اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مگر چه می شود ایران بمب اتمی داشته باشد؟!



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

مصاحبه جالب یورونیوز با مشاور سابق اوباما:

مگر چه می شود ایران بمب اتمی داشته باشد؟!

انتخاب : موضوع برنامه هسته ای ایران پس از بیانیه اخیر جانشین مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با چرخش تازه ای روبرو شده است.

 او روز چهارشنبه در بازگشت از ایران گفت که ایران تعهد کامل خود را برای حل مسائل باقیمانده ابراز داشته است. اما هنوز اغلب ناظران دولت ایالات متحده آمریکا به این قول با دیده تردید می نگرند. از جمله دنیس راس مشاور پیشین رئیس جمهور اوباما در مسائل ایران و خاور میانه، که در ماه نوامبر 2011 با استعفایی مجادله آمیز از پست خود کناره گیری کرد.

خبرنگار یورونیوز در این زمینه با وی گفتگویی چالشی کرده است. وی در این مصاحبه، سه سئوال تند از این مقام سابق آمریکایی پرسیده است.

این خبرنگار ابتدا به دنیس راس گفته که ایران نزدیک به 35 سال زیر تحریم های آمریکا بوده و قدرتمند تر، پرنفوذتر و ثروتمندتر شده است. 

وی همچنین گفته که شما با تلاش در جهت اعمال تحریم هایی که هرگز کارآیی نداشته و نخواهد داشت، اعتبار خود را از دست داده اید.

متن کامل این گفت و گو در ادامه می آید:

شما به عنوان دستیار و مشاور سه رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه خدمت کرده اید. چه خواهد شد اگر ایران دارای سلاح اتمی باشد؟

دنیس راس: "اگر ایران این سلاح را داشته باشد، آنگاه شما می توانید شرط ببندید که همسایگان ایران نیز به دنبال کسب این سلاح خواهند رفت. این فکر که در منطقه ای مانند خاورمیانه که مناقشات محلی متعددی وجود دارد، همه کشورها باید سلاح هسته ای داشته باشند، چیزی در حد ایجاد یک جنگ هسته ای است. این "جنگ سرد” نیست که در آن هر یک از دو طرف با داشتن نوعی از ارتباط، بتواند به یک معنا با دیگری توازن برقرار کند. این منطقه ایست که در آن یک مناقشه محلی میتواند به سادگی و به سرعت تشدید شود. در این جا کشورها از ارتباط کاملی با هم برخوردار نیستند. از آگاهی کامل به معنای اطلاعات طبقه بندی شده نیز برخوردار نیسند و می توانند به نتایج غلطی برسند. هرگاه شما خاورمیانه ای با کشورهای متعدد مجهز به سلاح هسته ای داشته باشید، چشم انداز یک جنگ هسته ای بسیار قوت می گیرد، که این فاجعه ای برای جهان خواهد بود.”

اگر تحریم ها موثر نباشد، آیا به عملیات نظامی علیه ایران متوسل خواهید شد؟

دنیس راس: "قطعا این یک احتمال خواهد بود. اجازه بدهید اینطور توضیح بدهم: اگر ایران سلاح هسته ای داشته باشد و زندگی شما با دغدغه روزانه یک جنگ هسته ای در خاورمیانه بگذرد، فکر می کنم به سود هرکسی است که از بروز این فاجعه اجتناب کند.”

آقای راس! در مجموع تا چه اندازه حمایت وفادارانه شما از اسراییل، سیاست های دولت آمریکا در قبال ایران و خاورمیانه را تحت تاثیر قرار داده است؟

دنیس راس: "واقعا فکر نمی کنم که مسئله مربوط به تاثیر گذاری بر سیاست دولت آمریکا در قبال ایران باشد. سیاست دولت آمریکا در مورد ایران بر پایه این واقعیت استوار است که این کشور موضوع شش قطعنامه شورای امنیت مبنی بر درخواست اجرای وظایف بین المللی خود در چارچوب پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای و یازده قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در همین زمینه است. بنابراین نقطه عزیمت سیاست آمریکا در قبال ایران و در تعامل با ایران، بر واقعیت رفتار خود ایران تنظیم شده است و من نیز حمایت ها و پیشنهاداتی را در همین چارچوب به پیش برده ام.”

شما پرسش های گزارش آژانس بین المللی را برجسته کرده اید، اما همین چهارشنبه جانشین مدیر کل آژانس گفت: "ایران تعهد کامل خود را برای حل مسائل باقیمانده ابراز داشته است"، بنابراین برای هر نوع دخالت نظامی، بهانه بسیار کمی وجود دارد.

دنیس راس: "پاسخ ایران به آخرین هیئت اعزامی، تعهد به حل و فصل این پرسش هاست. اما این به معنای خود حل وفصل نیست. اگر ایرانیان این پرسش ها را حل و فصل کنند، هرکسی خوشحال خواهد شد.”

آیا ممکن است که غرب یا آمریکا درصدد این باشند که از برنامه هسته ای "نیمه تمام” ایران، به عنوان بهانه ای برای تضعیف قدرت و نفوذ این کشور در منطقه استفاده کنند؟

دنیس راس: "این تنها موضع آمریکا یا بعضی از کشورهای اروپایی درقبال ایران نیست، بلکه موضع جامعه بین المللی است. ایران درواقع باید دارای جایگاهی مطمئن در جهان باشد. اما این جایگاه اکنون به خاطر رفتار ایران عمل نمی کند و آنها می توانند این وضع را تغییر دهند.”

نظر شما علیه ایران و نیز درمورد دخالت نظامی در ایران، تا چه حد از دلسوزی شما برای اسرائیل متاثر است؟

دنیس راس: "من از تلاش برای حل این معضل از راه های دیپلماتیک طرفداری کرده ام.”

شما با تلاش در جهت اعمال تحریم هایی که هرگز کارآیی نداشته و نخواهد داشت، اعتبار خود را از دست داده اید.بعد از آن چه؟

دنیس راس: "شما فرض را بر این می گذارید که تحریم ها هرگز کارآیی نداشته اند. با نگاهی تاریخی به تحریم ها، من مطمئن نیستم که هرگز کارآیی نداشته اند.”

ایران نزدیک به 35 سال زیر تحریم های آمریکا بوده و قدرتمند تر، پرنفوذتر و ثروتمندتر شده است.

دنیس راس: "تحریم هایی که اکنون اعمال می شود، به نحو چشمگیری با تحریم های گذشته متفاوتند. این واقعیت که مشاهده می کنید پول ایران نیمی از ارزش خود را طی شش هفته گذشته از دست داده، نشانه آنست که حکومت ایران برای اولین بار می بیند که نمی تواند به اصطلاح "کیکی که دارد را بخورد”. آنها ناچارند دست به انتخاب بزنند.”

بیایید ایران مجهز به سلاح اتمی را تصور کنیم. چه مسئله مهمی خواهد بود؟ پاکستان که دارد، چرا ایران نداشته باشد؟

دنیس راس: "کشوری که سرگرم تروریسم است و مسئولیت های خود را برعهده نمی گیرد، بسیار سخت است که سلاح هسته ای داشته باشد.”

منظور شما از مسئولیت ها چیست؟

دنیس راس: "منظورم از مسئولیت ها، تعهدات آنها بر اساس پیمانی است که به طفره رفتن از آن ادامه می دهند. دوباره به این مسئله بر می گردم که این ما نیستیم که شش قطعنامه شورای امنیت و یازده قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای را به وجود آورده ایم. چگونه می تواند جامعه بین المللی در اشتباه باشد و ایران راست بگوید؟”/انتخاب

 


ویدیو مرتبط :
دروغ اسرائیل درباره بمب اتمی ایران فاش شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موضوع مذاکره تهران و 1+5، توانایی ایران برای ساخت بمب اتمی است



 

 

موضوع مذاکره تهران و 1+5، توانایی ایران برای ساخت بمب اتمی است

 

کاترین آشتون مسئولی عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: توانایی وقدرت ایران برای تولید سلاح هسته ای موضوع اصلی دستور کار  نشست آینده ایران و  1+5 خواهد بود.

 

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری ها، آشتون همچنین گفت این نشست در ماه دسامبر آینده و در شهر ژنو برگزار خواهد شد.

ایران پیش از این، شهر استانبول ترکیه را برای میزبانی مذاکرات هسته ای ایران و  1+5 پیشنهاد کرده بود که با مخالفت اروپایی ها روبه رو شد.

مقامات ایرانی نیز قبل از این درباره دستور کار نشست آینده مذاکرات با  1+5 مطالب متنوعی را گفته بودند.

آشتون اضافه کرد: اروپایی ها منتظر پاسخ رسمی ایران درباره مذاکرات هسته ای هستند و تاریخ احتمالی برگزاری این نشست نیز پنجم دسامبر خواهد بود.

این مذاکرات به گفته این مقام اروپایی، دو روزه خواهد بود.

برخی منابع غیررسمی نیز گفته اند که برخلاف اروپا ، ایران خواهان انجام مذاکرات در یک روز است.

مسئولی عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: در این مذاکرات، توانایی و قدرت ایران برای تولید سلاح هسته ای مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. البته موضوعات دیگری نیز در این مذاکرات مطرح می شوند اما هدف از این نشست می بایست موضوع هسته ای باشد.

این برای نخستین بار است که یک مقام بین المللی به صراحت اعلام می کند که موضوع مذاکرات با ایران "توانایی این کشور برای تولید سلاح هسته ای "  و نه  منازعه هسته ای یا غنی سازی اورانیوم است.

احمدی نژاد پیش از این گفته بود: موضوع مذاکرات آتی جمهوری اسلامی با گروه  1+5 موضوع هسته ای ایران نخواهد بود چرا که این مسئله حل شده و در این مورد با کسی گفتگو نداریم".

وی اضافه کرده بود: "بارها گفته ایم كه ملت ایران در مورد حقوق اساسی خود با هیچ كس مذاكره نخواهد كرد؛ مذاكرات در مورد همكاری برای رفع مشكلات و دغدغه های جهانی و كمك به صلح و امنیت جهانی خواهد بود و در شرایط برابر."

ایران و گروه  1+5 حدود یک سال پیش در مذاکرات در ژنو، موضوع مبادله اورانیوم کم غنی شده ایران با سوخت هسته ای را به بحث گذاشتند که این موضوع به نتیجه نرسید. 


گروه 1+5متشکل از پنجم کشور عضو دائم شورای امنیت (چین، آمریکا، روسیه، فرانسه و انگلیس) به علاوه آلمان است که پیگیری برنامه هسته ای ایران را برعهده دارد../عصر ایران