اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نامه سرگشاده استاد اخلاق دولت به اسفندیار مشایی



 

نامه سرگشاده استاد اخلاق دولت به اسفندیار مشایی

 

آیت الله محی الدین حائری شیرازی نامه ای سرگشاده خطاب اسفندیار رحیم مشایی در مورد اظهارات اخیر وی در باب موسیقی منتشر کرد.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی مشرق، در این نامه آمده است:

به جناب آقای اسفندیار رحیم مشایی دوست نزدیک رئیس جمهور

در رابطه با مساله زیبای موسیقی و حکم آن به نظر می رسد مطالبی باید ارائه شود. چه عنوان مناظره داشته باشد چه نداشته باشد. زیرا رئیس جمهور طبق قانون اساسی اولین شخصیت بعد از مقام منیع رهبریست، نسبت به دوستی رئیس جمهور و صمیمیت ایشان با شما نیازی به بحث نیست. پس نتیجه میگیرم مطلبی که شما بیان کرده اید و موقعیتی که درآن قرار دارید ارزش بیان مطلبی را دارد.

شما زیبا بودن را دلیل حلیت آن دانسته اید. حلال و حرام حریم الهی هستند عقل هابیل نمی تواند از حریم الهی حرام و حلال خبر داشته باشد قبل از اینکه حکم موضوع از حریم الهی صادر شده باشد آنچه حضرت هابیل زیبا دانسته روشن است و آنچه را به علم خود عمل کرده مشخص است ونتیجه عمل به علم که عین تقوا است مشخص است همه این موارد را توضیح می دهم. ولی قبل از وارد شدن در بحث عقل و علم و عمل حضرت هابیل بحث در مقام و موقعیت او لازم است . شما به خوبی می دانید که موسی (ع) مامور شد هفتاد نفر متقی را برای حضور در محضر مقدس الهی در حرمی که بی تقوا در آن راه ندارد انتخاب کند و به او فرموده بود در این حرم بی تقوا قبول نمی شود اگر آمد هلاک می شود .

موسی (ع)این پیامبر اولوالعزم الهی انتخاب خود را کرد اما هیچ یک از هفتاد نفر زنده نماندند سر انسانها حرم الهی است خداست که از اسرار انسانها مطلع است حال در شان حضرت هابیل همین بس که اگر در میان آن هفتاد نفر بود زنده میماند چون خدا از سر او خبر داشت و قربانی اورا قبول کرد إِنَّمَا یَتَقَبَّلُ اللّهُ مِنَ الْمُتَّقِینَ شما بخوبی می دانید وقتی قربانی قابیل قبول نشد به حضرت هابیل گفت : تورا خواهم کشت و حضرت هابیل در جوابش فرمود : خداوند فقط از متقین قبول می کند تا اینجا همه چیز به خوبی پیش رفته است بحث در زیبایی شناسی حضرت هابیل است و رابطه زیبایی با حلال و حرام، امروز اگر کسی شما را تهدید به قتل کند و شما بتوانید از خود دفاع کنید به او چه می گویید شما پاسخ می دهید عقل من به من حکم می کند از خودم دفاع کنم. اگر شما به حریم من آمدی و در حین دفاع من کشته شدی من مقصر نیستم حتی دیه تو بر عهده من نیست . دفاع مظلوم زیباست . حسین بن علی و پدرش که قهرمانان بسیاری بدست آنها کشته شده بودند کار زیبایی انجام دادند . اما شما از کجا دانستید دفاع از خود کار زیبایست که از آن بفهمید هرچه زیباست حلال است.موسیقی هم زیباست حلال است هم دفاع از خود می کنم و هم از موسیقی دفاع می کنم. چون هردو زیبا هستند پس هردو حلال هستند.

حضرت هابیل نگفت از خودم دفاع میکنم زیرا زیبایی دفاع از خود را درک نکرد چون انسان است وَعَسَی أَن تَکْرَهُواْ شَیْئًا وَهُوَ خَیْرٌ لَّکُمْ وَعَسَی أَن تُحِبُّواْ شَیْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّکُمْ حضرت هابیل دفاع نکردند را زیبا دید و اعلام کرد از خودم دفاع نخواهم کرد .

لَئِن بَسَطتَ إِلَیَّ یَدَکَ لِتَقْتُلَنِی مَا أَنَاْ بِبَاسِطٍ یَدِیَ إِلَیْکَ لَأَقْتُلَکَ إِنِّی أَخَافُ اللّهَ رَبَّ الْعَالَمِینَ إِنِّی أُرِیدُ أَن تَبُوءَ بِإِثْمِی وَإِثْمِکَ فَتَکُونَ مِنْ أَصْحَابِ النَّارِ وَذَلِکَ جَزَاء الظَّالِمِینَ معنای آیه برای شما روشن است اگر امروز شما بجای آن حضرت بودید می گفتید: نه اجازه می دهم خودم مقتول شوم و نه اجازه می دهم تو قاتل شوی. من نمی خواهم تو اهل جهنم شوی.

شما می گویید در گوشم طنین انداز است که انصر أخاک ظالما أو مظلوما پرسیدند نصرت مظلوم درست است. چگونه برادر ظالم را نصرت کنم .فرمودند جلوی ظلم او را بگیر نگذار ظلم کند .این بهترین نصرت است همه اظهارات شما زیباست. اما چرا هابیل مطالب دیگری را زیبا می دید چرا دفاع از خود را حرام می دید چرا دفاع نکردن از خود را حلال می دید چون هنوز این احکام از حریم الهی صادر نشده بود.

قرآن سپس می گوید فَطَوَّعَتْ لَهُ نَفْسُهُ قَتْلَ أَخِیهِ فَقَتَلَهُ شما جایگاه فاء فَطَوَّعَتْ را به خوبی می شناسید اظهارات قبلی قابیل یک تهدید بیشتر نبود به مرحله عزم نرسیده بود اظهارات هابیل علیه السلام به تردیدهای قابیل پایان داد قبل از اظهارات حضرت هابیل هنوز نفس قابیل راضی به قتل نشده بود. این اظهارات کار را تمام کرد قرآن سپس می گوید قابیل قابل اصلاح بود اگر این اظهارات هابیل نبود و فرصت فکر کردن برای او پیدا می شد چنین اتفاقی نمی افتاد قرآن ادامه می دهد فَبَعَثَ اللّهُ غُرَابًا یَبْحَثُ فِی الأَرْضِ لِیُرِیَهُ کَیْفَ یُوَارِی سَوْءهَٔ أَخِیهِ قَالَ یَا وَیْلَتَا أَعَجَزْتُ أَنْ أَکُونَ مِثْلَ هَذَا الْغُرَابِ فَأُوَارِیَ سَوْءهَٔ أَخِی فَأَصْبَحَ مِنَ النَّادِمِینَ شما به خوبی می دانید درک عجز از کمالات است از انصاف است قابیل انصاف می دهد من به اندازه یک کلاغ نمی فهمم او بلد است لاشه را چال کنم و من بلد نیستم من چرا از کار خدا بدم آمد من چرا زیبایی کار خدا را نفهمیدم قبول نشدن قربانی من زیبا بود اما من زیبا شناس نبودم ای کاش این عجز را که الآن دارم قبلا درک کرده بودم و از فرمان خدا عصبانی نمی شدم قرآن ادامه می دهد مِنْ أَجْلِ ذَلِکَ کَتَبْنَا عَلَی بَنِی إِسْرَائِیلَ أَنَّهُ مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا اگر این قتل چند سال قبل اتفاق افتاده بود و کسی حضرت آدم را قبل از صاحب فرزند کشته بود اثری از دیگر انسان ها باقی نمی ماند خداوند زیبایی دفاع و زشتی قتل نفس را اندازه گیری می کند اگر هابیل اعلام دفاع کرده بود احتمال داشت با گذشت زمان قابیل اصلاح شود و هابیل دو ثواب برده بود حفظ جان خود و فرصت هدایت برادر.

جناب آقای مشایی ما زیبایی شناس نیستیم وَیُحِلُّ لَهُمُ الطَّیِّبَاتِ وَیُحَرِّمُ عَلَیْهِمُ الْخَبَائِث چه بسا آنچه ما زیبا می دانیم زیبا نباشد و آنچه ما زیبا نمی دانیم همان زیبا باشد.

والسلام والعاقبه للمتقین

محی الدین حائری شیرازی.../مشرق


ویدیو مرتبط :
اسفندیار رحیم مشایی در میان مردم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شروط دولت برای لغو مصوبه جنجالی نیروهای شرکتی/ نامه بداغی به مشایی



شروط دولت برای لغو مصوبه جنجالی نیروهای شرکتی/ نامه بداغی به مشایی

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: 4 روز پس از ابلاغیه رئیس مجلس به رئیس جمهور مبنی بر لغو مصوبه ساماندهی نیروهای شرکتی به دلیل وجود 7 مغایرت قانونی، معاون حقوقی رئیس جمهور لغو این مصوبه را مشروط به ایراد رسمی رئیس مجلس و یا هیئت عمومی دیوان عدالت اداری اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، چند ماه پس از صدور ابلاغیه اول بهمن ماه 90 هیئت وزیران در مورد ساماندهی نیروهای شرکتی و در جریان افتادن پرونده مربوط به نیروهای شاغل این بخش در مجلس، هیئت تطبیق مقررات با قوانین مجلس در دو مرحله نسبت به اعلام 7 ایراد در مصوبه هیئت وزیران اقدام کرد.

در مرحله اول که منجر به صدور رای مقدماتی در اینباره شد، هیئت تطبیق مقررات و قوانین مجلس با بیان اشکالاتی مانند دخالت دولت در امورات بخش خصوصی رای مقدماتی لغو مصوبه هیئت وزیران را ارائه کرده بود.

پس از آن زمانی برای دولت جهت پاسخگویی به ابهامات و مسائل مطرح شده از سوی مجلس تعیین شده بود که البته به گفته مقامات کارفرمایی فعال در حوزه خدمات، برخی رایزنی ها و نشست ها هم بین کارفرمایان و دولت و هم بین دولت و مجلس در این باره صورت گرفت.

البته طبق گفته ها دولت در مذاکراتی که با مجلس داشت نتوانست نمایندگان را بر درستی مصوبه ساماندهی نیروهای شرکتی قانع کند و در نهایت پس از آغاز به کار مجلس نهم، علی لاریجانی رئیس مجلس لغو این مصوبه جنجالی هیئت وزیران را رسما به محمود احمدی نژاد؛ رئیس جمهوری اعلام کرد.

هرچند در ابلاغیه رئیس مجلس که در 31 خردادماه سال جاری صورت گرفته بود، یک هفته نیز زمان برای دولت جهت هرگونه اظهارنظر و یا احتمالا اصلاح ایرادات مطرح شده مجلس درنظر گرفته شده بود، اما در بخش دیگری از ابلاغیه نیز به صراحت اعلام شده بود که در صورت اتمام یک هفته مهلت مجلس، آن بخش‌هایی از مصوبه هیئت وزیران که مورد ایراد مجلس قرار گرفته است، به خودی خود لغو و فاقد وجاهت تلقی می شود.

 

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

تصویر ابلاغیه رئیس مجلس به رئیس جمهور در 31 خرداد ماه91

 

هرچند هرگز هیچ یک از کارشناسان بازار کار، نمایندگان مجلس و صاحبنظران فعال در بخش اشتغال طرح دولت در ساماندهی نیروهای شرکتی و بهبود وضعیت قراردادهای کاری را ناکارآمد نخواندند و همواره بر تلاش دولت در زمینه سر و سامان دادن به بخشی از نیروی کار شاغل کشور که در این حوزه فعال هستند، تاکید کردند؛ اما متاسفانه صدور بخشنامه ها، اظهارنظرها و ابلاغیه های متعدد، همچنین آماده نبودن بستر لازم و تفاسیر مختلف دستگاه های زیرمجموعه دولت از چگونگی اجرای طرح مورد نظر دولت، در نهایت باعث خروج طرح از هدف اولیه و نارضایتی بخشی از شاغلان در این حوزه شد.

برگزاری آزمون و گزینش نیروهایی که سالیان متمادی در بنگاه های دولتی تحت عنوان نیروی شرکتی فعالیت داشتند و حالا باید با نظر دولت وضعیت بهتری پیدا می کردند در کنار سر باز زدن برخی دستگاه از اجرای برنامه دولت و همچنین بروز تعدیل و ریزش نیروی کار پس از اجرای طرح ساماندهی در برخی دیگر از دستگاه ها و یا تعیین شروط اجباری مانند تغییر قرارداد به شرط ترک پایتخت و از این دست مسائل که به هیچ وجه در مصوبه هیئت وزیران وجود نداشت، باعث ایجاد یک کلاف سردرگم در ساماندهی قراردادهای نیروهای شرکتی و بروز ابهامات فراوان شد.

 

اعمال سلیقه های گوناگون

آخرین نامه نگاری کارفرمایان خدماتی کشور با دولت در 11 اردیبهشت ماه سال جاری صورت گرفت که طی آن خواسته شده بود تا تکلیف ادامه فعالیت شرکتهای بخش خصوصی فعال در این حوزه، همچنین تفکیک مشاغل حجمی و مشاغل مدنظر دولت در طرح ساماندهی مشخص شود.

این در حالی است که پاسخ به این درخواست در تاریخ چهارم تیرماه جاری داده شده است، یعنی چهار روز بعد از لغو مصوبه نیروهای شرکتی توسط رئیس مجلس (31 خردادماه). این نامه به گونه‌ای نگارش شده است که گویا رئیس مجلس هیچ نامه ای دراین باره نداشته است:"مصوبه تا زمانی که از سوی رئیس مجلس مورد ایراد رسمی قرار نگیرد و یا از سوی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری ابطال نشود؛ لازم الاجرا است."

 

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

تصویر نامه جدید معاون حقوقی رئیس جمهور به رئیس دفتر رئیس جمهور


در پاسخ معاون حقوقی رئیس جمهور به درخواست بخش خصوصی- 4 روز پس از ابلاغیه رئیس مجلس- که خطاب به اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر رئیس جمهوری نوشته شده، آمده است: بااحترام، بازگشت به نامه شماره 22448 مورخ 1391.02.11 در خصوص نامه کانون انجمن های صنفی کارفرمایان شرکت های خدماتی پشتیبانی و فنی مهندسی سراسر کشور راجع به اشکال ها و مغایرت های قانونی مصوبه شماره 213471/47463 ت مورخ 1390.11.01هیئت وزیران اعلام می دارد:

مصوبه فوق به استناد اصل یکصد و سی و هشت قانون اساسی در جهت ساماندهی به وضعیت قراردادها در چارچوب قانون کار و قانون مدیریت خدمات کشوری تنظیم گردیده است و تا زمانی که مورد ایراد رسمی از سوی رئیس محترم مجلس قرار نگرفته و یا از سوی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری ابطال نگردیده، لازم الاجرا می باشد. لازم به ذکر است شکایت از مصوبه فوق دقیقا با مضمون نامه شماره 462/ک/90 مورخ 1390.11.24 توسط انجمن مذکور در دیوان عدالت اداری بعمل آمده و در حال رسیدگی است و ایراد مقدماتی هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین نیز نسبت به مصوبه یاد شده به شرح نامه پیوست واصل شده است."/مهر