اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هاشمی رفسنجانی: اگر در دولت قبل درست عمل می شد عقب نمی افتادیم



اخبار,اخبار سیاسی ,مجمع تشخیص مصلحت نظام

 

اخبار سیاسی - با تاکید بر لزوم حضور گسترده در مراسم روز قدس
هاشمی: رژیم صهیونیستی به هدف خود نمی‌رسد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تسلیت ایام سوگواری شهادت حضرت علی ابن‌ابیطالب (ع) گفت: ایشان شخصیت دوم جهان اسلام و دنیا هستند هرچند با شمشیر جهالت خوارج افراطی به شهادت رسیدند اما اندیشه‌هایشان چون خورشید همیشه تابنده است و خواهد بود.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدار جمعی از کارآفرینان برتر کشور، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رؤسا، مسئولان و مدیران نهادهای مرتبط با کارآفرینی، بمباران غزه و اقدامات وحشیانه و تجاوزگرانه گروه خشن داعش در عراق به نام اسلام را از دیگر مصیبت‌های مسلمانان در این روزها دانست و افزود: مردم غزه بویژه زنان و کودکان مظلوم و بی‌گناه که سال‌ها در محاصره صهیونیست‌ها بودند از جهات مختلف زمینی و هوایی و با انواع سلاح‌های نظامی مورد حمله‌های سبعانه قرار می‌گیرند و این در حالی است که مجامع مدعی حقوق بشری، سکوت کرده‌اند و حتی گاه وقیحانه هم حمایت می‌کنند.

هاشمی رفسنجانی با یادآوری شکست‌های مکرری که در گذشته ارتش تا بن دندان مسلح رژیم اشغالگر قدس در مقابل گروه‌های مقاومت و جهادی مفتضحانه پذیرفته است، اظهار کرد: این بار نیز این رژیم تجاوزگر و غاصب نهایتاً به هدف خود نمی‌رسد و با شکستی دیگر مفتضح‌تر می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ابتکار امام راحل برای نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان "روز جهانی قدس" بر اهمیت حضور امسال مسلمانان در این مراسم تاکید کرد و گفت: باید موج تنفر از صهیونیست‌ها علاوه بر کشورهای اسلامی همه ملت‌های آزاده دنیا را فرا گیرد، زیرا حضور انسان‌های آزاده در دفاع از مظلوم موجب دلگرمی و امیدواری مردم غزه می‌شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود، با بیان اینکه "کارآفرینی یک واقعیت و ضرورت در جامعه بشری، بویژه ایران است"، اظهار کرد: ایران مجموعه عظیمی از استعدادهای نیروی انسانی است که خیلی‌ها در کشورهای دیگر مسئولیت‌های حساس و مهم دارند ولی در داخل کشور به خاطر مجموعه‌ای از عوامل منفی، از آنها استفاده درست نمی‌شود.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه "آسان‌ترین و بهترین راه پیشرفت کشور، کارآفرینی توسط مردم است"، خاطرنشان کرد: نخبگان اقتصادی زیادی در کشور داریم که اگر میدان کار و فعالیت پیدا کنند، شاهد پیشرفت روز افزون و همه‌جانبه ایران اسلامی خواهیم بود.

وی در ادامه به بیان مشکلات و معضلات تاریخی جوامع مسلمان بویژه ایران در راه سرمایه‌گذاری پرداخت و گفت: متأسفانه جریانی که در تاریخ اسلام در مخالفت با کارآفرینی وجود داشته و دارد و ائمه و معصومین(ع) ما به شدت با آن به مخالفت می‌پرداختند، عامل مهمی در جلوگیری از کارآفرینی است.

هاشمی رفسنجانی با ذکر روایتی از پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی(ع) در برخورد با گروهی که زهد و عبادت را جایگزین کار و فعالیت می‌کردند و خود را "رجال الحق" می‌نامیدند، افزود: به لحاظ فرهنگ دینی و اسلامی کاری بهتر از اداره زندگی، تأمین مایحتاج خانواده و کمک به نیازمندان نیست و شواهد و مصادیق فراوانی از زندگی بزرگان دین و احترام آنها به کارگران و کسانی که برای لقمه حلال تلاش می‌کنند وجود دارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه، مقررات دست و پاگیر دولتی را از دیگر عوامل مشکل‌آفرین برای کارآفرینان خواند و تاکید کرد: دولت باید با حذف گردنه‌های سخت و ساده‌تر کردن راهکارها و مقررات، به کارآفرینان کمک کند.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه "در حال حاضر، کارآفرینی یکی از بهترین عبادت‌هاست"، اظهار کرد: همانطور که از قدیم گفته‌اند، به جای ماهی، تور ماهیگیری به افراد بدهید تا با احساس استقلال فکر نکنند که جیره‌خور دیگران هستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ادامه با تأکید بر اینکه "ایران سرشار از سرمایه‌های خفته و استعدادهای طبیعی و انسانی است، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون هزاران طرح و ایده در دانشگاه‌ها مسکوت مانده است که اگر آنها اجرایی شود، باعث افزایش اشتغال‌زایی و رونق تولید در کشور می‌شود.

وی در ادامه به دو نوع حکومت در جهان غرب و مالکیت‌ها در کشورهای مختلف اشاره و تصریح کرد: در سیستم کاپیتالیسم، مالکیت در دست مردم است و عمده اشتغال را خود ایجاد می‌کنند. در سیستم کمونیسم، مالکیت با دولت است و همه مردم مزدبگیر دولتند. اما در اسلام اقتصاد معتدل داریم، یعنی مالکیت برخی امور دست دولت و برخی دیگر دست مردم است و به تبع آن ایجاد شغل هم به نسبت توسط دولت و مردم است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان تأثیر ادبیات کمونیست بر انقلابیون دوران مبارزه گفت: اوایل پیروزی انقلاب بر اساس این ادبیات و احساسات پرشور انقلابی، سپردن کارها و نهادهای دولتی به مردم و بخش خصوصی را انحراف از انقلاب می‌دانستند.

وی به جلسات خبرگان قانون اساسی و تصویب اصل 44 اشاره کرد و گفت: با آینده‌نگری برخی از اعضا، صدر و ذیل این اصل به گونه‌ای تدوین شد که به تصریح قانون اساسی، وقتی تصدی‌ها مانع رونق اقتصادی شوند، اصلاح خواهند شد.

هاشمی رفسنجانی با یادآوری وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام، به تدوین سیاست‌های کلی، سند چشم‌انداز 20 ساله نظام و اصلاح اصل 44 قانون اساسی پرداخت و گفت: دانش‌محوری توسعه، توجه به سرمایه‌ها و امکانات مردم از ویژگی‌های مصوبات مجمع در این باره است که از سوی رهبری نظام تأیید و ابلاغ نیز شده است.

وی با ابراز تأسف از رویکرد دولت قبل در عدم توجه به سیاست‌های کلی، تصریح کرد: اگر درست عمل می‌شد، ما در رهایی اقتصاد از درآمدهای نفت و همچنین کم کردن تصدی‌گری‌های دولت به موفقیت‌های خوبی می‌رسیدیم، ولی نه تنها به اهداف افق سند توسعه 20 ساله نرسیدیم بلکه به صراحت مسئولان مربوطه در خیلی از بخش‌ها عقب افتادیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تفکر مذموم بودن وجود سرمایه در دست بخش خصوصی را یک اندیشه انحرافی در اسلام و حتی در انقلاب اسلامی خواند و گفت: باید سرمایه‌های مشروع در خدمت توسعه و اشتغال باشد تا کارگران با استفاده از آن هم امرار معاش کنند و هم کشور را به سوی پیشرفت ببرند.

هاشمی رفسنجانی در بخش پایانی سخنان خود کارآفرینان را انسان‌های شریف و قابل احترام دانست و گفت: با وجود نامهربانی‌ها به کار خویش ادامه دادند و نگذاشتند اقتصاد کشور بیش از این دچار رکود شود.

در آغاز این دیدار، شاکری مدیر اجرایی کانون کارآفرینان استان تهران، شفیعی، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی و سرپرست دانشگاه فنی و حرف‌های، ناصر قدیانی کاشانی نخبه کارآفرین، سیاری دبیر کانون کارآفرینان استان تهران و خانم مقیمی عضو اتاق بازرگانی و رئیس انجمن کارآفرینی، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌ها، برای گسترش کمی و کیفی کارآفرینی در سراسر کشور، به بیان دیدگاه‌های خویش برای تقویت اقتصاد و تحقق حماسه اقتصادی به عنوان شعار امسال پرداختند. 

اخبار سیاسی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
نحوه چیدمان کابینه دولت هاشمی رفسنجانی(دولت سازندگی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هاشمی رفسنجانی: با اسم اسلام و بدون عمل نمی‌توانیم مردم را جذب کنیم



 

هاشمی رفسنجانی: با اسم اسلام و بدون عمل نمی‌توانیم مردم را جذب کنیم

 

 

در آستانه یوم‌الله 22 بهمن، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان رهبری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در یک مصاحبه اختصاصی به سئوالات متعدد خبرنگاران روزنامه جمهوری اسلامی پاسخ داد.

 

به گزارش خبرآنلاین در بخش هایی از این گفت وگو امده  است:

* انقلاب اسلامی ایران درسی به منطقه و دنیا داد. به دنیا اعلام کرد که مردمی که هیچ چیز دستشان نیست، به دنبال حضور در خیابانها و ابراز وجود توانستند حکومتی را که خیال می‌کرد منطقه ثبات و امن خارجی هاست. شاه هم ژاندارم منطقه بود. خارجی‌ها مطمئن بودند ایران شاهنشاهی پایگاهشان است. شاه ایران کدخدای منطقه بود که خارجی‌ها او را گماشته بودند. انقلاب اسلامی ایران حرکت غیر قابل پیش‌بینی برای خارجی‌ها بود. حتی برای خود ما هم با این وسعت قابل پیش‌بینی نبود.

مردم ایران حقیقتا هوشیاری به خرج دادند. آمدند و حکومتی را که هم از لحاظ مالی و اقتصادی در داخل کمبودی نداشت. حالا بد عمل می‌کرد بحث دیگری است. ولی منابع مالی‌اش خوب بود. ابرقدرت شرق و غرب از او حمایت میکردند. ارتجاع منطقه همراهش بود. در مجموع همه عوامل ثبات را داشت. مردم با دست خالی رژیم پهلوی را به هم ریختند.

نکته دوم عقاید مردم بود. مردم ایران واقعا به خاطر دین آمدند. اکثریت مردم به خاطر دین به میدان آمدند. جریانات سیاسی هم بودند ملی‌گراها کمونیست‌ها و... هم بودند. اما اکثریتی که انقلاب را پیروز کرد مردم متدین بودند. اسلامی بودند. البته عوامل دیگری هم بود که باعث نارضایتی مردم شد.

نکته مهمی که ما کمتر روی آن کار کردیم آگاهی بخشی بود که آن هم دوره 17 سال اینها هم انجام شد. یعنی وقتی مبارزات ما در حدود سال 1340 شروع شد و روحانیت به میدان آمد بعد از سالهای تاریک بعد از مشروطه. حوزه، حوزه‌ قوی شده بود. روحانیت قوی داشتیم. عده زیادی مبلغ داشتیم. سراسری بود. در همه کشور بودند. در روستاها و شهرها بودند. تریبونشان هم همین مساجد و تکایا و مراسم‌های مذهبی بود.

قیام 15 خرداد خیلی سریع اتفاق افتاد. مردم قیام کردند، اما محدود بود. در دو سه تا شهر بود. اما بعد از 15 خرداد که دوباره خفقان آمد کمتر آگاهی که به مردم داده شد، از همین طریق روحانیت و مساجد و تکایا حتی مداح‌ها همه همراهی کردند، دانشگاه‌ها کار خودشان را می‌کردند. بی‌تاثیر هم نبودند در روحانیت و روحانیت هم بی‌تاثیر در آنها نبودند. تعامل بود. آگاهی ملی پیدا شد. آگاهی مردم را همراه عقایدشان آورد به میدان و پیروزشان کرد. ضعف و فساد حکومت شاه هم کمک به پیروزی کرد. مردم از دست رژیم شاه عصبانی بودند.

* مردم اگر وارد صحنه شوند، با انبوه مردم پیروز بشویم، این راهی بود که انقلاب اسلامی باز کرد و در قدم اول هم داشت از عراق پیش می‌رفت که کنترلش کردند. الان دارد حوادثی در دنیا رخ می‌دهد که مردم تاثیر گذار هستند. در تونس، در مصر، در یمن و در اردن تا حدودی. انگیزه‌های شبیه به دوران ما هم هست. نوعا کشورهایی که این حوادث را دارند، مثل ایران دوره شاه هستند. یعنی یک حکومت موروثی شکل سلطنت یا جمهوری دارند. حکومت شبه موروثی دارند. یک دیکتاتوری شبیه زمان شاه وجود دارد. مردمشان هم مسلمان هستند. البته شیعه کمتر دارند. انگیزه‌های دینی هم قطعا در آنجا وجود دارد. گر چه الان پرهیز می‌کنند که بگویند فقط برای دین داریم مبارزه می‌کنیم اما قطعا انگیزه‌های دینی در بخش وسیعی از مردم مصر و تونس عامل مهمی است

*در مردم مصر عنصر محبت به اهل بیت (ع) در کمتر کشوری مثل مصر در آفریقا و سایر نقاط به چشم می‌خورد.

*مردم مصر اگر به مقاومتشان ادامه بدهند، پیروز می‌شوند. تحمل می‌خواهد. ما هم برای پیروزی بر شاه خیلی تحمل کردیم، خیلی سختی کشیدیم. اگر مردم مصر مقاومت را ادامه دهند، من خوش بین هستم.

*انقلاب اسلامی ایران با تکیه به مردم به پیروزی رسید. حفاظتش هم با تکیه به مردم بود. دفاع مقدس هم با مردم بود. ما اگر بسیج و نیروهای داوطلب را نداشتیم نمی‌توانستیم در دفاع مقدس به پیروزی برسیم. تا حالا هم همیشه مردم در صحنه بوده‌اند. نقش مردم برای همه ما روشن است این هم چیز من در آوردی نیست. اسلام راه را نشان داده است. اسلام حکومت را می‌گوید باید با خواست مردم باشد. حتی زمانی که معصوم(ع) هم امام هست به شرطی حکومت معصوم(ع) تحقق می‌تواند پیدا کند که مردم بپذیرند. خیلی هم روشن است. اگر در عالم حقیقت معصوم(ع) امام و رهبر است (که هست) ولی در عمل تحقق‌اش مشروط به خواست مردم است. همکاری مردم است. مردم قطعا نقطه اصلی کار ما بودند. قطعا در آینده نقش شان بیشتر می‌شود به دلیل اینکه آگاهی‌شان بیشتر می‌شود.

*ما آن موقعی که توانستیم انقلاب را به پیروزی برسانیم با اکثریت قاطع مردم بود. مردم راه حل را اسلام می‌دانستند. اگر در عمل بتوانیم حقیقت اسلام را پیاده کنیم، باید با عمل مردم را جذب کنیم، با اسم اسلام و شعار اسلام نمی‌توانیم مردم را جذب کنیم. یکی از اصول اسلامی خود مردم است. بالاخره همین مردم جوهر کار ما هستند. اگر بتوانیم اسلام را به یک معنای وسیع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی‌اش عملا در جامعه بشناسانیم مردم با انقلاب می‌مانند. با اسلامی که حقیقت اسلام باشد. اگر بنا باشد دروغ گفتن، آمار دروغ دادن، وعده دروغ دادن، خلف وعده کردن، تهمت زدن، ضایع کردن حقوق مردم، عدم احترام به آزادی مردم و امثال اینها باشد اینها همه ضداسلامی است از نظر کارشناسان اسلامی. اخلاق اسلامی باید قطعا مراعات شود.

اگر اسلام را ادامه بدهیم مردم همیشه با ما خواهند بود، اما اگر خدای ناکرده مردم احساس کنند آن راهی که می‌خواستند نمی‌رسند، نمی‌شود رویش حساب کرد.

*[در مورد مباحث اقتصادی داخلی] فرضی که ما پایه بحث قرار دادیم و گفتیم ما متکی به مردم کار کرده ایم و دواممان هم باید نه به عنوان یک تاکتیک بلکه به عنوان یک عقیده اسلامی و ملی. در همه این بحثها جریان دارد. یکی از آن کارها، بخش خصوصی است. اگر بخش خصوصی درست به کار گرفته شود بسیاری از زحمات دولت را سبک می‌کند. مسئولیتها به دوش بخش خصوصی می‌افتد. مدیریت سیاسی به دولت منتقل می‌شود. ضعف‌ها را مردم از چشم خودشان می‌بینند و ضعف خودشان را جبران می‌کنند. سیاستهای خصوصی‌سازی را ما در مجمع گذرانده‌ایم و رهبر انقلاب هم تایید کردند. ابلاغ کردند و تاکید هم کردند. یک بار جلسه‌ای همه بودند، ایشان گفتند من از این اصلاح اصل 44 یک انقلاب اقتصادی انتظار داشتم. نمی‌بینم بعد از چند سال. به نظرم هنوز تا این لحظه آن سیاستهای مصوب در تصدی‌گری که واگذار بشود به مردم. حاکمیت واگذار کند. این اتفاق‌ها مال حالا نیست. یارانه‌ها و تحول اقتصادی از بعد از جنگ شروع شد. ما به عنوان سیاست تعدیل می‌خواستیم رفته رفته و قدم به قدم به سامان برسانیم. بعدها با تصویب سیاستهای کلی شکل‌ روشن‌تری گرفت و متاسفانه آنها اجرا نشده است. می‌گویند اجرا می‌کنیم، ولی من به نظرم قسمت اعظمش اجرا نشده.

*[در پاسخ به این پرسش که اگر قرار بود همین حالا شما دوباره کلید بزنید، اگر قرار بود شما از کجا شروع می‌کردید؟ همین سیاستهای مصوب رهبر انقلاب را که قانون هم هست،‌ و وظیفه هم هست، در قالب برنامه اجرا می‌کردم. دو تا برنامه کافی است که این سیاستها همه پیاده شود، یعنی 10 سال. ما از بخش نفت وابستگی‌مان کم می‌شود، نفت می‌رود به سمت سرمایه‌گذاری یا ذخیره کردن و بخش تصدی‌گری‌ها را خود مردم به عهده می‌گرفتند،‌ احزاب کار سیاسی انجام می‌دادند. احزاب باید ضربه‌گیر نظام باشند. نمی‌شود با تبعیض اینها را اجرا کرد. اینها یک مجموعه است.

* در شرایط حاضر قانون اساسی را کافی می‌دانم برای اداره همین وضع یعنی هم حفظ اسلام و هم حفظ مردم و هم حفظ مصالح جامعه. ممکن است بعد از ده، پانزده سال قانون اساسی یک چیزهایی از آن جابجا شود. من فکر می‌کنم اگر اینها را مراعات کنیم خیالمان می‌تواند راحت بشود. متاسفانه مشکلات داریم. از نظر اخلاقی، فرهنگی، اقتصادی اسلامی. و خیلی چیزها را نمی‌توانیم بگوییم اسلامی است. از لحاظ مردم هم بالاخره بخشی از مردم ناراضی هستند. به هر دلیلی. حالا یا حقشان باشد یا نباشد. باید بهتر از این مردم را در صحنه نگه داریم. قانون اساسی هم باید بهتر از این مراعات بشود.

*من به این قشرناراضی توصیه‌ام این است که بیائید در صحنه. انقلاب مال آنها هم هست. همه بیایند. حتی آنهایی هم که در انقلاب نبودند، سهمی هم نداشتند بیایند. این کشور مال آنها هم هست. ما می‌خواهیم همه بیایند. ما الان آلترناتیوی برای وضع موجود نداریم. همین را باید حفظ بکنیم. با اصلاحات. با ترمیم‌هایی که لازم است انجام بدهیم. این طرف هم بعدها این را به رخ آنها نکشند که برای ما آمدند. همه به عنوان وظیفه ملی و انقلابی و اسلامی بیایند. راه‌پیمایی 22 بهمن متعلق به همه مردم ایران است. همین که به رخشان بکشند، دیدید اینجوری شد، دیدید آن طور شد، همین ممکن است موجب ریزش نیروها بشود. شرط حضور مردم این است که شماتت ها را کنار بگذارند.

* نظرم این است اکثریت قاطع مردم طرفدار براندازی در ایران نیستند. نظام جمهوری اسلامی را می‌خواهند بماند. آنهایی که مخالفت می‌کنند اختلاف دارند با ما بر سر بعضی کارهایمان. یا آزادی‌ها، یا رسانه‌ها، یا احزاب، یا انتخابات اصل انقلاب را اکثریت قاطع مردم می‌خواهند.

* سیاست‌های تعدیل که بعد از جنگ شروع شد اگر در دولت‌های بعدی هم ادامه پیدا می‌کرد و ضعف‌های آن جبران می‌شد،‌ الان بدون شوک به اهداف اقتصادی رسیده بودیم، یارانه‌ها به تدریج حذف می‌شد، کارها دست خود مردم بود، دولت فرماندهی می‌کرد و مشکلات امروز را هم نداشتیم

* اکثریت قاطع مردم ما به انقلاب وفادار هستند و با این زمینه که در مردم وجود دارد شرکت در راه‌پیمائی 22 بهمن یکی از وظایف ملی و انقلابی ماست

* انقلاب متعلق به همه مردم ایران است. ایران هم متعلق به همه است و همه باید برای حفظ نظام جمهوری اسلامی و اعتلای ایران در صحنه حاضر باشیم و در راه پیمائی 22 بهمن شرکت کنیم.../خبرآنلاین