اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هزینه میلیاردی جشن نوروز از کجا تامین شد؟



 

 

هزینه میلیاردی جشن نوروز از کجا تامین شد؟

 

مشرق: با توجه به عدم تصویب بودجه سال 90 در مجلس، این سوال پیش می آید که هزینه کلان برگزاری جشن جهانی نوروز از چه محلی تامین شده است.

حمید بقایی رئیس سازمان میراث فرهنگی در ماه های پایانی سال 89 در گفتگویی از هزینه 3 میلیارد تومانی برای برگزاری جشن جهانی نوروز 90 در تهران خبر داده بود و گفته بود که این هزینه از محل لایحه بودجه سال 90 تامین خواهد شد.

بقایی تاکید کرده بود: "سه‌میلیارد تومان از بودجه‌ی سال آینده‌ی کشور که تحت عنوان کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی است، برای جشن نوروز 90 که هشتم فروردین‌ماه در تهران برگزار می‌شود، پیش‌بینی شده است".

اما اکنون با توجه به اینکه به دلیل کمبود وقت، بررسی و تصویب بودجه سال 90 تا روزهای پایانی سال 89 در مجلس به پایان نرسید و فقط مبلغی برای هزینه های جاری 2 ماه اول سال در اختیار دولت قرار گرفت، هزینه میلیاردی جشن جهانی نوروز از چه محلی تامین شده است؟

این نکته را نیز نباید فراموش کرد که بر اساس قانون، دولت فقط می تواند متناسب با همان بودجه سال 89 مبلغی که برای 2 ماه اول سال در اختیارش قرار گرفته را هزینه کند.

حمید بقایی رئیس سازمان میراث فرهنگی در بخش دیگری از همان مصاحبه که با خبرگزاری ایسنا انجام شده بود، در پاسخ به این سوال که کدام بخش از این جشن، هزینه‌ای حدود سه‌میلیارد تومان نیاز دارد؟ گفته بود: "یک بخش از بودجه برای مهمانانی هزینه می‌شود که به مراسم دعوت شده‌اند شامل هزینه‌های اقامت، جانبی و تشریفات آن‌ها، همچنین بخش دیگری از این اعتبار، هزینه‌ی کارهای فرهنگی و هنری است که قرار است در این حوزه‌ اتفاق بیفتد".

حمید بقایی برگزاری نمایشگاه‌ها و همایش‌های مرتبط با این موضوع را که قرار است در خارج از کشور برپا شود، بخش دیگری دانست که از این اعتبار برای آن استفاده شود و ادامه داد: "علاوه بر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت ارشاد، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت کشور و وزارت امور خارجه در این موضوع مشارکت دارند"..... / تحلیل : عصر ایران


ویدیو مرتبط :
پلی که با هزینه میلیاردی ساخته شد و خراب شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هزینه های میلیاردی تبلیغات کاندیداهای مجلس چگونه ممکن است تامین شود



اخبار,اخبارسیاسی,انتخابات مجلس

کارهای دیگری از قبیل‌‌ تخفیف ارز دولتی و اخذ وام‌های کلان، اختصاص زمین، برخی مجوز‌های صادارت و واردات نیز می‌تواند محل سوءاستفاده باشند؛ اما من شخص خاصی را متهم نمی‌کنم و ‌نماینده‌ای ‌که اهل سو‌ءاستفاده باشد، نمی‌شناسم، ولی به دلیل شرایط اقتصادی کشور، افراد و به ویژه نمایندگان می‌توانند با استفاده از موقعیت خود، میلیاردر شوند.

 هنوز ده ماه تا انتخابات مجلس دهم زمان باقی مانده است، اما از گوشه و کنار کشور اخباری به گوش می‌رسد که نشان از فعالیت تبلیغاتی کاندیداهای احتمالی مجلس با هزینه‌های سرسام‌آور دارد.

به گزارش «تابناک»، به گفته برخی از‌ نمایندگان، هم‌اکنون کمترین هزینه برای ورود به انتخابات، حدود ۵۰ میلیون تومان است، ولی گفته می‌شود برخی‌ حاضرند تا دو میلیارد تومان نیز برای این کار هزینه کنند. این در حالی است که اگر مجموع حقوق دریافتی نمایندگان مجلس را در چهار سال حساب کنیم، ‌کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان خواهد شد؛ اما اینکه چرا کاندیدا‌ها حاضرند این مبالغ کلان را برای ورود به مجلس هزینه کنند، یکی از بحث‌های چالش‌بر انگیز روزهای اخیر است.

موئد حسینی صدر درباره هزینه‌های انتخاباتی‌ کاندیداهای مجلس شو‌رای برای دوره دهم مجلس گفت: حداقل پولی که یک نفر نیاز دارد تا برای انتخابات هزینه کند، حدود ۵۰ میلیون تومان است، ولی کسانی که برای اولین بار در انتخابات شرکت می‌کند‌ و از هم‌اکنون کار خودشان را در قالب جلسات ورزشی، خیریه و مشورتی شروع کرده‌اند، باید هزینه‌های کلانی ‌صرف کنند.

این نماینده مجلس افزود: از یک نفر شنیدم که در اتاق فکر یکی از کاندیداهای ارومیه، دو میلیارد تومان برآورد هزینه کرده‌اند‌ و قرار است این مبالغ در ‌این ده ماه باقی مانده تا انتخابات هزینه شود. انجام این قبیل ‌کار‌ها برای افراد شناخته نشده‌ای که تا کنون هم کار سیاسی انجام نداده‌اند، جای تأمل دارد!

حسینی صدر با بیان اینکه افراد شناخته شده سیاسی که با حسن نیت وارد انتخابات می‌شودند و ممکن است هزینه‌های چند ده میلیونی هم داده باشند مشکلی به وجود نمی‌آورد، افزود: کسانی که از همین حالا شروع به توزیع پول از هر طریقی حتی برنامه‌های تلوزیونی کرده‌اند، به نظر می‌رسد ‌دنبال منافع دیگری هستند، بالاخره افراد تاجر هزینه و فایده‌ها را قبل از ورود به کاری برآ‌ورد می‌کنند‌ و گویا این افراد برنامه مفصلی برای مجلس دارند.

وی در‌باره تأمین هزینه‌های این نوع تبلیغات نیز گفت: سو‌ءاستفاده‌هایی در کشور وجود دارد‌ و به نظر می‌رسد ‌در زمان دولت دوم احمدی‌نژاد تعداد این رانت‌ها زیاد شد و عده‌ای خاص ‌از راه ‌واردات نهادهای دامی گرفته تا مصنوعات فلزی و استفاده از رانت ارز دولتی‌ به ثروت کلان دست پیدا کردند، همین مبالغ الان در حال ورود به انتخابات است، این را می‌خواهم بگویم که تعداد انگشت‌شماری هستند که پولی را که برای آن زحمت کشیده‌اند ‌این گونه ‌ریخت و پاش ‌می‌کنند.

وی گفت: اگر کسی می‌خواهد کار خیر انجام دهد، می‌تواند آن را از طریق نهادهای خیریه در اختیار نیاز‌مندان قرار دهد؛ اما متأسفانه کاندیدا‌ها با استفاده از این مبالغ باد‌آورده پول‌های کثیف و نامشروع را با تبلیغات زیاد در اختیار افراد نیازمند می‌گذارند تا مطرح شوند.

وی در پاسخ به اینکه آیا از راه نمایندگی می‌شود به این پول‌ها دست پیدا کرد یا نه، گفت: این آزادی عمل ‌در اختیار مسئولان است‌. با این سیستم نظارتی ناقص‌، یک نماینده که سهل است، شاید یک مأمور گمرک هم بتواند به ده برابر این مبلغ ‌در مدت کوتاهی دست پیدا کند.

وی در ادامه افزود: یک نماینده می‌تواند با ‌اختیارات قانونی و واسطه‌گری، اشخاصی را به بانک مرکزی معرفی ‌و اصرار کند که باید به او ‌ارز دولتی ‌و یا به شخصی از فلان محصول سهمیه‌ای داده ‌‌شود. کارهای دیگری از قبیل‌‌ تخفیف ارز دولتی و اخذ وام‌های کلان، اختصاص زمین، برخی مجوز‌های صادارت و واردات نیز می‌تواند محل سوءاستفاده باشند؛ اما من شخص خاصی را متهم نمی‌کنم و ‌نماینده‌ای ‌که اهل سو‌ءاستفاده باشد، نمی‌شناسم، ولی به دلیل شرایط اقتصادی کشور، افراد و به ویژه نمایندگان می‌توانند با استفاده از موقعیت خود، میلیاردر شوند.

این نماینده مجلس در‌باره نحوه فعالیت برخی ‌کاندیدا‌ها ـ که از هم اکنون کار خود را شروع کرده‌اند ـ‌ گفت: برخی از این افراد، دفاتری راه‌اندازی ‌و هزینه‌های کلان می‌کنند و گاه برای اینکه در انتخابات مطرح شوند، غیر مستقیم سفارش برنامه‌های تلویزیونی می‌دهند و در آن برای خود نقش محوری قائل هستند، یا برنامه خیریه برگزار ‌و از شبکه‌های تلویزیونی دعوت می‌کنند.

وی در ادامه افزود: ‌‌چیزی که در میان این کاندیدا‌ها مد شده، اینکه آنان ‌‌سردسته‌های خود را به صورت تور به مشهد، کربلا و اماکن زیارتی و حتی ‌کشورهایی همچون ترکیه می‌فرستند و خلاصه ‌یک عده در مجلس معلوم نیست‌ چه سودایی دارند که حاضر‌ند هزینه‌ای حتی بالا‌تر از یک یا دو میلیارد هم داشته باشند. این افراد عمده کارهای خود را در قالب فعالیت‌های خیریه انجام می‌دهند؛ به طور مثال یک روز به ورزشکاران هدیه می‌دهند، یک روز ‌مسابقه مذهبی راه می‌اندازند و افراد را در این مواقع شناسایی می‌کنند، شماره تلفن آن‌ها را می‌گیرند و یک پلی را از این طریق بین خود و افراد ایجاد می‌کنند.

  اخبار  سیاسی -  انتخاب