اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مقصود امام خمینی از نظام ولایت فقیه حاکمیت قانون بود نه فرد



اخبار,اخبار سیاسی , امام خمینی

 

اخبار سیاسی - آیت الله موسوی بجنوردی :
مقصود امام خمینی از نظام ولایت فقیه حاکمیت قانون بود نه فرد

حتی ایشان هم مجری قانون هستند. آنکه در جامعه اسلامی حکومت می کند خود قانون است ...

آیت الله موسوی بجنوردی گفت: روز مبعث روزی بود که به تعبیر امام، پیامبر جبرئیل را به پایین کشاند نه اینکه نفس نبوی ایشان به اوج رسید، این شریف ترین روزی بود که بر انسان گذشت.

به گزارش خبرنگار کمیته خبری و اطلاع رسانی ستاد بزرگداشت امام خمینی، آیت الله موسوی بجنوردی عضو شورای عالی قضایی دوران امام و رئیس گروه فقه و حقوق پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی در مراسم تجدید بیعت مسئولین دانشگاه آزاد با آرمان های امام راحل که در حسینیه جماران برگزار شد؛ افزود: در عصر غیبت، مبارک ترین روز، روز پیروزی انقلاب اسلامی حضرت امام(س) بود که تجدید حیاتی نسبی در جهان اسلام رخ داد.

وی با اشاره به این که واقعیت اسلام قبل از انقلاب از بین رفته بود؛ گفت: امام آمدند حاکمیت قرآن و اسلام را به فعلیت رساندند و روز مبارک ایران را در 22 بهمن رقم زدند. غم انگیزترین روزی که بر ملت ایران گذشت روزی بود که امام خمینی از میان ما رفت و ما همیشه در این سوگ می سوزیم.

 آیت الله موسوی بجنوردی با بیان این که اندیشه امام خمینی هم جنبه فرهنگی و هم جنبه ظلم ستیزی دارد؛ گفت: ما نیازمند حفظ و حراست و ترویج اندیشه های امام خمینی هستیم؛ هرچند می توان این بشارت را به مردم داد که باارتحال امام اندیشه ایشان از بین نرفت و اکنون به برکت وجود مقام معظم رهبری و  توسط یادگار گرانقدر امام سید حسن خمینی حفظ و حراست می شود.

 وی با بیان اینکه در نظام سیاسی اسلامی هیچ گاه فرد بر جامعه حکومت نمی کند، گفت: در نظام ولایت فقیه مقصود امام خمینی، حاکم جامعه اسلامی به تعبیر ایشان در کتاب ولایت فقیه قانون است* و از منظر امام خمینی حتی رسول الله را نمی توان حاکم واقعی جامعه اسلامی دانست **بلکه حتی ایشان هم مجری قانون هستند. آنکه در جامعه اسلامی حکومت می کند خود قانون است.

 رئیس گروه فقه و حقوق پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی ادامه داد: ارمغانی که امام خمینی برای جهان اسلام آورد تجدید حیاتی به جهان اسلام داد. به عنوان مثال در سال 44 که ایشان از ترکیه به نجف رفتند و سیستم ولایت فقیه را در آنجا بیان کردند. سیستم و نظام سیاسی مقصود ایشان؛ این بود که آنچه که بر جامعه حکومت می کند، قانون الهی و قوانین اسلام است؛ و مادامی که قوانین اسلام بر مبانی عدالت اجتماعی و انصاف در جامعه حاکم باشند امکان وجود دیکتاتوری و ظلم در جامعه از بین می رود.

 آیت الله موسوی بجنوردی با بیان اینکه هر کسی نمی تواند مجری قانون اسلامی باشد عنوان کرد: اولین مجری قانون الهی خود رسول الله بودند و بعد از ایشان و ائمه اطهار، کسی مجری قانون می شود که مجتهدی است که از همه بیشتر به قانون اسلامی شناخت داشته باشد. چنین فردی علاوه بر آگاهی از قوانین اسلامی باید مقبول مردم نیز باشد.

 وی درباره مسوولین جامعه اسلامی افزود: این افراد باید بدانند در جامعه تنها مجری قوانین اسلامی هستند نه حاکم جامعه، و حاکم فقط ذات باری تعالی است. نظام سیاسی اسلامی در میان تمام نظام های سیاسی موجود بهترین و کامل ترین حکومت است.

 آیت الله موسوی بجنوردی در ادامه درباره تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: یکی از ارمغان های حضرت امام دانشگاه آزاد اسلامی بود. در زمان انقلاب پذیرش دانشگاه ها از دانشجویان کم بود و همین مسئله باعث می شد گروهک ها بتوانند جوانان را به خودشان جذب کنند. بعد از تاسیس این دانشگاه از جمع جوانانی که جذب این گروهک ها می شدند به شدت کاسته شد و بحمدالله این تعداد امروز به صفر رسیده است.

 آیت الله موسوی بجنوردی در پایان گفت: از جمله کسانی که در تاسیس دانشگاه آزاد همت گذاشتند حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی، آیت الله رفسنجانی، آیت الله موسوی اردبیلی و مقام معظم رهبری بودند و این دانشگاه از آن زمان تا کنون مشغول به کار است و توانسته است به نحو احسن در سراسر کشور فعالیت کند.


-------------------------------------


* حاکم در حقیقت قانون است. همه در امان قانونند، در پناه قانون اسلامند. مردم و مسلمانان در دایره مقررات شرعى آزادند، یعنى بعد از آنکه طبق مقررات شرعى عمل کردند، کسى حق ندارد بگوید اینجا بنشین یا آنجا برو. این حرفها در کار نیست. آزادى دارند و حکومت عدل اسلامى چنین است. مثل این حکومتها نیست که امنیت را از مردم سلب کرده‏اند. هر کس در خانه خود مى‏ لرزد که شاید الان بریزند و کارى انجام دهند. (ولایت فقیه، ص : 73)

    ** (ولایت فقیه ص 43)
    دولت اسلامى حکومت تام دارد. همه افراد، از رسول اکرم (ص) گرفته تا خلفاى آن حضرت و سایر افراد تا ابد تابع قانون هستند، همان قانونى که از طرف خداى تبارک و تعالى نازل شده و در لسان قرآن و نبى اکرم (ص) بیان شده است. اگر رسول اکرم (ص) خلافت را عهده‏ دار شد، به امر خدا بود. خداى تبارک و تعالى آن حضرت را خلیفه قرار داده است، «خلیفةُ اللَّه فى الأرض». نه اینکه به رأى خود حکومتى تشکیل دهد و بخواهد رئیس مسلمین شود. ....

    بارى، حکومت در اسلام به مفهوم تبعیت از قانون است، و فقط قانون بر جامعه حکمفرمایى دارد. آنجا هم که اختیارات محدودى به رسول اکرم (ص) و ولات داده شده، از طرف خداوند است. حضرت رسول اکرم (ص) هر وقت مطلبى را بیان یا حکمى را ابلاغ کرده‏ اند، به پیروى از قانون الهى بوده است: قانونى که همه بدون استثنا بایستى از آن پیروى و تبعیت کنند. حکم الهى براى رئیس و مرءوس متبع است. یگانه حکم و قانونى که براى مردم متبع و لازم الاجراست، همان حکم و قانون خداست. تبعیت از رسول اکرم (ص) هم به حکم خدا است که مى‏فرماید: «و اطیعُوا الرَّسول» (از پیامبر پیروى کنید). پیروى از متصدیان حکومت یا «اولوا الامر» نیز به حکم الهى است، آنجا که مى‏فرماید: «أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسولَ وَ أُولِی الأمْرِ مِنْکُمْ  . رأى اشخاص، حتى رأى رسول اکرم (ص)، در حکومت و قانون الهى هیچ گونه دخالتى ندارد: همه تابع اراده الهى هستند.

اخبار سیاسی - سلام نو

 


ویدیو مرتبط :
بیانات امام خمینی (ره) درباره ولایت فقیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هاشمی رفسنجانی: جایگزینی برای نظام ولایت فقیه و رهبری معظم انقلاب نمی بینم



 

 

 

هاشمی رفسنجانی: جایگزینی برای نظام ولایت فقیه و رهبری معظم انقلاب نمی بینم

 

 

جمعی از شعرا، نویسندگان و هنرمندان كشور به مناسبت سالروز درگذشت قیصر امین پور با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار كردند.

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت الله هاشمی رفسنجانی در این دیدار قیصر امین پور را از نسل شاعرانی دانست كه بار سنگین انتقال مفاهیم و ارزش های انقلابی و اسلامی به نسل جوان كشور را با تعهد و مسئولیت به دوش كشید.

وی نقش حساس شاعران، نویسندگان و هنرمندان انقلابی و مسلمان را در قبل و بعد از انقلاب اسلامی یادآور و با اشاره به حضور این قشر متعهد و دلسوز در عرصه مبارزه با استبداد و استكبار و به خصوص جنگ تحمیلی، تصریح كرد: همان گونه كه رزمندگان دلیر اسلام در جبهه نظامی مقابل دشمن بعثی و استكبار می جنگیدند، قشر فرهیخته هنرمندان و شاعران و نویسندگان نیز به عنوان سرباز عرصه تقابل فرهنگی و تبلیغاتی، این نبرد را به خوبی هدایت و در تهییج روحیه رزمندگان و پشت جبهه نقش بسزایی ایفا كردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این كه فعالان عرصه فرهنگ و هنر تاكنون كمتر نگاه معطوف به قدرت داشته اند، گفت: همین خصلت شاعران و نویسندگان متعهد باعث شده است كه در آثار خود به ندرت تملّق گوی قدرت های مستبد بوده اند و اغلب هم مورد بی مهری قرار گرفته و گوشه نشین شده اند.

هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤال برخی از حاضران پیرامون وضعیت سیاسی، اخلاقی و اعتقادی جامعه و آینده تحولات كشور، بنیان حیات و بالندگی هر جامعه ای را در حفظ اعتقادات و ارزش های اخلاقی و اسلامی و دوری از خرافات و شعارزدگی خواند و تصریح كرد: برخی عملكردها، رواج برخی خرافه گرایی ها و عرفان های كاذب باعث ایجاد تردید در اعتقادات مردم و به خصوص جوانان و نوجوانان می شود، لذا در حال حاضر وظیفه همه عقلا و روحانیون دلسوز است كه برای جلوگیری از دین گریزی جامعه به ویژه جوانان تلاش و برنامه ریزی بهتری كنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤالی پیرامون راه های برون رفت از برخی موانع سیاسی تأكید كرد: مردم نجیب و فداكار ایران به نظام و انقلاب خود علاقه مندند و بنده هم در حال حاضر بدیل و جایگزینی برای نظام ولایت فقیه و رهبری معظم انقلاب نمی بینم و معتقدم تنها ایشان هستند كه می توانند با تدبیر و خردمندی كه همواره از خود نشان داده اند، مشكلات به وجود آمده را به تدریج حل كنند.

در ابتدای این دیدار آقایان احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران، سهیل محمودی، ساعد باقری، عبدالجبار كاكائی، بیوك ملكی، افشین، یاسمی و جبارزاده اشعاری در رثای ائمه معصومین(ع)، امام راحل(ره)، ارزش های انقلابی و اسلامی و نیز مسائل اجتماعی ارائه كردند و سپس به طرح سؤالات خود پیرامون معضلات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی كشور پرداخته و خواستار مساعدت فكری از سوی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام شدند..../ ایسنا