اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مهر ابطال فانی بر طرح وزیر سابق/ واکنش حاجی بابایی به لغو طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها



اخبار,اخبار اجتماعی,لغو تعطیلی روزهای پنجشنبه مدارس


اخبار اجتماعی - مهر ابطال فانی بر طرح وزیر سابق/ حاجی بابایی: لغو طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها نیازمند مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی است

وزیر آموزش و پرورش در حالی خبر از لغو تعطیلی روزهای پنجشنبه مدارس داده که حمیدرضا حاجی بابایی وزیر سابق پیش از این گفته بود اگر قرار است تعطیلی روزهای پنجشنبه تغییر کند باید وزیر آینده مراحل قانونی را طی کند و مصوبه آن به تصویب شورای‌عالی آموزش و پرورش و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برسد.

به گزارش مهر، طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌های مدارس از 20 فروردین سال 90 در دبستان‌هایی که امکان تعطیلی در روزهای پنج‌شنبه را داشتند به صورت آزمایشی اجرایی شد و در پایان همان سال، آموزش و پرورش اعلام کرد از این طرح استقبال شده است و در نهایت این طرح در مهر ماه 91 در تمام دبستان‌های کشور به صورت سراسری اجرا شد.

 

همچنین تعدادی از مدارس راهنمایی و متوسطه نیز که یک‌نوبته بودند و امکان تعطیلی پنج‌شنبه مدارس را داشتند این طرح اجرا شد. در این بین علی اصغر فانی به عنوان وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم در حالی خبر از لغو تعطیلی پنج شنبه ها و جایگزین شدن روزی با عنوان روز بدون کتاب داده است

 

که حاجی بابایی وزیر پیشین آموزش و پرورش در شهریورماه سال 91 درباره احتمال لغو طرح تعطیلی پنجشنبه مدارس در دولت یازدهم گفته بود:«اگر قرار است تعطیلی روزهای پنجشنبه تغییر کند، باید وزیر آینده نیز مراحل قانونی را طی کند. تا حالا مگر مصوبه‌ای داشته‌ا‌یم که گفته باشد آموزش و پرورش چه روزی درس بدهد؟ شورایعالی آموزش و پرورش باید مصوب کند و ما همه این اقدامات را انجام داده‌ایم و در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نیز مصوب کرده‌ایم.»

اما وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم معتقد است: «مصوبه ای در شورای عالی آموزش و پرورش مبنی بر تعطیل شدن روزهای پنجشنبه نداشته ایم و تنها قرار بود در این روز برنامه های فوق برنامه و پرورشی در مدارس انجام شود. در طول یکسال و نیم گذشته عملا با تعطیلی پنج شنبه ها ابتدا در مدارس ابتدایی و سپس در کل مدارس مواجه بودیم.

در همین رابطه مهدی نوید ادهم دبیر شورای عالی آموزش و پرورش نیز به مهر گفت:ما همواره اعلام کرده ایم که مصوبه‌ای در شورای‌عالی آموزش و پرورش با عنوان تعطیلی پنجشنبه مدارس نداریم بلکه مصوبه‌ این شورا با عنوان ساماندهی زمان آموزش است.

 

منظور از ساماندهی زمان آموزش این است که  چگونه از زمانی که در اختیارمان هست، استفاده بهینه کنیم. این استفاده بهینه شامل درون کلاس، حیاط مدرسه، خانه و جامعه است.

در این میان، کارشناسان و معلمان بسیاری از همان روزهای اول اجرای طرح تعطیلی پنج شنبه ها هشدارهای لازم را درباره کم شدن زمان آموزش و ساعت کلاسهای درس داده بودند.

تعطیل کردن پنج شنبه ها وجاهت قانونی نداشت
علی اصغر کاکوجویباری کارشناس آموزش و پرورش از جمله مخالفانی بود که تاکید اشت اجرای طرح ساماندهی زمان آموزش با نام تعطیلی پنج شنبه ها به شکلی که ده‌ها هزار مدرسه به روی اولیا و دانش آموزان بسته شود، فاقد وجاهت قانونی است. او معتقد است حق هر دانش آموز و اولیاست که تقاضای حضور در فعالیت های روز پنجشنبه را دارا باشند. با تعطیلی پنج شنبه های مدارس پیامدهای ناگوار فرهنگی و تربیتی گریبانگیر خانواده ها و فرزندان می شود.

 

در سال گذشته بسیاری از مدارس در روزهای پنجشنبه تعطیل شد و همین امر مشکلاتی را برای والدین شاغل ایجاد کرد. همچنین همزمان با تعطیلی پنج شنبه ها باید ارگانهای مختلف همچون صدا و سیما و وزارت ورزش و جوانان آمادگی خود را برای این تعطیلی و تولید برنامه های فرهنگی و پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان اعلام کنند، چرا که با تعطیلی پنجشنبه ها 32 تا 40 روز به تعطیلی دانش آموزان اضافه می شود.

به گفته این کارشناس آموزشی، به نظر نمی رسد توقف این اقدام به ارائه طرح فوریت دار از سوی نمایندگان و تصویب در مجلس نیازمند باشد بلکه این نهادهای نظارتی هستند که موظفند آموزش و پرورش را به تمکین به قانون و رعایت حقوق اولیا و دانش آموزان تشویق کنند.

کلاس درس تعطیل اما مدرسه باز باشد
اما در اظهار نظری دیگر، مجید قدمی رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در رابطه با تعطیلی روزهای پنجشنبه مدارس می‌گوید: معتقدیم باید کلاس درس تعطیل اما درهای مدارس باز باشد. یعنی پنجشنبه به روز تربیت تبدیل شود. در باره موضوع تعطیلی روزهای پنجشنبه این موضوع مطرح بود که کلاس ‌درس تعطیل اما مدرسه تعطیل نشود. به گونه‌ای که در روز پنجشنبه شاهد ارائه خدمات مشاوره و برگزاری المپیادهای ورزشی در مدارس باشیم در حقیقت در این روز برنامه ها با انعطاف بیشتری اجرا شود.

روز بدون کتاب جایگزین تعطیلی پنجشنبه ها شد
با این همه سرانجام علی اصغر فانی پس از همه این کش و قوسها و اظهارنظرهای مختلف طرح خود را برای ساماندهی این روز اعلام کرد و آب پاکی را برروی دست همه ریخت. به گفته وزیرآموزش و پرورش، در سال تحصیلی 93-94 تعطیلی پنج‌شنبه‌ها لغو خواهد شد و به جای آن یک روز جایگزین در هفته دانش آموزان بدون کیف ‌وکتاب به مدرسه می‌روند و فعالیت می‌کنند.

او تاکید کرده از سال تحصیلی آینده مدارس یک روز از 6 روز هفته را به غیر از جمعه پذیرای دانش‌آموزان بدون کیف‌ و کتاب هستند که تعیین هریک از روزهای هفته برای برنامه آزاد به تشخیص مسئولان آن مدرسه است .در روز بدون کتاب دانش‌آموزان به فعالیتهای هنری یادگیری مهارت های زندگی می‌پردازند. ضمن آنکه این طرح در ابتدا برای مدارس مقطع ابتدایی و اول متوسطه اجرایی خواهد شد.

به نظر می رسد با مهر ابطال فانی بر یکی از مهمترین طرحهای دوره وزارت حمیدرضا حاجی بابایی پرونده تعطیلی این روز بسته شد. 

اخبار اجتماعی - مهر


ویدیو مرتبط :
دفتر مشق با طرح شهید بابایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طرح استیضاح حاجی‌بابایی مجددا به جریان افتاد/ خودداری ابوترابی از دریافت طرح استیضاح



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 

طرح استیضاح حاجی‌بابایی مجددا به جریان افتاد/ خودداری ابوترابی از دریافت طرح استیضاح

یکی از طراحان اصلی طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش از به جریان افتادن مجدد طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش خبر داد و گفت: ابوترابی نایب رئیس مجلس از دریافت این طرح در جلسه علنی امروز خودداری کرد اما استیضاح کنندگان طرح مصر به انجام استیضاح حاجی بابابی هستند.

به گزارش مهر، موسی الرضا ثروتی با اشاره به تلاش عده ای از نمایندگان برای استیضاح حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: پس از وقفه ای که در پیگیری این طرح بوجود آمد مجددا کار جمع آوری امضا برای این طرح در جلسه امروز پیگیری شد و تعدادی از نمایندگان آن را امضا کردند.

وی گفت: این طرح هم اکنون بیش از 30 امضا دارد. در جلسه امروز تلاش کردیم که آن را به هیات رئیسه تحویل دهیم اما آقای ابوترابی قبول نکرد و از استیضاح کنندگان خواست تا به هیات رئیسه فرصتی دهند تا مذاکراتی با وزیر آموزش و پرورش درباره مفاد این طرح داشته باشد.

ثروتی گفت: ما با دادن این فرصت به هیات رئیسه موافقت نکرده ایم و همچنان مصر به اعلام وصول آن از طرف هیات رئیسه هستیم .

نماینده بجنورد گفت: در جلسه علنی فردا سعی می کنیم این طرح را مجددا به هیات رئیسه ارائه دهیم و مصر هستیم که هیات رئیسه با اعلام وصول آن موافقت کند.

طرح استیضاح حاجی بابایی در ماه های اخیر بارها مطرح شده است.

متن طرح به این شرح است:

جناب آقای دکتر لاریجانی

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام

در راستای اصل 89 قانون اساسی و ماده 219 آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به استناد موارد ذیل تقاضای استیضاح وزیر آموزش و پرورش جناب آقای حاجی بابایی را داریم.

خواهشمند هستند بنا به ماده 220 آئین نامه داخلی مجلس اقدام مساعد مبذول فرمائید.

1- مغایرت عملکرد با برنامه پیشنهادی به مجلس در زمان رای اعتماد

2- عدم بکارگیری معلمان با تخصص مناسب برای تدریس و افت تحصیلی دانش آموزان

3- عدم تعامل مدیران کل برای حل مشکلات فرهنگی و آموزشی مناطق

4- اجرای نامناسب سیاست های آموزشی در مقاطع تحصیلی مختلف

5- تغییر برنامه زمانی آموزشی قبل از تصویب مراجع قانونی

6- ایجاد نارضایتی بین معلمان نهضت سواد آموزشی و معلمان خرید خدمات آموزشی و مربیان بهداشت مدارس و معلمان قرآن و معلمان پیش دبستانی و ... که موجب تجمع مکرر جلوی مجلس شورای اسلامی گردیده و در کیفیت آموزشی تاثیر منفی گذاشته است

7- جذب 20 هزار معلم قرآن و نیروی خدماتی خارج از قانون مدیریت خدمات کشوری و برنامه پنجم توسعه، بدون آگهی عمومی و امتحان هماهنگ که موجب شکایت فراوان شده است

8- بی انضباطی مالی در تصمیمات و بخشنامه های صادره که موجب کسری بودجه و پرداختی خارج از قانون و نارضایتی جامعه فرهنگیان را به وجود آورده است

9- اجرای تغییر بنیادین نظام آموزشی قبل از تصویب زیرنظام های آموزشی

10- تغییر برخی از سازمان های زیر مجموعه آموزش و پرورش بدون اجرای مراحل قانونی

مهر