اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نصب سالانه 600 هزار صندوق صدقه در ایران


آمارهای منتشرشده از سوی «کمیته امداد امام‌خمینی» نشان می‌دهد از سال 83 تاکنون به صورت میانگین هرسال 600هزار صندوق صدقه جدید در کشور نصب شده است. در همین حال اما بر اساس آخرین ارقام اعلام‌شده از سوی مسوولان این کمیته تعداد نفرات تحت پوشش 11/7درصد کاهش پیدا کرده است. کاهش مددجویان تحت پوشش خدمات نهادهای حمایتی یکی از اصول تعیین‌شده در برنامه‌پنجم توسعه است.

تابناک: آمارهای منتشرشده از سوی «کمیته امداد امام‌خمینی» نشان می‌دهد از سال 83 تاکنون به صورت میانگین هرسال 600هزار صندوق صدقه جدید در کشور نصب شده است. در همین حال اما بر اساس آخرین ارقام اعلام‌شده از سوی مسوولان این کمیته تعداد نفرات تحت پوشش 11/7درصد کاهش پیدا کرده است. کاهش مددجویان تحت پوشش خدمات نهادهای حمایتی یکی از اصول تعیین‌شده در برنامه‌پنجم توسعه است. بر این اساس باید این نهادها با توانمندسازی و اشتغال‌زایی و در جهت کاهش فقر، هر سال حداقل 10درصد از افراد تحت حمایت خود را کاهش دهند.

صدرا محقق در روزنامه شرق نوشت: در همین حال مسوولان کمیته امداد امام‌خمینی نیز تاکنون بارها از تلاش خود برای کاهش فقر در کشور سخن گفته‌اند. در همین رابطه دو هفته پیش «علی‌محمد ذوالفقاری» معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته‌امداد امام‌خمینی(ره) گفته بود: «کمیته امداد سالانه میلیون‌هاتومان برای اشتغال‌زایی هزینه می‌کند. چهارمیلیون‌نفر زیرپوشش کمیته امداد هستند که دومیلیون‌نفر در مناطق محروم زندگی می‌کنند.»

در همین‌حال، صندوق‌های صدقه به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین راه‌های دریافت هزینه‌های موردنیاز کمیته‌امداد هرساله در حال افزایش است. به گونه‌ای که هیچ شهر و روستا و کوچه و خیابانی نیست که صندوق‌های صدقات متعلق به کمیته امداد امام‌خمینی در آن نصب نباشد. بر اساس آمارهای موجود، تعداد این صندوق‌ها هر سال هم در حال افزایش است. آمار و ارقامی که خود کمیته امداد منتشر کرده است، نشان می‌دهد به صورت میانگین سالانه 600هزار صندوق صدقه جدید در ایران نصب می‌شود.
سال 1383 تعداد کل صندوق‌های نصب‌شده در کشور بیشتر از دومیلیون‌و650هزارعدد شامل انواع صندوق‌های کوچک، متوسط و بزرگ بود. با این حال آخرین رقم‌هایی که توسط مسوولان کمیته امداد اعلام شده نشان می‌دهد تعداد کنونی این صندوق‌ها به بیش از هفت‌میلیون‌و500هزار رسیده است.

افزایش سالانه 600هزار صندوق صدقه در ایران در حالی است که بر اساس آمارهای منتشرشده توسط کمیته امداد تعداد مددجویان تحت پوشش آن به صورت سالانه در حال کاهش است. کل نفرات تحت پوشش کمیته امداد امام‌خمینی در سال 89 تعداد چهارمیلیون‌و311 هزارو567 نفر بودند اما این تعداد یک‌سال بعد با 11/7درصد کاهش به سه‌میلیون‌و808هزارو528نفر رسیده است.

افزایش تعداد صندوق‌های صدقات در ایران به‌گونه‌ای است که هم‌اکنون به ازای هر 10ایرانی یک صندوق صدقه در کشور وجود دارد. آمار جالب‌تر در این‌باره اما به‌نسبت برابری تعداد مددجویان با این صندوق‌هاست. بر این اساس می‌توان گفت هم‌اکنون به ازای هر فرد تحت پوشش کمیته امداد در حدود دوصندوق صدقه وجود دارد. البته از تعداد کل صندوق‌های صدقاتی که هم‌اکنون در کشور وجود دارد، تنها 280هزارعدد صندوق بزرگ معابر بوده و بقیه در منازل، محل کسب خیران و مشترکان، مدارس و مجتمع‌های مسکونی و اداری نصب شده است. ایده نصب این صندوق‌ها در سطح کشور اولین‌بار به سال 64 و هفت‌سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی برمی‌گردد، هدفی که مسوولان این تشکیلات خیریه بزرگ درباره آن اینگونه می‌گویند: «به‌منظور یاری‌رساندن به اقشار محروم جامعه و هدایت انگیزه کمک‌های مردمی، در قالب فروض و توصیه‌های دین مبین اسلام در این جهت و رفع محرومیت به طریق اولی، کمیته امداد اقدام به‌ اجرای طرح صدقات در اواخر سال 1364 کرد.»حالا آن ایده که در سال‌های ابتدایی انقلاب پا گرفت، به 7/5 میلیون صندوق صدقه رسیده است؛ صندوق‌هایی که به گفته مسوولان کمیته امداد امام‌خمینی به صورت ماهانه 15میلیاردتومان صدقه از آنها جمع می‌شود. این آمار را چندی پیش سعید ستاری، معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی به واحد مرکزی خبر اعلام کرد.

بر اساس گفته این مقام مسوول، میانگین درآمد هر صندوق از هر بار تخلیه هزارو800تومان است که بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، این رقم به دوهزارو500تومان افزایش خواهد یافت. علاوه بر این ستاری درباره انواع صندوق‌های صدقات نیز گفته است: «هم‌اکنون، صدقات به سه شکل سنتی، مکانیزه و الکترونیکی جمع‌آوری می‌شود. با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، صندوق صدقات به‌صورت مکانیزه با عنوان صندوق‌های نسل جدید برای ایمنی هرچه بیشتر تجهیز می‌شود. ما قصد داریم تمامی صندوق‌های صدقات کشور را با استفاده از نسل جدید صندوق‌ها ایمن کنیم.»

تاکنون از 280هزار صندوق صدقات بزرگ و متوسط در معابر، 50هزار صندوق مکانیزه ‌شده است. ستاری با اشاره به روش نوین جمع‌آوری به صورت الکترونیکی گفت: با این روش، صدقات با سرعت و دقت بیشتری جمع‌آوری می‌شود. بر اساس اعلام مسوولان کمیته امداد اشتغال، ‌مسکن، ‌خودکفایی خانواده‌ها، ‌معیشت، ‌تحصیل و نیازهای درمانی بیماران صعب‌العلاج و تامین جهیزیه و ازدواج مددجویان از مصارف وجوهات صدقات است.


ویدیو مرتبط :
تولید ایران خودرو از 600 هزار دستگاه فراتر رفت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سالانه چند هزار تریلی‌ قاچاق سیگار در ‌ایران است ؟



اخبار,اخباراجتماعی ,سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی

 

همزمان با اعلام این خبر که سالانه 1200 تریلی سیگار در کشور قاچاق می‌شود، وزیر بهداشت گفت: با وضع و اجرای قانون مالیات بر خرده‌فروشی سیگار، 11هزار میلیارد تومان حاصل می‌شود. روز گذشته نشست سالانه جمعیت مبارزه با دخانیات با حضور وزیر بهداشت برگزار شد.

سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی در حاشیه این نشست با بیان اینکه اعتبارات این وزارتخانه از بودجه عمومی 9‌هزار میلیارد تومان است، گفت: با وضع و اجرای قانون مالیات بر خرده فروشی سیگار، 11هزار میلیارد تومان حاصل می‌شود.

 

او در مورد مالیات بر سیگار و مبارزه با دخانیات افزود: متاسفانه عزم جدی در مبارزه با دخانیات وجود ندارد و ارقامی که در این مسیر در اختیار دولت قرار می‌گیرد درمقایسه با کل بازار سیگار، تقریبا ناچیز است. هاشمی یادآور شد که سلامت مردم بسیار مهم است و باید گفت تقریبا اکثر کسانی که اعتیادهای دیگری پیدا کرده‌اند مقدمه‌اش از سیگار بوده است و در همه جای دنیا حتی کشورهای همسایه ما سخت گیری جدی در این زمینه وجود دارد که یکی از ابزارهای این کشورها ، وضع مالیات بر خرده‌فروشی سیگار است.

 

او افزود: در همین زمینه طرحی آماده و تقدیم دولت و مجلس کردیم که از آن مسیر در مدت پنج سال 11 هزار میلیارد تومان عوارض دریافت خواهد شد. وزیر بهداشت خاطرنشان کرد:10 درصد جامعه علاقه‌مندند که 10هزار میلیارد را دود کنند و درعین حال به خود آسیب برسانند و دچار بیماری‌های صعب‌العلاج شوند و قرار نیست که از سلامت 70 میلیون نفر برای این 10 میلیون نفر یا هشت میلیون نفر هزینه کنیم.
 
 افزایش مالیات مصرف را کاهش می‌دهد
هاشمی اعتبارات وزارت بهداشت از بودجه عمومی را 9 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این درحالی است که شاید فقط با وضع مالیات سیگار، درکمتر از پنج سال وزارت بهداشت از بودجه عمومی منفک خواهد شد و این را از این بابت نمی‌گویم که مشکل بودجه وزارتخانه رفع شود بلکه می‌خواهم ارزش این کار را اعلام کنم .او ادامه داد: اگر مالیات سریع وضع شود مصرف حتما کاهش پیدا خواهد کرد و این تبلیغ در جامعه که با افزایش مالیات، قاچاق افزایش می‌یابد، غلط و اشتباه است و با توجه به مطالعه انجام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، حتما مصرف کاهش پیدا خواهد کرد.

 

به گفته هاشمی پیشنهاد ما به دولت و مجلس این بود که هرچه از مسیر وضع مالیات در خرده‌فروشی سیگارعاید شود به خزانه عمومی برمی‌گردد و در اختیار کشور باشد و عایدات آن برای تامین سلامتی مردم هزینه شود و مطمئن هستیم مردم نیز از این موضوع استقبال می‌کنند. هاشمی اضافه کرد: چون کسانی که حتی اعضای خانواده آنها مبتلا هم نشده باشند در معرض آسیب قرار دارند.او موضوع سیگار و قلیان و اعتیاد را از جمله موضوعات بسیار مهم کشور دانست و تاکید کرد : اگر قانون مالیات برخرده‌فروشی را در جامعه اجرا کنیم و در عین حال امکان دسترسی را کاهش و هزینه دسترسی را افزایش دهیم، در کاهش مصرف سیگار تاثیرگذار خواهد بود.

 

وزیربهداشت در پاسخ به این سوال که آیا از خرده‌فروشان مالیات گرفته می‌شود، گفت: از خرده‌فروشان مالیات گرفته نمی‌شود بلکه به قیمت خرده‌فروشی از تولیدکننده یا واردکننده مالیات گرفته می‌شود.او ادامه داد: مالیاتی که درحال حاضر مبناست و صحیح هم پرداخت نمی‌شود، قیمت تولید است که با رقمی که متاسفانه خیابان‌ها و همه جا در دسترس است و همه می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند، قابل مقایسه نیست.


 مصرف بیش از 66 میلیارد نخ سیگار
پیش از این عضو هیات‌مدیره جمعیت مبارزه با موادمخدر در نشست سالانه جمعیت مبارزه با دخانیات گفته بود: سالانه 1200 تریلی سیگار در کشور قاچاق می‌شود و میزان مصرف سیگار به بیش از 66‌میلیارد نخ سیگار رسیده است. محمدرضا مسجدی افزود: رقم مصرف سیگار در ایران به 66‌میلیارد و نیم رسیده است. دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات با استناد به آمار سال 2008 سازمان بهداشت جهانی (WHOُ) گفت: براساس این آمار 57 میلیون مورد مرگ سالانه در دنیا اتفاق می‌افتد که 36 میلیون نفر بر اثر بیماریهای غیرواگیر می‌میرند.

 

همچنین بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت از دیگر عوامل مرگ‌ومیر هستند. این فوق‌تخصص ریه با بیان اینکه حدود 20 درصد افراد بالغ در جهان سیگار می‌کشند، گفت: 10‌تا 12‌درصد ایرانیان سیگار می‌کشند و 33 درصد از پسران و 5/19 درصد از دختران کشور سابقه تجربه دخانیات داشته‌اند که پنج درصد پسران و یک درصد دختران کشور سیگاری هستند. به گفته دبیرکل انجمن جهانی مبارزه با بیماریهای ریوی کشورهای پیشرفته از 40 سال پیش با افزایش مالیات، مبارزه با دخانیات را آغاز کرده‌اند.


 به گزارش ایرنا مسجدی با اشاره به وضعیت بودجه کشور و کاهش قیمت نفت گفت: با این وجود مشکلات جدی در تامین بودجه برای مبارزه با دخانیات در سال‌های آینده خواهیم داشت.

 

 اخباراجتماعی  - ایرنا