اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

لاریجانی: کاهش رشد اقتصادی با هدف مخدوش کردن جایگاه ولایت فقیه دنبال می‌شود



لاریجانی: کاهش رشد اقتصادی با هدف مخدوش کردن جایگاه ولایت فقیه دنبال می‌شود

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که شگرد همیشگی غرب، مخدوش کردن جایگاه ولایت فقیه است، گفت: کاهش رشد اقتصادی با هدف مخدوش کردن جایگاه ولایت فقیه دنبال می‌شود.

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

علی لاریجانی طی سخنانی در دانشگاه دفاع ملی گفت: کاهش محوریت ولایت فقیه توسط دشمنان جمهوری اسلامی دنبال می‌شود. انگلیسی‌ها از سایر کشورهای غربی به مسائل منطقه آشناترند و با مشاهده شبکه بی‌بی‌سی می‌توان فهمید تخریب جایگاه ولایت فقیه از سوی این کشور دنبال می‌شود. آنان می‌دانند با مخدوش کردن این جایگاه در ایران، تشتت به وجود می‌آورند و راحت‌تر به اهداف شوم خود می‌رسند.

رییس مجلس شورای اسلامی کاهش رشد اقتصادی را در همین راستا تحلیل کرد و گفت: اگر نرخ رشد اقتصادی کاهش یافته است، باید دانست که آنان در این مسیر موفق عمل کرده‌اند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی و رونق تولید بسیار سخن گفتند، ولی تولید داخلی رونق نیافته است. کاهش تولید داخلی یعنی حرکت نکردن در مسیر تعیین شده توسط رهبری.

وی مردمی کردن اقتصاد را از دیگر سیاست‌های مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: مردمی کردن اقتصاد از طریق اصل 44 باید موجب کاهش هزینه دستگاه‌های اجرایی می‌شد، اما این موضوع اصلا مشاهده نمی‌شود.

رییس قوه مقننه به هم‌ریختن آرامش روانی جامعه به دلایل مختلف را از دیگر سیاست‌های دشمنان جمهوری اسلامی ایران برشمرد و افزود: دامن زدن به لااوبالی‌گری فرهنگی امروز از سوی کشورهای غربی دنبال می‌شود. گاهی به افراد متدین و حزب‌اللهی گفته می‌شود، این افراد آدم‌های متعصبی هستند، در حالی که یک انسان مسلکی باید در امر متقن تعصب داشته باشد، البته تعصب در امور متحجرانه غیرقابل پذیرش است. به عبارت دیگر تعصب، انسان مسلکی پرورش می‌دهد.

لاریجانی کاهش نقش علما و روحانیت را از دیگر شگردهای دشمنان جمهوری اسلامی برشمرد. امروز موضوع، لباس نیست، بلکه شکاف بین مردم و مرجعیت است؛ چرا که مرجعیت و روحانیت قدرت دینی هستند.

اهم اظهارات رییس مجلس ره به نقل از ایسنا بخوانید؛

*دفاع همه‌جانبه بسیار ضروری است، برخی گرایش‌های سیاسی تصور می‌کنند، دفاع همه‌جانبه یک نوع نگاه افراطی است، در حالی که دفاع همه‌جانبه یک امر معقول در همه کشورهاست. در دفاع نظامی و تهاجم نظامی، دشمن به طور طبیعی از ابزارهایی استفاده می‌کند، اما استخدام برخی از ابزارها نیاز به برنامه‌ریزی دارد، با این رویکرد استفاده از ابزارهای جنگی و دفاعی در دفاع ملی نیاز به مقدماتی دارد و نمی‌توان در هر زمانی که تصور کرد این ابزارها را به خدمت گرفت.

*به‌هم‌تنیدگی اقتصادی از ابزارهای کشورهای استکباری برای تشدید فشارهای اقتصادی بر جمهوری اسلامی ایران است. به دلیل به‌هم‌تنیدگی اقتصادی کشورها، غربی‌ها از این ظرفیت برای افزایش فشارها بر کشورها به ویژه جمهوری اسلامی ایران بهره می‌برند. در دنیای امروز قدرت‌های ملی کنترل رفتارهای شرکت‌های چندملیتی را به دلیل ضعف ساختاری ندارند، این موضوع نشان می‌دهد "تهاجم" از ابعاد مختلف به ابزارهایی برای افزایش فشار به کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد، بنابراین دفاع از ابعاد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی در کانون توجه دشمنان جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است. در دفاع همه‌جانبه، پیروز میدان کشورهایی هستند که از قبل در این حوزه برنامه‌ریزی جامعی کرده باشند.

*در کشورهایی که از نظر فرهنگی و ارزشی تاثیرگذارند، نیز باید دفاع ملی پراهمیت باشد. دفاع ملی برای ما باید همه‌جانبه مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که موضوع تهاجم امر سیالی است، از این رو باید در برابر حریفان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به صورت سیال عمل کنیم و در حقیقت نوعی مقاوم‌سازی و واکسینه کردن جامعه را در پیش گیریم تا از نظر مکانی و زمانی آثار تحریم‌ها بر کشور محدود شود.

*پرهزینه کردن عملیات دشمن از اهداف دفاع ملی است تهاجم متقابل و افزایش هزینه‌ها در جبهه‌هایی که دشمن بر علیه ایران ورود می‌کند، باید مورد توجه قرار گیرد. در موضوع دفاع همه‌جانبه، تحلیل و فهم مشترک از آرایش سیاسی صحنه بین‌المللی یا چندپارگی صحنه سیاسی و همچنین آرایش سیاسی داخلی باید توجه کرد. چندپارگی یا اتحاد دشمنان در برابر ایران بر آینده سیاست‌ها و راهبردهای دفاع ملی موثر است، بنابراین باید هوشمندانه پیش‌بینی قابل قبولی از رفتار قدرت‌های بین‌المللی داشته باشیم.

*در دولت بوش جمعی از نخبگان اعلام کردند ارزش‌های فرهنگی جهان یا تئوری پایان تاریخ در حال نهادینه شدن است و تلاش بسیاری برای جا انداختن آن کردند که البته مورد اقبال بسیاری از کشورهای جهان از جمله روسیه، فرانسه و آلمان قرار گرفت، اما امروز شرایط متفاوت از گذشته است. جمهوری اسلامی ایران در جلوگیری از دیکتاتوری بین‌المللی به گونه‌ای رفتار کرد که آمریکا و هم‌پیمانانش تصور آن را نمی‌کردند. امروز ایران در عراق، لبنان، افغانستان و غزه خدمت کرد و جلوی نهادینه شدن ابرقدرتی آمریکا و متحدانش را گرفت هر چند که هنوز قدرت کافی در این کشورها شکل نگرفته است، ولی در حال تثبیت شرایط داخلی خود هستند.

*ظهور قدرت‌های رسانه‌ای و اقتصادی پررنگ‌تر از گذشته شده است و قدرت‌های تاثیرگذار منطقه‌ای در حال شکل‌گیری‌اند. در آسیا کشورهایی هستند که از ظرفیت "استقلال" برخوردارند که در گذشته در جرگه اقمار قدرت‌های جهانی به شمار می‌رفتند.

*زمان به دیکتاتوران اسلامی امان نخواهد داد، هر چند که با پول و زد و بند ممکن است بتوانند چند صباحی این مساله را به تاخیر بیندازند. در انقلاب‌های منطقه‌ای فراز و فرودهایی نسبت به رفتارهای تندروانه وجود دارد، اما این رفتارها به تدریج معقولانه و اسلامی خواهد شد.

*در دفاع ملی باید توجه ویژه‌ای به سیاست سرگرم کردن مردم با مسائل مختلف داشت. به طور مثال در موضوع سوریه، غربی‌ها برای به هم ریختن شرایط سیاسی این کشور مصمم هستند که البته با کمک کشورهای دلال در این زمینه اهداف خود را دنبال می‌کنند. اشکالاتی در شرایط داخلی و سیاسی سوریه وجود دارد که باید اصلاح شود و دموکراسی در این کشور باید پررنگ‌تر شود.

*موضوع پرونده هسته‌یی ایران از جمله موضوعاتی است که در شمول سرگرم کردن مردم با مسائل مختلف دنبال می‌شود. غربی‌ها به گونه‌ای رفتار می‌کنند که گویا دغدغه‌ای در این موضوع دارند و این دغدغه‌ها را به شکلی دنبال می‌کنند که موجب سرگرم شدن مردم شود به بیان دیگر کشورهای غربی در پی سرگرم کردن کشورها با موضوع پرونده هسته‌یی ایران هستند، در حالی که موضوع اصلی، کاهش سهم رژیم صهیونیستی در منطقه و جهان است.

* با وجود استراتژی استقلال واقعی "نه شرقی، نه غربی" در ایران و وابستگی‌های اقتصادی کشورهای اسلامی نباید توقع داشت که این کشورها به هم‌پیمانان ایران مبدل شوند، مگر این‌که آرایش منطقه تغییر کند، بنابراین خوش‌بینی درباره قدرت‌های نوظهور منطقه درست نیست، از این رو باید روی قدرت و دفاع همه‌جانبه بر توانایی‌های خود تکیه داشته باشیم و در عین حال از تئوری تعامل همه‌جانبه برای تحکیم موقعیت منطقه‌ای در میان کشورهای نوظهور استفاده کنیم.

*پیمان‌های عربی در برابر ایران واقعی نیست. در مذاکره با مسئولان کشورهای بیداری اسلامی، مسئولان این کشورها انقلاب خود را مدیون امام (ره) و جمهوری اسلامی می‌دانند، این ویژگی‌ الهام‌بخش جمهوری اسلامی همچنان تداوم خواهد یافت. گرایش سکولاریزم یا لیبرالی از اسلام دوام چندانی در جهان اسلام نخواهد داشت؛ چرا که در اسلام حقانیت، استقلال و کرامت وجود دارد، ولی گرایش سکولاری فاقد این ویژگی‌هاست. در میان روشنفکران جهان اسلام به دست آوردن هویت اسلامی از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. پان‌عربی و پان‌ترکیزم وجود دارد، ولی بازیابی هویت اسلامی مورد توجه متفکران اسلامی قرار گرفته است. در سیاست‌های دولت‌ها در استخدام ابزارها باید به این وجه الهام‌بخش توجه خاصی کرد و روی آن سرمایه‌گذاری شود. وقتی با عنصر الهام‌بخش انقلاب اسلامی که پیش‌رونده هم هست، روبرو می‌شویم توسط کشورهای اسلامی به انحای مختلف با محدودیت مواجه می‌شویم.

*تصور نکنیم اگر غربی‌ها موضوع نظامی را موضوع اصلی خود بیان نمی‌کنند، ما هم نباید به موضوع دفاع توجه کنیم، این نگرش نوعی خواب‌آلودگی است. غرب در پی تقویت قدرت نظامی خود است، بنابراین توجه به مسائل نظامی و دفاعی در ابعاد مختلف باید مورد توجه مسئولان کشور قرار داشته باشد. اگر دفاع ما مردمی شد می‌توان همچون قبل پیروز میدان شد، بنابراین توجه به بسیج و نیروهای مردمی باید در اولویت قرار گیرد. ایران نیاز به پرده‌پوشی برای تقویت عوامل قدرت نظامی و دفاعی ندارد، ملت ایران به تکنولوژی‌های خوبی در این حوزه دست یافته که از آن در حوزه دفاع ملی استفاده خواهد کرد.

*کشورهای استکباری علاوه بر ضربه به اقتصاد ایران در پی محدود کردن جمهوری اسلامی ایران در راه دستیابی به فناوری‌های جدید هستند. تغییر در درون توسط غربی‌ها دنبال می‌شود، تغییر باور در داخل از جمله راهبردهای تغییر در درون به شمار می‌رود. باید توجه کرد که فرهنگ دینی مانع از موفقیت آنهاست، روش اجتهادی مجتهدان و حوزه‌های علمیه در این مسیر کارساز است.

*سرمایه‌گذاری در نفت و گاز و در هایتک و IT‌ باید بیشتر شود. متوازن‌سازی آموزش‌ها در امر اشتغال نیز باید در دستور کار قرار گیرد بنابراین پرورش تعداد زیادی تکنسین در همه رشته‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.  انزوای ایران تعبیر قلابی غربی‌هاست که دائما مطرح می‌کنند. ما نیز باید همگرایی فرهنگی و اقتصادی به ویژه با کشورهای همسایه را دنبال کنیم. در حوزه اقتصاد می‌توان از موقعیت ژئوپلتیک کشور برای استفاده ترانزیت بهره برد./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
جایگاه ولایت فقیه در اسلام

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان



پس از آنکه بانک جهانی در هفته گذشته، پیش‌بینی خود را از رشد اقتصادی جهان کاهش داد، دیروز صندوق بین‌المللی پول (IMF)، نیز پیش‌بینی خود را از رشد اقتصادی جهان در سال 2015، کاهش داد و از دولت‌ها و بانک‌های مرکزی خواست تا از سیاست‌های پولی تجمیعی و اصلاحات ساختاری در جهت حمایت از رشد اقتصادی بهره گیرند.

البته گزارش دیروز صندوق بین‌المللی پول چشم‌اندازی بسیار روشن‌تر را نسبت به پیش‌بینی بانک جهانی نشان می‌دهد. بانک جهانی هفته گذشته اعلام کرده بود که رشد اقتصادی جهان در سال 2015 تنها 3 درصد خواهد بود، اما صندوق بین‌المللی پول دیروز این رقم را 5/3 درصد اعلام کرد. صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود از سری گزارش‌های «چشم‌انداز اقتصادی جهان» پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی جهان در هر یک از سال‌های 2015 و 2016 را به میزان 3/0 درصد کاهش داد.


بر این اساس رشد اقتصادی جهان در سال 2015 برابر با 5/3 درصد و برای سال 2016 برابر با 7/3 درصد خواهد بود.


با وجود این، اولیور بلانچارد، اقتصاددان ارشد صندوق در بیانیه‌ای اعلام کرد: «عوامل جدید حمایت‌کننده از رشد اقتصادی، قیمت‌های پایین‌تر نفت و کاهش ارزش یورو و ین، قوی‌تر از آن هستند که با عوامل منفی موجود از جمله میراث بر جا مانده از بحران و پتانسیل کاهش رشد در بسیاری از کشورها، خنثی شوند.»

 

همزمان با آنکه کاهش ارزش نفت، خطر تنزل قیمت‌ها را افزایش داده است، صندوق بین‌المللی پول به اقتصادهای پیشرفته توصیه کرده است که از سیاست‌های پولی تجمیعی استفاده کنند تا از افزایش نرخ بهره واقعی اجتناب شود. بر‌اساس این گزارش، فقط اقتصاد آمریکا در میان اقتصادهای عمده جهان از وضعیت بهتری برخوردار شده است و صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی آن در سال 2015 را از 1/3 درصد به 6/3 درصد افزایش داده است.


بر این اساس، اقتصاد آمریکا می‌تواند تا حدود زیادی ضعف اقتصاد حوزه یورو را جبران کند. در این گزارش، از میان کشورهای حوزه یورو، فقط پیش‌بینی رشد اقتصادی اسپانیا افزایش یافته است. در گزارش جدید صندوق بین‌المللی پول، پیش‌بینی رشد اقتصادی اغلب اقتصادهای نوظهور نیز کاهش یافت و چشم انداز اقتصادی صادرکنندگان نفت از جمله روسیه، نیجریه و عربستان سعودی بیشترین کاهش را نشان می‌دهد.


بلانچارد گفته است که افت قیمت جهانی نفت که از ماه ژوئیه تا‌کنون بیش از 50 درصد سقوط را به ثبت رسانده است تا حدود زیادی حاصل کاهش نیافتن عرضه اوپک است و احتمال نمی‌رود که این تصمیم تغییری کند. وی در کنفرانس مطبوعاتی به مناسبت انتشار گزارش جدید افزود: «ما انتظار داریم که کاهش قیمت‌ها کاملا پایدار باشد. انتظار مقداری برگشت و تا حدی افزایش قیمت‌ها را داریم اما بی‌شک نه تا سطحی که در حدود 6 ماه پیش شاهدش بودیم.»

 

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد که رکود چین با واکنشی محدود از سوی سیاست‌گذاران پکن مواجه خواهد شد چون مقامات این کشور بیشتر نگران خطرات رشد سریع اعتبارات و سرمایه‌گذاری هستند.

 

بلانچارد در مورد چین گفت که رشد کندتر اقتصاد چین در سال 2015 «منعکس‌کننده تصمیم خوب مقامات برای توجه به فقدان تراز و بازگرداندن اقتصاد به سمت مصرف و دوری جستن از بخش املاک و بانکداری سایه است.» صندوق بین‌المللی پول همچنین پیش‌بینی خود را از رشد اقتصادی برزیل و هندوستان نیز کاهش داد.  صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده است که افت قیمت‌های نفت به کشورها این شانس را خواهد داد تا یارانه انرژی و مالیات‌های خود را مورد اصلاح قرار دهند.

 

پیش‌بینی تازه صندوق تا حدود زیادی با سخنان هفته گذشته کریستین لاگارد، رئیس صندوق مطابقت دارد که گفته بود افت قیمت‌های نفت و رشد اقتصادی آمریکا نخواهند توانست موجب افزایش پیش‌بینی‌های صندوق از رشد اقتصادی شوند.

 

او افزوده بود که حوزه یورو و ژاپن دوران طولانی رشد اقتصادی ضعیف و تورم به شدت پایین را تجربه خواهند کرد. سخنان لاگارد و گزارش دیروز هر دو نشان‌دهنده آن هستند که جریان پولی که به سمت آمریکا در جریان است، همزمان با سیاست‌های پولی انقباضی این اقتصاد، موجب نوسان در بازارهای مالی کشورهای نوظهور خواهد شد.

 

انتظار می‌رود فدرال رزرو افزایش نرخ بهره را در سال جاری آغاز کند. این سازمان بین‌المللی اعلام کرده است که سرمایه‌گذاری ضعیف در سطح جهان یکی از اصلی‌ترین موانع رشد اقتصادی جهان در سال‌های آینده به شمار خواهد رفت. صندوق بین‌المللی پول در گزارش اخیر خود از کاهش تبادلات تجاری و همچنین از کاهش قیمت کالاها در جهان به‌عنوان دیگر علل کاهش رشد اقتصادی جهان یاد کرده است.

اخبار,اخبار اقتصادی ,رشد اقتصادی جهان

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد