اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هاشمی نماینده ایران در مذاکره با اوباما شود



 نماینده ایران در مذاکره با اوباما

هاشمی نماینده ایران در مذاکره با اوباما شود

سیدسلمان صفوی، رییس مرکز بین المللی مطالعات صلح و سردبیر مجله دیپلماسی صلح عادلانه در مصاحبه با دنیای اقتصاد خواسته است که هاشمی رفسنجانی، از طرف ایران مسئول مذاکره با آمریکا و شخص اوباما شود..

وی در بخش هایی از این مصاحبه می گوید:

در مقاله ای که در فایننشال تایمز، چند روز پس از پیروزی دکتر روحانی نوشتم، به غربی ها توصیه کردم با توجه به شناختی که از روحانی دارند، دوره ریاست جمهوری وی را فرصت جدید مصالحه هسته ای برد ـ برد برای دو طرف دریابند و از اشتباهات گذشته اجتناب کنند و دچار زیاده خواهی نشوند.

 

از کامنت هایی که ذیل مقاله اینجانب خوانندگان نوشته اند، متأسفانه این طور به نظر می رسد که در غرب موافق ما نیستند و می گویند شما می خواهید اسرائیل را از نقشه جهان محو کنید. از جانب دیگر الان آن ها معتقدند که مسئول و تصمیم گیرنده اصلی هسته ای ایران رهبری است، نه رییس جمهور و از آن جهت که ایشان را غرب ستیز می دانند، فعلا مردد هستند که آیا ایران می تواند به توافقی عمومی برای وصول به مصالحه هسته ای با شورای امنیت و ۱+۵ برسد.

 

وی می افزاید: بهبود رابطه با اروپا منوط به مصالحه هسته ای ایران و ۱+۵ است. بدون توافق طرفین، اروپا نه قدمی برای کاهش تحریم های یکجانبه اقتصادی علیه ایران بر می دارد و نه گامی برای بهبود در روابط سیاسی با ایران.

 

در این شرایط تنش آمیز، باید مذاکرات حساس ایران و غرب را از دست افراد کم تجربه خارج کرد و عنان آن را تحت زعامت رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای، باید به ستارگان سیاست ایران سپرد. به نظر اینجانب با شناختی که از صحنه و بافت قدرت در ساختار نظام بین الملل دارم، سه ستاره روابط بین الملل ایران در شرایط حاضر، آیت الله رفسنجانی، آقای خاتمی و دکتر روحانی هستند؛ بنابراین دو پیشنهاد به رییس جمهور می کنم.

 

اولا پیشنهاد می شود با توجه به درخواست مقامات آمریکا برای مذاکرات دوجانبه با ایران برای حل و فصل مناقشات فی مابین طرفین، آقای رفسنجانی به عنوان نماینده تام الاختیار ایران برای مذاکره با اوباما در صورت صلاحدید مقام معظم رهبری از سوی رییس جمهور معین شوند. وزانت و شخصیت پخته و جامع آقای رفسنجانی می تواند نقش مهمی در تسریع حل و فصل مناقشات ایران و آمریکا ایفا کند.

 

با آمدن مرد شماره دو ایران در صحنه مذاکرات حساس ایران و آمریکا، غربی ها درخواهند یافت که ما در مذاکرات جدی هستیم و اسباب اعتماد آن ها به اراده ایران برای تسریع در حل و فصل مناقشه با غرب فراهم می شود و از جانب دیگر، آن ها نمی توانند ما را متهم به عدم میل به مذاکرات جدی بکنند و از جانبی دیگر کاریزمای شخصیت آقای رفسنجانی که معتمد امام و مقام معظم رهبری است، صحنه مذاکرات را به سمت منافع ایران هدایت می کند.

 

از طرف دیگر، بالا بودن سطح مذاکرات اسباب تسهیل و تسریع مصالحه بین ایران و آمریکا می شود. اگر ایران و آمریکا به مصالحه برسند، مشکلات ما با دیگر کشور ها نیز به سرعت حل و فصل می شود. بدیهی است که مذاکره به عنوان قبول همه مواضع طرفین نیست. اما ما می توانیم سطح روابط خصمانه را به سطح روابط رقابتی و سازنده مدیریت کنیم.

 

دوما پیشنهاد می شود با توجه به شخصیت معتبر جهانی رییس جمهور اسبق آقای خاتمی به عنوان نماینده ویژه حاکمیت برای احیای گفت وگوی تمدن ها مأموریت داده شود تا از نفوذ معنوی ایشان برای تنش زدایی بین ایران و غرب و ایران و جهان عرب بهره برداری شایسته و مثبت شود./دنیای اقتصاد

 

 


ویدیو مرتبط :
آمادگی اوباما برای مذاکره با ایران و روسیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه ۱۰۴ نماینده کنگره به اوباما برای حمایت از مذاکره با ایران




اخبار سیاست خارجی -  نامه ۱۰۴ نماینده کنگره به اوباما برای حمایت از مذاکره با ایران

در فاصله چند روز مانده به مذاکرات ایران گرو 1+ 5 در وین ،بیش از صد تن از نماینده های کنگره آمریکا با ارسال نامه ای به باراک اوباما از مذاکره دولت آمریکا با ایران حول موضوع هسته ای حمایت کردند.این نامه با امضای نمایندگانی از هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات آمریکا برای باراک اوباما ارسال شده است. دور اول مذاکرات ایران و گروه 1+5 برای رسیدن به توافق جامع،بیست و هشتم بهمن در شهر وین آغاز خواهد شد.

در فاصله چند روز مانده به مذاکرات ایران  گرو 1+ 5 در وین ،بیش از صد تن از نماینده های کنگره آمریکا با ارسال نامه ای به باراک اوباما از مذاکره دولت آمریکا با ایران حول موضوع هسته ای حمایت کردند.

به گزارش «تابناک»، «دیوید پرایس»، از اعضای دمکرات کنگره درباره نامه حمایتی صد  چهار تن از اعضای کنگره از مذاکره دولت آمریکا با ایران،گفته است که ما باید از این فرصت برای پیدا کردن راه حلی دیپلماتیک و صلح آمیز برای مساله هسته ای ایران استفاده کنیم؛وی همچنین افزوده است که ما باید در کنگره در مقابل کسانی که می خواهند با طرح ها و قطعنامه های خود این تلاش های دیپلماتیک را از بین برده مقاومت کنیم.

 

اخبار,حمایت از مذاکره با ایران

 

بر اساس این گزارش، «لیود داگلت» دیگر عضو دمکرات کنگره آمریکا نیز در این باره گفته است:که اگر چه مشکل و نامطمئن ،اما دیپلماسی بهترین امیدی است که می تواند ایران را از دستیابی به بمب هسته ای باز دارد! و ما و خانواده هایمان را در سراسر جهان در امان بدارد. اعضای کنگره نباید بهانه ای را در دست افراطیون ایرانی قرار دهند که آنان بتوانند بدین وسیله مذاکرات را بر هم زنند. وی ادامه داده است که این نظر وی و بسیاری از دوستان دیگرش در کنگره است.

همچنین در بخشی از نامه این صد و چهار نفر آمده است که :
ما به عنوان نمایندگان کنگره و به عنوان شهروندان آمریکایی در مقابل دستیابی ایران به سلاح هسته ای متحد هستیم.اشاعه سلاح ای هسته ای در خاورمیانه امنیت ما و متحدان ما به ویژه اسرائیل را به خطر خواهد انداخت.اجرای طرح اقدام مشترک که نوامبر گذشته بین ایران و 1+5 منعقد شد امکان دستیابی به یک توافقنامه جامع و معتبر را راهم کرده است.

در ادامه این نامه آمده است ما اکنون به دیپلماسی اعتقاد داریم.ما معتقدیم که کنگره باید به دیپلماسی برای حل این مساله باید فرصت دهد. باید از تصویب هر طرح یا قطعنامه ای که موجب شود ائتلاف بین المللی درباره مذاکره با ایران شکسته شود جلوگیری شود.طرح هایی که اعتبار آمریکا را در ادامه مذاکرات زیر سوال می برد نیز نباید در شرایط حاضر مطرح گردد.

لازم به ذکر است که این نامه با امضای نمایندگانی از هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات آمریکا برای باراک اوباما ارسال شده است.


دور اول مذاکرات ایران و گروه 1+5 برای رسیدن به توافق جامع،بیست و هشتم بهمن در شهر وین آغاز خواهد شد.

اخبار سیاست خارجی - تابناک