اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مبتکر نامه عجیب 47 سناتور آمریکایی کیست؟


مبتکر نامه 47 سناتور آمریکایی که برخی سیاستمداران آمریکایی آنرا مضحک و حتی بی سابقه در تاریخ آمریکا می خوانند، یک سناتور بسیار جوان است.

خبرآنلاین: مبتکر نامه 47 سناتور آمریکایی که برخی سیاستمداران آمریکایی آنرا مضحک و حتی بی سابقه در تاریخ آمریکا می خوانند، یک سناتور بسیار جوان است.

واکنشها به اقدام عحبیب سناتورهای آمریکایی در ارسال نامه به ایران همچنان ادامه دارد و بخش قابل توجهی از حجم اخبار و تحلیل رسانه های جهان را به خود اختصاص داده است. برخی مفسران تلاش می کنند با توجه به بی سابقه بودن این اقدام در تاریخ آمریکا، ریشه و دلایل این حرکت سناتورها را شناسایی کنند و دلیلی منطقی برای آن بیابند. در همین راستا پایگاه اینترنتی روزنامه فرانسوی لوموند؛ در تحلیلی با همین موضوع به قلم ژیل پاری، سناتور مبتکر را معرفی کرده است.

مبتکر نامه عجیب 47 سناتور آمریکایی کیست؟

تام کوتون، سناتور جوان و تازه کاری که چند ماهی (از ماه نوامبر2014 ) لباس نمایندگی ایالت آرکانزاس را به تن کرده، مبدع و مبتکر این اقدام 47 سناتور آمریکایی در ارسال نامه به ایران بوده است؛ اقدامی که همچنان آمریکایی ها را شوکه کرده و هنوز نمی دانند چرا این نمایندگان برای اوباما شمشیر را از رو بسته اند.

و شاید اظهارات جو بایدن، معاون باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا که زمانی یکی از اعضای کمیسیون روابط خارجی سنای آمریکا بوده، به خوبی موید این شوک سیاسی باشد. بایدن در این باره می گوید: در همه سی و شش سال فعالیتم در سنای آمریکا، به یاد ندارم که چنین اتفاقی افتاده باشد، و نمایندگان سنا به طور مستقیم به یک کشور خارجی نامه بنویسند و آنها را مورد خطاب قرار دهند و به آنها بگویند که رییس جمهورمان براساس قانون اساسی اجازه انعقاد قرارداد بدون توافق کنگره را ندارد. بایدن در نهایت با لحن صریح این اقدام را محکوم کرده و آن را اشتباه و در عین حال خطرناک می خواند.

اینکه شکاف و خطری که بایدن از آن سخن می گوید، تا چه میزان تا سال 2017 (پایان ریاست جمهوری اوباما) سیاست خارجی آمریکا را تحت تأثیر قرار دهد، پرسشی است که امروز افکار عمومی و روزنامه های آمریکایی آنرا مطرح می کنند.


ویدیو مرتبط :
جوجه سناتور آمریکایی!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش ظریف به نامه 47 سناتور آمریکایی



اخبار,اخباربین الملل, واکنش ظریف به نامه سناتورهای آمریکایی

وزیر خارجه ایران نامه 47 سناتور آمریکایی را فاقد ارزش حقوقی دانست و آن را یک ترفند تبلیغاتی خواند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره نامه اخیر 47 سناتور آمریکایی گفت به اعتقاد ما این نامه هیچ ارزش حقوقی ندارد و صرفاً یک ترفند تبلیغاتی است. جالب‌تر این که در حالی که مذاکرات هنوز به نتیجه نرسیده و توافقی حاصل نشده، گروه‌های فشار در آمریکا آن چنان نگران شده‌اند که با توسل به شیوه‌های غیرمتعارف بیش از هر چیز نشان می‌دهند که همانند نتانیاهو با هر نوع توافقی مخالفند.

او با اظهار تعجب از این که چگونه ممکن است برخی نمایندگان مجلس یک کشور علیه رییس‌جمهور و دولت خود به رهبران کشور دیگری نامه بنویسند، اظهار کرد که نامه سناتورهای مزبور نشان می‌دهد که آن‌ها نه تنها با مقررات حقوق بین‌الملل بیگانه‌اند، بلکه حتی به طور کامل با ریزه‌کاری‌های قانون اساسی خود در مورد اختیارات رییس‌جمهور آمریکا در اجرای سیاست خارجی نیز آشنا نیستند.

وی افزود: این سناتورها باید بدانند که دنیا معادل آمریکا نیست و روابط بین‌الملل بر اساس موازین حقوق بین‌الملل و تعهدات و تکالیف بین‌المللی دولت‌ها تنظیم می‌شود، نه بر اساس قوانین داخلی ایالات متحده. ممکن است سناتورهای امضا کننده نامه فوق‌الذکر به صورت کامل آگاه نباشند که در حقوق بین‌الملل، دولت‌ها نماینده کل حاکمیت و مسوول روابط خارجی کشور خود و ملزم به اجرای تعهداتی هستند که در روابط با دیگر دولت‌ها می‌پذیرند و نمی‌توانند به بهانه مقررات داخلی از اجرای تعهدات بین‌المللی خود سرباز زنند.

وزیر امور خارجه در ادامه گفت: تغییر دولت در هیچ کشوری به معنای منتفی شدن تعهدات بین‌المللی آن کشور نیست و لذا هر دولتی در آمریکا ملزم به اجرای تعهداتی است که دولت فعلی آن کشور در یک توافق احتمالی هسته‌ای پذیرا می‌شود و اگر رییس‌جمهور بعدی به تعبیر سناتورهای مزبور با یک گردش قلم تعهدات بین‌المللی ایالات متحده را منتفی کند، مرتکب نقض آشکار حقوق بین‌الملل شده است. به ویژه آن که این تعهدات در قالب یک قطعنامه لازم الاجرای شورای امنیت و حاصل مذاکره و توافق با حضور پنج کشور دیگر از جمله تمامی اعضای دائم شورای امنیت باشد. خوب است این سناتورها بدانند که بر اساس حقوق بین‌الملل کنگره نیز در آینده نمی‌تواند مفاد توافق را تغییر دهد و بدیهی است که هر اقدام کنگره در جلوگیری از اجرای توافق احتمالی دولت آمریکا به مثابه نقض تعهدات بین‌المللی آن دولت خواهد بود.

وی به سناتورهای امضاکننده نامه یادآور شد که بیش‌ترین توافقات بین‌المللی ایالات متحده در دهه‌های اخیر از نوع توافقات اجرایی و نه معاهدات تصویب شده توسط سنا بوده و نامه این سناتورها به معنی بی‌اعتماد کردن دنیا به اعتبار هزاران توافق اجرایی گذشته، حال و آینده ایالات متحده است.

ظریف در پایان تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت و اراده کامل سیاسی وارد این مذاکرات شده است و ضروری است که طرف‌های مقابل نیز حسن نیت و اراده سیاسی خود را برای رسیدن به توافق و اجرای آن به اثبات برسانند.

47 نفر از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکایی در نامه‌ای سرگشاده به مقامات ایران هشدار دادند که هرگونه توافق هسته‌ای میان آمریکا و ایران تنها تا پایان دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما دوام خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری بلومبرگ، این نامه سرگشاده که توسط سناتور تام کاتن تنظیم شده و نیز به امضای مارکو روبیو و تد کروز دو تن از سناتورهای برجسته جمهوریخواه و نامزد کسب پست ریاست جمهوری آینده آمریکا نیز رسیده است هدف آن نه تنها دلسرد کردن ایران برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای است بلکه سناتورها تلاش می‌کنند تا با این نامه کاخ سفید را برای کسب اختیارات بیشتر در مورد توافق هسته‌ای با ایران تحت فشار بگذارند.

سناتورهای آمریکایی در بخشی از این نامه خطاب به مقامات ایرانی نوشته‌اند: با توجه به مذاکرات هسته‌ای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با دولت آمریکا به نظر می‌رسد مقامات ایرانی با سیستم قانونی آمریکا به درستی آشنا نیستند. هرگونه توافقی در صورت تایید نشدن کنگره عملی نخواهد شد و تنها در کاخ سفید باقی خواهد ماند.

در ادامه این نامه آمده است: رییس جمهور بعدی آمریکا به راحتی می‌تواند با حرکت خودکار این توافق را به طور کلی لغو کند و کنگره نیز می‌تواند مفاد این توافق را در زمان دلخواه تغییر دهد.


  اخبار  سیاسی  -  ایسنا