اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هاشمی: خیلی‌ها نا امید بودند، اما مردم با فریاد سکوت رأی، اعتدال را برگزیدند / برخی از بیداری جامعه می‌ترسند



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تلاش برای افزایش آگاهی و بیان حقایق، خواسته‌ اصلی نظام و دلسوزان نظام است و تنها کسانی از اطلاع‌رسانی اصحاب انواع رسانه ناراحت می‌شوند که از بیداری و هوشیاری جامعه می‌ترسند.

 او صبح امروز در دیدار جمعی از اصحاب فرهنگ و رسانه، فرهیختگان هنری، ادبی و رسانه‌ای را سرمایه‌ای ارزشمند برای کشور خواند و با تأکید بر نقش تأثیرگذار آنها در جامعه، گفت: فتح واقعی برای هر نظامی این است که مردم به خاطر اطلاع‌رسانی صاحبان تفکر، آگاه شده و برای تعیین سرنوشت جامعه وارد میدان شوند که در عصر حاضر، بهترین راه بروز و ظهور این آگاهی، حضور در انتخابات است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آگاهی را سرمایه انقلاب، نظام و ایران دانست و با بیان این جمله که «آزادی فکری براساس آگاهی ارزشمند است»، گفت: معارف اسلامی بارها تأکید کرده که انسان‌ها آزاد به دنیا آمده‌اند و باید براساس تعقل، اختیار و تکلیف عمل کنند.

هاشمی رفسنجانی با یادآوری سرنوشت بعضی از پیامبران الهی که رسالتی جز آگاهی مردم نداشتند، گفت: هیچ انسانی نمی‌تواند از حق خود بگذرد و هرکس باید در حدّ وسع و براساس آگاهی، از حق فردی و جمعی خویش دفاع کند.

وی اتفاقات سال‌های مبارزه، مخصوصاً حوادث سال‌های 56 و 57 را مصداقی برای تلاش مردم در جهت رسیدن به حق خود دانست و گفت: مردم با معجزه اجتماعی، رژیمی را ساقط کردند که شرق و غرب حامی جدّی آن بودند و حق تعیین حکومت را به دست گرفتند.

هاشمی رفسنجانی با تشریح امتیازات ایران در ابعاد منابع، معادن، جغرافیایی، تاریخی، تمدنی، اجتماعی و دینی که مطمع نظر استعمارگران است، گفت: ابرقدرت‌ها به آسانی از ایران چشم‌پوشی نمی‌کردند، اما مردم با عزمی جزم، وارد میدان شدند و حتی نگذاشتند توطئه‌های پس از پیروزی انقلاب، ماندن شورش‌ها، ترورها و اهداف تجزیه‌طلبی دشمنان، آرمان‌های امام و مردم را برای حفظ تمامیت ارضی کشور و پایه‌گذاری نظامی بر پایه مکتب اهل بیت(ع) مخدوش نمایند.

فرمانده هشت سال دفاع مقدس، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را توطئه‌ای دیگر از سوی دشمنان و نمادی برای تجلّی نقش مردم در آن دوران دانست و گفت: در جنگی که شرق، غرب و ارتجاع، پشت سر ارتش بعث بودند، مردم در قالب لشکریان بسیجی به جبهه‌ها رفتند و حاصل آن تلاش‌ها، کسب پیروزی سیاسی در سازمان ملل به عنوان مکمل پیروزی‌های نظامی بود.

وی با تحلیل شرایط کشورهایی که طی سال‌های اخیر علیه حاکمان مستبد برخاستند و مجدداً به دامان هرج و مرج و استبداد و حتی دخالت استعمارگران برگشتند، گفت: در بعضی از کشورها، ناتو با تمام توان نظامی حضور یافت، اما امنیت‌ها بر باد رفت و جنگ‌های داخلی دمار از مردم در آورد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، برنامه‌ریزی برای انحراف انقلاب‌های مردمی را هدف استعمارگران دانست و گفت: اگر مردم از دستاوردهای خود حفاظت نکنند، احزاب، گروه‌ها و حتی مسؤولین نمی‌توانند جلوی نقشه‌های دشمنان را بگیرند.

هاشمی رفسنجانی، تصمیم مردم ایران در سال 92 را برای جلوگیری از انحراف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی در مدیریت اجرایی کشور، نمونه‌ای از تأثیرگذاری تصمیم افکار عمومی دانست و گفت: در شرایطی که خیلی‌ها نا امید بودند، مردم با فریاد سکوت رأی، اعتدال را برگزیدند و آن شیوه را در انتخابات اخیر 7 اسفند ادامه دادند و نگذاشتند شیوه نادرست آن سال‌ها ادامه یابد که نتیجه آن به هدر رفتن درآمدهای کشور و ظهور اختلاس‌ها و فسادهای اداری بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اطلاع‌رسانی را وظیفه همیشگی اصحاب رسانه در همه شرایط و مقاطع دانست و با اشاره به اهداف و برنامه‌های دولت دکتر روحانی، گفت: دولت با همه محدودیت‌ها، با اتکای به حمایت‌های مردم که معلول تلاش‌های رسانه‌ها برای افزایش آگاهی‌ جامعه است، برای بهتر شدن اوضاع برنامه دارد که اصلاح سیاست خارجی و اتمام پرونده هسته‌ای، نقطه آغاز آن بود.

وی وجود تحصیلکرده‌ها و به خصوص حضور تأثیرگذار بانوان در جامعه را امتیاز اصلی نظام اسلامی برای تداوم حرکت در مسیر عقل، تدبیر و اعتدال دانست و گفت: مردم آگاه، لشکریان عقل در مبارزه با لشکریانی هستند که می‌بینید چگونه جاهلانه، با تعصب و ترور، امنیت جوامع بشری را تهدید می‌‌کنند.

هاشمی رفسنجانی با یادآوری نقش زنان تحصیلکرده در جامعه، به نگاه اسلام در این خصوص اشاره کرد و گفت: زنان آگاه، مادران فرزندانی آگاه هستند و می‌دانیم حضور آنان در عرصه‌های مختلف چه تأثیرات مثبتی در جامعه دارد.

وی ارتقا جایگاه زنان را یکی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی دانست و با بیان مصادیقی از ظلم‌های تاریخی در حق زنان، مخصوصاً در موضوع ارث از اعیان و عرصه، گفت: بدون هیچ سند معتبر، به خاطر یک برداشت اشتباه از قرآن، قرن‌ها در حق زنان ظلم می‌شد که موضوع را با رهبری مطرح کردم و وی هم پس از طرح موضوع در جلسه فقهی خویش و بررسی همه جانبه آن، به مجلس فرستادند و نمایندگان هم پس از بررسی‌های میدانی، قانونی را تصویب کردند تا این ظلم تاریخی جبران و یا حداقل جلوی گسترش آن گرفته شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، رشد آگاهی مردم ایران را در روستا و نقاط دور افتاده، امتیاز دیگری برای جامعه ایرانی ـ اسلامی دانست و گفت: تلاش برای افزایش آگاهی و بیان حقایق، خواسته‌ اصلی نظام و دلسوزان نظام است و تنها کسانی از اطلاع‌رسانی اصحاب انواع رسانه ناراحت می‌شوند که از بیداری و هوشیاری جامعه می‌ترسند.

وی بازنگری و اصلاح قانون اساسی را نتیجه افزایش آگاهی مردم دانست و گفت: جوامع براساس دستاوردهای فکری خویش و با توجه به شرایط روز، شیوه‌های زندگی فردی و اجتماعی را با حفظ اصول تغییر می‌دهند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سخنان یکی از حاضرین، با بیان این نکته که «امام خمینی(ره) پس از 10 سال اجازه دستور بازنگری قانون اساسی را صادر کرده بودند»، گفت: شاید همین الان بعضی از اصول قانون اساسی با توجه به تجربه‌ها، نیاز به اصلاح داشته باشند، اما شرایط برای این کار کاملاً مهیا نیست.

هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه مردم به آینده بهتر و بهبود اوضاع و شرایط کشور امید بسته‌اند، گفت: مردم با حضور همیشگی خود در صحنه‌های مختلف نشان دادند که علی‌رغم همه مشکلات و گرفتاری‌ها به آینده کشور امیدوار هستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان اظهار امیدواری کرد که با تفکر و تعقل و در سایه اسلام، کشور به جایگاه اصلی و شایسته خود برسد.

 

اخبار سیاسی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
فریاد سکوت-سروده استاد مرتضی کیوان هاشمی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هاشمی از اصولگرایان نا امید شده است؟



تحلیل صادق زیباکلام از احتمال حضور آیت‌ا... هاشمی

 هاشمی از اصولگرایان نا امید شده است؟ 

«نمی‌گویم نمی‌آیم» این دو کلمه وقتی از سوی آیت‌ا... هاشمی در دیدار جمعی از دانشجویان و طلاب مطرح شد آرایش سیاسی انتخاباتی اصولگرایان را تحت‌الشعاع قرار داد و از طرف دیگر هجمه‌ها نیز به آیت‌ا... وارد فاز جدیدی شد.

برخی معتقدند این گفته هاشمی دلیل از آمدن او به عرصه انتخابات دارد و هرکسی از هر منظری این گفته را تحلیل کرد.

 

صادق زیباکلام,انتخابات,اخبار انتخابات

صادق زیباکلام در این گفت‌وگو به علل هجمه‌های جدید به هاشمی پرداخته و دلیل آن را قوی بودن این احتمال دانسته که او وارد عرصه انتخابات خواهد شد.

قطعا هفته پیش رو پرده از معادلات سیاسی با اعلام نامزدی کاندیداهای ریاست جمهوری برخواهد داشت و باید منتظر ثبت‌نام کاندیداها بود. آیا هاشمی با این همه هجمه پا بر کارزار انتخابات خواهد گذاشت؟

آقای دکتر به نظر می‌رسد که هجمه‌ها اصولگرایان به آیت ا... هاشمی خیلی جدی و سنگین شده است.

و این شروع کار است، یقین بدانید که هجمه‌ها به ایشان ظرف روزها و هفته‌های آیند بیشتر هم خواهد شد.

شما همواره و برخلاف نظرات بسیاری می‌گفتید که ایشان در انتخابات شرکت خواهند کرد و اگر آقای هاشمی بیایند تمام محاسبات و حساب و کتاب‌های اصولگرایان به هم می‌ریزد. به نظر می‌رسد که سنگین‌تر شدن هجمه‌های اصولگرایان به آقای هاشمی حکایت از جدی‌تر شدن آمدن ایشان می‌نماید.

بله کاملا درست برداشت کرده‌اید و علت آغاز دور جدید هجمه برخی اصولگرایان به ایشان بواسطه جدی‌تر شدن عزم ایشان برای شرکت در انتخابات است. دلایل زیادی هست که چرا اصولگرایان اینقدر از آمدن آقای هاشمی نگران هستند. من حتی معتقدم نگرانی که از بابت آمدن آقای هاشمی وجود دارد در مورد رئیس دولت اصلاحات و حتی رحیم مشایی هم نیست.

حتی در مورد رحیم مشایی؟

بله، حتی در مورد رحیم مشایی. البته یادتان باشد که اصولگرایان یک جمع منسجم و یکدست نیستند. حالا ممکن است بعضی از آنها بغض و کینه کمتری نسبت به ایشان داشته باشند و بالفرض میان ایشان و رحیم مشایی آقای هاشمی را ترجیح بدهند.

اما یک نکته دیگر احتمال نیست و یقین است و آن‌هم این است که همه اصولگرایان می‌دانند که با رئیس دولت اصلاحات بهتر می‌توانند کنار بیایند. مساله الان این است که کدام شخصیت می‌تواند در جهت تحقق خواسته‌های دمکراتیک گام بردارد.

اصولگرایان اساسا نگرانی از این بابت و حتی رحیم مشایی ندارند. ممکن است از نظر اعتقادات خیلی از اصولگرایان معتقد باشند که به هاشمی رفسنجانی نزدیک‌ترند تا رئیس دولت اصلاحات. اما مساله میزان توانایی و توانمندی است. 

این نکته است که اصولگرایان را این همه از آمدن آقای هاشمی نگران ساخته است.به چند دلیل، اولا شخصیت آقای هاشمی از این جهت کاملا متفاوت است. آقای هاشمی از سن 13 ، 14 سالگی که از روستای بهرمان رفسنجان به قم می‌آید تا امروز در کوران مبارزات و جریانات سیاسی ایران بوده‌اند.

بنابراین بیش از 60 سال است که در وسط میدان بوده‌اند. دلیل دوم اینکه ایشان از یک عقبه اجتماعی نیرومند برخوردار هستند. در انتخابات تیر 84 که ایشان از آقای احمدی‌نژاد شکست خوردند، به‌رغم آن همه تبلیغات گسترده علیه ایشان توسط اصولگرایان که ایشان و اطرافیانشان خورده‌اند و برده‌اند و مبلغ اشرافی‌گری هستند و غیره 10 میلیون همچنان به ایشان رای دادند. 

این 10 میلیون عمدتا از اقشار و لایه‌های تحصیلکرده‌تر و کارآفرین‌تر جامعه بودند. شماری از نیرو‌های سپاه، مبارزین قدیمی‌تر و یاران امام(ره)، شماری از روحانیون و مراجع، قشر قابل توجهی از مدیران با تجربه نظام و شماری از اصلاح‌طلبان واقع‌بین‌تر و پخته‌تر و شماری از بازاریان و فعالان بخش خصوصی به ایشان همچنان باور دارند.

به باور بسیاری از آنان آقای هاشمی تنها نامزدی است که می‌تواند گام‌هایی در جهت برون رفت از اوضاع نابسامان کنونی بردارد. در عرصه بین‌المللی هم همین‌گونه است. بسیاری از رهبران جمان و منطقه هم ایشان را به‌عنوان یک شخصیت پراگماتیست، واقع‌بین، معتدل و میانه‌رو قبول دارند و در نتیجه شانس رسیدن به توافقاتی با قدرت‌های خارجی و در نتیجه برون‌رفت از بن‌بست فعلی تحریم‌ها و محاصره اقتصادی با آمدن آقای هاشمی تحقق پیدا می‌کند.

فکر می‌کنید رئیس دولت اصلاحات یا رحیم مشایی یا قالیباف چنین توانایی‌هایی را ندارند؟

این چهار نفر که شما می‌فرمایید هر کدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. من حقیقتش را بخواهید علم و اطلاع زیادی از اعتقادات و دیدگاه‌های آقای رحیم‌مشایی ندارم. نمی‌دانم ایشان چقدر فی‌المثل به تنش‌زدایی و رفع بن‌بست با غرب و دنیا باور دارند؟ اما در مورد آقای هاشمی یقین دارم نخستین اولویت ایشان در سیاست خارجی تنش‌زدایی با حداقل اروپا، کانادا، استرالیا و همسایگانمان خواهد بود. 

آقای قالیباف نشان داده‌اند که مدیری بسیار توانمند و لایق هستند اما در عین حال ایشان به هیچ روی از آن جایگاه و اعتبار داخلی و‌ بین‌المللی آقای هاشمی برخوردار نیست. به‌علاوه ایشان معلوم نیست چقدر خواسته باشد یا بتواند مستقل عمل کند.

ایشان هنوز هیچی نشده برای جلب خوشایند اصولگرایان انتقاد ‌هایی را که حتی در سال 88 به اصلاح طلبان نکرده بودند اخیرا به‌سمت آنان نثار کردند و هر روز که می‌گذرد سعی می‌کنند از اصولگرایان دلبری نمایند و موافقت آنان را برای نامزدی‌شان به‌دست آورند.

در مورد رئیس دولت اصلاحات هم عرض کردم از نظر اخلاق، تربیت، سلامت نفس و تقوای سیاسی و دینی نمره‌شان انصافا 20 است. اما نمی‌توانند در شرایط موجود اعمال قدرت کنند و عرض کردم اصولگرایان اجازه نخواهند داد یک آب خوردن از گلوی‌شان پایین برود.

پس باز به آیت ا... هاشمی می‌رسیم.

دقیقا و چون به‌نظر می‌رسد که عزم ایشان دارد برای آمدن جزم می‌شود برخی اصولگرایان شروع کرده‌اند به هجمه به ایشان البته فکر نمی‌کنم خود اصولگراها هم خیلی اعتقادی داشته باشند به اینکه با هجمه به ایشان به مقصودشان برسند.

آمدن هاشمی چه تغییراتی بین اصولگرایان به‌وجود می‌آورد؟

آمدن آقای هاشمی مثل زلزله آرایش انتخاباتی اصولگرایان را برهم خواهد ریخت. آنان را به سمت یک ائتلاف گسترده علیه آقای هاشمی می‌کشاند. من بعید نمی‌بینم که جدای از خود اصولگرایان، آیت ا... مصباح، جبهه پایداری، حتی جریان دولت هم به ائتلاف جبهه مقابل هاشمی بپیوندند. 

نخستین پیامد آمدن آقای هاشمی آن است که نامزد اصولگرایان از آقای دکتر ولایتی تغییر پیدا می‌کند و به احتمال زیاد آقای قالیباف نامزدشان می‌شود. منتها این تغییر از یکسو با مخالفت شدید احمدی‌نژاد و جبهه پایداری روبه‌رو می‌شود و از سویی دیگر با مخالفت جریانات ارزشی درون طیف اصولگرایی.

داستانش مفصل است و من ترجیح می‌دهم آن را بگذارم برای وقت دیگری. اجمالش این است که از دید همه اینها قالیباف یک تکنوکرات است و واجد آن معیارهای ارزشی اصولگرایی است. منتها من الان نمی‌خواهم وارد این بحث‌ها شوم. فقط می‌خواهم عرض کنم که آمدن آقای هاشمی همه حساب و کتاب‌های اصولگرایان را به هم خواهد ریخت.

شما از کجا اطمینان دارید که آقای هاشمی می‌آیند؟

اگر اجازه بدهید این را هم بگذاریم برای یک مصاحبه دیگر.

اما خدمتتان عرض کنم که اگر آقای هاشمی کوچکترین امیدی می‌داشتند که خود اصولگرایان می‌توانستند این مشکلات را که کشور بعد از 8 سال پیدا کرده سامان بدهند یقینا نمی‌آمدند اما متاسفانه این امید و باور را ندارند./روزنامه آرمان