اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف پفک



 اخبارپزشکی ,خبرهای  پزشکی,سازمان غذا و دارو

مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو هشدار داد: مصرف انواع فرآورده های پف کرده بلغور ذرت با نام عمومی پفک به سلامت آسیب می زند.

به گزارش خبر  آنلاین   به نقل از سازمان غذا و دارو، بهروز جنت افزود: مصرف تنقلاتی مانند پفک دارای اثرات جبران‌ناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند بطورمثال در تهیه پفک از روغن با ترانس بالا استفاده شده که منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی و عروقی می شود.
 
وی خاطرنشان کرد: همچنین نمک زیاد موجود در پفک - که به منظور خوش طعمی پفک به مقادیر زیاد به آن افزوده می شود- علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شور‌خواری، موجب آسیب دیدن کلیه‌ها، تجمع آب در بدن و درنتیجه تورم بافت‌ها، افزایش فشار خون و سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود .

مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو گفت: توصیه جدی ما این است که از مصرف زیاد این فراورده آسیب رسان به سلامت در یک زمان و یا به صورت مداوم و طولانی ‌مدت جدا خودداری شود، همچنین این محصولات برای کودکان کمتر از دو سال به هیچوجه توصیه نمی شود و نمی تواند جایگزین وعده غذایی اصلی آنان شود.

جنت در خصوص اینکه مصرف پفک 25 برابر نسبت به کشورهای اروپایی است، گفت: اینگونه مطالب ، اغراق است.

وی یادآور شد: تمام فرآورده های شناخته شده با برندهای مختلف با نام عمومی پفک عمدتا حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمک، رنگ های طبیعی یا رنگ های مصنوعی است البته با توجه به درخواست تولید کنندگان با مجوز از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) سایر مواد اولیه ای که در ضوابط و مقررات مربوطه مجاز باشد، امکان استفاده دارد .

مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این فرآورده ها با دارا بودن 15 الی 20 درصد چربی، 6 تا پنج درصد پروتئین و 5/1 درصد نمک و مقدار قابل توجهی کربوهیدرات و نشاسته جزء کالاهای آسیب رسان به سلامت به شمار می آید.

جنت خاطرنشان کرد: تعریف ما نیز از کالاهای آسیب رسان، تعریفی مشخص و تغذیه ای بوده و مربوط به سلامت و ایمنی خود محصول یا فرآورده غذایی نیست، یعنی اگر پفک و اسنک ها را جزء فرآورده های آسیب رسان به حساب می آوریم به این معنا نیست که فرد با مصرف یک یا چند باره آنها، حتما دچار آسیب خواهد شد بلکه مقصود از مطرح کردن آنها تحت این عنوان، به منظور کاهش مصرف آنها در کشور صورت می گیرد.
 


ویدیو مرتبط :
هشدار سازمان غذا و دارو به مراکز درمانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رییس سازمان غذا و دارو:مردم 50درصدبیش ازحد نیاز انرژی دریافت می‌کنند/مصرف روزانه نمک ایرانیان 2برابرمیانگین جهانی



سازمان غذا و دارو , مصرف روزانه نمک

رییس سازمان غذا و دارو:مردم 50درصدبیش ازحد نیاز انرژی دریافت می‌کنند/مصرف روزانه نمک ایرانیان 2برابرمیانگین جهانی

رییس سازمان غذا و دارو به وجود مخاطراتی در حوزه سلامت و ایمنی فرآورده‌های غذایی در کشور اشاره کرد و گفت: حفظ سلامت و ارتقای ایمنی مواد غذایی، کاهش مخاطرات در این حوزه و اصلاح سبک زندگی مردم را در این دولت به طور جدی پیگیری خواهیم کرد.

 دکتر رسول دیناروند در همایش روز جهانی غذا که از صبح امروز در سالن اجلاس سران آغاز به کار کرد، با بیان اینکه امسال روز جهانی غذا با شعار «سیستم‌های غذایی پایدار برای امنیت غذا و تغذیه» برگزار می‌شود که از مرحله تولید، فرآوری، توزیع، عرضه، مصرف و حتی دفع باقی‌مانده‌های مواد غذایی را شامل می‌شود، عنوان کرد: سلامت محوری از جمله نیازهای اساسی بشر است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت مردم و نقش غذا در آن و تاثیر غذا در ایجاد مخاطراتی برای سلامت انسان، دو جنبه حائز اهمیتی هستند که وزارت بهداشت بر اساس آنها حرکت می‌کند.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه همزمان با صنعتی شدن جوامع، نگرانی‌هایی در خصوص سلامت بشرایجاد شده است، گفت: بخشی از افزایش بار بیماری‌های غیرواگیر از جمله سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی به شیوه زندگی و نوع تغذیه مردم بازمی‌گردد. به همین خاطر در وزارت بهداشت برای کاهش این مخاطرات به طور جدی تلاش می‌کنیم.

دیناروند با بیان اینکه امروز به عنوان مثال مصرف روزانه نمک ایرانیان دو برابر میانگین جهانی است، گفت: غذاهای آماده علاوه بر پرنمک بودن، چرب هم هستند و اسید چرب ترانس نقش مهمی را در بروز بیماری‌های چون دیابت، سرطان و سایر بیماری‌های واگیردار بازی می‌کند. در تلاش هستیم ساماندهی غذاهای آماده را پیگیری کنیم.

وی با اشاره به وجود مخاطرات جدی در حوزه سلامت و ایمنی فرآورده‌های غذایی، اظهار کرد: هر چند دستاوردهای خوبی در زمینه ارتقای سلامت مواد غذایی داشته‌ایم، اما شاید عدم هماهنگی‌های بین بخشی مشکلاتی را در این خصوص ایجاد کرده است که امیدواریم در دولت تدبیر و امید حل شوند. به عنوان مثال مشکل باقی‌ مانده سموم در محصولات کشاورزی از جمله نقاط ضعف این حوزه است و بحث کیفیت غذاهای فرآوری‌ شده نیز مورد غفلت قرار گرفته است که امیدواریم این مشکلات نیز با تلاش جدی برطرف شود.

رییس سازمان غذا و دارو به میزان دریافت انرژی حاصل از مصرف مواد غذایی در مردم نیز اشاره کرد و گفت: میانگین دریافت انرژی مردم ما در روز 3000 کیلو کالری است که 50 درصد بیش از حد نیاز و 30 درصد بسیار بیشتر از حد نیاز است. درواقع مردم ما بیش از حد نیاز انرژی دریافت می‌کنند که مناسب نیست و می‌تواند خطرآفرین باشد. /ایسنا