اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مطهری: اگر در آن مناظره مشهور سال 88 با احمدی‌نژاد برخورد می‌شد امروز به اینجا نمی‌رسیدیم



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

مطهری: اگر در آن مناظره مشهور سال 88 با احمدی‌نژاد برخورد می‌شد امروز به اینجا نمی‌رسیدیم

این است که اینجانب بارها گفته ام که برداشت غلط بسیاری از اصول گرایان از اصل ولایت فقیه عامل نا بسامانی وضع خودشان وشرایط امروز کشور است. یک اظهار نظر خاص در شرایط خاص مقام رهبری را به عنوان حکم حکومتی تلقی می کنند و از بسیاری از وظایف خود شانه خالی می کنند و نهادی مثل مجلس را از حیز انتفاع ساقط می کنند، کاری که در چند سال اخیر بارها شاهد آن بوده ایم.

به گزارش نامه، علی مطهری در یادداشتی با عنوان«چند نکته درباره استیضاح وزیر کار» به بیان برخی نکات درباره مباحث مطرح شده پیرامون اتفاقات یکشنبه معروف مجلس پرداخته است.

متن این یادداشت به نقل از قردا در ادامه آمده است؛

برخی سیاسیون یکشنبه پانزدهم بهمن یعنی روز استیضاح وزیر کار را "یکشنبه سیاه " برای مجلس نامیدند.آیا همین طور است؟ مجلس در این روز یک وزیر قانون ستیز - هرچند تحت فشار مقام بالاتر- را از کار برکنار کرد و رئیس مجلس نیز به یک بد اخلاقی آشکار و بی ارتباط با استیضاح ، جواب در خور و مناسب داد. آیا اینها سیاهی است یا سفیدی ونورانیت؟

استناد می کنند به سخن رهبری که در سال آخر دولت اصلاحات استیضاح وزیر آموزش و پرورش را به دلیل ماه های پایانی دولت به صلاح ندانستند و نتیجه می گیرند که استیضاح کنندگان خلاف دستور رهبری عمل کرده اند.

در حالی که ماهیت استیضاح ها متفاوت است. استیضاح به خاطر عملکرد ضعیف یک وزیر در ماه های پایانی یک دولت چندان صواب نیست اما استیضاح به خاطر دفاع از قانون مداری یا دفاع از یک ارزش اخلاقی ، حتی در آخرین ماه یک دولت نیز کاری صواب وبلکه واجب است.

اگر آن سخن رهبر انقلاب را بخواهیم مطلق و به صورت یک حکم حکومتی در نظر بگیریم معنی آن این است که همه وزرا در همه دولتها باید در سال آخر دولت خیالشان از استیضاح راحت باشد و هر قانونی را که نمی پسندند با آرامش خاطر زیر پا بگذارند ومجلس هم در این یک سال ، دیگر مجلس نباشد بلکه محلی برای احوال پرسی و گفت وگو باشد ولابد در سال اول دولت بعدی هم چون هنوز دولت استقرار نیافته نباید استیضاح وزیری مطرح شود وبنابر این مجلس فقط در یک قطعه زمانی خاص مجاز به این اقدام نظارتی مهم وموثر خود خواهد بود و این مخالف صریح قانون اساسی است.

این است که اینجانب بارها گفته ام که برداشت غلط بسیاری از اصول گرایان از اصل ولایت فقیه عامل نا بسامانی وضع خودشان وشرایط امروز کشور است. یک اظهار نظر خاص در شرایط خاص مقام رهبری را به عنوان حکم حکومتی تلقی می کنند و از بسیاری از وظایف خود شانه خالی می کنند و نهادی مثل مجلس را از حیز انتفاع ساقط می کنند، کاری که در چند سال اخیر بارها شاهد آن بوده ایم.

برخی از این دوستان نادان ولایت می گویند مقصر اصلی استیضاح کنندگان هستند که دست به این اقدام زدند. مانند این است که فردی از خیابان رد شود و راننده متخلفی او را زیر بگیرد و بعد بگوییم اصلا چرا آن فرد از خیابان رد شد تا این اتفاق بیفتد؟!

مدعیان سیاه بودن یکشنبه 15 بهمن برای مجلس، همچنین استناد می کنند به سخن رهبری در باره پرهیز سران قوا از اختلاف. باید گفت این سخن چه ارتباطی با ماجرای آن روز دارد؟ در جلسه استیضاح یک وزیر ، رئیس جمهور به جای آنکه از وزیر خود دفاع کند، از برداشتهای متفاوت خود از برخی اصول قانون اساسی سخن می گوید و سپس این استیضاح را بدون دلیل ، ناشی از امور پشت پرده معرفی می کند و به عنوان نمونه، محتوای یک لوح فشرده را که قبلا به صورت غیر قانونی ضبط شده ، در صحن مجلس بر خلاف قانون پخش می کند.

در اینجا مجلس و رئیس مجلس چه باید بکنند؟ آیا پاسخ مجلس و دفع شبهات پدید آمده ، ایجاد اختلاف است یا انجام وظیفه اخلاقی و شرعی و قانونی و ملی ؟ آیا اگر پاسخ داده نمی شد، به معنی پذیرش حرفهای رئیس جمهور و موجب گمراهی بسیاری از مردم نمی شد؟ من اطمینان دارم که اگر رئیس مجلس پاسخ نمی داد همین افراد اعتراض می کردند که چرا پاسخ ندادید؟ همان طور که در سئوال از رئیس جمهور در مجلس هشتم این اتفاق افتاد.

اگر در مناظره مشهور سال 88 نیز همین طور با آقای احمدی نژاد برخورد می شد امروز به اینجا نمی رسیدیم.

بنابراین برخلاف نظر برخی سیاسیون یکشنبه 15 بهمن برای مجلس نه تنها سیاه نبود بلکه بسیار سفید ونورانی و روز افتخار مجلس بود و اگر سیاهی در آن وجود داشت، برای مجلس نبود، برای دیگری بود./نامه نیوز

 


ویدیو مرتبط :
قسمتی از مستند احمدی نژاد در سال 88

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ناطق نوری در محله احمدی نژاد/ پاسخ مناظره سال 88 در سال 95 داده خواهد شد؟



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی, ناطق  نوری

«ناطق نوری در نارمك»، با اولین نگاه به این كلمات خاطراتی در اذهان سیاسیون زنده می‌شود؛ از سال ۸۴ تا امروز كلمه نارمك در ذهن قشر سیاسی كشور مترادف با احمدی‌نژاد است چرا كه او در این بخش از پایتخت زندگی می‌كند و برنامه‌های تبلیغاتی زیادی در راستای حمایت از او در این منطقه برگزار شده است،

به گزارش آرمان ،  هر چند بسیاری از مردم نارمك دارای گرایشی متفاوت از احمدی‌نژاد و حامیان او هستند. به هر حال زمانی كه خبر می‌رسد ناطق نوری به نارمك می‌رود آن روزها به ذهن متبادر می شود كه احمدی‌نژاد در یكی از مناظره‌های انتخاباتی سال ۸۸ ادعاهایی را درباره خانواده ناطق نوری مطرح كرد كه سبب تعجب ناظران شد چرا كه در آن انتخابات ناطق نوری كاندیدا نبود و طرح نام او از سوی احمدی‌نژاد برای به چالش كشاندن كاندیدای دیگر محلی از اعراب نداشت و ناطق نوری پس از این ماجرا در بیانیه‌ای اتهاماتی كه در جریان این مناظره از سوی محمود احمدی‌نژاد مطرح شده بود را نقض سوگند رئیس‌جمهوری خواند و نوشت: «در صورت صلاحدید در موقع مقتضی نسبت به اقدام قضائی بر علیه شخص مفتری اقدام خواهد شد.»

 همچنین ناطق نوری در این بیانیه اعلام كرد: «قانون این حق را برای آقای ناطق نوری محفوظ می‌دارد كه در موقع مقتضی نسبت به تنویر اذهان عمومی از طریق رسانه ملی كه موظف است فرصت‌های لازم را در اختیار ایشان قرار دهد، اقدام نمایند.»

همین مناظره سبب شد كه ارتباط میان ناطق نوری و احمدی‌نژاد دیگر معنایی برای شیخ نور نداشته باشد و بارها بی‌میلی به این ارتباط در عرصه علنی به نمایش گذاشته شد، از جمله افتتاحیه مجلس نهم كه ناطق نوری و احمدی‌نژاد برای حضور در آن دعوت شده بودند اما به محض قرار گرفتن احمدی‌نژاد در پشت تریبون مجلس، ناطق نوری از جای خود برخاست و از مجلس خارج شد و نكته قابل تامل این بود كه احمدی‌نژاد كه ظاهرا در مسیر حركت به سمت تریبون شاهد خروج ناطق نوری بود، بلافاصله پس از نطق خود صحن مجلس را ترك كرد.

سرعت احمدی‌نژاد در ترك جلسه به قدری بود كه حتی همراهان وی نیز جا ماندند و رئیس‌جمهور بدون بدرقه لاریجانی و سایر نمایندگان صحن را ترك كرد. برخی دلیل طرح آن موضوعات در مناظره سال۸۸ را به مواضع انتخاباتی سال ۸۴ ناطق نوری مربوط می‌دانند كه البته شیخ نور هم این گمانه را تكذیب نمی‌كند، چنانچه اینگونه روایت می‌كند كه «آقای احمدی‌نژاد در آن دوران (سال ۸۴) می‌گفت سایرین برنامه ندارند و اوست كه برای كشور برنامه دارد. برای آقای احمدی‌نژاد یك ساعت و چهل و پنج دقیقه وقت گذاشتیم تا برنامه‌هایشان را بگویند، پس از آن مرحوم عسگراولادی با ایشان مخالفت كردند و من گفتم: آقای احمدی‌نژاد من حرف‌های شما را دقیق گوش دادم، ولی یا سواد تو خیلی زیاد است كه من نمی‌فهمم چه می‌گویی یا حرف‌های بالای ابری می‌زنی.»

فقط ناطق نوری نبود!
البته احمدی‌نژاد در آن مناظره سال ۸۸ تنها درباره ناطق نوری به بیان موضوعاتی نپرداخت بلكه ادعاهایی درباره آیت ا... هاشمی و فرزندان او هم مطرح كرد كه آیت ا... هاشمی طی نامه‌ای به مقام معظم رهبری نسبت به این ادعاها واكنش نشان داد و در بخشی از آن نامه نوشت: «اگر نظام نخواهد یا نتواند با پدیده‌های زشت و گناه‌آلودی مثل تهمت‌ها، دروغ‌ها و خلاف‌گویی‌های مطرح شده در آن مناظره برخورد كند و اگر مسئولان اجرای قانون نخواهند، یا نتوانند به تخلف‌های صریح خلاف قانون در اعلان افراد به عنوان فاسد كه فقط بعد از اثبات تخلّف در دادگاه قابل اعلان است، رسیدگی كنند و اگر فردی در موقعیت ریاست‌جمهوری بدون مراعات ‌شأن منصب مقدسش خود را مجاز به ارتكاب چنین گناهان كبیره و اخلاق‌شكن با وجود سوگند به مراعات شرع و قانون بداند، چگونه می‌توانیم خود را از پیروان نظام مقدس اسلامی بدانیم؟» هاشمی شناخت خوبی از احمدی‌نژاد داشت چنانكه محسن هاشمی تعریف می‌كند: «در سال ۸۴ من به دلیل كار مترو پیش آقای احمدی‌نژاد رفته بودم، آن موقع هر دو برای ریاست‌جمهوری اعلام كاندیداتوری كرده بودند.

 

ایشان از من سوال كرد: برای چه حاج آقا آمدند؟ البته با قصد دلسوزی كه ایشان پا به سن گذاشته‌اند و در این كار اذیت می‌شوند و گفتند حتی حاضرند به خاطر ایشان كنار بكشند، ولی چون خاستگاه رای من افراد خاصی هستند شاید كنار كشیدن من اثرگذار نباشد و اینكه گفت برای پرشورتر شدن انتخابات آمده است و بازهم تاكید كرد كه اگر حاج آقا فكر می‌كنند، بهتر است نباشد، حاضر است این كار را كند.» كه البته او بر سر حرف خود نماند و از انتخابات كنار نرفت.

تاثیر حضور ناطق نوری در نارمك
اكنون حضور ناطق نوری در محله نارمك برای سخنرانی درباره شهید مطهری یادآور فصلی از سیاست ایران است، فصلی كه در نهایت هاشمی و ناطق را بیش از همیشه محبوب كرد و احمدی‌نژاد و یارانش را در حاشیه قرار داد. هر چند احمدی‌نژاد برای بازگشت به سیاست تلاش می‌كند و شهر به شهر به پشت تریبون می‌رود تا سخنرانی كند اما اگر سال ۸۴ از طریق رقابت با هاشمی و سال ۸۸ به‌واسطه به میان كشیدن نام بزرگان توانست آرایی كسب كند اما این بار با سوالاتی مواجه می‌شود كه شاید پاسخ صادقانه به آنها دشوار باشد چرا كه باید عملكرد ۸ ساله خود را به چالش بكشد كه این موضوع از دو وجه برای او اهمیت دارد و تاثیرگذار است چنانكه اگر حقیقت را بگوید و اذعان داشته باشد كه بخشی از مشكلات كشور در طی ۸ سال حضور او در ریاست‌جمهوری به واسطه بی تدبیری‌ها و ارزش دادن به اشخاص كم تجربه بوده كه به طور طبیعی باید برای همیشه به دور موضوع بازگشت به پاستور را خط بكشد و اگر تمام مشكلات و كاستی‌ها را متوجه دولت یازدهم كند كه نتیجه انتخابات‌های اسفند و اردیبهشت مجلس نشان داد مردم آگاه‌تر از آن هستند كه بخواهند چنین دلایلی را باور كنند و بار دیگر در سال ۹۶ به آن كاندیدایی رای می‌دهند كه قصورات خود را پذیرفته و وعده رفع آنها را خواهد داد.

شاید اظهارات ناطق نوری در محله نارمك در انتخابات سال ۹۶ تاثیرگذار باشد و بار دیگر شیخ نور به تكلیفی كه برای خود در نظر گرفته یعنی آگاه سازی مردم عمل كند كه در این صورت احمدی‌نژادی‌ها مجبور به برداشتن یك گام به عقب می‌شوند.