اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مصرف میوه قاچاق، زنگ خطری برای سلامت



 اخباراجتماعی  ,خبرهای اجتماعی,واردات میوه قاچاق

 یک کارشناس کشاورزی گفت: ورود میوه قاچاق به داخل کشور علاوه‌بر زیانی که بر پایه‌های اقتصاد وارد می‌کند، زنگ هشداری جدی برای سلامت محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، مهدی شجاعی اظهار کرد: متأسفانه میزان سموم و آفت‌کش‌هایی که برای نگهداری میوه‌های قاچاق وارداتی علی‌الخصوص مرکبات مورد استفاده قرار می‌گیرد چندین برابر حد مجاز است. علاوه‌بر این، برخی سودجویان برای پیشگیری از قارچ‌زدگی میوه‌های وارداتی بدون مجوز، از واکس‌ها و قارچ‌کش‌هایی استفاده می‌کنند که ممکن است که برخی مجاز نبوده و فاقد استاندارد لازم باشند.

این کارشناس ادامه داد: استان زنجان از نظر تولید میوه غنی است و در برخی اقلام نیز صادرات خوبی دارد، اما متأسفانه گاهی شاهد قاچاق میوه و فروش آن‌ها در سطح بازار هستیم. البته گزارش‌های اخیر حاکی از این بود که سازمان صنعت، معدن و تجارت با جدیت جلوی فروش میوه‌های قاچاق را می‌گیرد و این جای خوشحالی دارد. با این حال، شهروندان نیز باید برای حفظ سلامت خود اهتمام بیشتری ورزیده و به هیچ‌عنوان میوه‌های بدون مجوز را خریداری نکنند.

وی با تأکید بر این‌که مازاد سموم شیمیایی می‌تواند از میوه‌های پوست‌نازک مانند خیار وارد گوشت آن شود، افزود: میوه‌های قاچاق از قرنطینه واردات نمی‌گذرند و با وجود اسم و رسم و قیمت‌های نجومی، کیفیت قابل اطمینانی ندارند. این در حالی است که کارشناسان کشاورزی بارها خطرات مصرف میوه‌های غیرمجاز را گوشزد کرده‌اند، اما آن‌طور که باید موفق نیستند و هنوز هم برخی خانواده‌ها، ظاهر زیبا را به کیفیت ترجیح می‌دهند.

شجاعی خاطرنشان کرد: علاوه‌بر این، متأسفانه این روزها شاهد درج اخباری مبنی بر ورود آفت مگس مدیترانه‌ای در سایه قاچاق میوه هستیم و این موضوع می‌تواند زنگ خطری دیگر برای باغات و تولیدات سال‌های آتی باشد. در واقع، مگس مدیترانه‌ای بخش عمده‌ای از باغات مرکبات و میوه‌های هسته‌دار را درگیر کرده و می‌تواند خسارت هنگفتی روی دست کشاورز بگذارد. از این‌رو، به نظر می‌رسد که امروزه مبارزه اساسی با قاچاق میوه از جانب مسئولان می‌تواند یکی از مهم‌ترین موضوعات اقتصادی روز باشد، چون در نهایت سود اقتصادی داشته و سطح سلامتی را افزایش می‌دهد.

 

 اخبار اجتماعی  -  ایسنا


ویدیو مرتبط :
دلالی میوه های قاچاق توسط تعاونی مصرف فرهنگیان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار در مورد مصرف میوه‌های قاچاق/احتمال خرابکاری میکروبی



 اخباراقتصادی ,خبرهای  اقتصادی, میوه های  قاچاق

درپی صدور حکم قضایی برای امحاء میوه‌های کشف شده قاچاق، معاون سازمان حفظ نباتات اعلام کرد که اگر تنها مساله سلامت انسان مطرح بود می‌توانستیم چنین فرضیه‌ای را مطرح کنیم که پس از انجام آزمایش‌های لازم و اطمینان از سلامت محصول، آن را در میان طبقات ضعیف جامعه توزیع کنیم تا احیانا سرمایه‌ای هدر نرود اما از سویی آگروتروریسم و بیوتروریسم آنقدر اهمیت دارد که اگر حتی یک میوه در میان محموله‌های قاچاق به صورت عمدی آلوده شده باشد نمی‌توان اطمینان حاصل و آن را در بین مردم توزیع کرد.

مهدی قائمیان در گفت‌وگو با  ایسنا، درباره اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران مبنی بر کشف 31 تن میوه قاچاق و امحاء آنها بر اساس حکم قضایی در روز چهارشنبه اظهار کرد: براساس قانون میوه‌های قاچاق باید امحاء شوند، چراکه مبدأ تولید آنها مشخص نیست و به همین دلیل نمی‌توان از نظر آفات، بیماری‌ها و آلودگی‌های دیگر آنها را ارزیابی و بررسی کرد، چراکه اصل اول در زمینه قرنطینه گیاهی محصولات کشاورزی مشخص شدن مبدأ تولید آنها برای ارزیابی آفات و بیماری‌های موجود در کشور مورد نظر روی آن محصولات است.

وی افزود: به غیر از مساله بیوتروریسم و آگروتروریسم سلامت گیاهی محصول از نظر آفات و بیماری‌های احتمالی نیز از اهمیت بالایی نیز برخوردار است، چراکه می‌تواند تهدیدی برای بخش کشاورزی و تولید ملی قلمداد شود و از آنجا که مبدأ تولید محصول مشخص نیست ارزیابی و سنجش بهداشت گیاهی این میوه‌ها امکان‌پذیر نیست و باید آنها را امحاء کرد.

قائمیان توصیه کرد: مردم با توجه به کافی بودن تولید داخلی انواع میوه از نظر کمی، کیفی و تنوع به مصرف میوه‌های تولید داخل که حاصل دست‌رنج کشاورزان و باغداران ایرانی است، قناعت کنند.

به گزارش ایسنا، بیوتروریسم به معنی سوء استفاده از عوامل میکروبی یا فراورده های آنها یا به عبارت جامع تر، استفاده از عوامل بیولوژیک، به منظور ارعاب یا هلاکت انسانها و نابودی دام‌ها یا گیاهان است.


 اخباراقتصادی -  ایسنا