اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مصرف یک قرص می‌تواند مانع از پوسیدگی دندان‌ها شود؟



اخبارعلمی,خبرهای علمی,پوسیدگی دندان‌ها

تیمی از محققان دانشگاه فلوریدا، سویه جدید از باکتری‌ها را درون دهان شناسایی کرده‌اند که می‌تواند در شناسایی باکتری‌های مضر کمک کند.

محققان مدعی هستند که یافته‌ها آنها در نهایت می‌تواند به تولید مکمل‌هایی منجر شود که افراد با مصرف روزانه از پوسیدگی دندان‌هایشان جلوگیری کنند. اگرچه تولید یک داروی پروبیوتیک خوراکی نیازمند تحقیقات بیشتری است اما یک موجود کاندید احتمالی برای آن شناسایی شده که سویه ناشناخته‌ای از باکتری استرپتوکوک بوده و اکنون A12 نامیده شده است.

برای حفظ سلامت دهان، محیط آن باید از یک ترکیب شیمیایی نسبتا خنثی برخوردار باشد زمانی که محیط درون دندان اسیدی‌تر می‌شود، پوسیدگی دندان یا سایر بیماری‌های دهانی می‌توانند شکل بگیرند.

به گفته محققان، در آن زمان باکتری‌های روی دندان اسید تولید کرده و این اسید باعث از بین رفتن دندان می‌شود. باکتری A12 از قابلیت بالقوه مبارزه با نوع خاص و مضر استرپتوکوک موتانس که قند را به اسید لاکتیک تبدیل کرده و با شرایط اسیدی شدن دهان و عامل پوسیدگی دندان مرتبط بوده، برخوردار است.

محققان دریافتند که A12 نه تنها با متابولیزه کردن آرژنین به خنثی کردن اسید در دهان کمک کرده بلکه همچنین اغلب باکتری استرپتوکوک موتانس را از بین می‌برد.

محققان کل ژنوم باکتری A12 را تعیین توالی کردند و قصد دارند این کشف را در ترکیب با عوامل دیگری مانند رژیم غذایی و عادات بهداشت دهانی، به ابزاری برای غربالگری افراد در معرض خطر بالاتر پوسیده شدن دندان‌هایشان قرار دهند.

این تحقیق در مجله " Applied and Environmental Microbiology " منتشر شده است.

 

اخبار پزشکی - خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
3) علت پوسیدگی دندان و محلهای شایع پوسیدگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روشهای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان



پوسیدگی دندان از رایج ترین بیماری های مرتبط با تغذیه است که کودکان را در تمام سنین و در هر وضع اقتصادی مبتلا می کند. تغذیه در ایجاد پوسیدگی دندان نقش مهمی ایفا می کند. زمانی که دندان ها در دهان کودک ظاهر می شوند، همراه با غذا خوردن، باکتری هایی روی دندان ها قرار می گیرند که اسید ایجاد می کنند. این اسید می تواند سبب پوسیدگی دندان ها شود. دندان برخلاف بافت استخوان های بلند که به طور دائم در حال تجزیه و تشکیل شدن مجدد هستند، قدرت ترمیم خود را ندارد و پوسیدگی دندان با از بین رفتن دندان دائمی همراه است.

علت پوسیدگی دندان چیست؟


مهم ترین علت پوسیدگی دندان، پلاک میکروبی است. پلاک عبارت است از مخلوط چسبنده ژلاتین که حاوی آب، پروتئین بزاق و باکتری های مرده است. باکتری های موجود در دهان با انرژی هایی که از کربوهیدرات ها و قندها به دست می آورند و نیز با چندین ماده سمی، پلاک دندان را می سازند. این مواد پیش ساز محصولات تخمیر اسیدی به شمار می آیند. در واقع وقتی که PH محیط دهان به کمتر از ۵/۵ برسد و دهان اسیدی شود، باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی سبب پوسیدگی دندان می شوند. (PH بزاق دهان بین ۵/۶ تا ۷ است و می تواند تمیز کردن دندان ها را انجام دهد).

پوسیدگی دندان

● چه عواملی سبب پوسیدگی دندان در کودکان می شود؟


پوسیدگی دندان علت های گوناگون دارد که شایع ترین آن ها عبارت اند از:

۱) مصرف فراوان کربوهیدرات های ساده مثل قند و شکر

۲) مصرف مکرر مواد غذایی، به خصوص شکلات و شیرینی

۳) مصرف مواد غذایی یا تنقلات در هنگام خواب

۴) مصرف آبی که مقدار فلوراید آن برای حفاظت از دندان ها در برابر پوسیدگی کافی نیست.

۵) رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

▪ توصیه های کلی


بهترین راه مقابله با پوسیدگی دندان، محدود کردن مصرف نشاسته های چسبناک (مثل غلات صبحانه) و انواع شیرینی ها و پیروی از رژیم غذایی متعادل شامل مواد نشاسته ای (مثل غلات و فرآورده های آن) فیبر رژیمی (سبوس گندم، کلم و سبزی های برگی شکل) و میوه ها و سبزی های تازه است که اثر پاک کننده روی دندان ها دارند و نشاسته و شیرینی های چسبنده به دندان را جدا می کنند و رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن روزانه نیز در سلامت دندان ها بسیار مؤثر است.