اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نماینده مجلس: یارانه‌ها در سال‌های آتی غیرنقدی پرداخت می‌شود



 

 

 

یارانه

 

 

فارس: نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: یارانه‌ها در سال‌های آتی به صورت غیرنقدی و در قالب كالاهای مورد نیاز به مردم اختصاص می‌یابد.

جعفر قادری شنبه ‌شب در همایش بررسی طرح تحول اقتصادی كه در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار شد، اظهار داشت: طرح پرداخت‌ یارانه‌ها در مدت پنج سال اجرا می‌شود تا فشار تورمی به مردم نیاید.

وی افزود: البته انتظار از دولت این است كه این كار را با آرامش و اطمینان خاطر بیشتری اجرا كند و در كار تعجیل نداشته باشد.

نایب رئیس كمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سال‌های نخست اجرای پرداخت یارانه‌ها شوك قیمتی در میان مردم به ویژه طبقات پایین به وجود می‌آید كه آن‌ نیز به مرور زمان حل می‌شود و البته اعتقاد بر این است كه دولت به آثار و پیامدهای توزیعی این طرح باید توجه كند.

وی با اشاره به اینكه یارانه‌ها در ایران فقط به مصرف كالا اختصاص می‌یابد، تصریح كرد: باید به كالاهایی كه در جامعه اثر مثبت می‌گذارند مانند مسكن، بخش آموزش و بهداشت و درمان نیز توجه اساسی كرد.

قادری بیان داشت: هم‌اكنون مصرف برق و انرژی در كشور در مقایسه با كشورهای دیگر در سطح بالایی قرار دارد كه می‌توان با هدفمندسازی، این بودجه‌ها را در بخش‌‌های اساسی دیگر اختصاص داد مانند پارس جنوبی كه ذخایر عظیمی در جهان به شمار می‌رود اما متاسفانه در مقایسه با كشورهای حوزه خلیج فارس عقب‌تر هستیم.

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان كرد: از سوی دیگر در صنایع پتروشیمی سرمایه‌گذاری بسیاری نشده كه باید زمینه ورود سرمایه‌گذاری را ایجاد كرد كه قدم‌هایی نیز تاكنون برداشته شده است.

وی افزود: با اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها درآمد دولت نیز افزایش می‌یابد و این می‌تواند ظرفیت‌های اقتصادی را بهتر مورد استفاده قرار دهد.

عضو انجمن اقتصاد اسلامی ایران خاطرنشان كرد: هم‌اكنون درآمد سرانه در ایران 6 تا 7 هزار دلار است كه از استانداردهای جهانی عقب‌تر بوده و با توجه به پتانسیل و توانمندی‌هایی كه در كشور وجود دارد می‌توان به ارتقای درآمد سرانه امیدوار شد.

قادری در ادامه درآمد كشور را از صادرات نفت ذكر كرد و گفت: در حال حاضر 4 میلیون بشكه نفت در روز در كشور تولید می‌شود كه 2 میلیون آن مصرف داخلی است كه اگر این رقم كاهش یابد، می‌توان آن را در سایر بخش‌ها هزینه كرد.

وی اضافه كرد: در زمینه برق نیز در حالی كه از نظر تولید رتبه زیر 20 در جهان را دارا هستیم اما می‌بینیم اكثر تولیدات صرف داخل كشور می‌شود كه این برخلاف سایر كشورها است.../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
یارانه غیرنقدی از شنبه قابل دریافت است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مجلس تصویب کرد: اجرای مرحله دوم هدفمندی از ابتدای سال آینده/ پرداخت یارانه نقدی صرفاً به «نیازمندان»



اخبار,اخبار اقتصادی,یارانه نقدی


اخبار اقتصادی - مجلس تصویب کرد: اجرای مرحله دوم هدفمندی از ابتدای سال آینده/ پرداخت یارانه نقدی صرفاً به «نیازمندان»

صد در صد منابع حاصل از افزایش قیمت برق به حساب خاصی نزد خزانه داری کل کشور واریز و بر اساس مفاد ماده 8 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به صنعت برق اختصاص می‌یابد.

نمایندگان مجلس با تامین نظر شورای نگهبان با اجرای فاز دوم هدفمندی در سال 93 موافقت کردند و درآمد 48 هزار میلیارد تومانی را برای دولت از محل اصلاح قیمت کالاها تعیین کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس جهت تامین نظر شورای نگهبان تبصره 21 لایحه بودجه 93 در مورد قانون هدفمند کردن یارانه را با 118 رای موافق، 74 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.

براساس این مصوبه، در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مصوب 1388/10/15 به دولت اجازه داده می‌شود در سال 93 منابع مالی حاصل از اصلاح قیمت کالا‌ها و خدمات موضوع قانون مذکور ومنابع یارانه‌ای آن را با استفاده از انواع روشهای پرداخت نقدی و غیر نقدی و خدمات بیمه‌ای بین خانوارهای هدف و نیازمند توزیع و با اولویت بخش تولید ، به شرح زیر اجرا می‌کند:

الف – درآمد حاصل از اجرای قانون مذکور در سال 1393 تا مبلغ 480 هزار میلیارد ریال از محل اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع مواد 1 و 3 همان قانون تعیین می‌گردد

ب- منابع مندرج در بند الف و منابع مربوط به یارانه نان ، برق وس ایر کالاها و خدمات مندرج در این قانون به طرح زیر هزینه می‌گردد.

1- مبلغ یکصد هزار میلیارد ریال در اجرای ماده 8 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها با اولویت کمک به بخش تولید، بهبود و حمل و نقل عمومی و بهینه سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی،

2- مبلغ 48 هزار میلیارد ریال به منظور تقویت نظام سلامت،

3- تا مبلغ 425 هزار میلیارد ریال به منظور پرداخت نقدی و غیرنقدی موضوع ماده 7 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها

4- مبلغ 20 هزار میلیارد ریال به بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار موضووع ماده 7 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در مورد پوشش‌های بیمه‌ای و حمایت‌های اجتماعی اختصاص می‌یابد

ج - جابجایی تا 10 درصد در موارد فوق مجاز است

د - صد در صد منابع حاصل از افزایش قیمت برق به حساب خاصی نزد خزانه داری کل کشور واریز و بر اساس مفاد ماده 8 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به صنعت برق اختصاص می‌یابد.

ه - در شهرهای پرجمعیت بالای یک میلیون نفر و یا آلوده به تشخیص سازمان حفاظت محیط زیست، عوارض خاصی به منظور مقابله با آلودگی محیط زیست و کمک به توسعه حمل و نقل عمومی، توسط هیات وزیران وضع و درآمد حاصله به ردیف درآمدی از جدول شماره 5 این قانون واریز می‌شود.

صد در صد مبالغ وصولی تا سقف 11 هزار ریال از محل ردیفی در جدول شماره 9 این قانون به نسبت به وصولی هر یک از طرحهای موصوف در اختیار همان شهر قرار می‌گیرد.

ز- یارانه نقدی صرفا به سرپرستان خانوارهای متقاضی که به تشخیص دولت نیازمند دریافت یارانه باشند، پرداخت می‌گردد.

(مجموع درآمد سالانه آنها کمتر از رقم تعیین شده توسط دولت باشد) و افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی باید درمورد تعیین شده به مراکز ثبت نام مراجعه کنند. چنانچه پس از تحقیق مشخص گردید که اشخاصی با درآمد بیشتر از مبلغ فوق اقدام به دریافت یارانه کرده‌اند به میزان 3 برابر یارانه دریافتی جریمه می‌شود.

آیین نامه اجرایی این تبصره ظرف 3 ماه توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و با همکاری وزارت‌خانه‌های امور اقتصادی و دارایی، نیرو صنعت معدن و تجارت تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.
 اخبار اقتصادی - ایسنا