اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مرکز پژوهش ها اعلام کرد: تاثیر ۳۷ درصدی دلار ۳۵۰۰ تومانی بر افزایش قیمت تولیدکننده



تغییرات نرخ ارزعقیمت دلار,دلار

مرکز پژوهش ها اعلام کرد: تاثیر ۳۷ درصدی دلار ۳۵۰۰ تومانی بر افزایش قیمت تولیدکننده

مرکز پژوهشهای مجلس آثار و تبعات قیمتی تغییرات نرخ ارز بر شاخص قیمت (هزینه) تولیدکننده در اقتصاد ایران را بررسی کرد.

به گزارش نامه، نتایج حاصل از بررسی مرکز پژوهش های مجلس که بر مبنای روش تحلیلی داده – ستانده و بر اساس پایه های آماری سال 1389 ارائه شده است، نشان می دهد که افزایش نرخ ارز از 12,260 به نرخ 20,000ریال به واسطه تاثیرگذاری بر قیمت کالاهای واسطه ای و سرمایه ای ناشی از افزایش هزینه واردات کالاها و خدمات به تنهایی منجر به افزایش شاخص قیمت تولیدکننده به میزان 12.62درصد در کل اقتصاد می شود که باید نرخ افزایش شاخص قیمت کنونی تولیدکننده را نیز به آن اضافه کرد. با انحراف بیشتر نرخ ارز از نرخ 12,260 ریال به ازای هر دلار با افزایش قیمتی بیشتری در کل اقتصاد مواجه خواهیم بود.

بر اساس نتایج این پژوهش، بخش های صنایع وابسته به کشاورزی، ساخت مواد و محصولات شیمیایی و فرآورده های نفتی، سایر معادن، سایر صنایع، کشاورزی و حمل و نقل و ارتباطات، بیشترین تاثیرات قیمتی را از نوسانات نرخ ارز دریافت کرده‌اند.

با توجه به نتایج ارائه شده، نمی توان از این میزان افزایش قیمت و هزینه در بخش های مختلف اقتصادی که عمدتا جزء بخش های کلیدی تولید در کشورند چشم پوشی کرد.

افزایش شاخص قیمت تولیدکننده در کل اقتصاد بر اساس چهارسناریوی هر دلار 20000 ، 25000، 30000 و 35000 ریال به ترتیب افزایش 12.62 ، 20.78، 28.93 و 37.09 درصدی را نشان می دهد. علاوه بر این ، نتایج مطالعات مرکز پژوهش های مجلس نشان می دهند که به طور متوسط به ازای هر 10 درصد افزایش نرخ ارز، شاخص قیمت تولیدکننده حدود 2 درصد افزایش خواهد یافت.

ذکر این نکته نیز ضروری است که نتایج این مطالعه تنها افزایش شاخص قیمت تولیدکننده در نتیجه افزایش واقعی در هزینه های تولید بخش های تولیدی را نشان می دهند. بنابراین افزایش شاخص قیمت مصرف کننده که مبین نرخ تورم است، ممکن است از آن بالاتر باشد. این تفاوت می تواند عمدتا به دلیل توان قیمت گذاری بنگاه های خرده فروش در اقتصاد ایران به خصوص در شرایط آشفتگی حاصل از افزایش نرخ ارز باشد./نامه نیوز

 

 

 


ویدیو مرتبط :
افزایش 10 درصدی قیمت لبنیات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بالاخره اعلام شد:افزایش 20 درصدی اجاره بها/مشاوران املاك تعیین‌كننده‌ اصلی قیمت هستند



 

قیمت مسکن , قیمت اجاره بها

 

عضو شورای عالی مسكن با بیان این‌كه افزایش اجاره بها متناسب با تورم بوده است، اعلام كرد: این افزایش حدود 15 تا 20 درصد بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، همتی مشاور وزیر راه و شهرسازی و عضو شورای عالی مسكن درباره‌ی علت افزایش اجاره بهای مسكن و این‌كه این افزایش چه میزان ناشی از دلالی بوده است؟ اظهار كرد: بحث اجاره‌بها باید جدای از بحث مسكن مورد بررسی قرار گیرد. امسال آنچه را كه رصد كردیم بالاتر از نرخ تورم نبوده و تا سال قبل متناسب با تورم اجاره‌بها افزایش یافته است.

وی با بیان این‌كه بازار مسكن مانند دو لبه قیچی است، تاكید كرد: برای كنترل بازار و كنترل التهاب روانی یك لبه‌ی قیچی افزایش عرضه و یك لبه‌ی كنترل سوداگری است.

وی با اشاره به طرح‌های دولت برای كنترل بازار مسكن اظهار كرد: ما در بخش كنترل سوداگری ضعیف هستیم. مخصوصا سیاست‌های مالیاتی و باز‌دارنده.

همتی با اعلام این‌كه پكیج مالیاتی در بخش مسكن آماده و به وزیر اقتصاد و رییس سازمان امور مالیاتی ارائه شد، كه متاسفانه مورد توجه قرار نگرفت، تصریح كرد: تمام كشور‌هایی كه در بخش مسكن موفق بوده‌اند، عرضه و تقاضا با یكدیگر تناسب داشته است.

مشاور وزیر راه و شهرسازی با اشاره به فعالیت مشاوران املاك اظهار كرد: تا قبل از دولت نهم بی‌نظم‌ترین بخش‌ها مشاوران املاك بودند، اما برای ساماندهی این بخش سامانه‌ی املاك و مستقلات را طراحی كردیم. مشاوران املاك تنها قشری از اصناف هستند كه یكپارچه به هم متصل‌ هستند و تمام معاملاتی را كه در بنگاه‌های املاك اجرا می‌شود، در سامانه‌ی جدید ثبت خواهد شد.

وی با اشاره به طرح جدید برای كنترل بازار مسكن و اجاره‌بها خاطر نشان كرد: این طرح به صورت پایلوت و برای كنترل بازار مسكن و اجاره‌بها در شهر تهران در نظر گرفته شده و برای مناطق و بلوك‌های مختلف قیمت‌هایی را تعیین كردیم كه تا اواسط تیرماه نهایی و اعلام رسمی می‌شود.

عضو شورای عالی مسكن در پاسخ به این‌كه آیا تیرماه كمی دیر نیست، با توجه به این‌كه نقل و انتقالات در بازار مسكن آغاز شده است؟ خاطرنشان كرد: تا پایان خرداد‌ماه كه فصل امتحانات است و ما برای اجرای موفق طرح مذكور آموزش‌های لازم را به مشاوران املاك داده‌ایم و در حال حاضر قیمت‌ها باید نهایی شود، بنابراین می‌توان گفت كارهای غیررسمی انجام شده و كارهای رسمی از جمله این‌كه در چه منطقه‌ای خانه با چه قیمتی خرید و فروش یا اجاره داده شود، در حال بررسی نهایی است.

همتی در پاسخ به این‌كه طرح تعزیراتی مسكن تا چه میزان موفق و موثر بوده است و این‌كه چرا تمایل صاحبخانه‌ها به دریافت ودیعه كمتر و تمایل به دریافت اجاره‌بها دارند، اظهار كرد: سال گذشته چنین اتفاقی رخ داده بود، اما امسال در حال برگشت است در حال حاضر جو روانی بازار در حال رفتن به سمت این است كه موجران از مستاجران ودیعه‌ی بیشتری دریافت كنند.

عضو شورای عالی مسكن با بیان این كه مشاوران املاك بیشتر واسطه هستند و دو طرف معاملات را به یكدیگر نزدیك می‌كنند، اظهار كرد: برخی معتقدند مشاوران املاك روی تعیین قیمت‌ها تاثیر مستقیم دارند، اما آنها براساس عرف بازار طرفین قرار‌داد را به یكدیگر متصل می‌كنند.

وی اظهار كرد: مشاوران املاك تعیین‌كننده‌ی اصلی قیمت هستند چراكه مالك به مشاور املاك مراجعه می‌كند. روند منطقی بازار این‌گونه است كه مشاور املاك برای انعقاد قرار‌داد بیشتری جهت كسب درآمد تلاش كند. قطعا هرچه معاملات بیشتر باشد، درآمد آنها بیشتر خواهد بود.

مشاور وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان كرد: مشاوران املاك تعیین‌كننده‌ی اصلی قیمت‌های اجاره هستند و تا به حال این روال بوده است و در 14 سیاست‌گذاری مسكن این اتفاق افتاده است.

همتی با اشاره به برنامه‌ها برای موثر‌شدن نقش دولت در بازار مسكن اظهار كرد: سقف قیمت‌ها در تهران را اجرا می‌كنیم كه تاثیر‌گذاری بیشتر داشته باشند. از ابتدای دولت نهم افزایش عرضه را انجام داده‌ایم و می‌خواهیم وارد كنترل سوداگری شویم.

وی در پاسخ به این سوال كه گفته می‌شود كه آورده مسكن مهر در این پردیس كه سال گذشته 18 میلیون بوده، امسال به 22 میلیون نیز رسیده است خاطر نشان كرد: ما برای دهك‌های مختلف درآمدی برنامه‌های خاص خود را داریم كه مسكن مهر ویژه تهران پردیس و پرند از جمله‌ی آنهاست. در پردیس آورده از 9 میلیون تا 15 میلیون و 700 برای پروژه‌های ملكی 24 تا 25 میلیون هم داشته‌ایم و در پروژه‌های جدید پاركینگ و حیاط و تغییر متراژ از 85 تا 90 تا 105 متر و آورده حدود 25 میلیون تومان هم بوده است. در حال حاضر هم در طرح جدید با آورده 10 تا 15 میلیون تومان 30 هزار واحد خواهیم ساخت..... / خبرگزاری : ایسنا