اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

«مردم» گرفتار مشکلات روزمره ؛ «نمایندگان» درگیر محرم و نامحرم در مکالمات تصویری!!



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

«مردم» گرفتار مشکلات روزمره ؛ «نمایندگان» درگیر محرم و نامحرم در مکالمات تصویری!

چرا نگران گسترش فرهنگ دروغ در جامعه نیستید؟ چرا ریاکاری و دو رنگی و چند رنگی در جامعه سر به فلک گذاشته؟ چرا مهربانی از میان مردم رخت می بندد؟ چرا فرهنگ بی تفاوتی نسبت به سرنوشت همدیگر تا بدین حد در میان ما گسترش پیدا کرده است؟ چرا دین گریزی وجود دارد؟".

عصر ایران  -  ابتدا این خبر را بخوانید:

«سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از نگرانی اعضای این کمیسیون در مورد عدم رعایت شئونات اسلامی در مکالمات تصویری اپراتور جدید تلفن همراه (رایتل) خبر داد. حجت‌الاسلام سیدعلی طاهری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اعضای کمیسیون فرهنگی مدتی است در مورد اپراتور جدید تلفن همراه که خدماتی را در مورد مکالمات تصویری ارائه می‌کند ابهاماتی دارند.

وی افزود: با توجه به اینکه سیم‌کارت رایتل علاوه بر صوت، تصویر را هم منتقل می‌کند این موضوع در اعضای کمیسیون و در بخش‌های مذهبی و متدین جامعه ایجاد نگرانی کرده که آیا در انتقال این تصاویر رعایت محرم و نامحرم و حریم خصوصی افراد می‌شود یا نه!»

این که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ، تا بدین اندازه در جزئیات دقت نظر دارند و حتی نگران محرم و نامحرم در تلفن های همراه رایتل هستند ، جای خرسندی دارد و به نمایندگانی که دغدغه مسائل فرهنگی جامعه و آخرت موکلانشان دارند ، خسته نباشید می گوییم.

اما توجه آقایان نگران را به چند نکته کم اهمیت تر نیز جلب می کنیم:

1 - این ، اولین تکنولوژِی نیست که با استفاده از آن ، می توان از راه دور ، چهره طرف مقابل را دید. مزید اطلاع نمایندگان محترم ، سال هاست که مردم می توانند از طریق یارانه و اینترنت ، با یکدیگر ، ارتباط تصویری برقرار کنند و یکی از راه هایی که خانواده ها با عزیزانشان در شهرها و کشورهای دیگر ارتباط برقرار می کنند ، همین فناوری است. جا دارد مجلسی ها ، نسبت به این مساله هم دغدغه داشته باشند و با تصویب قوانینی در حد اعدام ، جلوی استفاده از این فناوری ها را هم بگیرند!

2 - واقعاً نگرانی برای محرم و نامحرم در استفاده از تلفن تصویری ، چه مبنایی دارد؟ مگر جز این است که هر کس معتقد به محرم و نامحرم باشد ، در استفاده از این فناوری ، حدود شرعی را رعایت می کند و هر کس سست ایمان یا بی اعتقاد باشد ، رعایت نمی کند ، کما این که هم اکنون نیز برخی افراد و خانواده ها ، در مهمانی های خویش ، مقید به آموزه های دینی در خصوص حجابند و برخی دیگر نیستند. تماس تلفنی خصوصی دو نفر هم ، امری کاملاً شخصی است و اساساً جایی برای نگرانی ،آن هم در سطح قوه مقننه ندارد.

3 - اما بد نیست نمایندگان محترم که نگران این موضوع هستند ، اگر وقت داشته باشند ، نگران چند مساله زیر هم باشند:

- همین دو روز قبل ، دو زورگیر جوان در همین تهران به دار آویخته شدند. لطفا نگران این موضوع باشید که چرا در ام القرای جهان اسلام ، کار به جایی می رسد که جوان های 20 ساله ، با قمه به جان مردم می افتند و نهایتاً هم به جای دانشگاه و اشتغال و ازدواج و زندگی سالم ، سر از حلقه دار در می آورند؟!

- آقایان و خانم های نماینده! همان هایی که قبل از انتخابات در به در به دنبالشان بودید و از ایشان رأی می خواستید ، هم اکنون کمرشان زیر بار سنگین گرانی ها ، می شکند.هیچ شبی نیست که در این مملکت ، مردانی شرمنده زن و فرزندانشان نشوند و هیچ روزی نیست که افرادی از کار بیکار نشوند و هیچ لحظه ای نیست که استرس فردا ، دست از سر جوانان این کشور برداشته باشد. عنایت فرمایید و بعد از حل مشکل محرم و نامحرم در رایتل ، کمی هم نگران معیشت مردم باشند.

- این مورد اتفاقاً به کمیسیون فرهنگی مربوط می شود: چرا نگران گسترش فرهنگ دروغ در جامعه نیستید؟ چرا ریاکاری و دو رنگی و چند رنگی در جامعه سر به فلک گذاشته؟ چرا مهربانی از میان مردم رخت می بندد؟ چرا فرهنگ بی تفاوتی نسبت به سرنوشت همدیگر تا بدین حد در میان ما گسترش پیدا کرده است؟ چرا دین گریزی وجود دارد؟ چرا مردم به جای تلویزیون ملی خود ، پای ماهواره می نشینند؟ و هزاران چرای دیگر که قاعدتاً شما را باید تا سرحد مرگ ، نگران کند اما گویا نگرانی از اکران فلان فیلم و مکالمه تصویری مردم با یکدیگر ، جایی برای این نگرانی ها باقی نگذاشته است. "نگرانی دان"(!) آدمیزاد هم ظرفیتی دارد!

-  آقایان و خانم های نماینده! موکلانتان دارند یکی یکی سرطان می گیرند و می میرند و تازه ، این اول راه است؛سونامی سرطان می آید.

راستی شما به عنوان نمایندگان مجلس ، چه کرده اید برای بهبود وضعیت محصولات کشاورزی و سمومی که بر روی میوه ها و سبزی ها می مانند و مردم را به سرطان معده دچار می کنند؟ چقدر نگران هزاران نفری هستید که سالانه بر اثر آلودگی هوا ، راهی سینه قبرستان ها می شوند؟ چقدر نگران ادامه تولید بنزین ها و خودروهای بی کیفیت هستید؟ آیا به اندازه محرم و نامحرم در تلفن همراه ، برای بررسی این موضوع که تا 10 سال آینده هر خانواده ایرانی ، یک مبتلا به "ام اس" خواهد داشت ، جلسه گذاشته اید و دنبال راهکار بوده اید؟ حتما می دانید که سرطان و ام اس ، محرم و نامحرم را رعایت نمی کنند و بی رحمانه می آیند و می کشند.

- تولید در کشور ، در حال خاک نشین شدن است. شهرک های صنعتی ، عمدتاً با درصد اندکی از ظرفیت خود فعال هستند. بسیاری از کارخانه ها و کارگاه ها تعطیل شده اند و آنهایی هم که مانده اند ، با اخراج نیرو و کاهش تولید ، کج دار و مریز به حیات خود ادامه می دهند.تولید ایرانی ، به نفع اجناس بنجل و گاه حتی سرطانزای چینی و هندی روز به روز ضعیف تر می شود و این ، برای هر عاقلی ، حتماً نگران کننده تر از این است که شاید روزی در جایی دو نفر نامحرم ، تصویر همدیگر را روی مونیتور کوچک گوشی تلفن همراه ببینند!

- کیست که بتواند شیوع افسردگی و آشفتگی های روانی در میان ایرانیان را انکار کند؟ کیست که طلاق قانونی یک پنجم زوج ها و طلاق عاطفی سه پنجم همسران ایرانی را نداند؟ کیست که نداند فرزندان ایران در این میان ، چه آسیب هایی که نمی خورند و چه بحران های تربیتی که دچارش نمی شوند؟ آیا نمایندگان برای این مشکل بنیادین ، فکر و کاری کرده اند؟ اگر جواب مثبت است ، رو کنند!

- آقایان و خانم های نماینده که پول رهن خانه شان در تهران را از مجلس گرفته اند ، زحمت بکشند و همین امروز که راهی منزل می شوند ، سر راه شان ، به چند بنگاه معاملات املاک مراجعه کنند تا ببینند مستأجران بیچاره چه می کشند از افزایش وحشتناک قیمت ها؟

کارمند و کارگری که مثلاً 30 میلیون پول رهن داده و 500 هزار اجاره ماهیانه می دهد ، مگر در طول یک سال ، چقدر درآمد و پس انداز داشته که بتواند در سال جدید ، همان خانه را با 45-40 میلیون پول پیش و اجاره بالاتر بگیرد؟ اتفاقا همین مستأجرها هم موکلان نمایندگان مجلس اند و قاعدتاً باید مجلس فکری به حال اینان هم بکند.

- سن اعتیاد روز به روز در حال کاهش است و از کهنسالی و میانسالی سال های دور ، به جوانی و نوجوانی رسیده است. اگر تا دیروز ، تریاک و هروئین رواج داشت ، امروز مواد مخدر صنعتی و به ویژه شیشه ، زندگی خانواده ها را درگیر خود کرده است. حدود نیمی از زندانیان ، مستقیم یا غیرمستقیم ، با مواد مخدر ارتباط دارند. جنایت پشت جنایت است که توسط معتادان مواد مخدر و استفاده کنندگان از روانگردان هاست که رخ می دهد و در بهترین حالت ، مجرمان مجازات می شوند ، بی آن که کاری اساسی برای حل ریشه ای این مشکل آشکار و فراگیر ، انجام شود. راستی آیا مجلسیان به اندازه مسائل حاشیه ای هم به این موضوعات هم می پردازند؟! 

این سیاهه را همچنان می توان نوشت و ادامه داد ولی به همین میزان بسنده می کنیم و صریحاً از این که مسوولان ، وقت و انرژی و بودجه را به جای امور اصلی ، صرف فرعیات می کنند ، ابراز تأسف می کنیم. امید که خداوند قدرت تشخیص اصلی و فرعی را به همه ما عنایت کند چه آن که خیلی ها به دلیل عدم تشخیص اصلی و فرعی از هم ، تصادف کرده اند و از بین رفته اند!/عصرایران

 


ویدیو مرتبط :
درس یک مکالمات روزمره زبان انگلیسی 1 - Simple Greetings

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

محرم و نامحرم را به بچه هایتان آموزش دهید!



شناخت صحیح احكام الهى به عنوان یك عنصر مهم ، در تربیت دینى فرزندانمان محسوب مى شود. اگر بخواهیم فرزندان خود را طورى تربیت كنیم كه احكام الهى را رعایت نمایند باید از همان زمان كودكى بر طبق دستورات دینى عمل نماییم. براى اینكه دختران و پسران هنگام بلوغ با مشكلى روبه رو نشوند و به تدریج با نقش خاص خود به عنوان دختر و یا پسر آشنایى یابند، باید از همان ابتدا به طور جداگانه با آنها رفتار شود.

این مسأله در مورددختران اهمیت بیشترى دارد; زیرا آنها زودتر از پسران به بلوغ مى رسند. در تعالیم اسلامى به این نكته توجه كامل و توصیه شده است كه از حدود 6 سالگى با دختر و پسر به روشى جداگانه رفتار شود. در روایات اسلامى توصیه شده است كه دختر بچه شش ساله را پسر بچه یا مرد نامحرم نبوسد و در بغل نگیرد. همچنین زنهاى نامحرم از بوسیدن پسر بچه اى كه سنش از هفت سال گذشته است،خوددارى كنند.

آموزش به کودکان

همین طور توصیه كرده اند كه بستر كودكان در شش سالگى از هم جدا شود.

رعایت این اصول سبب مى شود كه دختران و پسران از همان آغاز به تدریج نقش مردانه و زنانه ی مناسب را پیدا كنند و براى بلوغ آمادگى كافى داشته باشند. به هر حال باید از دوران كودكى زمینه براى رشد ویژگیهاى فطرى دختر و پسر در خانواده فراهم آید و هر یك از این دو در مسیرى كه آفرینش با تدبیرى حكیمانه پیش پاى آنها نهاده است، سوق داده شوند.

در ارتباط با آموزش كودكان باید این نكته را مد نظر داشته باشیم كه آیا ما هستیم كه او را متدین و مؤمن مى سازیم و یا خود اوست كه مى باید ایمان بیاورد و متدین شود؟ پاسخ دقیق مى تواند روشنگر شیوه ی برخورد ما ب فرزندان در تمامى زمینه ها از جمله برخورد با جنس مخالف باشد.

كودك موقعى فعل تربیتى را درونى مى كند كه خود به طور فعال در آن نقش داشته باشد. اگر خواهان آن هستیم كه كودكان مقررات، ارزشها، خصایل و فضایل اخلاقى را درونى كنند یعنى در سازمان ذهنى و عاطفى آنها ریشه بدواند و در عمق وجودشان جایگزین شود باید لوازم و شرایط تربیت را به گونه اى فراهم كنیم كه كودك ،خود راغب و مایل به آن شود. مهمترین اصل در تربیت خود انگیخته مسأله ی رغبتها و علایق كودك است. پیام تربیتى باید با كانون رغبت تربیت کننده همسو گردد.

نوجوانان و جوانان باید خود را چنان با ارزش و با عزم و اراده تصور كنند كه خویشتن را از درون كنترل كنند. آنان چنین انتظارى را در خود پرورانند كه حتما مى باید دیگران آنها را كنترل كنند. آنان باید به گونه اى رشد یابند كه حتى در شرایطى كاملا دور از چشم افراد كه امكان بهره ورى نیز براى آنان فراهم باشد به لحاظ تقوایى, خود را نگه دارند و دست از پا خطا نكنند. نوجوانان را باید به گونه اى تربیت كرد كه خود كنترل بار آیند و نیاز كمترى به انضباط و كنترل بیرونى داشته باشند, و به نحوى آنان را آماده و پرهیزگار نماییم كه اگر به درون دریاى گناه و لغزش هم وارد شدند, همانند مرغابى آب بر اندامش ننشیند و خشك بیرون آید, و در واقع عالم را محضر خدا بدانند و در همه جا از درون او را پیام آورى باشد.

آموزش به کودکان


شرع مقدس اسلام در رعایت رفتار و پوشش فرد مسلمان حدودى را تعیین كرده است، پوشیده بودن بدن زن و مجاز بودن براى عدم پوشش كفین و وجه و نیز مجاز نبودن مرد و زن در سخن گفتن با یكدیگر به گونه اى كه گناه درآن وجود داشته باشد، به عنوان حداقل حدودى است كه مى باید رعایت شود.

در مورد رعایت حدود شرعى در روابط دختر و پسر مى باید اولا ما حدود را به خوبى بشناسیم و از افراط و تفریط بیهوده اجتناب كنیم. ثانیا فرزندان را افرادى بار بیاوریم كه با كنترل درونى رشد كنند نه فقط ما با كنترلهاى بیرونى. در اینجاست كه معناى كلام حضرت زهرا(س) نیز مشخص مى شود كه رفتار مطلوب زن در رابطه ب نامحرم را چنین توصیف مى فرمایند: ((زن, نامحرمى را نبیند و نامحرمى او را نبیند. )) چنین الگویى براى كسى مطرح است كه خود از لحاظ رشد انسانى به جایى رسیده باشد كه این كلام حضرت زهر(س) را خود با تمام وجود حس كند وآن را دستورالعمل زندگى قرار دهد.

آموزش حدود شرعى و مراعات آنها نه تنها نشانه ی عقب ماندگى و یا محدود سازى فرزندان نیست، بلكه خود نشانگر دقت و توجه یك خانواده به حدود رفتار اجتماعى است.

هر قدر فرهنگ یك خانواده بالاتر باشد به جزئیات و دقایق زندگى و از آن جمله دقایق در مورد روابط اجتماعى با دیگران توجه بیشترى مى كند. دخترى كه در برخورد با افراد نامحرم، از آن جمله پسرعمو، پسرعمه، پسردایى و امثال آن پوشش خود را مراعات مى كند و حجاب خود را نگاه مى دارد و نیز رفتار متین و دینى در مقابل آنها دارد، با این اعمال، سطح فكر و فرهنگ خود را نشان مى دهد. به این ترتیب خانوادها خود باید برنامه مشخصى در زمینه آموزش حدود رفتارى با افراد محرم و نامحرم، حلال و حرام به فرزندان خود داشته باشند.


سلیقه هاى مختلف پدر و مادر مسایل شرع را تغییر مى دهد یا از اصل برمى گرداند و براى بچه كار را مشكل مى كند.

نباید مسایل شرع را براى بچه مشكل كرد. اسلام دین راحتى است. دین سختى نیست.

آموزش به کودکان

از نظر قرآن كریم، نه تنها تكلیف، سخت و دشوار نیست، بلكه با عمل به آن و چشیدن لذت عبادت و اوامر خداوند شیرینى و حلاوت خاصى را نیز انسان احساس مى كند كه با هیچ كدام از لذایذ زودگذر دنیوى قابل مقایسه نیست.

خداوند حكیم بدون در نظر گرفتن نیازها و مصالح انسان به او تكلیف نمى كند. چیزى بر او حلال یا حرام نمى نماید اگر چیزى را بر او حلال كرد, سود وى را در نظر داشته و اگر چیزى را برایش حرام كرد, مصلحت او را مورد توجه قرار داده است.

به طور كلى در اسلام حكمى بدون حكمت و تكلیفى بدون مصلحت وجود ندارد, مقررات الهى بدون استثناء بر مبناى نیازهاى واقعى انسان وضع شده و زندگى خوب و توأم با سعادت و عاقبت نیك جز با انجام این مقررات میسر نیست, هر یك از این احكام, پاسخگو به نیازى از نیازهاى انسان است.

پیامها و نتایج

آشنایى و آموزش تدریجى مسایل دینى به دختران و پسران را از همان دوران كودكى شروع كنیم.

قبل از سن تكلیف نباید با تكالیف سخت و طاقت فرسا احساس تنفر و انزجار در كودك ایجاد نماییم.کودکان


آموزشهاى دینى و اخلاقى باید داراى انعطاف و متناسب با توانایى كودكان در سن قبل از تكلیف باشد.

ماهنامه ی پیام زن