اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نشست خبری ظریف و زیباری/ ایران درپی خاموش کردن صدای جنگ است



محمدجواد ظریف , کنفرانس مطبوعاتی

نشست خبری ظریف و زیباری/ ایران درپی خاموش کردن صدای جنگ است

ادامه داد: تمام تلاش ما این است از این خیال بافی که برخی دچارش شده اند که با جنگ مشکلاتشان حل می شود، جلوگیری کنیم.

ظریف در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اقدامات ایران در خصوص بحران سوریه گفت: ما تلاش کرده ایم که از این جنگ جلوگیری کنیم چون می دانیم کسی که شروع کند نمی تواند تمام کند و ما می دانیم رئیس جمهور آمریکا در یک دامی که توسط دیگران برای او انداخته شده، بدون تمایل شخصی وارد شده و امیدواریم با درایت از آن خارج شود و خود را گرفتار آتشی نکند که خاموش شدن آن دشوار خواهد بود و امیدواریم با کمک همه دوستان صلح طلب مانع جنگی شویم که دودش به چشم همه خواهد رفت.


وزیران امور خارجه ایران و عراق در کنفرانس مطبوعاتی مشترک ضمن هشدار نسبت به آغاز جنگ جدید در منطقه بر حل مسالمت آمیز بحران سوریه تاکید کردند.

محمدجواد ظریف ظهر امروز بعد از دیدار با هوشیار زیباری همتای عراقی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با حضور خبرنگاران رسانه های منطقه ای و بین‌المللی حضور یافت و در پاسخ به سوالی در رابطه با بحران سوریه و ادعای استفاده از سلاح شیمیایی توسط دولت سوریه اظهار داشت: هیچ دو ملتی به اندازه ایران و عراق قربانی سلاح شیمیایی توسط رژیم صدام و بی تفاوتی جامعه بین المللی نبوده و هیچ کس به اندازه ما معنی محکومیت استفاده از سلاح شیمیایی توسط هر کسی را درک نمی کنند.

وی اضافه کرد: ما از هر کسی محق تریم که استفاده از سلاح شیمیایی را محکوم و با آن مبارزه کنیم و ما در این رابطه موضع اخلاقی قوی داریم.

وی ادامه داد: ما نگران آتش افروزی در منطقه هستیم و می دانیم این آتش برای جهان خطرناک است و همه را توصیه به حقوق بین الملل و خودداری از کاربرد زور و آوردن همه طرف ها به پای میز گفتگو می کنیم تا شاهد پایان جنگ و برادرکشی در سوریه باشیم.

هوشیار زیباری نیز در پاسخ به سوالی در رابطه با بحران سوریه ضمن محکومیت استفاده از سلاح شیمیایی توسط هر کس اظهار داشت: ما خواستار حل مسالمت آمیز بحران سوریه هستیم و در مذاکرات خود با طرف های آمریکایی و اروپایی بر این موضع تاکید کرده ایم.

زیباری در پاسخ به سوالی در رابطه با اتفاقات اخیر پادگان اشرف محل استقرار گروهک تروریستی منافقین اظهار داشت: دولت عراق در این رابطه کمیته تحقیق تشکیل داده است، اما درهر صورت منافقین جایی در عراق ندارند و باید هر چه زودتر خاک عراق را ترک کنند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در این خصوص اظهار کرد: ما حضور تروریست ها در عراق که با رژیم صدام در سرکوب مردم عراق همراه بودند را یک خطر برای روابط دو جانبه می دانسته ایم و متاسفیم علی رغم تلاش دولت عراق، تروریست ها آمادگی نداشتند خاک عراق را ترک کنند و در نهایت به درگیری انجامید

ظریف در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اقدامات ایران در خصوص بحران سوریه گفت: ما تلاش کرده ایم که از این جنگ جلوگیری کنیم چون می دانیم کسی که شروع کند نمی تواند تمام کند و ما می دانیم رئیس جمهور آمریکا در یک دامی که توسط دیگران برای او انداخته شده، بدون تمایل شخصی وارد شده و امیدواریم با درایت از آن خارج شود و خود را گرفتار آتشی نکند که خاموش شدن آن دشوار خواهد بود و امیدواریم با کمک همه دوستان صلح طلب مانع جنگی شویم که دودش به چشم همه خواهد رفت.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخشی از سخنان خود تاکید کرد: احساس می کنیم جنگ در منطقه، جنگ علیه کل منطقه است و همه منطقه را با ناامنی مواجه می کند.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما این است از این خیال بافی که برخی دچارش شده اند که با جنگ مشکلاتشان حل می شود، جلوگیری کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران اظهار داشت: اصولا اینکه برخی فکر می کنند با جنگ می شود مشکلات را حل کرد معلوم است که در صدسال قبل زندگی می کنند چطور کشورهایی که ادعا می‌کنند مهد قانون و حامی قانون حقوق بین الملل هستند، مبنای اصلی حقوق بین الملل که منع توسل به زور است را فراموش کرده اند.

وی تصریح کرد: نمی دانم چرا هیچ کس متوجه این مساله نیست که دنیای متمدن 65 سال است همه انتخاب ها را از روی میز برداشته و کسی انتخابی روی میزش نیست که بخواهد از او استفاده کند.

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره ادعای رسانه های آمریکایی مبنی بر اقدام طرفداران ایران علیه آمریکا در عراق در صورت حمله به سوریه اظهار داشت: حتما جمهوری اسلامی ایران اقدامی علیه تمامیت ارزی دولت دوست و برادر عراق انجام نخواهد داد.

ظریف خاطر نشان کرد: معتقدیم این صحبت ها برای توجیه اقدامات نظامی است که خطر جدی برای آغازکنندگان آن خواهد بود.

وی خطاب به حامیان حمله به سوریه اظهار داشت: نباید بر طبل جنگ کوبید و کوبیدن بر طبل جنگ به شرایطی می انجامد که منطقه را گرفتار می کند و کسانی که با دید کوتاه بر طبق جنگ می کوبند آتشی می افروزند که همه را خواهد گرفت.

وزیر امور خارجه ایران اضافه کرد: ایران به دنبال خاموش کردن صدای جنگ است نه برافروختن آن. /خبرگزاری مهر

 


ویدیو مرتبط :
اولین نشست خبری ظریف پس از توافق هسته ای در ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نشست خبری وزیران خارجه ایران و ایتالیا / ظریف: مذاکرات به مراحل حساس رسیده + تصاویر



وزیر امور خارجه در خصوص مذاکرات هسته‌ای و احتمال توافق سیاسی گفت: مذاکرات به مراحل حساس خود نزدیک شده است.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ظهر امروز پس از دیدار و گفت‌وگو با جنتیلونی وزیر خارجه ایتالیا که به تهران سفر کرده در نشست خبری مشترک ضمن تشریح گفت‌وگوهای امروز به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

ظریف در ابتدا با ابراز خرسندی از حضور وزیر خارجه ایتالیا در تهران خاطرنشان کرد: این بار دوم است که وزرای خارجه ایتالیا پس از آغاز به کار دولت یازدهم به تهران سفر می‌کنند.

وی این رایزنی‌ها و سفرها را نشانگر عمق روابط تاریخی ایران و ایتالیا و مبتنی بر منافع مشترک دو ملت و دو کشور خواند و افزود: امیدواریم این روابط در حوزه‌های مختلف گسترش یابد.

وزیر خارجه اضافه کرد: در طول یک سال و نیم گذشته رفت و آمدهای خوبی در سطح سیاسی بین دو کشور صورت گرفت و همکاری‌های خوب فرهنگی گسترش یافت و بنگاه‌های تجاری گفت‌وگوهای خوبی را داشتند که امیدوارم با رفع موانعی که بر اثر تحریم‌های غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی اعمال شده، این روابط هرچه بیشتر گسترش یابد.

رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: امروز در گفت‌وگوها درباره این همکاری‌ها، مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین موضوع هسته‌ای ایران به رایزنی پرداخته‌ایم و خواهیم داشت.

ظریف اضافه کرد: زمینه برای گسترش همکاری‌ها بین دو کشور بسیار فراهم است و ما این آمادگی را در بین رهبران دو کشور داریم که از این فرصت بیشترین استفاده را ببریم.

وی ادامه داد: زمینه‌های خوب تاریخی بین دو کشور امکان همکاری‌ها را افزایش می‌دهد.

وزیر خارجه کشورمان در ادامه و در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات اخیر هسته‌ای در ژنو و اینکه آیا تا ماه مارس تفاهم سیاسی حاصل می‌شود، اظهار داشت: مذاکرات هسته ای به مراحل حساس خود نزدیک شده است. ما هفته گذشته گفت‌وگوهای بسیار خوب و بسیار ریز و دقیقی داشتیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در این مذاکرات خاطرنشان کرد: بحث‌های مفیدی در حوزه فنی و رسیدن به تفاهم فنی و حل و فصل مشکلاتی که در این حوزه وجود داشت بین دو هیات با حضور این دو مسئول عالی‌رتبه دو کشور صورت گرفت و پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در آن زمینه حاصل شد.

ظریف در عین حال یادآور شد: اما در بسیاری از حوزه‌های دیگر اختلاف نظرها باقی است. هم در موضوعات هسته‌ای و هم در موضوعات مربوط به تحریم؛ ما بارها تکرار کرده‌ایم که تحریم‌ها برای رسیدن به هیچ هدفی مفید نبوده و آمریکا و کشورهای غربی باید به این نتیجه برسند که تحریم‌ها سرمایه‌ای نیستند بلکه مانعی هستند برای رسیدن به تفاهم؛ هر زمان که این واقعیت مورد پذیرش قرار گیرد در آن زمان برای رسیدن به توافق هسته‌ای بسیار نزدیک هستیم.

وزیر خارجه اضافه کرد: بارها گفته‌ایم که تا به توافق راجع به کلیه موضوعات نرسیم؛ توافقی وجود ندارد و این موضوع در برنامه اقدام مشترک (توافق‌نامه ژنو) به صراحت عنوان شده که هیچ توافقی وجود ندارد تا وقتی در مورد همه زمینه‌ها توافق صورت گیرد.

وی گفت: البته ممکن است ما پیشرفت‌هایی داشته باشیم اما این پیشرفت‌ها طی هفته گذشته به صورت جدی صورت گرفت و امیدواریم در این هفته نیز بتوانیم در سایر موضوعات به ویژه رفع تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی به پیشرفت بیشتری نائل شویم و بعد هم این پیشرفت‌ها را تدوین کنیم و به شکل یک توافق جامع و دقیق که امکان اجرایی شدن داشته باشد.

ظریف اضافه کرد: این برنامه عملیاتی ماست برای رسیدن به توافق.

وزیر خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار آنسای ایتالیا درباره حضور نتانیاهو در کنگره آمریکا و تاثیر آن بر مذاکرات هسته‌ای خاطرنشان کرد: جای تاسف دارد که گروهی منافع خود را در تنش و بحران می‌بینند و از هیچ راه‌حلی استقبال نمی‌کنند.

ظریف با بیان اینکه نتانیاهو مخالف هر گونه راه‌حلی است اظهار داشت: این نشانگر تلاشی است برای استفاده از یک موضوع غیرواقعی و یک بحران ساختگی به منظور سرپوش گذاشتن بر واقعیاتی که در این منطقه شکل می‌گیرد از جمله اشغال، سرکوب مردم فلسطین، نقض حقوق مسلم مردم فلسطین و ادامه سیاست‌های تجاوزکارانه در غزه، کرانه باختری، بیت‌المقدس و سایر مناطق اشغالی.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران اضافه کرد: این سیاستی جدید نیست بلکه سیاستی قدیمی است که با هراس‌افکنی، دروغ‌پردازی، جوسازی و ایجاد فضا حتی در داخل کشورهای دیگر تلاش شود که مانع برقراری آرامش در این منطقه شود و این تلاشی بیهوده است و نباید این تلاش مانع رسیدن به تفاهم شود.

اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

 اخبار سیاست خارجی - فارس , ایسنا