اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نوبخت: رییس جمهوری اجازه تضییع حق ملت ایران در مذاکرات را نمی دهد



اخبار,اخبار سیاسی , محمدباقر نوبخت

سخنگوی دولت و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به تلاش های تیم مذاکره کننده کشورمان و نوع رویکرد دولت به این موضوع گفت: رییس جمهوری اجازه ضایع شدن حقوق ملت ایران در این مذاکرات را نمی دهد.

محمدباقر نوبخت روز شنبه در گردهمایی بزرگ علما، روحانیون و طلاب استان گیلان در مصلی امام خمینی (ره) رشت اظهار کرد: دولت ذره ای از توصیه های مقام معظم رهبری در خصوص مذاکرات هسته ای تخطی نخواهد کرد و در این توافقات، اتفاقی می افتد که تاریخ به ملت ایران افتخار کند.


وی ادامه داد: دولت برای نخستین بار توانست مذاکرات را به گونه ای پیش ببرد که سوخت هسته ای در داخل کشور تولید شود.

سخنگوی دولت بیان داشت: اکنون یک کشور در مقابل شش دولت استکباری، با منطق مبارزه می کند و می خواهد تحریم ها را بشکند و از منابع داخلی در توسعه کشور بهره جوید. 


وی در ادامه سخنانش؛ با اشاره به فرارسیدن سالروز پیروزی گفتمان تدبیر و امید در انتخابات ریاست جمهوری و برگزیده شدن حجت الاسلام حسن روحانی گفت: پس از گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم ایران نشان دادند که هنوز به روحانیت معظم، اعتماد دارند و با انتخاب یک روحانی در یک انتخابات آزاد به عنوان رییس جمهوری، این اعتماد ملت متجلی شد.

وی تصریح کرد: در آغاز کار دولت یازدهم، کشور با دو مشکل عمده اقتصادی داخلی و تحریم خارجی مواجه بود و توانست در جهت حل این دو مشکل، گام هایی موثر بردارد.

نوبخت یادآور شد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، تورم بیش از 40 درصد و رشد اقتصادی کشور منفی شش بود که دولت باید این وضعیت را تغییر می داد. 


وی با اشاره به اینکه دولت توانست رشد منفی را به رشد مثبت تبدیل کرده و جلوی شتاب افزایش قیمت ها را بگیرد، گفت: دولت در این مدت، افزایش قیمت ها را از 40 درصد در زمان روی کارآمدن متوقف، و هم اکنون به 15 درصد کاهش داده است.


رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به توصیه های مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی ادامه داد: خلاصه سیاست های اقتصاد مقاومتی در 24 بند، تشریح شده و دولت تلاش می کند تا متناسب با ظرفیت های داخلی؛ زمینه رشد تولید را فراهم کرده و با تکیه بر منابع داخلی، صادرات افزایش و واردات کاهش یابد.

نوبخت افزود: اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری، اقتصادی است که بتواند در برابر تحریم ها مقاومت داشته باشد و موجب رشد اقتصادی کشور و رونق کسب و کار شود. 


وی در خصوص تلاش دولت در زمینه صادرات به خارج از کشور نیز گفت: صادرات در سال 1392 به میزان 41میلیارد و 800 میلیون دلار بود که در سال گذشته با تکیه بر تولیدات داخلی، این رقم با 19 درصد رشد، به بیش از 50 میلیارد دلار رسید.


وی ادامه داد: در بخش واردات نیز واردات 42 میلیارد و 700میلیون دلار سال 92 ، در سال گذشته به پنج و شش دهم درصد تقلیل یافت که این آمار، نشان می دهد هدف اقتصاد مقاومتی مبنی بر افزایش صادرات و کاهش واردات، تحقق یافته است.

نوبخت خاطرنشان کرد: در 10 ماه سال 93 میزان صادرات به کشور چین نیز 8.8 میلیارد دلار بود که 48درصد افزایش یافت و در یک سال گذشته در چارچوب اقتصاد مقاومتی؛ اقداماتی انجام شده ولی این اقدامات کافی نیست و برنامه ششم به گونه ای تنظیم شده که به این کار، شتاب بیشتری داده شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: با آغاز به کار دولت یازدهم، تحریم ها به گونه ای وضع شده بود که توان تولید چهار میلیون بشکه نفت کشورمان به یک میلیون کاهش یابد و سندی در مجلس سنای آمریکا در دست تدوین بود که این میزان را تا 300 هزار بشکه تقلیل دهد اما دولت با ظالمانه خواندن آن اقدامات، رویکرد صلح آمیزی را در این زمینه انجام داد. 


گردهمایی بزرگ علما، روحانیون و طلاب استان گیلان روز شنبه و در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان، با حضور آیت الله محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و جمع کثیری از روحانیون و طلاب در مصلی امام خمینی (ره) رشت برگزار شد.

 

اخبار سیاسی - ایرنا

 


ویدیو مرتبط :
اجازه بدهید جمهوری اسلامی ایران را به شما معرفی کنم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد عبدالله رییس جمهوری ترکیه گل از تحریم های ایران



 

 

انتقاد عبدالله رییس جمهوری ترکیه گل از تحریم های ایران

عبدالله گل رییس جمهوری ترکیه  کارایی تحریم های بین المللی برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران را زیر سوال برد .

گل در مصاحبه با روزنامه " وال استریت ژورنال " آمریکا با اشاره به اینکه ترکیه اساسا با گسترش سلاح های هسته ای در منطقه خاورمیانه مخالف است گفت : " ترکیه برای بازداشتن ایران از تولید سلاح های هسته ای و حل صلح آمیز بحران اتمی ایران همکاری فعالی با آمریکا و دیگران دارد ."

عبدالله گل که برای شرکت در شصت و پنجمین  اجلاس سالانه مجمع عمومی  ملل متحد به نیویورک سفر کرده است با اشاره به اینکه ترکیه به  اجرای تحریم های اعمالی علیه ایران وفادار است ، در عین حال افزود : " در مجموع تنبیه اقتصادی ایران سازنده نیست ، چرا که این تحریم ها و تنبیه ها تخم کینه و دشمنی را بین مردم می افکند .  "

گل با اشاره به اینکه کشورش از تسلیح اتمی ایران نفعی نمی برد واتفاقا به عنوان یک کشور همسایه ایران ، ترکیه در صورت مجهز شدن ایران به سلاح اتمی امنیت و ثبات منطقه را در خطر خواهد دید ، افزود : " اگر شما ثبات نداشته باشید طبیعتا نمی توانید همکاری اقتصادی ( با دنیا ) داشته باشید .

رییس جمهوری ترکیه در عین حال افزود : " ما به عنوان کشور همسایه عراق از جریان جنگ امریکا علیه عراق صدمات زیادی دیدیم و نمی خواهیم بار دیگر این صدمات با جنگ ایران و آمریکا برایمان تکرار شود .

عبدالله گل همچنین با اشاره به اینکه اقدام اسراییل در حمله به کاروان آزادی غزه و کشتن 8 شهروند ترکیه در کشتی مرمره خلاق حقوق و مقررات بین المللی بود ، افزود که تا زمانی که حکومت اسراییل بابت این اقدام عذرخواهی  نکند و به جبران صدمات وارده نپردازد ، آنکارا روابط خود با دولت تل آویو را عادی نخواهد کرد .

رییس جمهوری ترکیه در پاسخ به سوالی درباره دلیل لغو دیدار خود با شیمون پرز رییس رژیم صهیونیستی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی ملل متحد و اینکه آیا لغو این دیدار به دلیل نپذیرفتن  موضوع عذرخواهی از سوی پرز بوده است یا نه ؟ با رد این موضوع گفت : من هیچ دیداری را لغو نکردم چرا که اساسا قبلا هیچ توافقی درباره انجام شدن این دیدار نشده بود .

گل با رد این مساله که کشورش روز به روز از جهان غرب دورتر و به کشورهایی چون ایران و سوریه نزدیک تر می شود ، گفت که ترکیه خواهان حفظ روابط نزدیک خود باغرب است و اصلاح قانون اساسی این کشور و دموکراتیک تر شدن این قانون اقدامی  در راستای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا و برداشتن موانع موجود بر سر راه عضویت ترکیه در کلوپ اروپایی است .

گل افزود : " مسیر و جهت گیریهای ترکیه در این زمینه  کاملا  روشن است ...../تحلیل:عصرایران