اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مرگ دانش آموزان و لبخند مسؤولان: چرا هیچ کدام از مسؤولان هلال احمر عذرخواهی نکردند؟!



اخبار اجتماعی - مرگ دانش آموزان و لبخند مسؤولان: چرا هیچ کدام از مسؤولان هلال احمر عذرخواهی نکردند؟!

در چند ماه گذشته ناجی شیفت شب حذف شده است. یکی از کارکنان قدیمی سازمان جوانان هلال احمر هم چندی قبل در این باره به مسولان تذکر داده است. می خواهم بگویم حتی اگر این حادثه نیمه های شب هم اتفاق می افتاد، باز جای دفاعی نداشت.

 دو دانش آموز 13 ساله در اردوی آمادگی جسمانی هلال احمر غرق شدند؛ اولی در دم جان باخت و دومی مرگ مغزی شد و متاسفانه صبح روز بعد حادثه درگذشت؛ به همین راحتی که من نوشتم و به همین سادگی که شما خواندید!

اما چه کسی مقصر سیاه پوش شدن خانواده های دو نوجوان معصوم است؟ مثل همه وقت هایی که اتوبوس چپ می کند و جاده یا راننده فوت شده مقصر است، مثل همه وقت هایی که هواپیما سقوط می کند و آسمان یا خلبان مرده مقصر است،مثل همه وقت هایی که اتفاقی می افتد و همه مقصرند جز کسی که باید باشد، این بار هم دانش آموزان فوت شده مقصر بودند و البته دریا!

جمعیت هلال احمر به عنوان میزبان اردو و مسؤول مستقیم حفاظت از جان دانش آموزان شرکت کننده در اردو، اعلام کرد آنها بدون اجازه و در ساعت غیر قانونی به دریا رفته اند. در همه اطلاعیه ها و خبرهای منتشر شده از سوی هلال احمر، حتی از یک عذرخواهی ساده هم دریغ شده است. البته که مسؤول این حادثه را قانون و دستگاه های متولی شناسایی و اعلام خواهند کرد، اما به عنوان یک عضو سازمان جوانان هلال احمر و خبرنگاری با چند سال فعالیت در این حوزه، نکاتی را به مسئولان این نهاد یادآور می شوم و با نامیدی تمام انتظار دارم نه برای حفظ اعتبار جمعیت هلال احمر و نه به احترام افکار عمومی بلکه برای تسلای دل خانواده عزادار «بهنام شاملو» و «ابوالفضل روشنایی» هم که شده استعفا بدهند. هر چند شک ندارم نه تنها استعفایی در کار نخواهد بود،بلکه این نوشته ممکن است باعث دلخوری و حتی شکایت آنها نیز بشود:

1 - از ابتدای فعالیت جمعیت شیر و خورشید در ایران و جمعیت هلال احمر پس از انقلاب صدها اردوی مشابه برگزار شده است. اعضای فداکار این نهاد بشردوست بارها در مسیر نجات انسان های دیگر به شهادت رسیده اند،اما شاید این برای نخستین بار است که کسی در اردوی هلال احمر غرق می شود.دقت کنید هلال احمر باید نجات دهنده باشد و این دانش آموزان در مسابقات دانش آموزان آماده شرکت کرده بودند.

2 - اردوگاه انزلی پیش از انقلاب ساخته شده و یک مجموعه تفریحی،آموزشی ساحلی است. در سال های گذشته نه تنها در تمام ساعات روز بلکه در حتی در شیفت شب هم ناجی مقیم در ساحل اردوگاه بوده است. طبیعی است که وقتی دانش آموزان در اردو هستند و در اتاق های شان قفل نباشد، ممکن است نیمه های شب دانش اموز کم سن و سالی بخواهد تا کنار ساحل برود و بعد هم بر خلاف مقررات وارد دریا بشود.


از قضا چنین اتفاقی چند سال قبل افتاد،شیطنت بچه ها گل کرد و نیمه های شب به دریا رفتند و یکی از همین ناجی ها در تاریکی شب دو نفر را از خطر غرق شدن نجات داد.

اما در چند ماه گذشته ناجی شیفت شب حذف شده است. یکی از کارکنان قدیمی سازمان جوانان هلال احمر هم چندی قبل در این باره به مسولان تذکر داده است. می خواهم بگویم حتی اگر این حادثه نیمه های شب هم اتفاق می افتاد، باز جای دفاعی نداشت.

3 - خلاصه پاسخ هلال احمر به این حادثه این است که دو دانش آموز بدون اجازه در ساعات و مکان "شنا ممنوع" وارد دریا شده اند. پرسش این است که آیا باید پذیرفت که وقتی نوجوان 13 ساله ای به اقتضای سن و سالش از مقررات تخلف می کند نباید کاری کرد و گذاشت که برود و جانش را به خطر بیندازد؟باید گذاشت به دریا برود؟ این چه مسؤولی است که نمی تواند جلوی یک دانش آموز 13 ساله را بگیرد؟ حادثه در ساعت 3 بعد از ظهر اتفاق افتاده،اگر این ساعت شنا ممنوع است،پس چه ساعتی باید شنا کرد؟ 12 نیمه شب؟ اگر ساحل اردوگاه شنا ممنوع است، پس کجا می توان شنا کرد؟ اصلا چرا باید ساحل یک اردوگاه ساحلی شنا ممنوع باشد؟ چرا برای سالم سازی این محدوده اقدامی نشده؟ اگر قرار نبوده این بچه ها شنا کنند پس چرا اصلا آنها را به یک اردوگاه ساحلی برده اند؟ بهتر نبود این اردو مشهد،شیراز یا هر جای بی ساحل دیگری برگزار می شد؟ این که ما گفتیم شنا نکنید ولی شنا کردند و جان دادند که نشد مسؤولیت پذیری!

4 - رئیس سازمان جوانان هلال احمر گفته است که این دانش آموزان پس از مخالفت مسؤولان، با قبول مسؤولیت مربی دیگری که کارمند آموزش و پرورش بوده به دریا رفته اند؟ سوال این است، آیا هلال احمر اجازه دارد در زمان برگزاری اردو مسؤولیت شرکت کنندگان را حتی برای ساعتی به مربی دیگری واگذار کند؟ وانگهی، این اردو با عنوان طرح دادرس برگزار شده و بر اساس تفاهم نامه این طرح مسؤولیت حفظ سلامت و جان دانش آموزان بر عهده هلال احمر است و نه آموزش و پرورش.

5 - مسئولان آموزش و پروش همچنین ادعا کرده اند ساحل این دریا یک منطقه عمومی است. به نظر می رسد استناد آنها به مصوبه دولت قبلی مبنی بر عمومی شدن ساحل ساختمان های دولتی باشد و اینکه دیگری اختیار و البته مسؤولیتی در این باره ندارند.
البته این مصوبه هرگز اجرایی نشد و علاوه بر آن هلال احمر یک سازمان دولتی نیست،درست مانند اردوگاه مجاورش که وابسته به صدا و سیماست و همچنان ساحل اختصاصی دارد.

همچنین مستحضر باشید دو طرف ساحل این اردوگاه محصور است و کسی غیر از اعضا امکان ورود به آن را ندارد.این بماند که به عنوان یک عضو سازمان جوانان هلال احمر چندین بار به این اردوگاه رفته ام و هرگز میان اردوگاه و ساحل دیواری ندیده ام. بعد از ویلاها و زمین های ورزش این مجموعه، کنار ساحل سکوهایی برای نشستن هست و البته سنگ چین هایی که نقش موج شکن دارند. البته تصدیق می کنید که وجود دیوار مانع بین یک اردوگاه ساحلی و دریا حتما غیر منطقی است.

6 - شیوه اطلاع رسانی و واکنش مسؤولان هلال احمر به این حادثه نیز محل نقد و تامل است. خبرنگاران چند رسانه از پاسخگو نبودن مدیران ارشد هلال احمر در ساعات اولیه این حادثه گلایه کرده اند. روزنامه سراسری شهروند که وابسته به هلال احمر است در روز پنج شنبه یعنی یک روز پس از حادثه هیچ خبری از این ماجرا منتشر نکرد! سه روز بعد و در روز شنبه نیز در صفحه اول خود هیچ اشاره ای به این موضوع نداشت. این روزنامه حتی یک نوار مشکی به نشانه عزا بر صفحه اول خود درج نکرد،بلکه عکسی از دکتر فرهادی رئیس جمعیت هلال احمر و دکتر قبادی دانا رئیس سازمان جوانان هلال احمر منتشر کرده که در میان دانش آموزان ایستاده اند،لبخند می زنند و تیتر هم زده اند که: «دانش آموزان مدیران آینده هستند.»

 

اخبار,اخبار اجتماعی ,هلال احمر

 
کاش به جای لبخند لباس مشکی می پوشیدند و کاش به جای توضیح دادن، عذر خواهی می کردند.کاش نشان می دادند که حتی اگر مقصر اصلی نیستند،آنقدر احساس مسؤولیت دارند که با یک استعفا ، هم به دیگران درسی بدهند که در چنین مواقعی چه باید کرد،هم دل های بسیاری را آرام می کردند. همین!

اخبار اجتماعی - عصرایران

 


ویدیو مرتبط :
اردوی دانش آموزان ممتاز خوابگاه دانش آموزی هلال احمر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مقصر حادثه مرگ دانش آموزان شناسایی شد


فرمانده نیروی انتظامی گفت: راننده مقصر واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان شناخته شد و با شرکت متخلف نیز برخورد شد.

خبرگزاری مهر: فرمانده نیروی انتظامی گفت: راننده مقصر واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان شناخته شد و با شرکت متخلف نیز برخورد شد.

 سردار اسماعیل احمدی مقدم در جمع خبرنگاران در حاشیه تودیع و معارفه رئیس پلیس پیشگیری اظهار داشت: بحث راهیان نور همچنان ادامه دارد و پلیس کنترل سختی را روی رانندگان دارد.

 موافقتنامه ای برای رعایت استانداردها بین پلیس راهور و ستاد برگزاری راهیان نور موافقتنامه هایی امضا شده است و در مرحله اول با نوسازی ناوگان حمل و نقل دیگر خبری از اتوبوسهای فرسوده سالهای گذشته نیست.


وی ادامه داد: هیچ اجباری برای بردن دانش اموزان و دانشجویان به اردوهای راهیان نور وجود ندارد و این افراد داوطلبانه به مناطق جنگی اعزام می شوند. البته همانگونه که حفظ فرهنگ جبهه و جنگ الزامی است، رعایت نکات ایمنی ضروری بوده و باید قانون در برگزاری اینگونه اردوها رعایت شود.

به گفته فرمانده نیروی انتظامی در 7 ماهه نخست امسال بیش از 12 هزار نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده اند.

وی با اظهار تاسف مجدد از مرگ دانش آموزان افزود: وقتی یک حادثه رخ می دهد همه نگاهها به سمت آن جلب می شود، در حالیکه باید سرمایه‌گذاری زیادی را به منظور رفع این مصیبت انجام دهیم. می شود گفت که این مصیبت یک درس عبرتی است تا به قانون و ایمنی توجه کنیم.

فرمانده نیروی انتظامی از اعزام تیم فنی پلیس راهور به محل حادثه خبر داد و افزود: تیم فنی به محل حادثه اعزام شده است اگرچه براساس اعلام نظر اولیه راننده مقصر اصلی این حادثه است ضمن اینکه با شرکت متخلف نیز برخورد شده است.

وی در مورد قصور پلیس در جاده ها نیز گفت: امنیت پلیس یک نیاز است، اما تنها راه حل نیست بهترین راه حل رعایت قانون است اگرچه حضور پلیس در کنترل تصادفات موثر است این در حالی است که نیروهای پلیس راهور در چند سال اخیر یک و نیم برابر افزایش یافته‌اند اما با توجه به حجم خودروها و راههای کشور همچنان میزان نیروها کم بوده و مجوز استخدام نیز فراهم نیست باید بتوانیم از تکنولوژی در کنترل جاده ها استفاده کنیم به همین منظور برنامه جدی را دنبال می کنیم.

احمدی مقدم تاکید کرد: پلیس کنترل خود را در پاییز کاهش نداده است به صورتیکه 60 درصد تلفات رانندگی در 4 ماهه نخست و 40 درصد نیز در 6 ماهه دوم رخ می دهد.

فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به هوشیاری نیروهای پلیس و بسیج در حادثه چابهار گفت: پس از مشاهده این فرد توسط نیروها ماموران به این فرد مشکوک می شوند که عامل انتحاری بلافاصله متواری می شود وقتی نیروهای انتظامی و بسیج به این فرد رسیدند فکر نمی کردند که او عامل انتحاری باشد اما این فرد که راهی برای فرار نداشت خود را منفجر کرد دشمن تلاش زیادی می کند تا ناامنی را در کشور افزایش دهد، اما ما اقدامات خوبی را در مرزها انجام داده ایم، اما امسال به دلایل بودجه ای وضعیت مرز به مخاطره افتاده است.

وی در مورد حادثه قطع دو پا برای یکی از ماموران پلیس راه آهن نیز گفت: این فرد از ما خواسته است تا او را بازنشست یا از کار معاف نکنیم تا همچنان به کارش ادامه دهد جانبازان چنین روحیه ای دارند این فرد در عملیات تعقیب و گریز یک سارق دو پای خود را از زیر زانو از دست داده است که طبق قانون مثل افراد شاغل از مزایا استفاده و بعد از 30 سال خدمت بازنشست می شود، اما او همچنان علاقمند به خدمت است به همین دلیل کمیسیونی مسئول بررسی وضعیت او شده است تا به صورت افتخاری از خدمات وی استفاده کنیم.

فرمانده نیروی انتظامی در پایان در مورد آخرین وضعیت بازار ارز نیز گفت: اطلاع رسانی توسط دادستانی انجام می شود، اما پلیس همچنان برای کنترل بازار و جلوگیری از التهاب اقداماتی را انجام می دهد.