اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مصباح: دشمنی غرب برای نظام و نفت نیست


رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: از فناوری روز برای پاسخ به نیازهای دینی مردم استفاده کنیم.

ایرنا: آیت الله محمد تقی مصباح یزدی روز پنجشنبه در دیدار جمعی از بسیجیان و دانشجویان با وی، با بیان اینکه همه ما معتقد هستیم که سعادت انسان در دنیا و آخرت در گروی عمل به اسلام است، اظهار کرد: اگر جز این بود خداوند پیامبر گرامی اسلام (ص) را مبعوث و کتاب قرآن کریم را نازل نمی کرد.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم با بیان اینکه در مباحث اختلافی احکام دین باید به نظر آنکه عالمتر و اعلم است عمل شود، گفت: در موضوعات اجتماعی نظر «ولی فقیه» را معتبر می دانیم.

وی گفت: در موضوعهای اجتماعی دارای اختلاف که احتمال ضرر یا منفعت فراوان وجود دارد باید به دستور ولی فقیه عمل کرد و حرف آخر را ولی فقیه و به عبارت دیگر نایب امام زمان(عج) می زند و هر تصمیمی که ولی فقیه گرفت همه باید عمل کنند و حتی مراجع هم باید اطاعت کنند.

آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه ولی فقیه باید فقیه و عادل باشد و مسائل جامعه را خوب درک کند، گفت: در مسائل اجتماعی نظر ولی فقیه معتبر است و کسی باید باشد که هم دین را و هم مصالح مردم را خوب بشناسد و وقتی که تشخیص داد حکم می کند و وظیفه دینی جامعه این است آنچه را که ولی فقیه حکم کرده است عمل کنند.

وی با اشاره به اینکه وجود یک پزشک برای کل جامعه کافی نیست، بلکه پزشک باید در دسترس همه مردم باشد تا هر بیماری بتواند به پزشک مراجعه کند، گفت: عین این مطلب برای عالم دینی هم صادق است، همان طور که پزشک برای بدن نیاز داریم تا بیماری بدون پزشک نماند باید در هر منطقه ای که سوالهای دینی برای مردم مطرح است، آنقدر عالم دینی داشته باشیم تا جواب شبهات و سوالها را بدهند و مسائل را حل کنند.

آیت الله مصباح یزدی تاکید کرد: عالم دینی وجودش واجب کفایی است تا نیاز جامعه را برطرف کند و اگر به حد کفایت نرسید همه مسوول می باشند.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: آیا پس از پیروزی انقلاب اسلامی عالم دینی به قدر کافی برای جامعه داریم؟ شاید در برخی از جاها عالم به قدر کافی باشد اما در برخی از شهرها و روستاها، عالم به قدر کافی نداریم.

استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم شخص متدین علاوه بر امور عبادی فردی باید به مسائل اجتماعی هم اهمیت دهد و بداند که ما تکلیف اجتماعی هم داریم.

وی گفت: از زمان خلقت حضرت آدم (ع) تاکنون هیچ وقت عوامل فساد و شایعه کردن شبهات مانند امروز نبوده است به گونه ای که سایتها، مطبوعات و جلسات کلیسای خانگی هیچ وقت مانند امروز نبوده است و امروز با تلفن همراه هر جوانی در خانه خود نیز می تواند با هرجا ارتباط برقرار کند و امروز شبهات از در و دیوار می بارد و سایتها، خبرگزاریها و اینترنت در اختیار همه است.

آیت الله مصباح یزدی گفت: با وجود این همه مفاسد ما به روش سنتی قدیمی خود که در هر شهر یک مجتهد باشد کافی است، نمی توانیم اکتفا کنیم و باید در برنامه های تبلیغی خود، ساختن فیلم و اجرای برنامه های رادیو و تلویزیونی تجدید نظر کرده و از فناوری روز برای پاسخ به نیازهای دینی مردم استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه نیازهای جامعه همیشه با نیروی داوطلبانه حل نمی شود، گفت: همه عقلای عالم گفته اند آنجا که محتمل است نیاز جامعه با نیروی داوطلب تامین نمی شود نهادی به نام دولت باید برنامه ریزی کند تا این نیازها برطرف شود و حتی در برخی از زمینه ها مثل نظام وظیفه اجبار کند.

وی گفت: این نیازها را در مسائل اقتصادی می فهمیم و دولتها نگران غذای مردم هستند و تامین مایحتاج اقتصادی مردم کار دولت است و دولت برای رفع آن پیش بینی های لازم را می کند؛ آیا برای دین مردم هم باید دولت کاری بکند یا نه؟ ما نگران دین مردم هم باشیم یا نه؟ دولت مسوولیت و وظایف دینی هم دارد؟ مسوولیت حفظ ارزشها و آرمانهای دینی و دغدغه آخرت مردم را هم دارد یا نه؟

آیت الله مصباح یزدی گفت: گاهی از برخی مسوولان شنیده می شود « ما نگران دغدغه آخرت مردم و آرمانها نیستیم و باید نان مردم را تامین کنیم، اینها کار دولت نیست، دولت نان، بهداشت و مسکن مردم را تامین می کند و مسائل دینی مردم مسائل فردی و مال خودشان است.»

وی با بیان اینکه ریشه این مطلب از یک بحث فلسفی سرچشمه می گیرد که دین فقط مسائل فردی است یا مسائل اجتماعی را هم شامل می شود؟ گفت: پیش از انقلاب اسلامی فرهنگ رایج این بود که دین یک مساله شخصی است و دیندار در خانه نمازش را می خواند در ماه رمضان روزه اش را می گیرد و کاری به دیگران ندارد، ولی امام خمینی(ره) صریحا و علنا در نطقها و درسهای خود گفتند که بخش اعظم فقه ما مسائل اجتماعی و سیاسی است و فقه فقط مسائل فردی نیست؛ همان طور که به نماز و روزه اهمیت می دهیم باید به مسائل سیاسی نیز اهمیت بدهیم.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تاکید کرد: دولت اسلامی همان طور که به فکر شکم مردم است باید به فکر دین مردم هم باشد و دولت اسلامی باید زمینه آن را فراهم کند تا نیاز جامعه به عالم دینی برطرف شود.

وی گفت: اصل انقلاب اسلامی ایران برای این به وجود آمد که دولت اسلامی اهتمام به مسائل دینی مردم داشته باشد زیرا دین مقدمه ای برای دنیاست و صدها هزار شهید برای نان نبود، تحریمها از اینجا شروع شد که دشمنان نمی خواستند دولت اسلامی به وجود آید و مردم به مسائل دینی اهتمام داشته باشند.

وی تصریح کرد: دشمنان اسلام همواره با شما خواهند جنگید تا شما را از دینتان منحرف کنند نه فقط اینکه نفت و منابع مالی شما را تصرف کنند؛ بلکه اگر بتوانند می خواهند شما را از دینتان برگردانند.

آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه غرب بنیانگذار تروریست در جهان است و علنا از تروریستها حمایت می کند، گفت: زمینه تبلیغ را به گونه ای فراهم و القا می کنند که بگویند تروریست زیر سر مسلمانان است.

وی با اشاره به اهانت نشریه فرانسوی به پیامبر گرامی اسلام(ص) اظهار کرد: امروز در بسیاری از کشورها اجناس فرانسوی را تحریم کرده اند و اینها دارند ضرر می کنند و این را هم می دانند ولی حاضر هستند این ضرر را متحمل شوند ولی حتی یک قدم هم که شده به اسلام ضربه بزنند، چون از اسلام می ترسند.

وی با بیان اینکه اینها از اسلام سیلی خورده اند، بیان داشت: دشمنی غرب با ایران به خاطر نظام و نفت نیست، بلکه دشمنی اصلی آنان با اسلام است.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) تصریح کرد: همه ما باید تلاش کنیم هم فرد فرد ما و هم دولت ما دغدغه دین داشته باشند، قبل از آنکه دغدغه دنیا داشته باشند.

وی همچنین اظهار کرد: اگر یک سال داوطلب حج کم بود حاکم اسلامی باید کسانی را از بیت المال به حج بفرستد تا رونق حج حفظ شود و حج رواج داشته باشد و جامعه اسلامی آبرومند باشد و نگویند که مسلمانان به دینشان بی اهمیت شده اند


ویدیو مرتبط :
علت دشمنی با نظام اسلامی چیست؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نفت ایران در رویارویی بزرگ با غرب / آینده چه خواهد شد؟



 

 

نفت ایران در رویارویی بزرگ با غرب / آینده چه خواهد شد؟

 

رسانه های بین المللی روز گذشته از توافق اولیه 27 عضو اتحادیه اروپا درباره خودداری از خرید نفت ایران خبر دادند.

براساس این خبر، سه کشور ایتالیا، اسپانیا و یونان، که خریداران اروپایی نفت ایران هستند خرید نفت خام از ایران را متوقف خواهند کرد. این سه کشور ، هم اکنون روزانه  حدود 500 هزار بشکه نفت خام از ایران می خرند.

این در حالی است که اسپانیا و یونان به دلیل وضعیت بد اقتصادی به نفت ارزان و نسیه ایران نیازمندند. شرکت انی ایتالیا هم بابت طلب خود، از ایران نفت خام وارد می کند. ایتالیا خواسته بود که شرکت انی از تحریم نفت ایران ، مستثنی شود.

ایران روزانه حدود سه و نیم میلیون بشکه نفت خام تولید و حدود دو و نیم میلیون بشکه از آن صادر می کند.

کشورهای اروپایی گفته اند تحریم نفت ایران را در نشست 30 ژانویه آینده خود رسما تصویب می کنند.

وزیرخارجه فرانسه نیز این موضوع را تایید و آمریکا هم از آن استقبال کرد.

پیش از این رسانه ها خبر داده بودند که اتحادیه اروپا برای این اقدام با چند مانع مواجه است: اتحادیه اروپا نگران بود با تحریم نفت ایران، جایگزینی پیدا نکند و همچنین این اقدام به بی ثباتی بازار نفت و افزایش بهای نفت منجر شود.

به همین منظور ، کشورهای عربستان، کویت و امارات برای افزایش تولید نفت اعلام آمادگی کرده اند. عراق نیز افزایش تولید دارد و نفت لیبی هم دوباره به بازار برمی گردد.

حال سوال اینجاست اگر اروپا از خرید نفت تهران خودداری کند، گزینه های پیش روی ایران چیست؟

پاسخ به این سوال به ماهیت تحریم نفت ایران توسط اروپا  و میزان موفقیت جایگزینی نفت ایران بستگی دارد.

در صورتی که تحریم نفتی ایران توسط اروپا جدی باشد و عملاً محقق شود ایران سه گزینه  پیش روی خود دارد:

اول: کاهش تولید نفت

هم اکنون به دلیل تحریم واردات فرآورده های نفتی، پالایشگاه های داخلی با حداکثر ظرفیت در حال فعالیت هستند لذا امکان مصرف بیشتر نفت خام را ندارند.

با حذف حدود نیم میلیون بشکه نفت صادراتی ایران به اروپا، ادامه عرضه آن به بازار، باعث کاهش شدید بهای نفت خام می شود و همین عامل به کاهش درآمدهای نفتی ایران منجر می شود ضمن اینکه در حال حاضر تقاضا برای نفت در بازار، رقم تقریبا ثابتی است و به یکباره و به صورت جهشی افزایش نمی یابد. ضمن این که تولید بدون بازاریابی هم معنا ندارد.

به هر حال کاهش تولید ،به کاهش درآمد نفتی ایران منتهی می شود.

دوم: فروش به قیمت ارزان تر

در وضعیت تحریم، برخی از مشتریان، شرایط را برای خرید نفت ارزان تر با دوره پرداخت طولانی تر پول آن مناسب می بینند. چین از مهمترین این مشتریان است که در این ضعیت ممکن است برای افزایش ذخایر نفتی خود ، نفت بیشتری از ایران بخرد.

در این صورت باز هم ایران مجبور است این مقدار از نفت خود (حدود یک پنجم تا یک چهارم) را به قیمتی ارزان تر بفروشد که بازهم درآمد نفتی ایران کاهش می یابد.

سوم: ذخیره

راه سومی نیز وجود دارد و آن انبار کردن این میزان نفت خام است. در این وضعیت ایران تولید نفت خود را کاهش نمی دهد در عین حال از عرضه آن به بازار خودداری می کند ولی این شیوه بسیار محدود و برای مدت زمان بسیار کمی امکان اجرا دارد.

گام های احتمالی بعدی

غرب و در راس آنها آمریکا صنعت نفت ایران را به عنوان منبع اصلی و محوری درآمد ایران در چند بخش مورد هدف قرار داده است.

غرب با تحریم سرمایه گذاری، دادو ستد مالی و حمل و نقل کالا، عملا مسیر کشف میدان های جدید و توسعه میدان های فعلی و افزایش تولید نفت را بسیار سخت کرده است.

از آن سو همین تحریم ها، فروش نفت ایران و دریافت پول آن را نیز مشکل کرده است. در همین ارتباط می توان به مشکل ایران با هند و چین بر سر خرید نفت ایران و اعلام پالایشگاه های کره جنوبی درباره نخریدن مقدار بیشتری از نفت ایران اشاره کرد.

هم اکنون اکثر پرداخت های پول نفت ایران، از طریق بانک مرکزی ایران صورت می گیرد. آمریکا نیز بانک مرکزی ایران را تحریم و علاوه بر آن تهدید کرده که کلیه طرف های حساب این بانک در جهان را هم تحریم می کند.

این احتمال نیز وجود دارد اتحادیه اروپا در نشست آتی خود علاوه بر تایید تحریم نفت ایران، حرکت در مسیر تحریم بانک مرکزی ایران را به دنباله روی از امریکا آغاز کند و گامی هرچند کوچک را در این روند بردارد کما این که انگلیس یکی از سه کشور مهم اتحادیه اروپا، تعاملات با بانک مرکزی ایران را به طور کامل متوقف کرده است.

گام بعدی تحریم ها که مسوولان باید بر روی ان متمرکز شده و تمهیداندیشی کنند، تمرکز جبهه مخالف ایران بر بزرگترین خریداران نفت خام ایران و  وادار کردن آنها به کاهش خرید از ایران است.

اصولا خریداران نفت ایران هم اکنون از یک سو با مشکلات پرداخت پول نفت ایران و از سوی دیگر با فشارهای آمریکا برای نخریدن نفت ایران و تحریم واشنگتن علیه بانک مرکزی ایران (تنها کانال رسمی پرداخت پول) روبه رو هستند.

براساس آمارهای منتشر شده توسط خبرگزاری فرانسه، کشورهای زیر به ترتیب ، خریداران نفت خام ایران هستند.

1-    چین (543 هزار بشکه در روز)

2-    هند (341 هزار بشکه در روز)

3-    ژاپن (251 هزار بشکه در روز)

4-    ایتالیا (249 هزار بشکه در روز)

5-    کره جنوبی (239 هزار بشکه در روز)

6-    ترکیه (217 هزار بشکه در روز)

7-     اسپانیا (149 هزار بشکه در روز)

8-     یونان (111 هزار بشکه در روز)

9-    آفریقای جنوبی (98 هزار بشکه در روز)

تا این لحظه جبهه تحریم ایران توانسته است سه خریدار عمده اروپایی را به خروج از این لیست متقاعد کند و لذا هیچ بعید نیست که در روزها یا هفته های آتی ، سراغ 6 کشور بعدی نیز بروند و آنها را متقاعد به تغییر منبع نفتی خود کنند. در اینجاست که نقش کشورهای عربی و مشخصاً عربستان در افزایش تولید برای حفظ توازن بازار پررنگ تر می شود فلذا یکی از راهبردهای تهران این است که مانع از همسویی کشورهای عربی با این جریان ضدایرانی شود ، هر چند که برخی از این کشورها از جمله عربستان هرگز در قبال ایران حسن نیت نداشته اند.../عصرایران