اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مصرف طلای کشور نصف شده است



مصرف طلای کشور نصف شده است

رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر گفت: مصرف طلای کشور از 90 تن به 45 تن کاهش یافته است.

محمد کشتی آرای در مورد میزان مصرف طلا افزود: مصرف طلای کشور قبلاً حدود 90 تن در سال بود که اکنون با توجه به تغییر سلیقه مردم این میزان به نصف رسیده و حدود 45 تن در سال است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

وی گفت: مردم دنبال سود آنی هستند و قبلاً بخشی از خرید طلا به خاطر پس انداز و سرمایه گذاری بود که این انگیزه اکنون به خرید سکه تبدیل شده، چون زودتر قابل نقد است.

رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در پاسخ به این پرسش که آیا مردم با پس اندازهای اندک وارد خرید بازار طلا و سکه شوند، گفت: نمی توان نسخه عام برای مردم ارائه کرد، چون شرایط هرکس فرق می کند و همان گونه که قرص آسپرین برای سرماخوردگی های عام مفید است، اما برای کسی که فشار خون دارد، همین قرص مفید ضرر دارد.

کشتی آرای افزود: اگر کسانی که اطلاعات کافی دارند، وارد خرید بازار سهام شوند و در بورس سرمایه گذاری کنند، به نفع کشور است، اما اگر اطلاعات ندارند، باید با مشاوران اقتصادی و افراد قابل اعتماد مشورت کنند. بنابراین نمی توان به همه گفت که وارد کدام بازار شوند.

وی در مورد برنامه بانک مرکزی در پیش فروش سکه طلا گفت: من هم چنین چیزی شنیدم، اما اینکه این اقدام در شرایط کنونی برای جمع آوری نقدینگی سرگردان در جامعه مفید است،یا نه به سیاست گذاری بانک مرکزی بستگی دارد و تشخیص بانک مرکزی است که سیاست های پولی را تنظیم می کند.

رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر تأکید کرد: اهرم کنترل نقدینگی در دست بانک مرکزی است.

کشتی آرای در مورد مصرف سالانه کل طلای کشور گفت: گرچه مصرف طلا کم شده، اما آمار دقیقی در دست نیست، البته در بخش مصنوعات طلا از 90 تن به 45 تن کاهش یافته است.

وی گفت: قبلاً مردم برای پس انداز و پشتوانه به خرید طلا اقدام می کردند، اما اکنون به سمت خرید سکه و طلای خام و نه مصنوعات راغب شده اند.

رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در مورد اینکه آیا پشتوانه اصلی پول ملی هنوز طلاست، گفت: پشتوانه پول هر کشور به عوامل متعدد بستگی دارد و به جز سرمایه نقدی و سپرده های ارزی و طلا جواهرات، علم و تکنولوژی، کارخانه ها، راهها، پشتوانه پول و اقتصاد هر کشوری هستند که در کشور ما هم این گونه است.

کشتی آرای گفت: طلا و جواهر و معادن و کارخانه ها پشتوانه اصلی پول ایران هستند./اقتصادایرانی

 

قیمت سکه و طلا در بازار ایران

 

 


ویدیو مرتبط :
10 کشور اول دارنده منابع طلای دنیا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یک متخصص تغذیه:کاهش مصرف شیر هزینه‌های هنگفتی را بر کشور تحمیل می‌کند



 

مصرف شیر , کاهش مصرف شیر

 

 

یک متخصص تغذیه با بیان اینکه کاهش مصرف شیر و پیامدهای ناشی از آن هزینه‌های هنگفتی را بر کشور تحمیل می‌کند، گفت: شکستگی استخوان، هزینه‌های زیادی را از جمله عکسبرداری، جراحی و غیرفعال شدن فرد برای مدت طولانی در بردارد و بار زیادی را بر دوش خانواده و کشور تحمیل می‌کند.

دکتر علی اکبر سهیلی آزاد در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه در یک برنامه غذایی روزانه طبیعی باید از 2 تا 3 واحد گروه شیر و لبنیات استفاده شود، اظهار داشت: یک واحد از این گروه می‌تواند معادل با یک لیوان معمولی شیر، 30 گرم پنیر، یک لیوان دوغ و یک ظرف کوچک ماست یا نصف لیوان بستنی باشد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: شیر منبع خوبی از نظر پروتئین چرب، ویتامین‌ها و مواد معدنی است به طوری که در هر 100 میلی لیتر شیر حدود 3.5 تا 4 گرم پروتئین وجود دارد که این پروتئین از ارزش بیولوژیک بالایی برخوردار است و به خوبی در دستگاه گوارش هضم و جذب می شود.

وی با اشاره به اینکه شیر و لبنیات حاوی اسیدهای آمینه ضروری است بنابراین یک گروه پروتئین کامل را باارزش بیولوژیک بالا تشکیل می‌دهد، گفت: همچنین 100 میلی لیتر شیر حدود 4 گرم چربی با عنوان منبع انرژی است.

دکتر سهیلی آزاد اظهار کرد: گروه شیر و لبنیات از نظر مواد معدنی نیز حاوی کلسیم، فسفر، منیزیم، سدیم، کلر، پتاسیم و مقادیری آهن و روی است به طوری که در 100 میلی لیتر شیر 120 میلی گرم کلسیم و 90 میلی گرم فسفر وجود دارد بنابراین شیر منبع خوبی از نظر تامین کلسیم و فسفر برای رشد و نمو استخوانها و دندان‌ها است.

وی افزود: همچنین شیر منبع خوبی برای ویتامین A، ویتامین‌های گروه B مانند B1 ،B2 و مقادیری ویتامین B6 نیز هست به طوری که شیر یک غذای کامل برای کودکان در حال رشد، افرادی که دچار پوکی استخوان هستند و افراد میانسال و سالمندان و همچنین برای زنان باردار و شیرده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه یک لیتر شیر به تنهایی 100 میلی گرم کلسیم را شامل می‌شود و یا صد گرم پنیر حدود 500 میلی گرم فسفر دارد، یادآور شد: با توجه به اینکه بدن ما در روز نیاز به حدود 400 میلی گرم کلسیم دارد بنابراین فراورده‌های شیری منبع غذایی بسیار خوب از نظر تامین کلسیم و فسفر برای رشد استخوان‌ها هستند.

دکتر سهیلی آزاد افزود: در صورتی که کلسیم و فسفر و همچنین ویتامین D در دوران بارداری و شیردهی به خوبی تامین نشود ممکن است زنان باردار کلسیم و فسفر استخوان‌ها و دندان‌ها را از دست بدهند به طوری که دندان‌ها در دوران بارداری شل شده و بریزد و این کمبود در نهایت منجر به پوکی استخوان به خصوص در زنان با زایمان‌های متعدد و یا زایمان‌های با فاصله کم می‌شود.

وی تاکید کرد: در دوران رشد نیز کودکان در صورتی که از گروه شیر و لبنیات در حد 2 تا 3 سهم در روز مصرف نکنند ممکن است قد و وزن مناسب سن خود را به دست نیاورند و رشد خوبی نداشته باشند.

این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف سالانه شیر در کشورهای صنعتی و پیشرفته بیش از 300 کیلو برای فرد است که این میزان در کشور ما کمتر از 100 گرم در سال است، گفت: این مسئله منجر به بروز پوکی استخوان در زنان و در افراد بالای 40 سال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از پوکی استخوان با عنوان بیماری خاموش یاد می‌شود، اظهار داشت: این بیماری هیچ گونه علائمی ندارد و تنها زمانی که افراد دچار ضربه می‌شوند خود را نشان می‌دهد و در مواقعی که حتی فرد آهسته به زمین می خورند استخوان‌هایش می‌شکند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه کاهش مصرف شیر و پیامدهای ناشی از آن هزینه‌های هنگفتی را بر کشور تحمیل می‌کند، گفت: شکستگی استخوان هزینه‌های زیادی از جمله عکسبرداری، جراحی، غیر فعال شدن فرد برای مدت طولانی در بردارد و بار زیادی را بر دوش خانواده و کشور تحمیل می‌کند.

دکتر سهیلی آزاد اظهار داشت: برای اینکه بتوان نیاز مردم را از نظر شیر تامین کرد باید این ماده غذایی به مقدار زیاد و آسان در اختیار مردم قرار گیرد به طوری که هر چقدر یک ماده غذایی بیش از تقاضا ارائه شود ارزانتر می شود و مردم می توانند نیاز خود را از گروه شیر و لبنیات تامین کنند.

وی افزود: اگر این نوع محصولات کمتر از نیاز مردم باشد قیمت آنها در سطح جامعه افزایش پیدا می‌کند و بسیاری از خانواده‌ها به خصوص خانواده‌های کم درآمد قادر به خرید و مصرف این گروه نمی شوند که منجر به سوء تغذیه افراد می‌شود.

دکتر سهیلی آزاد در پایان خاطرنشان کرد: اختصاص دادن یارانه شیر به خانواده‌های کم درآمد، زنان شیرده و کودکان تا سنین قبل از مدرسه سیاست مناسبی در جهت افزایش مصرف شیر است و سیاست توزیع شیر در مدارس که هم اکنون در حال انجام است نیز از راهکارهای بسیار خوب در این زمینه است..... / خبرگزاری ایسنا