اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

موج سوم ایدز آغاز شده و با قدرت می‌ تازد!



مبتلایان به ایدز,ایدز در ایران,روابط جنسی

موج سوم ایدز آغاز شده و با قدرت می‌ تازد!

شمار مبتلایان به ایدز در کشورمان طی 5 سال آینده روند افزایشی خواهد داشت» این هشداری است که یکی از مسئولان وزارت بهداشت در پاییز پارسال ارائه کرده بود و مبنای آن چیزی نبود جز در پیش بودن موج سوم ابتلا به ایدز و همچنین بازگشت موج دوم این بیماری؛ اتفاقی که به گواه آخرین آمار ارائه شده توسط وزارت بهداشت، متاسفانه به وقوع پیوسته است.

شمار مبتلایان به ایدز در کشورمان طی 5 سال آینده روند افزایشی خواهد داشت» این هشداری است که یکی از مسئولان وزارت بهداشت در پاییز پارسال ارائه کرده بود و مبنای آن چیزی نبود جز در پیش بودن موج سوم ابتلا به ایدز و همچنین بازگشت موج دوم این بیماری؛ اتفاقی که به گواه آخرین آمار ارائه شده توسط وزارت بهداشت، متاسفانه به وقوع پیوسته است.

بر اساس آمار جمع‌آوری شده از دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، از مهرماه سال 91 تا نخستین روز سال جاری مجموعاً 26 هزار و 125 نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS در کشور شناسایی شده‌اند که 8/89 درصد آنان را مردان 2/10 درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

بر اساس این آمار که صرفا بر اساس فراوانی افراد شناسایی شده (و نه مبتلایانی که گاه حتی خودشان از بیمار بودنشان آگاه نیستند) تنظیم شده است، ۳۳ درصد موارد انتقال در سال گذشته از طریق روابط جنسی بوده و بدین ترتیب در خواهیم یافت که موج سوم که مدتی پیش هشدارهای موکدی درباره از راه رسیدن آن مطرح می‌شد، نه تنها آغاز شده است، بلکه به سرعت در حال گسترش می باشد.

به عبارت بهتر، تنها کافی است بدانیم که در بحث انتقال از طریق تماس جنسی، زنان بیشترین مبتلایان را تشکیل می‌ دهند؛ این نکته به آن معناست که اکثر زنانی که ایدز دارند، از طریق تماس جنسی به این بیماری مبتلا شده اند. این آمار زمانی دردناک می شود که بدانیم این ابتلا غالبا از طریق تماس جنسی زنان با همسرانشان بوده که به دلیل اعتیاد تزریقی یا تماس ‌های جنسی کنترل نشده ایشان، HIV را به این زنان منتقل کرده ‌اند.

این شاخصه موج سوم که زنان قربانی آن هستند، می تواند در ادامه بسیار دردناک تر شده و دامنگیر کودکانی شود که با این بیماری به دنیا خواهند آمد؛ اینجاست که دیگر تلخی تا حدی فزونی خواهد یافت که جداکردن مبتلایانی که در نتیجه رفتارهای پرخطرشان مبتلاشده اند با افرادی که رفتار پرخطری از خود بروز نداده اند سودی نداشته و  جامعه در معرض خطری است که علائم هشدار آن اگر نگوییم از بین رفته، دست کم بسیار رنگ پریده شده است.

برای درک بهتر ماجرا کافی است بدانیم میزان انتقال این بیماری از طریق روابط جنسی (33 درصد) تا چه اندازه می تواند زنانی را درگیر این بیماری کرده باشد که هیچ رفتار پرخطری از خود نشان نداده و صرفا با همسری در ارتباط زناشویی بوده اند که یا معتاد تزریقی است و یا پاکدامنی پیشه نکرده است و از همه بدتر، این ارتباط زناشویی ممکن است با بی توجهی دو طرف منجر به شکل گیری کودکی شود که قربانی صرف اشتباهات دیگران است.

اینجاست که ماجرا به شدت نگران کننده تر از قبل شده و اقدامات عجیبی مانند حذف روز جهانی ایدز (با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و با تأیید رییس‌جمهوری) از تقویم ملی کشورمان به شدت آزار دهنده تر از قبل می نماید.

با این تفاسیر شاید تنها راه مقابله با موج سوم ایدز که به سرعت می تازد، فارغ از اقداماتی که مسئولان می بایست در دستور کار قرار دهند، افزایش سطح آگاهی عمومی نسبت به راه های انتقال این بیماری و خطرات آن، شناسایی رفتارهای پر خطر، راه های پیشگیری از ایدز و مراجعه به مراکز مشاوره در صورت لزوم خواهد بود./تابناک

 

 

 


ویدیو مرتبط :
قدرت موج انفجار كشنده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موج ایدز به سوی تماس جنسی می تازد


رئیس مرکز تحقیقات ایدز، از نحوه تعامل مسئولان وزارت آموزش و پرورش با وزارت بهداشت در بحث آموزش و اطلاع رسانی پیرامون HIV/ ایدز به شدت گلایه کرد و گفت: برنامه ها در آموزش و پرورش، قائم به فرد است.

خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تحقیقات ایدز، از نحوه تعامل مسئولان وزارت آموزش و پرورش با وزارت بهداشت در بحث آموزش و اطلاع رسانی پیرامون HIV/ ایدز به شدت گلایه کرد و گفت: برنامه ها در آموزش و پرورش، قائم به فرد است.

دکتر مینو محرز اظهارداشت: مشکل بزرگی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، موج بیماری ایدز است که به طرف تماس جنسی رفته و سکوت رسانه ها در این زمینه به جوانان لطمه می زند.

وی با عنوان این مطلب که جوانان با استفاده از مواد محرک که خیلی رایج شده است دچار مشکل می شوند، افزود: من نگران این افزایش بسیار سریع انتقال ایدز از طریق تماس جنسی هستم که داریم به چشم خودمان می بینیم.

محرز با انتقاد از عملکرد رسانه ملی در بحث اطلاع رسانی پیرامون ایدز، اظهار داشت: 80 درصد مردم جامعه برای اولین بار کلمه ایدز را از تلویزیون شنیده بودند. از همین رو، معتقدیم که رسانه ملی باید بیش از سایر رسانه ها به این موضوع ورود کند.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز در خصوص اهمیت ورود موضوع ایدز به کتابهای درسی دانش آموزان، گفت: خیلی وقت پیش باید این کار انجام می شد و البته به نوعی این موضوع در فوق برنامه دانش آموزان ورود پیدا کرد ولی بعدا متوقف شد.



محرز با اظهار تاسف از اینکه برنامه ریزیها برای موضوعاتی مثل ایدز در آموزش و پرورش قائم به فرد است، افزود: اگر یک وزیر خوشش نیامد، این موضوع را کنار می گذارد و یک وزیر اگر نگرش مثبت به این موضوع داشته باشد، قبول می کند. و این مسئله است که یک مقداری به برنامه های ایدز آسیب می زند.

وی ادامه داد: فردی که بر مسند کار قرار می گیرد باید یک مقدار راجع به چنین مسائلی با بقیه دستگاهها مشاوره کند. فقط "نه" نباید باشد، چون این مسئله به جوانان لطمه می زند.

این متخصص بیماریهای عفونی با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت از مدتها قبل در تعامل با وزارت آموزش و پرورش بوده است، گفت: متاسفانه هیچ وقت از این تعامل به نتیجه نرسیده ایم، چون نگرش منفی و عدم آگاهی از این موضوع در این وزارتخانه وجود دارد و معتقد نیستند که سن یادگیری چنین مسائلی در دنیا و ایران پایین آمده است.

محرز با بیان این مطلب که مسائل جنسی یک غریزه طبیعی است، افزود: وقتی آموزش و اطلاع رسانی در کار نباشد، باید شاهد باشیم که جوانی در 22 سالگی با ابتلا به ایدز به مطب من مراجعه می کند.



وی با اشاره به اینکه هنوز هیچ گزارش رسمی از افزایش آمار جوانان مبتلا به ایدز در کشور تهیه نشده است، گفت: این موضوع زمان بر است ولی داریم می بینیم که نمونه هایی از افراد زیر 25 سال به ما مراجعه می کنند که تنها رفتار پرخطرشان، تماس جنسی محافظت نشده بوده است، چون بلد نبوده اند چکار کنند.