اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

منظور حجاریان از سیاه‌نمایی روحانی چه بود؟



اخبار,اخبار سیاسی,سیاه نمایی روحانی

 
اخبار سیاسی - منظور حجاریان از سیاه‌نمایی روحانی چه بود؟

روز گذشته سعید حجاریان به تشریح برخی مسائل از جمله سیاه‌نمایی پرداخت که نکات جالب توجهی در آن وجود داشت که نیاز به واکاوی دارد.

پس از ارائه گزارش صدروزه توسط حسن روحانی، برخی معترض شدند که رئیس دولت منتخب در گزارش تلویزیونی خود اقدام به سیاه‌نمایی و ارائه آمار و اطلاعات غلط کرده‌است.

 

البته پس از اشاراتی که نزدیکان دولت به اسناد پشتیبان گزارش روحانی کردند دیگر بحث اطلاعات غلط ادامه نیافت اما همچنان معترضان بر سر موضع خود ماندند که روحانی نسبت به دولت گذشته سیاه‌نمایی کرده‌ است.

محمود احمدی‌نژاد رئیس دولت پیشین هم که هم‌اکنون 9 شکایت از وی در جریان است نیز به حسن روحانی پیشنهاد مناظره داد!

 

اما سعید حجاریان در گفت‌وگوی اخیر خود به بحث «سیاه‌نمایی» پرداخت و با توضیح معانی ممکن این عبارت گفت که حسن روحانی به یک معنا می‌تواند سیاه نمایی کرده باشد و آن هم این است که رئیس‌جمهور سیاهی‌های موجود و واقعی را به مردم نشان داده است. حجاریان گفته است: «سیاه‌نمایی» یک گزاره است که یا ناظر بر «نشر اصادیق» است، یا ناظر بر «نشر اکاذیب».

شاید منظور آنها این بوده که روحانی «نشر اکاذیب» کرده است و اگر اینگونه باشد، رئیس‌جمهور باید دادگاهی شود. اما سیاه‌نمایی به معنای بیان کردن سیاهی‌ها و تباهی‌هاست، یعنی کسی جرمی مرتکب می‌شود و کسی که این جرم را گزارش می‌دهد در واقع سیاه‌نمایی کرده است. از این منظر، به نظر من آقای روحانی سیاه‌نمایی کرده است زیرا وی سیاهی‌ها را گزارش کرد. به نظر من سیاه‌نمایی بد نیست؛ هرچند برای عده‌ای خوش نباشد، چراکه گاه حقیقت تلخ است.

حجاریان در تشریح این مساله، به تابلوی «گرنیکا» از آثار پابلو پیکاسو نقاش مشهور اسپانیایی اشاره کرد و افزود: سعید لیلاز حکایتی تعریف می‌کرد مبنی بر اینکه گرنیکا شهری در اسپانیا بود که هیتلر آن را بمباران کرد و ژنرال فرانکو توانست آن را اشغال کند. پیکاسو آن زمان در پاریس نمایشگاهی برپا کرده و تابلوی گرنیکا را در آنجا به نمایش گذاشته بود. یک افسر آلمانی به نمایشگاه آمد و از پیکاسو پرسید «این تابلو کار شماست؟» و پیکاسو در جواب گفت «خیر، کار شماست!».

 

حالا هم وضعیت اینچنین است؛ شخص دیگری سیاه‌کاری و سیاه‌بازی کرده و وقتی بخشی از آن سیاهی‌ها بیان می‌شود، می‌گویند سیاه‌نمایی است. یکی از ویژگی‌های دولت اصولگرای احمدی‌نژاد همین مساله سیاه‌نمایی بودکه وی به کرات انجام داده است.

 احمدی‌نژاد خصوصا طی سفرهای استانی خود به جای جای ایران سفر کرد و از دولت‌های پیشین و خصوصا دولت آقایان خاتمی و‌ هاشمی بدگویی کرد به نحوی که بعضا کار را از سیاه‌نمایی نیز گذراند و به مسائلی اشاره می‌کرد که بعضا صحت آن‌ها نیز توسط کارشناسان زیر سوال می‌رفت. جا دارد از کسانی که حسن روحانی را به خاطر بیان حقایق متهم به سیاه‌نمایی می‌کنند این سوال را پرسید که چرا این انتقاد را به دولت پیشین مطرح نمی‌کردند؟

 

شاید اصل مهم و اساسی در این میان رعایت انصاف باشد. اغلب بزرگان سیاست و دین در بحث‌های خود همه را به انصاف توصیه کرده‌اند.

 پیامبر اسلام نیز در حدیثی فرموده‌اند که «باانصاف‏ترین مردم كسى است كه آنچه را براى خود مى‏پسندد براى همه مردم هم بپسندد و هرچه را براى خود نمى‏پسندد براى مردم هم نپسندد.»

انتظار می‌رود که سیاسیون کشورمان نیز در اظهارات خود جانب انصاف را رعایت کنند. نقد حق مسلم همه است و دولت منتخب هم نه تنها همواره بر این حق همگانی تاکید کرده بلکه از همگان خواسته که با انتقادات خودشان دولت را یاری دهند و به رفتار و عملکرد احسن آن کمک کنند.

 

هرچند این فضا در زمان دولت پیشین وجود نداشت و عموما انتقادات توسط دولت اصولگرای احمدی‌نژاد پذیرفته نمی‌شد، اما اکنون که دولت تدبیر و امید این فضا را برای منتقدان ایجاد کرده، مناسب است که جانب انصاف نیز توسط منتقدان رعایت شود.
اخبار سیاسی - آرمان


ویدیو مرتبط :
منظور از کلید(روحانی) چیست؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معاون روحانی: صدا و سیما سیاه نمایی نکند


معاون پارلمانی رییس جهمور از رفتارهای دوگانه صداوسیما انتقاد کرد و گفت: مسئولان صداوسیما از سیاه نمایی و القاء ناکارآمدی که نتیجه ای جز مایوس نمودن مردم و یا سلب اعتماد از رسانه ملی ندارد، خودداری کنند.

پایگاه خبری جماران: معاون پارلمانی رییس جهمور از رفتارهای دوگانه صداوسیما انتقاد کرد و گفت: مسئولان صداوسیما از سیاه نمایی و القاء ناکارآمدی که نتیجه ای جز مایوس نمودن مردم و یا سلب اعتماد از رسانه ملی ندارد، خودداری کنند.

حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری در مراسم عزاداری هیأت متوسلین به اهل البیت(ع) (جمعیت قمی های مقیم تهران) طی سخنانی با اشاره به اینکه ولایت خدا مومنان را از تاریکی خارج کرده و به سوی نور هدایت می کند، اظهار داشت: بعضی ها تصور می کنند زندگی آخرت مقوله ای جدا از وضعیت ما در این دنیاست و می گویند ما نمی دانیم در آن دنیا چه وضعی پیدا خواهیم کرد؛ در حالی که بر اساس شاخصه های ارائه شده توسط قرآن کریم آخرت انعکاس همین جهان است.

وی تأکید کرد: اگر جامعه ای خداپرست شد ترس از دست دادن جان، مال، آبرو و... نمی تواند میثاق فطرت او با خدا را از بین ببرد.

انصاری با اشاره به اهمیت «عقل» از منظر امیرالمومنین(ع) گفت: حکومت های طاغوتی معمولا می خواهند ابزار آگاهی را از مردم بگیرند؛ همانگونه که حکومت اموی پس از رحلت پیامبر(ص) جامعه را به سمت بی خبری و سطحی نگری سوق دادند و زمینه فاجعه کربلا را فراهم کردند.

وی ادامه داد: اینگونه نبود که همه کسانی که در روز عاشورا مقابل امام حسین(ع) قرار گرفتند دنبال قدرت باشند بلکه جمع کثیری از آنها در جهل و سطحی نگری غرق شده بودند و ابزار دست زورپرستان و دنیا طلبان بنی امیه شدند و دین و دنیا و آخرت خود را یکجا تباه کردند.

 انصاری گفت: امام حسین(ع) قبل از آنکه کشته تیر و شمشمیر دشمنان شود، کشته ی جهالت، حماقت و سطحی نگری ها شد؛ همانطور که امیرالمومنین(ع) نیز کشته ی جهل خوارج شدند.

 انصاری با تأکید بر اینکه شکاف طبقاتی و ثروت های کلان حتی اگر حلال باشد، قابل قبول نیست، گفت: مسئولان کار خود را انجام می دهند، اما وظیفه امر معروف و نهی از منکر از هیچ کس سلب نمی شود.

وی با بیان اینکه من نگران هستم که دچار عذاب و نقمت الهی شویم، به انتقاد شدید از اقدامات تخریبی برخی رسانه ها پرداخت و گفت: متأسفانه از پول بیت المال و جیب مردم ده ها و صدها رسانه تآسیس می شود که شب و روز علیه مردم کار می کنند و برای ریختن حیثیت و حرمت استوانه های انقلاب، سرمایه های اجتماعی و انسانی کشور مشغول تخریب هستند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور ادامه داد: اگر این کار را سازمان منافقین و رسانه های وابسته به اسرائیل انجام دهند جای تعجب ندارد زیرا کار آنها همین است. اما بعضا با ادعای دین، نهادهای انقلابی و انقلابی گری بدترین گناهان را مرتکب می شوند. در چنین شرایطی نمی توانیم توقع عدم وجود مشکل و تداوم رحمت خدا را داشته باشیم. من فکر می کنم اگر ما کماکان مشمول لطف خدا هستیم به خاطر اخلاص امام، خون شهیدان، بزرگواری خانواده های شهدا و دعای مومنین است و گرنه وجود این گناهان پی در پی کار را دشوار می کند.

انصاری با انتقاد از بی انصافی ها گفت:  فرزندان رشید و خدوم ملت  دو سال زحمت کشیدند و خون دل خوردند تا سنگی را از پیش پای جامعه بردارند و توفیقی به نام برجام نصیب ملت شد؛ توفیقی که تحت نظر مقام معظم رهبری وبا تلاش دولت تدبیر و امید بدست آمد و مورد حمایت قاطع مردم ایران به ویژه نخبگان قرار گرفت ومراجع عظام تقلید از آن تمجید کردند، ولی عده ای هنوز رها نمی کنند! و با القاء شبهه سعی در کوچک جلوه دادن پیروزی مردم و نظام اسلامی دارند.

 معاون پارلمانی رئیس جمهور هشدار داد: برخی کانون ها  در کشور شکل گرفته که بچه های مردم را جمع می کنند و به گونه ای شست و شوی مغزی می دهند و بذر کینه و نفرت علیه جریانات سیاسی درون نظام و شخصیتهای برجسته دینی و انقلابی می پراکنند.

انصاری گفت: خدا نکند که چند سال بعد چشم باز کنیم و ببنیم چنین گروههای در کشور رشد کرده اند؛ مگر منافقین در اول انقلاب مانند داعش عمل نمی کردند؟ مگر ائمه جمعه ما با عملیات انتحاری شهید نشدند؟ مقابله با این جریانات وظیفه همه افراد جامعه است و ربطی به جناح بندیها ندارد، بلکه مساله نظام است.

وی با بیان اینکه تاکنون با لطف خداوند و با تدابیر نظام و آگاهی مردم در این منطقه ناامن ایران کانون امنیت است، تصریح کرد: اگر به هوش نباشیم ما هم ممکن است گرفتار چنین جریاناتی شویم.

انصاری ضمن گلایه شدید از رفتار دوگانه صدا و سیما در گذشته و حال، از مسئولان رسانه ملی خواست در شرایط بسیار دشوار کنونی که دولت و رئیس جمهور با همه اخلاص و توان مشغول تلاش و خدمتند و با مشکلات بی سابقه و سنگین اقتصادی به ارث مانده پنجه نرم می کنند ، به دولت کمک کند و از سیاه نمایی و القاء ناکارآمدی که نتیجه ای جز مایوس نمودن مردم و یا سلب اعتماد از رسانه ملی ندارد خودداری کنند.