا دو ساعت که از خواب بیدار می شود این ماده را باید مصرف کند.

** چرا اسم این ماده را کروکدیل گذاشته اند؟
این متخصص اعصاب و روان درباره علت نامگذاری کروکدیل گفت: این ماده پوست بدن را همچون پوست کروکدیل سبزرنگ و ضخیم می­کند و اندام فرد را همانند اندام فردی که توسط کروکدیل گاز گرفته شده، از بین می­برد.

وی علایم مصرف کروکدیل را شبیه علایم مصرف هرویین و بسیار شدیدتر از آن دانست و گفت: از آنجایی که عموم مصرف­کنندگان این ماده در زمان کمتر از دو تا سه سال فوت می شوند، عملاً صحبت از اثرات طولانی ­مدت این ماده بی­معنی است.

رییس مرکز تحقیقات سوءمصرف مواد خاطرنشان کرد که علایم ترک این ماده شبیه به ترک کراک یا هروئین است، اما این علایم به حدی شدید است که عملاً غیر قابل ­تحمل است و اکثر بیماران بدون استفاه از داروی مخدر بسیار قوی، قادر به ترک آن نیستند.
اخبار اجتماعی - ایرنا


ویدیو مرتبط :
هشدار در مورد ماده مخدر شیشه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماده مخدر حشیش و عوارض مصرف آن



حشیش,حشیش چیست

تركیب سبز، قهوه‌ای یا خاكستری مشتق از برگ، دانه، ریشه و گل ِ گیاه شاهدانه است كه به نام‌ های حشیش، ماری جوانا، علف (GRASS) ، علف هرز(WEED)، مری جین (MARY JANE)، جام (و POT، بنگ، گانجا، شاهدانه و... )هم معروف است. این ماده رایج ‌ترین ماده غیرقانونی مورد مصرف در جهان است.

وابستگی به حشیش، روانی و غیر جسمی است. نشانه‌ های ناشی از ترك در معتادین محدود به افزایش تحریك ‌پذیری، بی‌ قراری، بی ‌خوابی، بی ‌اشتهایی و تهوع خفیف است و همه این نشانه‌ ها هنگامی بروز می‌ كنند كه شخص به طور ناگهانی مصرف مقادیر زیاد حشیش را قطع كند.

از هزاران سال پیش می‌دانستند كه حشیش اثرات نشئه ‌آور دارد. هردوت مورخ یونانی (قرن پنجم قبل از میلاد) قبیله چادرنشینی را توصیف كرده است كه دانه‌ های شاهدانه را روی منقل سرخ كرده و با سردادن هلهله شادی از چادر خارج می‌شدند. حشیش نام مختصر بوته شاهدانه است. تمام اجزاء این گیاه خاصیت روانگردان دارد كه از بین آنها -? 9 - تترا هیدروكانابینول (THC -9 ? -) فراوان تر از همه است. قوی‌ ترین انواع حشیش از سرشاخه‌ های گلدار گیاه یا از ترشح رزینی قهوه‌ای مایل به سیاه خشك شده برگ‌های آن كه HASH یا HASHISH نامیده می ‌شود به دست می ‌آید. برگ های خشک گیاه شاهدانه را داخل سیگار ریخته و آن را دود می ‌كنند. در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم اثرات ضد درد، ضد تشنج و خواب آور حشیش شناسایی شده بود. در دهه چهارم قرن بیستم این ماده جزو سیستم دارویی آمریكا به حساب می‌آمد. بیش از 400 ماده شیمیایی در گیاه حشیش وجود دارد كه 60 درصد آنها از لحاظ شیمیایی با ?THC9- در ارتباط است.

حشیش چگونه مصرف می‌ شود؟

حشیش به صورت سیگار تدخین می‌ شود كه به آن سیگاری، JOINT و ناخن (NAIL) هم می‌ گویند. با تدخین حشیش اثرات نشئه آور آن ظرف چند دقیقه ظاهر شده و حدود 30 دقیقه بعد به اوج می‌ رسد و 2  تا 4 ساعت دوام می ‌یابد. برخی اثرات حركتی و شناختی 5 تا 12 ساعت طول می‌ كشد.

عوارض حاصل از مصرف چیست؟

میزان اثرات این ماده بر افراد به عوامل زیر بستگی دارد:

1 - تجربیات قبلی فرد در مصرف این ماده

2 - میزان ماده THC در سیگار

3 - انتظارات فرد از نحوه ایجاد عوارض

4 - محل مصرف آن

5 - همراهی مصرف حشیش با مصرف سایر مواد مثل الكل و ...

بعضی افراد ذكر می‌كنند كه پس از تدخین حشیش (ماری جوانا) هیچ احساسی ندارند و بعضی احساس سبكی و سرخوشی می‌كنند. بعضی افراد دچار افزایش اشتهای شدید و تشنگی شدید می‌ شوند. در صورت مصرف میزان زیاد ماری‌ جوانا، فرد مصرف كننده دچار اضطراب و افكار پارانوئید می‌ شود.

شایع ترین اثرات پس از مصرف حشیش عبارت اند از:

1 - اتساع عروق خونی ملتحمه چشم (قرمزی چشم)

2 - افزایش ضربان قلب (تاكی كاردی خفیف)

3 - افت فشارخون وضعیتی در دوزهای بالای مصرف

4 - افزایش اشتها كه اشتهای گاوی نامیده می ‌شود.

5 - خشكی دهان

6 - حملات حاد اضطراب

عوارض كوتاه مدت مصرف:

1 - اختلالات حافظه و یادگیری

2 - اختلال در حواس بینایی، شنوایی و لامسه

مسمومیت با حشیش، اغلب حساسیت فرد مصرف كننده را نسبت به محرك ‌های بیرونی بالا می‌ برد و جزئیات تازه‌ای را آشكار می‌كند. فرد رنگ ‌ها را غنی‌ تر و عمیق‌ تر از گذشته حس می ‌كند.

3 - اختلال درك زمان و مكان

4 - اختلال در قدرت تجزیه و تحلیل مغز

5 - اختلال تعادل و مهارت‌ های حركتی : به علت اختلال در مهارت‌ های حركتی، افراد مصرف كننده تا 12 ساعت پس از مصرف نباید رانندگی كنند.

اختلال خواب و فعالیت جنسی كه از چند روز تا چند هفته پس از مصرف از بین می ‌رود.

عوارض بلند مدت مصرف:

1 - آتروفی (تحلیل) بافت مغزی

2 - استعداد تشنج

3 - آسیب ژنتیكی كه فرزندان فرد را مبتلا به ناهنجاری های مادرزادی می ‌كنند.

4 - اختلال فعالیت ایمنی بدن

5 - تغییر غلظت هورمون های جنسی مردانه و زنانه ( بی‌ نظمی قاعدگی )

6 - اختلالات اضطرابی- توهم- هذیان و دیوانگی

[در افراد با زمینه قبلی احتمال رخداد آنها بیشتر است].

7 - استعداد ابتلا به سرطان ریه كه به علت وجود هیدروكربن های سرطان‌زا در دود سیگار می ‌باشد.

8 - فقدان انگیزه در فرد برای استمرار كارهای روزمره به طوری كه فرد مصرف كننده فاقد نیرو، بی‌ حال و ظاهراً‌ تنبل است.

در افرادی كه حشیش مصرف می‌ كنند، استعداد اعتیاد به سایر مواد روان‌ گردان بیشتر است.

نشانه‌های ناشی از ترك:

وابستگی به حشیش، روانی و غیر جسمی است. نشانه‌ های ناشی از ترك در معتادین محدود به افزایش تحریك ‌پذیری، بی‌ قراری، بی ‌خوابی، بی ‌اشتهایی و تهوع خفیف است و همه این نشانه‌ ها هنگامی بروز می‌ كنند كه شخص به طور ناگهانی مصرف مقادیر زیاد حشیش را قطع كند.

درمان اعتیاد :

شامل پرهیز از مصرف ، و حمایت روانی فرد می ‌باشد. از داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی نیز استفاده می ‌شود.

كاربرد درمانی حشیش:

حشیش مانند سایر مواد دخانی، کاربردهای درمانی نیز دارد و در درمان بی‌اشتهایی افراد مبتلا به ایدز، تهوع شدید ناشی از درمان با داروهای شیمی درمانی، و درمان میگرن استفاده می ‌شود.

 

منبع : اینترنت