اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هاشمی: تعصبات کورکورانه سد راه اسلام است



مجمع تشخیص مصلحت نظام , هاشمی رفسنجانی

هاشمی: تعصبات کورکورانه سد راه اسلام است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تعصبات كوركورانه را سدّ راه گسترش مفاهیم اصیل اسلام در جهان خواند و تأكید كرد: روزی كه عدالت نبوی در جهان حاكم شود، اسلام با همه واقعیت‌های شیرین خود جلوه می‌نماید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار گروه‌های مختلف مردمی از استان‌ فارس و شهرستان بم، با تسلیت آغاز ماه محرم، حادثه كربلا را تابلویی از عاقبت ظالم و حقانیت مظلوم در تاریخ خواند و گفت: مردمی كه با پیام آسمانی پیامبر(ص) برای زمینی‌ها، جاهلیت را درنوردیدند، پس از مدتی كوتاه با اهل بیت(ع) رسول‌الله كاری كردند كه مصداق روشن حق‌ناشناسی است.

ایشان در ادامه با تشریح «ثاراللهی» امام حسین(ع) گفت: خون‌بهای خون خدا جز این نیست كه اهداف عاشورا و صاحب خون، محقق شود و طومار ظلم و ستم در دنیا، به دست ملت‌های آزاد برچیده شود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خویش روز مبارزه با استكبار، استعمار و استثمار را مهم خواند و با ارائه تحلیلی از وقایع مهم تاریخی در 13 آبان‌های سالهای دوران مبارزه، به تبعید امام راحل اشاره كرد و گفت: اگر 13 آبان مهم است كه هست، به خاطر راه  امام عزیز است و نباید اصل موضوع، یعنی آرمان‌های انقلاب اسلامی در فرعیات سیاسی گم شود.

ایشان دور كردن انسان‌های آزاده از آرمان‌های آسمانی را وسوسه همیشگی شیطان دانست و گفت: نباید به دست خویش شاخه‌های درخت انقلاب اسلامی را كه در سایه‌سارش زندگی می‌كنیم، قطع نماییم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان خاطره‌ای از مأموریت امام به ایشان برای جمع‌آوری اسناد و مدارك مربوط به تصویب كاپیتولاسیون گفت: قیام امام، ایران اسلامی را كه خانه امن و جزیره ثبات استبداد و استعمار بود، رهایی بخشید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه این دیدار كه جمعی از جوانان فعال در عرصه‌های فرهنگی و سیاسی شهرستان بم نیز حضور داشتند، با یادآوری زلزله مهیب بم گفت: اگرچه بم زنده است، اما انتظار مردم در یك دهه پس از زلزله، بمی آبادتر از همیشه است و انتظار می‌رود مسئولان به این مسئله مهم توجه كنند.

ایشان افزود: بم همیشه سپر محكم ایران در مقابل هجوم كویر در شرق و تهاجم دشمنان از آن سوی كشور بود و باید به جایگاه گذشته خویش در تاریخ و جغرافیای ایران باز گردد.

ایشان به میهمانان شیرازی حاضر در جلسه نیز اشاره كرد و گفت: استان فارس، با غنای ادبی و فرهنگی خود، همیشه در ایران عزیز بوده و خواهد بود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی توجه به حقوق شهروندی را كه خواسته حاضران بود ؛ از اهداف مبارزه و اصول مصرّح در قانون اساسی خواند و تأكید كرد: دولت و مجلس با همكاری باید قوانین لازم را برای اجرای قانون اساسی در این مسئله تهیه و اجرا نمایند.

ایشان در بخش پایانی سخنان خویش و در پاسخ به گزارش یكی از حاضران از اوضاع اقتصادی كشور گفت: همه باید كشور را از تنگناهای اقتصادی نجات دهیم و راه را برای آینده جوانان باز كنیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خلق حماسه سیاسی موردنظر رهبری را موجی برخاسته از آگاهی دانست و گفت: این موج باید با همّت مسئولان و حمایت همه‌جانبه مردم، بخش دوم حماسه، یعنی بعد اقتصادی آن را تكمیل نماید و اگر برخاسته از آگاهی، درایت، عزت، حكمت و مصلحت باشد، با ظرفیت‌های ایران دور از دسترس نیست.

در آغاز این دیدار چند تن از آقایان و یكی از خانم ها  از بخش‌های مختلف گروه‌های مردمی استان‌‌فارس و شهرستان بم ، با ارائه گزارشی از اوضاع اقتصادی و فرهنگی، به بیان دیدگاه‌های خویش در خصوص مسائل سیاسی پرداختند و از آیت الله هاشمی رفسنجانی برای سفر به فارس و شهر بم در سالگرد زلزله آن شهرستان دعوت كردند.
/تابناک

 


ویدیو مرتبط :
خاطرات علی کاظم عراقی از زمان جنگ از زبان سد جواد هاشمی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هاشمی رفسنجانی: با اسم اسلام و بدون عمل نمی‌توانیم مردم را جذب کنیم



 

هاشمی رفسنجانی: با اسم اسلام و بدون عمل نمی‌توانیم مردم را جذب کنیم

 

 

در آستانه یوم‌الله 22 بهمن، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان رهبری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در یک مصاحبه اختصاصی به سئوالات متعدد خبرنگاران روزنامه جمهوری اسلامی پاسخ داد.

 

به گزارش خبرآنلاین در بخش هایی از این گفت وگو امده  است:

* انقلاب اسلامی ایران درسی به منطقه و دنیا داد. به دنیا اعلام کرد که مردمی که هیچ چیز دستشان نیست، به دنبال حضور در خیابانها و ابراز وجود توانستند حکومتی را که خیال می‌کرد منطقه ثبات و امن خارجی هاست. شاه هم ژاندارم منطقه بود. خارجی‌ها مطمئن بودند ایران شاهنشاهی پایگاهشان است. شاه ایران کدخدای منطقه بود که خارجی‌ها او را گماشته بودند. انقلاب اسلامی ایران حرکت غیر قابل پیش‌بینی برای خارجی‌ها بود. حتی برای خود ما هم با این وسعت قابل پیش‌بینی نبود.

مردم ایران حقیقتا هوشیاری به خرج دادند. آمدند و حکومتی را که هم از لحاظ مالی و اقتصادی در داخل کمبودی نداشت. حالا بد عمل می‌کرد بحث دیگری است. ولی منابع مالی‌اش خوب بود. ابرقدرت شرق و غرب از او حمایت میکردند. ارتجاع منطقه همراهش بود. در مجموع همه عوامل ثبات را داشت. مردم با دست خالی رژیم پهلوی را به هم ریختند.

نکته دوم عقاید مردم بود. مردم ایران واقعا به خاطر دین آمدند. اکثریت مردم به خاطر دین به میدان آمدند. جریانات سیاسی هم بودند ملی‌گراها کمونیست‌ها و... هم بودند. اما اکثریتی که انقلاب را پیروز کرد مردم متدین بودند. اسلامی بودند. البته عوامل دیگری هم بود که باعث نارضایتی مردم شد.

نکته مهمی که ما کمتر روی آن کار کردیم آگاهی بخشی بود که آن هم دوره 17 سال اینها هم انجام شد. یعنی وقتی مبارزات ما در حدود سال 1340 شروع شد و روحانیت به میدان آمد بعد از سالهای تاریک بعد از مشروطه. حوزه، حوزه‌ قوی شده بود. روحانیت قوی داشتیم. عده زیادی مبلغ داشتیم. سراسری بود. در همه کشور بودند. در روستاها و شهرها بودند. تریبونشان هم همین مساجد و تکایا و مراسم‌های مذهبی بود.

قیام 15 خرداد خیلی سریع اتفاق افتاد. مردم قیام کردند، اما محدود بود. در دو سه تا شهر بود. اما بعد از 15 خرداد که دوباره خفقان آمد کمتر آگاهی که به مردم داده شد، از همین طریق روحانیت و مساجد و تکایا حتی مداح‌ها همه همراهی کردند، دانشگاه‌ها کار خودشان را می‌کردند. بی‌تاثیر هم نبودند در روحانیت و روحانیت هم بی‌تاثیر در آنها نبودند. تعامل بود. آگاهی ملی پیدا شد. آگاهی مردم را همراه عقایدشان آورد به میدان و پیروزشان کرد. ضعف و فساد حکومت شاه هم کمک به پیروزی کرد. مردم از دست رژیم شاه عصبانی بودند.

* مردم اگر وارد صحنه شوند، با انبوه مردم پیروز بشویم، این راهی بود که انقلاب اسلامی باز کرد و در قدم اول هم داشت از عراق پیش می‌رفت که کنترلش کردند. الان دارد حوادثی در دنیا رخ می‌دهد که مردم تاثیر گذار هستند. در تونس، در مصر، در یمن و در اردن تا حدودی. انگیزه‌های شبیه به دوران ما هم هست. نوعا کشورهایی که این حوادث را دارند، مثل ایران دوره شاه هستند. یعنی یک حکومت موروثی شکل سلطنت یا جمهوری دارند. حکومت شبه موروثی دارند. یک دیکتاتوری شبیه زمان شاه وجود دارد. مردمشان هم مسلمان هستند. البته شیعه کمتر دارند. انگیزه‌های دینی هم قطعا در آنجا وجود دارد. گر چه الان پرهیز می‌کنند که بگویند فقط برای دین داریم مبارزه می‌کنیم اما قطعا انگیزه‌های دینی در بخش وسیعی از مردم مصر و تونس عامل مهمی است

*در مردم مصر عنصر محبت به اهل بیت (ع) در کمتر کشوری مثل مصر در آفریقا و سایر نقاط به چشم می‌خورد.

*مردم مصر اگر به مقاومتشان ادامه بدهند، پیروز می‌شوند. تحمل می‌خواهد. ما هم برای پیروزی بر شاه خیلی تحمل کردیم، خیلی سختی کشیدیم. اگر مردم مصر مقاومت را ادامه دهند، من خوش بین هستم.

*انقلاب اسلامی ایران با تکیه به مردم به پیروزی رسید. حفاظتش هم با تکیه به مردم بود. دفاع مقدس هم با مردم بود. ما اگر بسیج و نیروهای داوطلب را نداشتیم نمی‌توانستیم در دفاع مقدس به پیروزی برسیم. تا حالا هم همیشه مردم در صحنه بوده‌اند. نقش مردم برای همه ما روشن است این هم چیز من در آوردی نیست. اسلام راه را نشان داده است. اسلام حکومت را می‌گوید باید با خواست مردم باشد. حتی زمانی که معصوم(ع) هم امام هست به شرطی حکومت معصوم(ع) تحقق می‌تواند پیدا کند که مردم بپذیرند. خیلی هم روشن است. اگر در عالم حقیقت معصوم(ع) امام و رهبر است (که هست) ولی در عمل تحقق‌اش مشروط به خواست مردم است. همکاری مردم است. مردم قطعا نقطه اصلی کار ما بودند. قطعا در آینده نقش شان بیشتر می‌شود به دلیل اینکه آگاهی‌شان بیشتر می‌شود.

*ما آن موقعی که توانستیم انقلاب را به پیروزی برسانیم با اکثریت قاطع مردم بود. مردم راه حل را اسلام می‌دانستند. اگر در عمل بتوانیم حقیقت اسلام را پیاده کنیم، باید با عمل مردم را جذب کنیم، با اسم اسلام و شعار اسلام نمی‌توانیم مردم را جذب کنیم. یکی از اصول اسلامی خود مردم است. بالاخره همین مردم جوهر کار ما هستند. اگر بتوانیم اسلام را به یک معنای وسیع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی‌اش عملا در جامعه بشناسانیم مردم با انقلاب می‌مانند. با اسلامی که حقیقت اسلام باشد. اگر بنا باشد دروغ گفتن، آمار دروغ دادن، وعده دروغ دادن، خلف وعده کردن، تهمت زدن، ضایع کردن حقوق مردم، عدم احترام به آزادی مردم و امثال اینها باشد اینها همه ضداسلامی است از نظر کارشناسان اسلامی. اخلاق اسلامی باید قطعا مراعات شود.

اگر اسلام را ادامه بدهیم مردم همیشه با ما خواهند بود، اما اگر خدای ناکرده مردم احساس کنند آن راهی که می‌خواستند نمی‌رسند، نمی‌شود رویش حساب کرد.

*[در مورد مباحث اقتصادی داخلی] فرضی که ما پایه بحث قرار دادیم و گفتیم ما متکی به مردم کار کرده ایم و دواممان هم باید نه به عنوان یک تاکتیک بلکه به عنوان یک عقیده اسلامی و ملی. در همه این بحثها جریان دارد. یکی از آن کارها، بخش خصوصی است. اگر بخش خصوصی درست به کار گرفته شود بسیاری از زحمات دولت را سبک می‌کند. مسئولیتها به دوش بخش خصوصی می‌افتد. مدیریت سیاسی به دولت منتقل می‌شود. ضعف‌ها را مردم از چشم خودشان می‌بینند و ضعف خودشان را جبران می‌کنند. سیاستهای خصوصی‌سازی را ما در مجمع گذرانده‌ایم و رهبر انقلاب هم تایید کردند. ابلاغ کردند و تاکید هم کردند. یک بار جلسه‌ای همه بودند، ایشان گفتند من از این اصلاح اصل 44 یک انقلاب اقتصادی انتظار داشتم. نمی‌بینم بعد از چند سال. به نظرم هنوز تا این لحظه آن سیاستهای مصوب در تصدی‌گری که واگذار بشود به مردم. حاکمیت واگذار کند. این اتفاق‌ها مال حالا نیست. یارانه‌ها و تحول اقتصادی از بعد از جنگ شروع شد. ما به عنوان سیاست تعدیل می‌خواستیم رفته رفته و قدم به قدم به سامان برسانیم. بعدها با تصویب سیاستهای کلی شکل‌ روشن‌تری گرفت و متاسفانه آنها اجرا نشده است. می‌گویند اجرا می‌کنیم، ولی من به نظرم قسمت اعظمش اجرا نشده.

*[در پاسخ به این پرسش که اگر قرار بود همین حالا شما دوباره کلید بزنید، اگر قرار بود شما از کجا شروع می‌کردید؟ همین سیاستهای مصوب رهبر انقلاب را که قانون هم هست،‌ و وظیفه هم هست، در قالب برنامه اجرا می‌کردم. دو تا برنامه کافی است که این سیاستها همه پیاده شود، یعنی 10 سال. ما از بخش نفت وابستگی‌مان کم می‌شود، نفت می‌رود به سمت سرمایه‌گذاری یا ذخیره کردن و بخش تصدی‌گری‌ها را خود مردم به عهده می‌گرفتند،‌ احزاب کار سیاسی انجام می‌دادند. احزاب باید ضربه‌گیر نظام باشند. نمی‌شود با تبعیض اینها را اجرا کرد. اینها یک مجموعه است.

* در شرایط حاضر قانون اساسی را کافی می‌دانم برای اداره همین وضع یعنی هم حفظ اسلام و هم حفظ مردم و هم حفظ مصالح جامعه. ممکن است بعد از ده، پانزده سال قانون اساسی یک چیزهایی از آن جابجا شود. من فکر می‌کنم اگر اینها را مراعات کنیم خیالمان می‌تواند راحت بشود. متاسفانه مشکلات داریم. از نظر اخلاقی، فرهنگی، اقتصادی اسلامی. و خیلی چیزها را نمی‌توانیم بگوییم اسلامی است. از لحاظ مردم هم بالاخره بخشی از مردم ناراضی هستند. به هر دلیلی. حالا یا حقشان باشد یا نباشد. باید بهتر از این مردم را در صحنه نگه داریم. قانون اساسی هم باید بهتر از این مراعات بشود.

*من به این قشرناراضی توصیه‌ام این است که بیائید در صحنه. انقلاب مال آنها هم هست. همه بیایند. حتی آنهایی هم که در انقلاب نبودند، سهمی هم نداشتند بیایند. این کشور مال آنها هم هست. ما می‌خواهیم همه بیایند. ما الان آلترناتیوی برای وضع موجود نداریم. همین را باید حفظ بکنیم. با اصلاحات. با ترمیم‌هایی که لازم است انجام بدهیم. این طرف هم بعدها این را به رخ آنها نکشند که برای ما آمدند. همه به عنوان وظیفه ملی و انقلابی و اسلامی بیایند. راه‌پیمایی 22 بهمن متعلق به همه مردم ایران است. همین که به رخشان بکشند، دیدید اینجوری شد، دیدید آن طور شد، همین ممکن است موجب ریزش نیروها بشود. شرط حضور مردم این است که شماتت ها را کنار بگذارند.

* نظرم این است اکثریت قاطع مردم طرفدار براندازی در ایران نیستند. نظام جمهوری اسلامی را می‌خواهند بماند. آنهایی که مخالفت می‌کنند اختلاف دارند با ما بر سر بعضی کارهایمان. یا آزادی‌ها، یا رسانه‌ها، یا احزاب، یا انتخابات اصل انقلاب را اکثریت قاطع مردم می‌خواهند.

* سیاست‌های تعدیل که بعد از جنگ شروع شد اگر در دولت‌های بعدی هم ادامه پیدا می‌کرد و ضعف‌های آن جبران می‌شد،‌ الان بدون شوک به اهداف اقتصادی رسیده بودیم، یارانه‌ها به تدریج حذف می‌شد، کارها دست خود مردم بود، دولت فرماندهی می‌کرد و مشکلات امروز را هم نداشتیم

* اکثریت قاطع مردم ما به انقلاب وفادار هستند و با این زمینه که در مردم وجود دارد شرکت در راه‌پیمائی 22 بهمن یکی از وظایف ملی و انقلابی ماست

* انقلاب متعلق به همه مردم ایران است. ایران هم متعلق به همه است و همه باید برای حفظ نظام جمهوری اسلامی و اعتلای ایران در صحنه حاضر باشیم و در راه پیمائی 22 بهمن شرکت کنیم.../خبرآنلاین