اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هر روز به تعداد معلولان کشور افزوده می‌شود



اخبار ,اخباراجتماعی,معلولان کشور


اخبار اجتماعی - هر روز به تعداد معلولان کشور افزوده می‌شود

می توان گفت بر اثر تصادفاتی که بیشتر آنها به دلیل خودرو و جاده های غیراستاندارد رخ می دهد سالانه حدود یکصد هزار نفر به جمعیت معلولان کشور اضافه می شود.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور می‌گوید هم‌اکنون ۱۲ میلیون معلول در کشور زندگی می‌کنند و قرار است برای آنها کارت جدید معلولیت صادر شود؛ کارتی که براساس استانداردهای بین‌المللی طراحی شده و قرار است گرهی کوچک از هزاران مشکل معلولان کشور باز کند. این در حالی است که هر روز به تعداد معلولان کشور اضافه می شود و برخی مسئولان فقط به فکر کارهایی هستند که فقط پر سر و صداست و تا اجرایی شدن فاصله زیادی دارد.

به گزارش جام جم، برای نمونه در کشورمان سالانه حدود 20 هزار نفر در تصادفات جاده ای کشته شده و متاسفانه پنج تا هفت برابر این آمار نیز افراد در تصادفات دچار معلولیت می شوند؛ یعنی می توان گفت بر اثر تصادفاتی که بیشتر آنها به دلیل خودرو و جاده های غیراستاندارد رخ می دهد سالانه حدود یکصد هزار نفر به جمعیت معلولان کشور اضافه می شود.

افزون براین بخشی از معلولیت ها نیز به دلیل ازدواج های فامیلی به جامعه تحمیل می شود. علاوه بر این براساس آمارهای جهانی می توان گفت در کشورهای در حال توسعه بین 10 تا 15 درصد افراد جامعه دچار معلولیت می شوند، نکته اینجاست که از این تعداد بین 4 تا 4.5 درصد افرادگرفتار معلولیت هایی می شوند که باید به آنها خدمات ویژه ای ارائه کرد. این درحالی است که با توجه به آمارهای جهانی می توان نتیجه گیری کرد در کشورمان حدود سه میلیون و 200 هزار نفر معلول وجود دارد که به خدمات تخصصی نیاز دارند.

ماجرا زمانی قابل تامل تر می شود که بخواهیم به هزینه هایی که معلول شدن شهروندان به جامعه تحمیل می کند، بپردازیم. برای نمونه براساس استانداردهای جهانی هزینه نگهداری هر معلول ضایعه نخاعی در طول زندگی اش حدود 400 هزار دلار است.

 

حال اگر ما حداقل هزینه ها را در نظر گرفته و بگوییم هر فرد معلول در ماه به 500 هزار تومان نیاز دارد می توان گفت هزینه 12 میلیون معلولی که هم اکنون در کشور زندگی می کنند هر ماه حدود 6000 میلیارد تومان است، به همین دلیل چنانچه مسئولان کاری برای مهار علت های معلولیت مانند تصادفات، بیماری های قلبی - عروقی و تولد نوزادان معلول نکنند هر سال به هزینه هایی که در اثر سهل انگاری به کشور وارد می شود، افزوده می شود.
 اخبار اجتماعی - جام جم


ویدیو مرتبط :
راه اندازی کارگاه تولیدی و اشتغال 70 تن از معلولان کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تعداد دانشجویان و دانشگاههای کشور



 

 

 

تعداد دانشجویان و دانشگاههای کشور

 

 

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تهیه آمار تعداد دانشجویان در دانشگاهها و مراکز آموزشی مختلف در سال ۱۳۸۸ علاوه بر ارائه آمار تعداد دانشگاههای کشور، جزئیات ظرفیت پذیرش دانشگاهها و مراکز آموزش عالی را اعلام کرد.

● ظرفیت پذیرش دانشجوی روزانه در دانشگاهها در سال ۸۸

در مقطع کاردانی دوره روزانه ۶ هزار نفر، در دوره کارشناسی روزانه ۶۷ هزار نفر، در دوره کارشناسی ارشد روزانه ۳۲ هزار نفر، در دوره دکتری حرفه ای ۳ هزار نفر و در دکتری تخصصی ۶ هزار نفر پذیرفته شدند.

● ظرفیت پذیرش دانشجوی شبانه در دانشگاهها در سال ۸۸

همچنین در دوره کاردانی شبانه ۴ هزار نفر، در دوره کارشناسی شبانه ۳۲ هزار نفر، در دوره کارشناسی ارشد شبانه ۱۵ هزار نفر و در دوره دکتری حرفه ای ۲۰۰ نفر پذیرفته شدند.

● ظرفیت پذیرش دانشگاه پیام نور در سال ۸۸

دانشگاه پیام نور در سال ۸۸ در دوره کارشناسی ۳۰۰ هزار نفر، در کارشناسی ارشد ۵ هزار نفر، در دکتری تخصصی ۱۶۰ نفر دانشجو پذیرش کرد.

● ظرفیت پذیرش دانشگاه علمی کاربردی در سال ۸۸

دانشگاه علمی کاربردی در سال ۸۸ در دوره کاردانی ۲۰۰ هزار نفر و در دوره کارشناسی ۴ هزار و ۵۰۰ نفر دانشجو پذیرفت.

● ظرفیت دانشگاههای وابسته به دستگاههای اجرایی

در دانشگاههای وابسته به دستگاههای اجرایی در مقطع کاردانی ۲ هزار نفر، در کارشناسی ۹ هزار نفر و در کارشناسی ارشد ۱ هزار نفر دانشجو پذیرش شد.

● ظرفیت پذیرش آموزشکده های فنی و حرفه ای

در آموزشکده های فنی و حرفه ای وابسته به آموزش و پرورش در کاردانی ۱۱۰ هزار دانشجو و در کارشناسی ۴۴ هزار دانشجو پذیرش شدند.

● ظرفیت پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۸۸

دانشگاه آزاد در دوره کاردانی ۲۸۰ هزار نفر، در دوره کارشناسی ۲۵۰ هزار نفر، در دوره کارشناسی ارشد ۲۱ هزار نفر، در دکتری حرفه ای ۲۰۰ نفر و در دکتری تخصصی ۱هزار نفر را در سال گذشته پذیرش کرد.

● ظرفیت پذیرش در دانشگاههای غیردولتی

در دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی در دوره کاردانی ۶۰ هزار نفر، در دوره کارشناسی ۱۲۰ هزار، در دوره کارشناسی ۱ هزار و ۸۵۰ و در دوره دکتری تخصصی ۶۰ نفر پذیرفته شدند

● برآورد جمعیت دانشجویی در سال ۸۸

در دوره کاردانی ۱ میلیون و ۴۱۲ هزار و ۲۲۰ نفر، در کارشناسی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۱۴۰ نفر، در کارشناسی ارشد ۱۵۲ هزار و ۱۰۰ نفر، در دکتری حرفه ای ۲۰ هزار و ۷۵۰ نفر، در دکتری تخصی ۲۰ هزار و ۵۳۰ نفر و در مجموع در سال ۸۸ برآورد جمعیت دانشجویی ۳ میلیون و ۸۰۵ هزار و ۷۴۰ نفر است.

● تعداد دانشگاهها و مراکز آموزش عالی موجود

در حال حاضر ۱۱۹ دانشگاه و موسسه آموزشی وابسته به وزارت علوم، ۲۷۴ مرکز آموزش عالی وابسته به وزارت آموزش و پرورش، ۲۸ موسسه آموزش عالی وابسته به دستگاههای اجرایی، ۵۵۰ واحد دانشگاه پیام نور، ۵۸۱ واحد دانشگاه جامع علمی کاربردی، ۲۹۵ موسسه آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی، ۳۸۵ واحد دانشگاه آزاد اسلامی در کل کشور وجود دارد...../تحلیل:مهر