اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مرگبارترین بیماری‌های جهان



اخبار,اخبار اجتماعی,مرگبارترین بیماری‌های جهان

 

 اخباراجتماعی - مرگبارترین بیماری‌های جهان

در حالی که این روزها بخش زیادی از خبرهای حوزه سلامت به شیوع ویروس مرگبار ابولا، تلفات آن،‌ تولید واکسن و سایر راه‌های مقابله با این ویروس اختصاص پیدا کرده و سرطان پستان نیز در کانون توجه رسانه‌های حوزه پزشکی قرار گرفته اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که هیچ‌یک از این دو بیماری جزء مرگبارترین بیماری‌های جهان نیستند.

به گزارش ایسنا ، همچنین ذکر این نکته قابل توجه است که از میان مرگبارترین بیماری‌ها چند مورد از آنها تا حدودی قابل پیشگیری هستند. محل زندگی، شرایط دسترسی افراد به خدمات پیشگیرانه و کیفیت خدمات درمانی از فاکتورهای مهم در این زمینه به حساب می‌آیند.

هلث لاین در مطلبی دراین‌باره نوشت: هرچند پنج مورد از مرگبارترین بیماری‌های جهان در دهه گذشته خیلی تغییر نکرده‌اند اما توانسته‌ایم میزان مرگ و میرها را در برخی از مرگبارترین بیمار‌ی‌ها تا حدودی کاهش دهیم.

در این مقاله 10 نمونه از مرگبارترین بیماری‌های جهان به اختصار شرح داده شده‌اند که به قرار زیر است:

- بیماری عروق کرونری
مرگبارترین بیماری در جهان بیماری عروق کرونری است. این بیماری زمانی بروز می‌کند که رگ‌های خونی تامین‌کننده خون به قلب باریک و تنگ‌تر می‌شوند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) برآورد کرده است در سال 2012 میلادی بیش از هفت میلیون نفر بر اثر ابتلا به بیماری عروق کرونری جان خود را از دست داده‌اند. فشارخون بالا، کلسترول بالا و سیگار از جمله مهمترین فاکتورهای خطرزا در بروز بیماری عروق کرونری هستند.

- سکته مغزی
سکته مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که یکی از عروق مغز مسدود شود و در نتیجه طی چند دقیقه سلول‌های مغزی که از دریافت اکسیژن محروم می‌شوند از بین می‌روند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت در سال 2012 میلادی بیش از شش میلیون و 700 نفر بر اثر سکته مغزی فوت کرده‌اند. این رقم 11.9 درصد از میزان تمامی موارد مرگ و میرها را به خود اختصاص می‌دهد.

- بیماری مزمن انسداد ریوی
این بیماری یک عارضه ریوی پیش رونده و مزمن است که تنفس را در فرد با مشکل روبرو می‌کند. برونشیت مزمن و «آمفیزم» انواعی از بیماری مزمن انسداد ریوی به حساب می‌آیند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت در سال 2012 میلادی بیش از سه میلیون نفر بر اثر ابتلا به این بیماری فوت کرده‌اند. اصلی‌ترین دلیل بروز این بیماری استعمال تنباکو است و فاکتور دیگر می‌تواند آلودگی هوا باشد.

- عفونت تنفسی تحتانی
سازمان جهانی بهداشت برآورد کرده است که در سال 2012 میلادی عفونت تنفسی تحتانی علت مرگ سه میلیون انسان بوده است. این گروه از بیماری‌ها شامل ذات الریه، برونشیت و آنفلوآنزا می‌شود.

- سرطان نای، نایژه و ریه
این سه بیماری همگی جزو سرطان‌های تنفسی هستند. دلایل اصلی این سرطان استعمال سیگار، قرار گرفتن در معرض دود سیگار و مواد سمی زیست‌محیطی به حساب می‌آید. در سال 2012 میلادی طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت یک میلیون و 600 هزار تن بر اثر ابتلا به این بیماری‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

- ایدز
ویروس HIV‌ با حمله به سیستم ایمنی بدن موجب بروز بیماری ایدز می‌شود که یک بیماری کشنده و مزمن به حساب می‌آید. از زمان شروع این بیماری تقریبا 39 میلیون تن بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست داده‌اند. تعداد قربانیان این بیماری در سال 2013 میلادی یک میلیون و 500 هزار نفر بوده است.

- بیماری‌های ناشی از اسهال

زمانی که فرد برای چند روز کوتاه دچار این بیماری شود بدن میزان زیادی آب و نمک و سایر املاح را از دست می‌دهد و از دست رفتن آب بدن می‌تواند عامل مرگ بیمار باشد. اسهال معمولا بر اثر آلودگی روده و از طریق باکتری و ویروس در بدن فرد بروز می‌کند. این نوع از آلودگی به راحتی از طریق آب و غذای آلوده منتشر می‌شود. طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت در سال 2012 میلادی یک میلیون و 500 هزار نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در جهان فوت کرده‌اند.

- دیابت
دیابت به گروهی از بیماری‌ها اطلاق می‌شود که بر میزان تولید انسولین در بدن و مصرف آن تاثیر می‌گذارند. در دیابت نوع یک، پانکراس، انسولین تولید نمی‌کند که دلیل آن مشخص نیست. در دیابت نوع دو پانکراس میزان کافی از انسولین را تولید نمی‌کند و یا انسولین تولید شده را به درستی مصرف نمی‌کند. دیابت نوع دو می‌تواند از فاکتورهای مختلفی همچون رژیم غذایی نامناسب،‌ نداشتن فعالیت جسمی یا اضافه وزن ناشی شود.

- سل
سل بیماری هوازی به حساب می‌آید که اغلب درمان آن موفقیت آمیز است هرچند برخی گونه‌های سل در برابر شیوه‌های درمانی رایج مقاوم هستند. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در سال 2012، حدود 900 هزار نفر به دلیل ابتلا به سل جان خود را از دست داده‌اند.

 اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
‫مرگبارترین بیماری خودایمنی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مرگبارترین بیماری‌ های جهان را بشناسید


یماری ها ی واگیردار در دوره های مختلف از زندگی بشر همیشه خطرناک بوده و انسان های زیادی را به کام مرگ فرستاده اند.

باشگاه خبرنگاران: بیماری ها ی واگیردار در دوره های مختلف از زندگی بشر همیشه خطرناک بوده و انسان های زیادی را به کام مرگ فرستاده اند.

بیماری های واگیردار در دوره های مختلف از زندگی بشر همیشه خطرناک بوده و انسان های زیادی را به کام مرگ فرستاده اند.

 این بیماری ها گاهی به سرعت در بین تعداد زیادی از افراد شیوع پیدا کرده و باعث شده است که افراد زیادی جان خود را از دست بدهند.

 این بیماری ها در دورانی بر تاریخ بشریت نیز تاثیر گذاشته و باعث تغییر آن شدند. در این مطلب شما را با تعدادی از این بیماری ها و تاثیرات آن بر روی زندگی انسان ها آشنا خواهیم کرد.


تیفوس

تیفوس یک بیماری حاد تبدار ناشی از یک باکتری منتقله از حشرات است. این بیماری دارای سرایت فرد به فرد نیست و از طریق حشرات و موشها منتقل می شود. علائم این بیماری شامل: تب ، لرز ، سر درد و لاغری شدید است .

 اولین مورد گزارش شده از این بیماری در جریان محاصره قلعه " Moorish Granada " در سال 1489 توسط اسپانیا است. در این نبرد اسپانیایی ها 3000 نفر را بر اثر شلیک دشمن و 17 هزار نفر را بر اثر بیماری تیفوس از دست دادند.

این بیماری در طول جنگهای داخلی انگلستان ، و جنگهای ناپلئون در روسیه انسان های زیادی را به کام مرگ فرستاد. بنا بر شاهدت مورخین این بیماری سربازان بیشتری را در مقایسه با آنان که با گلوله های روسی رو به رو شدند به کشتن داد.


ابولا

ابولا (Ebola) گاه به گاه به‌طور مرگباری در میان انسان‌ها و میمون‌ها در آفریقا شایع می‌شود. این ویروس با ایجاد تب شدید و خونریزی بیمار را از پا درمی آورد و خیلی سریع گسترش می‌یابد.در سال ۱۹۷۶ ابولا حدود 300 نفر را مبتلا کرد و با شیوع آن از هر ۱۰ نفر مبتلا به بیماری ۹نفر مردند.

 بار دیگر در سال ۱۹۹۵ ابولا شایع شد و این بار ۸۰ درصد مبتلایان کشته شدند. این بیماری عمدتا در کشورهای آفریقایی که دارای امکانات مناسب پزشکی نیستند دیده می شود و باعث مرگ و میر و ضعف شدید بسیاری از کشورهای آفریقایی شده است.


مالاریا

این بیماری مرگبار که توسط پشه " آنفلوس" پخش می شود هر ساله به ابتلای 400 میلیون نفر و مرگ میلیون ها نفر در هر سال در جهان می شود. این بیماری یکی از معروفترین بیماری های ناشی از گزش در جهان است و هنوز واکسن و داروی درمانی مطمئنی برای آن وجود ندارد.

آنفلونزای اسپانیایی

شیوع بیماری آنفولانزا در سال 1918 میلادی که به عنوان " آنفولانزای اسپانیایی " شناخته می شود در سال 1918 در قاره اروپا شیوع پیدا کرد. این ویروس از جمله زیر مجموعه های آنفولانزای خوکی بود. نکته جالب در مورد این بیماری این بود که عمده قربانیان این بیماری جوانان و افراد میان سال بودند. این بیماری تا سال 1920 میلادی در نقاط مختلف دنیا شایع بود و بنا بر آمار مختلف بین 20 تا 100 میلیون نفر را به کام مرگ فرستاد.

تب زرد

تب زرد یک بیماری با نشانه هایی مثل تب و لرز ، اسهال و استفراغ ، کمبود ضربان قلب و در نهایت مرگ بیمار است. بر اساس آمار منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی سالانه چیزی در حدود 30 هزار نفر به علت ابتلا به این بیماری در جهان جان خود را از دست می دهند. یکی از موارد معروف شیوع این بیماری در سال 1793 در سال ایالت پنسیلوانیا آمریکا بوده است که در طول آن 10 هزار نفر تنها در شهر فیلادلفیا جان خود را از دست دادند.

فلج اطفال

فلج اطفال یک بیماری ویروسی واگیردار است. این بیماری به سیستم اعصاب مرکزی بدن انسان حمله کرده و نشانه هایی مثل درد سر ، گردن ، کمر ، تب ، استفراغ و در نهایت فلج و مرگ قربانی دارد. در سال 1952 شیوع بیماری فلج اطفال در ایالات متحده به فلج شدن 20 هزار نفر و مرگ 3 هزار نفر منجر شد. نهایتا پس از این شیوع این بیماری واکسنی برای آن ساخته شده و به ایجاد مصونیت در برابر این بیماری منجر شد.