اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

معاون اول روحانی: مراقب نحوه‌ اجرای برجام و امکان بروز برخی شیطنت‌ها هستیم



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه ایران به همه‌ی اهداف خود در مذاکرات هسته‌ای دست یافت گفت: دنیا امروز از موضع احترام با جمهوری اسلامی ایران برخورد می‌کند و ما نیز با دقت مراقب نحوه‌ اجرای برجام و امکان بروز برخی شیطنت‌ها هستیم.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور در جریان سفر یکروزه خود به استان قم در دیدار با آیت الله صافی گلپایگانی ضمن ابلاغ سلام رییس جمهور اظهار کرد: با تحولات رخ داده ان‌شاءالله سال آینده سال رونق اقتصادی، کاهش فشار بر مردم و ایجاد اشتغال برای جوانان خواهد بود.

وی ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به افتتاح چندین طرح عمرانی در استان قم اشاره کرد و گفت: از نگاه دولت حل مسائل شهر قم اهمیت ویژه‌ای دارد و به همین دلیل در این سفر علاوه بر افتتاح تصفیه خانه فاضلاب کلنگ احداث بیمارستان 1000 تخت خوابی نیز زده شد تا مردم بیش از پیش از امکانات رفاهی و بهداشتی بهره‌مند شوند.

معاون اول رییس جمهور همچنین با قدردانی از حمایت‌های رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام از دولت اظهار کرد: تلاش خواهیم کرد تا در چارچوب سیاست‌ها و رهنمودهای انجام شده نسبت به حل مشکلات و توسعه ایران اسلامی و تقویت انسجام و وحدت ملی همت کنیم.

در این دیدار همچنین آیت الله صافی گلپایگانی نیز با تاکید بر اهتمام دولت در رشد و تعالی ایران اسلامی برطرف شدن فقر و حفاظت از حقوق مردم، تلاش برای جلب رضایت خدا و حضرت ولی عصر (عج) را در همه امور لازم دانست و گفت: خوشبختانه دولت بر اساس عقلانیت امور را پیش می‌برد و در مذاکرات هم موفقیت حاصل شد که باید از زحمات کسانی که در مسیر اعتلای کشور و موفقیت مردم گام بر می‌دارند قدردانی کرد.

این مرجع تقلید بر تلاش همگان برای حفظ دین و هویت دینی تاکید و از دهه‌ی فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بعنوان دهه‌ی شکر یاد و اظهار کرد: باید تلاش کرد در همه‌ی حوزه‌ها به ویژه مباحث علمی پیشرفت کنیم تا عظمت ایران اسلامی را به عنوان یک الگو که موجب غبطه برای دیگران می شود بیش از پیش مهیا شود.

 

اخبار سیاسی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
نامه رهبر انقلاب به روحانی درباره الزامات اجرای برجام

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معاون روحانی: سند برجام توافق سیاسی است،‌ نیاز به تصویب مجلس ندارد و بعد از ۹۰ روز اجرا می شود



اخبار,اخبار سیاسی,توافق سیاسی

معاون حقوقی رئیس جمهور در نشست هم اندیشی بانوان وکیل کشور درباره سند برجام به اظهار نظر حقوقی پرداخت و گفت در این سند، چیزی به نام تصویب مجلس پیش بینی نشده و ظرف ۹۰ روز نیز این سند اجرایی می شود..

الهام امین زاده، امروز در نشست بانوان حقوقدان در ساختمان ریاست جمهوری به بیان دیدگاه خود درباره سند متن توافق برجام پرداخت و گفت به نظر او و سایر حقوقدانان بین المللی این سند، معاهده بین المللی نیست که نیاز به تصویب مجلس داشته باشد.

امین زاده درباره موضعگیری دیروز برخی از رسانه ها در خصوص رویکرد دولت درباره سند برجام گفت: دیروز برخی از رسانه ها به این مسئله هجمه ای داشتند.

 

در معاونت حقوقی در حوزه قطعنامه و برجام ۲ جلسه با حضور ۴۰ حقوقدان بین المللی برگزار کردیم تا مذاکره کنندگان ما با دغدغه های حقوقدانان روبرو شوند. بعد از بازگشت تیم مذاکره کننده از وین، جلسه ای را دیروز درباره این سند برگزار کردیم.

 

در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای آمده دولت موظف به ارائه نتیجه توافقنامه به مجلس است. ما گفتیم این بررسی است ولی متاسفانه جراید حمله کردند این بر خلاف قانون اساسی دولت نمی خواهد این مجلس برود.

او گفت: در جلسه دیروز عنوان شد طرفین این توافق را سیاسی می دانند و این که توافق معاهده است یا توافق سیاسی، این درحال بررسی است.

 

ولی اینکه برای لازم الاجرا شدن برجام نیاز به مصوبه مجلس است، نیز این قابل بررسی است. ولی این را باید در یاد داشت ۹۰ روز این برجام اجرایی می شود و در متن نیز سخنی از تصویب داخلی نیامده.

معاون حقوق رئیس جمهور گفت: سند برجام بر خلاف معاهدات بین المللی، امین معاهده نیز ندارد. اگر صحبت این بود که اگر برجام باید توسط قانونگذاران تصویب شود، چرا پارلمانهای ۱+۵ دنبال تصویب این متن نیستند.

 

امروز نیز نمایندگان مجلس این سند را دریافت کرده و گزارش نیز به مردم داده شده. اگر طرف مقابل ما اعتقاد دارد این توافق سیاسی است، ما چه اصراری داریم آن را معاهده اعلام کنیم؟

زنان وکیل چه می کنند؟
امین زاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: بعضا خانمهای حقوقدان و وکیل خدمات حقوقی ارزان و رایگان به مردم ارائه می کنند. در هفته قوه قضاییه اعلام شد ۱۵ میلیون پرونده در محاکم قضایی است و اگر هر فردی را متعلق به یک خانواده ۴ نفره بدانیم ۶۰ میلیون نفر در این پرونده ها درگیرند.

 

وکیل نباید برای زمانی باشد که مردم مشکل دارند و تاب و تحمل ندارند. باید از ابتدا مردم به حقوقدانان مراجعه کنند و تا آخر قراردادها به نتیجه برسد.

او گفت: در معاونت حقوقی در ۲۴ ماه سعی شده گسترش نظام حقوقی بدهیم. بیشتر این معاونت دارالوکاله بود، با آسیب شناسی در حوزه های فساد گفت در حوزه مستندسازی اموال غیرمنقول دولتی و تقیح قوانین می شود منافذ فسادهای چند هزار میلیاردی را ببندیم. ۱۱ هزار عنوان قانون ۴۰ هزار مصوبه هیات وزیران و صدها هزار بخشنامه داریم.نزدیک به ۳۰ حقوقدان و وکیل در معاونت حقوقی حضور دارند و یک زنجیره حقوقی در کشور تشکیل دادیم. بانک اطلاعاتی از حقوقدانان مجرب تهیه می کنیم تا در رشته های مختلف در اختیار مردم و سازمانها قرار گیرد.

۹۲ هزار میلیارد تومان پرونده را به رایگان حل و فصل کردیم
امین زاده درباره دستاورد دولت یازدهم درباره آمار مغایرتهای قانون گفت: در این باره دقت زیادی شد و تا پاسی از شب مشغول بررسی پیشنهادها هستیم. آمار ما از ۱۴ درصد مغایرت با قوانین دیگر به ۲ درصد کاهش یافته.

 

دیوان عدالت اداری از اینکه شکایات بخش خصوصی از دولت کم شده رضایت مندی داشتند. همکاری دو قوه خوب است. در بخش حل ختلاف بین وزارتخانه ها پرونده هایی به ارزش ۹۲ هزار میلیارد تومان به صورت رایگان حل و فصل شد.

 

قرار شد سازمانها هیچ هزینه حقوقی را به صورت وکلا و ... تحمیل نکنند و همه از خدمات معاونت حقوقی بهره ببرند در استانها نیز این مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار بوده است که توسط استانداران صورت گرفته. زمانی برای تنظیم حقوق شهروندی خدمت آیت الله جوادی رسیده بودیم. ایشان نیز تاکید کردند قانون به مردم ابلاغ شود و بعد آنها اجرا کنند.

آخرین وضعیت حقوق شهروندی
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: در خصوص تنظیم حقوق شهروندی نیز این سند به ما سپرده شده. حقوق شهروندی را از حقوق بشر تفکیک کردیم. حقوق بشر بین المللی است و شاید در داخل ما تصویب نکنیم.

 

ولی حقوق شهروندی نیاز به قانون دارد و تعیین تکلیف نیاز دارد. برای تکلیف و حق باید شهروند و دولت تکالیف و حقوق خود را بدانند. در سند حقوق شهروندی دو ویرایش تقدیم آقای روحانی کردیم و ویرایش سوم با نظر ایشان در حال تهیه است.

او توضیح داد: شهروندان نیز مایلند به وکلای متخصص مراجعه کنند ولی می بینیم دوستان در خیلی از رشته ها تخصص دارند و این کار از عمق تخصص جلوگیری می کند. ۸۰ حقوقدان نیز تنقیح قوانین را در معاونت حقوقی پیگیری می کنند.

 

در محاکم هنوز قوانین منسوخ اجرا می شود که متاسفانه در این مورد توجهی نشده است. یکی از وظایف ما در معاونت حقوقی تنقیح قوانین است یعنی قوانین متقدم و منسوخ را دربیاوریم و قوانین متقدم و معتبر را اعلام کنیم.

او همچنین درباره خرید و فروش زنان ایزدی و مسیحی توسط برخی از گروه ها انتقاد کرد و گفت:باید دید چه کاری درباره این زنان می شود کرد.

 

آقای دکتر روحانی در سازمان ملل محو خشونت و افراطی گرایی را مطرح کردند. چرا امروز بسیاری از زنان در کشورهای پیرامونی ما از حقوق اولیه و طبیعی خود بهره مند نیستند.

سالی ۱۰ هزار صفحه قانون می نویسیم
در بخش دیگری از این نشست، بهمن کشاورز رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران گفت: ۱۱۳۰۰ نفر از وکلای کشور، خانم هستند و ما سالی ۳۰۰۰ صفحه تولید قوانین و مقررات اصلی داریم که احتمالا با متفرعات آن، ۱۰ هزار صفحه می شود. در گذشته قانون بسیار قلیل بود چون مسایل قلیل بود. حداکثر دعاوی ملکی بود و دعاوی خانوادگی نیز بسیار کم بود. ولی اکنون پیچیدگی های قانون بسیار زیاد شده.

اخبار سیاسی - خبرآنلاین