اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قرص برنج قاتل ۶ هزار ایرانی / وعده پلیس محقق نشد



اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,قرص برنج

آمارهای پزشکی قانونی کشور نشان می دهد در سال جاری ۳۹۵ شهروند بر اثر مصرف قرص برنج جان خود را از دست داده اند و در مدت ۸ سال این عدد به بیش از ۶ هزار نفر می رسد.

خبرگزاری مهر، سید هادی کسایی زاده: قرص برنج یا همان فسفید آلومینیوم است که یک عدد آن قادر است هزاران شته را از بین ببرد. این قرص از خود گاز، فسفید تولید می کند و برای جلوگیری از آفت زدگی برنج در انبار استفاده می شود. مسمومیت با این قرص هم از راه استنشاق، هم از راه تماس پوستی و هم به صورت خوراکی اتفاق می‌افتد. مصرف خوراکی آن باعث تهوع، درد معده، استفراغ، اسهال، تنگی نفس، احساس سرما، عطش، سردرد، تشنج و کما خواهد شد.

مرگ با قرص برنج؛ ۶۱ درصد مرگ بر اثر مسمومیت
بر اساس آمارهای پزشکی قانونی کشور در سال ۱۳۹۳ آمار مرگ بر اثر مسمومیت با قرص برنج ۶۳۶ مورد بوده که استان های تهران با ۲۶۷، ‌مازندران با ۱۰۰ و فارس با ۷۷ فوتی بیشترین و استان‌های بوشهر با سه، خراسان شمالی، کهگیلیویه و بویراحمد، مرکزی و یزد هر کدام با چهار و استان‌های سمنان و سیستان و بلوچستان هر کدام با پنج فوتی کمترین آمار تلفات را داشته‌اند ضمن آنکه استان خراسان جنوبی هیچ مرگی بر اثر مسمومیت با سم نداشته است.

این گزارش می افزاید: طی سال گذشته، در بین سموم، آنچه بیشترین سهم را در مرگ افراد داشته، قرص برنج است، به نحوی که در این مدت ۶۱.۷ درصد از کل تلفات مسمومیت با سم را به خود اختصاص می دهد، پس از آن به ترتیب سموم دفع‌آفات نباتی، الکل، سیانور و جونده‌کش‌ها در رتبه های بعدی مرگ بر اثر مسمومیت با سم قرار می گیرند.

مرگ ۶۱۶۷ شهروند با قرص برنج در ۸ سال (روزانه ۲ نفر)
این گزارش در حالی است که در پنج سال (۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳) بر اساس آمارهای موجود پنج هزار و ۲۳۰ نفر بر اثر مسمومیت با سم جان خود را از دست داده‌اند که بیشترین آن مربوط به سال ۱۳۹۲ با یکهزار و ۱۰۱ فوتی و کمترین آن با ۹۹۱ فوتی مربوط به سال ۱۳۹۰ است. همچنین در سال ۸۷ این تعداد ۲۱۴ نفر و در سال ۸۸ تعداد مرگ بر اثر مصرف قرص برنج ۲۲۸ نفر بوده است.

مرگ ۳۹۵ شهروند با قرص برنج در ۹ ماهه ۱۳۹۴
اما جدیدترین آمارهای سازمان پزشکی قانونی که در اختیار خبرگزاری مهر گذاشته شده نشان می دهد که در ۹ ماهه نخست سال جاری ۳۹۵ شهروند بر اثر مصرف قرص برنج جان خود را از دست داده اند. که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل كه آمار تلفات ۴۸۳ نفر بود، ۱۸.۲ درصد كاهش یافته است. در این مدت استان‌های تهران با ۹۷، گیلان با ۵۵، مازندران با ۳۹ و لرستان با ۳۴ فوتی به ترتیب بیشترین آمار تلفات مسمومیت با قرص برنج را در این مدت داشته‌اند. آمار تلفات قرص برنج در سایر استان‌ها كمتر از ۲۶ فوتی بوده و تعداد قابل توجهی از آنها زیر ۱۰ نفر بوده است.

رئیس پزشکی قانونی کشور: متاسفانه شایع شده قرص برنج شادی آور است
احمد شجاعی رییس سازمان پزشکی قانونی کشور می گوید: خوردن قرص برنج در بزرگسالان یکی از علل خودکشی است برای مثال شایع‌ترین عامل خودکشی در هند خوردن یا استنشاق اتفاقی این ماده سمی است. هرگونه واردات، توزیع و فروش قرص برنج ممنوع اعلام شده و کاربرد آن به صورت محدود و تحت نظارت جهاد کشاورزی در سیلوها و کشتی و... است که متاسفانه به دلیل تمایل کشاورزان به مصرف آن برای نگهداری محصولات، ورود آن به شکل قاچاق از کشورهای همسایه وجود دارد و مسمومیت ناشی از آن در بین جوانان دیده می شود. با این حال متاسفانه به اشتباه در بین افراد شایع شده که قرص برنج شادی آور است اما در مواردی مصرف تنها نصف قرص برنج نیز مرگ فرد را به دنبال داشته است.

این اظهارات در حالی است که از سال ۱۳۹۰ قرص برنج از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کالای ممنوعه به شمار رفته و خرید، فروش و استفاده آن مشمول مجازات است.

همچنین دکتر غلامعلی جعفری متخصص سم شناسی می گوید: سم قرص برنج، سمی است که بر روی سلولها تاثیر بدی می گذارد و تنفس سلولی را از بین برده و باعث آسیب جدی به اعضا و ارگانهای دیگر بدن مانند کلیه ها و قلب می شود. مرگ با قرص برنج مرگ بسیار دردناکی است و فرد، عطش زیادی به آب دارد. در این مرگ فرد تا زمانی که زنده است هوشیار و بیدار بوده و سوزش بدی در بدن خود احساس می کند. بر اساس علامت های بالینی فرد دچار خستگی و کمبود اکسیژن می شود. به طوریکه بدنش رو به کبودی رفته و دچار خفگی سلولی خواهد شد. این روند روندی غیرقابل برگشت است و مسمومیت با قرص برنج برابر با مرگ است. معمولا افراد زیر ۲۴ ساعت فوت می کنند که زمان مرگ بستگی به ایرانی یا خارجی بودن قرص، تاریخ مصرف، میزان مقاومت فرد و تعداد آن دارد.

این کارشناس می گوید: مرگ بر اثر مصرف این قرص حتمی است. یکی از بیمارانم دختر جوانی بود که قبل از مرگ وقتی با او صحبت می کردم گفت یک قرص خوردم تا فقط خانواده ام را بترسانم و قصد مرگ نداشتم اما همین یک قرص باعث مرگ او شد. ۶ ماه بعد هم برادرش با خوردن قرص برنج خودکشی کرد.

نکته قابل تامل این است که بر خلاف ادعای نیروی انتظامی و بازرسان وزارت بهداشت در سالهای اخیر مبنی بر نظارت و جمع آوری قرص ها در عطاری ها اما همچنان فروش این قرص مشاهده می شود.

 

اخبار اجتماعی - مهر


ویدیو مرتبط :
وعده ای که محقق نشد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وعده دیگری که محقق نشد؛ وقتی ۹۹۰ هزار تومان عیدی به ۳۵۰هزارتومان تبدیل می‌شود!



 

این شادی و نشاط اما وقتی مختل می‌شود که فشار اقتصادی و مشکلات مالی عرصه را تنگ کند و در حالی که هر سال چشم امیدت به عیدی و حق و حقوقی است که درآستانه عید دریافت می‌کنی و انتظار داری مطابق قوانین وزارت کار پرداخت شود، تاخیر پرداخت عیدی و دست آخر با وجود اعلام‌های قبلی، دریافت نصف مبلغ اعلام شده...

شفاف: بهار نزدیک است و صدای پای عید را می‌توان در کوچه پس کوچه‌های شهر شنید. بهار که می‌آید، شور و نشاط و سرزندگی با خود می‌آورد، شور و نشاطی که در هیاهوی خرید عید و نو کردن و خانه تکانی رنگ و بوی تازه‌ای به خود می‌گیرد.

این شادی و نشاط اما وقتی مختل می‌شود که فشار اقتصادی و مشکلات مالی عرصه را تنگ کند و در حالی که هر سال چشم امیدت به عیدی و حق و حقوقی است که درآستانه عید دریافت می‌کنی و انتظار داری مطابق قوانین وزارت کار پرداخت شود، تاخیر پرداخت عیدی و دست آخر با وجود اعلام‌های قبلی، دریافت نصف مبلغ اعلام شده، مسلما جایی برای شادی باقی نمی‌گزارد.

آذر ماه امسال بود که اعلام شد، عیدی امسال کارگران مشمول قانون کار بایستی حداقل ۶۰۶ هزار تومان و حداکثر ۹۰۹ هزار تومان باشد.

دلیل این امر هم روشن بود، حداقل حقوق کارگران در سال جاری از سوی وزارت کار ۳۰۳ هزار و ۴۸ تومان تعیین شده بود و برطبق این حقوق براساس قانون کار، امسال کارگران باید حداقل ۶۰۶ هزار و ۹۶ تومان عیدی دریافت می‌کردند.

بر اساس قانون کار، عیدی کارگران باید بر اساس حداقل ۶۰ روز کاری (۲ ماه) و حداکثر ۹۰ روز کاری (۳ ماه) حقوق پایه محاسبه و پرداخت شود که در این مورد حداکثر عیدی کارگران نباید از ۳ برابر حقوق پایه بیشتر شود. بنابراین کارگران به میزان دو برابر حداقل حقوق خود امسال عیدی می‌گیرند، به شرطی که از سه برابر حقوق پایه امسال (۳۰۳ هزار تومان) بیشتر نشود.

اما این امر عملا اتفاق نیافتاد تا یک مورد دیگر از نقض قوانین در آستانه عید توسط دولتی‌ها رقم بخورد و یکی دیگر از وعده‌های آن‌ها، تحقق نیابد.

با آمدن اسفندماه ودر حالی که تا رسیدن بهار۱۵ روز بیشترباقی نمانده، بازنشستگانی که حقوقشان کارگری حساب می‌شود با شنیدن خبر عیدی امسال کارگری که تا ۹۹۰ هزار تومان یعنی معادل دو برابر حقوقشان، اعلام شد، خوشحال و امیدوار شدند، اما حال که وقت پرداخت مبالغ عیدی‌ها آن هم با تاخیر سر رسیده است، اعلام شده عیدی بازنشستگان کارگری نیز مبلغ ۳۵۰‌هزار تومان است. درست برابر با مبلغ عیدی کارمندی و برابر با پایه حقوق و برخلاف قانون کار.

اگرچه عیدی کارمندی از عیدی کارگری کمتر است، اما از آن سو خدمات، امنیت شغلی و سبد کالایی که دریافت می‌کنند این کمبود را جبران می‌کند این در حالی است که کارگران هرگز از این امکانات برخوردار نیستند و چشم امیدشان به همین عیدی پایان سال است.

در این میان علی‌اکبر خباز‌ها، رییس کانون بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی درباره افزایش عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی گفته است: «همچنان پیگیر پرداخت عیدی مطابق با کارگران شاغل هستیم و در این خصوص نیز بعضی از مسوولان و نمایندگان مجلس وعده‌هایی داده‌اند.»

وی با بیان اینکه صندوق تامین اجتماعی یک‌میلیون و ۵۰۰هزار نفر بازنشسته دارد که تاخیر در پرداخت حقوق و عیدی، آن‌ها را با مشکلات اقتصادی مواجه می‌کند، ادامه داد: «۷۰ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی زیر خط فقر هستند، چون این افراد ماهانه حدود ۴۰۰هزار تومان حقوق دریافت می‌کنند که این مبلغ بسیار ناچیز است به همین دلیل زیر خط فقر هستند.»

وی افزود: «سازمان تامین اجتماعی متعلق به بازنشستگان است و این افراد سال‌های زیادی حق بیمه پرداخت می‌کنند، بنابراین روا نیست که برای حقوق و عیدی آنان کم بگذاریم و مسوولان هر وقت بودجه کم می‌آورند از بازنشستگان مایه بگذارند و از حق و حقوق آنان کسر کنند.» این در حالی است که عملا این اتفاق می‌افتد و دربین عدم ثبات مدیریتی در سازمان تامین اجتماعی و مشکلات پیش آمده برای این سازمان، عملا حق بازنشستگان تضعیف می‌شود.

مجید موسویان، سرپرست سازمان تامین اجتماعی امادر مورد انتظار بازنشستگان برای افزایش عیدی در گفت‌وگو با مهر گفته است: «منابع بازنشستگی باید از صندوق تامین اجتماعی پرداخت شود، بنابراین عیدی بازنشستگان نیز از محل منابع صندوق است و چنانچه منابع ما افزایش پیدا کند، پرداخت‌ها نیز افزایش می‌یابد.»

به گفته وی چنانچه بیمه‌شدگان حق بیمه بیشتری بپردازند، منابع سازمان بیشتر می‌شود و در این صورت مبلغ پرداخت‌ها نیز افزایش می‌یابد. تا به این ترتیب معلوم نشود که آیا مسئولیت بازنشستگان و حقوق آن‌ها با بیمه شدگان است یا با مسئولان سازمان تامین اجتماعی و عدم اجرای قانون کار توسط این سازمان چه توجیهی دارد؟... / خبرگزاری : شفاف