اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قاعده جدید ساخت‌وساز



اخبار ,اخبار اقتصادی ,قاعده جدید ساخت‌وساز

 

اخبار اقتصادی - منافذ مجوزهای خاص فیلتر شد
قاعده جدید ساخت‌وساز

رئیس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینكه در صدور پروانه‌های ساختمانی سال 93 رعایت حداقل 5 رویكرد جدید، اجباری شده است، گفت: با اقدامات اخیر شورا، منافذ «مجوزهای خاص» فیلتر شده و مسیر رسیدگی به درخواست‌های مغایر ضوابط طرح تفصیلی نیز مسدود شده است.

در قاعده جدیدی كه این كمیسیون برای شهرداری تهران تعیین كرده، باغات و خانه‌های تاریخی باید در برابر فعالیت‌های ساختمانی محافظت شوند و همچنین از صدور مجوز ساخت‌وساز برای پروژه‌هایی كه منافع اشخاص حقیقی یا حقوقی در آن، «منفعت‌‌شهر» را زیر سوال می‌برد، ممانعت به‌عمل بیاید.


كمیسیون شهرسازی شورای‌شهر تهران: منافذ صدور مجوزهای خاص فیلتر شد
 صدور پروانه‌های ساختمانی سال93 با ملاحظه 5 رویكرد تازه
 شیفت تسهیلات به نیمه‌جنوبی شهر
 رئیس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اعلام اینكه، دو مجرای اصلی پذیرش درخواست‌های خاص و مغایر ضوابط ساخت‌وساز، هم‌اكنون مسدود و فیلتر شده است، از تغییر در نظام صدور پروانه‌های ساختمانی حداقل در پنج محور در سال جاری خبر داد.


كمیسیون شهرسازی شورای‌شهر چهارم به عنوان یكی از گروه‌های منتقد به شیوه فعلی اجرای طرح تفصیلی تهران، در ماه‌های اخیر بیش‌‌از یك هزار فقره از مجوزهای خاصی كه در «كمیسیون ماده پنج شهر تهران» و «شورای معماری شهرداری‌های مناطق 22گانه» صادر شده بود را ابطال كرد و این دو مرجع را برای سال جاری از صدور مجوزهای جدیدی كه صرفا تسهیلاتی خاص در ساخت‌وساز برای اشخاص حقیقی یا حقوقی ایجاد می‌كند، منع كرده است.


این كمیسیون در عین‌حال، به شهرداری‌تهران ماموریت داده تسهیلاتی همچون تراكم‌اضافه یا سایر مجوزهای اینچنینی را به سمت مناطق جنوبی پایتخت سوق دهد و همزمان، از كلیه باغات و زمین‌های سبز شهر در برابر تجاوزهای ساختمانی محافظت كند.


 رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران روز گذشته از ایجاد پنج تغییر مهم در روند تصمیم‌گیری‌های بخش ساخت و ساز شهر تهران خبر داد.


تعطیلی شورای معماری در شهرداری‌های مناطق 22 گانه، صیانت از باغات و فضای سبز شهر، تبدیل آثار تاریخی به فرصت‌های گردشگری، توقف صدور مجوزهای مغایر با طرح تفصیلی در کمیسیون ماده پنج و تمرکز تسهیلات ساخت‌وساز در جنوب تهران مهم‌ترین اقداماتی است که به عنوان مصادیق بارز «کنترل مضاعف» بر بخش شهرسازی و معماری مدیریت شهری در سال 92 از سوی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا عنوان شد.
به گفته عضو شورای شهر تهران با تعطیلی شورای معماری مناطق، ارائه مجوزهای خاص به تک پلاک‌های شهری حذف می‌شود و در صورت بررسی‌های کارشناسی اگر شهرداری‌های مناطق تشخیص بخشنامه خاصی، منفعت شهر را به همراه دارد برای جلوگیری از سوءاستفاده دلالان این بخشنامه یا مجوز در سایت طرح تفصیلی در دسترس عموم قرار می‌گیرد.


به گزارش «دنیای اقتصاد» محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران روز گذشته به تشریح عملکرد کمیسیون شهرسازی و معماری شورا از ابتدای دوره چهارم تاکنون پرداخت. او با اشاره به افزایش بودجه حوزه شهرسازی و معماری در سال 93 اظهار کرد: شورای شهر برای اولین بار در برنامه پنج ساله شهرداری تهران تبصره‌ای را قرار داد که بر مبنای آن یک درصد از کل بودجه مدیریت شهری به تحقق ماموریت‌های حوزه شهرسازی اختصاص پیدا کند.


او افزوده شدن گزینه بررسی نمای شهری در فرآیند سیستم صدور پروانه را از دیگر اقدامات این کمیسیون عنوان کرد و گفت: در این زمینه با توجه به ایجاد سالانه یک شهر کوچک در دل پایتخت که در نتیجه تراکم ساخت‌وساز در برخی نقاط شهر اتفاق می‌افتد، شهرداری تهران را ملزم به اضافه کردن این گزینه در سیستم صدور پروانه ساختمانی کردیم.


نقطه پایان مجوزهای غیرقانونی
سالاری توقف صدور مجوزهای مغایر با طرح تفصیلی جدید در کمیسیون ماده پنج را یکی دیگر از اقدامات مهم کمیسیون شهرسازی شورا دانست و افزود: در دوره‌های گذشته کمیسیون ماده پنج در بخش تصمیمات شهرسازی از مسیر اصلی منحرف شده بود؛ اما با توجه به اعمال نظارت مضاعف در این بخش در دوره جدید شاهد هستیم که در ماه‌های اخیر مجوزهای غیرقانونی در کمیسیون ماده پنج تصویب نمی‌شود.


او به لغو هزار و 156 بخشنامه و دستورالعمل مغایر با طرح تفصیلی جدید اشاره کرد و گفت: شورای شهر توانست با همکاری معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بخشی از مصوباتی را که در سال اول ابلاغ طرح تفصیلی به‌دلیل کامل نبودن اجرای آن در تمامی مناطق شهر صادر شده بود، لغو کند.


رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری با اظهار تاسف نسبت به مقاومت برخی از شهرداران مناطق نسبت به لغو این مجوزها و به دنبال آن تعطیلی شورای معماری مناطق تصریح کرد: در روزهای اخیر شاهد مقابله برخی شهرداران برای لغو مجوزها هستیم؛ به گونه‌ای که برای آنکه این مسیر را دچار چالش کنند عدم رتق و فتق امور شهروندان را به گردن شورای شهر تهران انداخته‌اند.


او خطاب به شهرداران مناطق اعلام کرد: از آنجا که شرایط متفاوتی در مناطق مختلفی از شهر وجود دارد، شورای شهر، شورای معماری مناطق را به‌طور کامل تعطیل نکرده است به همین دلیل اگر فکر می‌کنند برخی مجوزهای لغو شده برای تمامی شهر دارای منفعت است اعلام کنند تا پس از بررسی برای جلوگیری از سوءاستفاده دلالان آن را در سایت استعلام طرح تفصیلی قرار دهیم.


اولویت؛ صیانت از باغات و آثار تاریخی
عضو شورای شهر تهران مهم‌ترین اولویت کمیسیون شهرسازی و معماری شورا را در سطح عمومی صیانت از باغات و آثار تاریخی شهر عنوان کرد. او در این زمینه تاکید کرد: قطعا فضای دوره جدید نسبت به دوره قبل در حوزه باغات و فضای سبز قابل قیاس نیست. به همین دلیل اعلام می‌کنم برای متخلفان ساختمانی در حوزه باغات و فضای سبز دیگر امنیتی برپا نیست و این متخلفان بدانند دیگر راحتی نخواهند داست.


او به ایجاد مشکلات جدی برای شهروندان منطقه 12 و13 شهرداری تهران با وجود آثار تاریخی متراکم در این محدوده اشاره کرد و گفت: در این موضوع باید نگاه به آثار تاریخی را تغییر دهیم و آثار تاریخی را با تغییر کاربری‌های مجاز برای ایجاد مکان‌های تفریحی و گردشگری به فرصت تبدیل کنیم.


اجرای 20 درصد طرح موضعی در هر سال
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ماموریت‌های تخصصی این کمیسیون اشاره کرد و گفت: از آنجا که 50 درصد از اجرای درست طرح تفصیلی جدید به اجرای طرح‌های موضعی و موضوعی مربوط می‌شود؛ شهرداری تهران وظیفه دارد سالانه بخشی از این طرح‌ها را اجرایی کند اما تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.


 او اضافه کرد: به همین دلیل شهرداری تهران موظف شده است سالانه 20 درصد از طرح‌های موضعی و موضوعی شهری را اجرایی کند و پیگیری این موضوع از ابتدای هفته آینده آغاز خواهد شد.


تشکیل دو کارگروه نظارتی
ایجاد شورای‌عالی ارتقای کیفی سیما و منظر شهر و کارگروه نظارتی مبنی بر احصای مغایرت‌های مفاد شورای معماری مناطق با طرح تفصیلی جدید دو اقدام دیگر کمیسیون شهرسازی و معماری شورا بود که سالاری به آن اشاره کرد.


او با اعلام خبر تشکیل این دو کارگروه اظهار کرد: این دو کارگروه این امکان را ایجاد می‌کنند تا قبل از صدور پروانه مغایرت‌های آن با طرح تفصیلی به صورت آنلاین در پرتال شهرداری مشخص شود.


تجمع تسهیلات در جنوب تهران
سالاری نوسازی بافت فرسوده را یکی دیگر از حوزه‌های مغفول مانده در بخش شهرسازی دانست و گفت: به‌رغم اینکه براساس برنامه باید سالانه 10 درصد از بافت فرسوده شهر تهران نوسازی شود، اما در چند سال گذشته شاهد اقدام خاصی در این حوزه نبودیم از این رو در تلاش هستیم تا اگر قرار باشد شورا و مدیریت شهری در بخش ساخت و ساز تسهیلات فراهم کند، باید در حوزه محله‌های جنوبی شهر متمرکز شود.


توقف دلگشا
سالاری در بخشی از صحبت‌های خود به ساخت‌وساز در محدوده کاخ گلستان تحت عنوان پروژه «دلگشا» اشاره کرد و افزود: ارتفاع مجاز برای این سازه طبق مجوز کمیسیون ماده پنج 5/10 متر بود اما در بررسی‌های اخیر مشاهده کردیم که این سرا تا ارتفاع 13 متر نیز ارتفاع دارد. او ادامه داد: با توجه به نامه آقای سلطانی‌فر معاون رئیس‌جمهور به شهردار تهران درخصوص ساخت‌وساز در این باغ ادامه افزایش ارتفاع سرای دلگشا ممنوع اعلام شده است.


او با بیان اینکه ساخت‌وساز در ارتفاعات شهر تهران با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری ممنوع اعلام شده است، گفت: در این راستا در بازدیدی که از منطقه یک تهران انجام شد، شاهد توسعه فضای سبز این منطقه بودیم.


سالاری تصریح کرد: علاوه‌بر این بنا داریم محدوده 5 هکتاری در شمال شرق تهران که در دوره گذشته شورای‌عالی شهرسازی برخلاف مقررات طرح تفصیلی آن را به محدوده شهری تهران اضافه کرده بود، برای جلوگیری از تغییر کاربری آن، از سامانه طرح تفصیلی خارج کنیم.
ساخت برج ایران زمین توسط شهرداری!


سالاری با اشاره به گود ایران زمین تاکید کرد: براساس تاکید شورا، تاکنون شهرداری تهران نیمی از گود 30 متری ایران زمین را پر کرده است همین‌طور برای تامین امنیت شهروندان و از آنجا که مالک پروژه در زندان به سر می‌برد، شهرداری تهران موظف شده است تا ساخت پروژه را تا سطح خیابان انجام دهد.

از دو قلوی برج میلاد تا برج‌های دریاچه چیتگر
محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» درخصوص وضعیت ساخت برج دوقلوی همجوار برج میلاد اظهار کرد: ساخت این دو برج براساس نقشه‌های قبلی با توجه به دستور شورای شهر سوم متوقف شد؛ اما احداث این برج‌ها با نقشه‌های جدید و کاهش تعداد طبقه ادامه دارد.


او درخصوص انتقاد برخی از کارشناسان محیط زیست در مورد ساخت‌وساز اطراف دریاچه چیتگر عنوان کرد: متاسفانه در دوره گذشته، شهرداری منطقه 22 با بارگذاری مسکونی در این منطقه آن را از حالت «منطقه ویژه اقتصادی» که در ابتدای شکل‌گیری منطقه 22 برای آن تعریف شده بود، خارج کرد.


 او ادامه داد: اشتباه دوم شورای‌عالی شهرسازی و معماری در دوره گذشته افزایش دوباره بارگذاری مسکونی این منطقه بود. از این رو شورای شهر چهارم جلوگیری از ساخت وسازهای جدید در منطقه 22 را به‌عنوان اولویت‌های کاری خود در دستور کار قرار داده است.

تفاهم برای نظارت بیشتر بر طرح‌تفصیلی
روزگذشته شورای شهرتهران و سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران در نامه‌ای که به امضای نمایندگان دو طرف رسید، تفاهم کردند «با توان مشترک» نظارت بر نحوه اجرای طرح تفصیلی جدید را بیشتر کنند.


هر چند در این تفاهم‌نامه، عمدتا مباحث و ماموریت‌های کلان و شاید تشریفاتی برای هر یک از این دو ارگان تعریف شده، اما همین تفاهم که در گذشته به نوعی تقابل تبدیل شده بود، می‌تواند مثبت ارزیابی شود.


با این حال دراین تفاهم‌نامه بر ماموریت‌های بدیهی شورای‌شهر و نظام مهندسی که در حالت عادی نیز باید اجرایی شود، تاکید شده است.


متن این تفاهم‌نامه به شرح زیر است:
- همکاری در جهت ارتقای آگاهی و نهادینه‌کردن نقش مردم و مشارکت واقعی آنها در امور توسعه و عمران و آبادانی شهر تهران.


- همکاری در زمینه احیا، تقویت و توسعه فرهنگ و ارزش‌های ایرانی و اسلامی در شهرسازی شهر تهران.


- همکاری در زمینه تشکیل شبکه‌ای از گفتمان تخصصی در حوزه شهرسازی.
- همکاری در زمینه استفاده از ظرفیت متخصصان شهرساز و سایر رشته‌های هفت‌گانه در ارائه خدمات کارشناسی.


- همکاری دربرگزاری همایش‌ها، سمینارها، نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی و مسابقات شهرسازی.


- همکاری در زمینه افزایش توان نظارتی مدیریت شهری برای تحقق راهبردهای طرح جامع و تفصیلی شهر تهران.


- همکاری در تقویت جایگاه شهرسازی و معماری در فعالیت‌های مدیریت شهری.


- همکاری در تقویت نقش شورای اسلامی شهر و سازمان نظام مهندسی در تصمیم‌سازی‌های شورای عالی شهرسازی و معماری.


- همکاری در زمینه ترویج شاخص‌ها، اصول و ضوابط شهرسازی و معماری و رشد آگاهی شهروندان نسبت به آنها.


- همکاری در جهت تحقق مفاد مصوبات شورای اسلامی شهر تهران در حوزه شهرسازی و معماری.


- همکاری در زمینه ارتقای هویت شهر تهران.


- همکاری درزمینه حفظ بافت‌های تاریخی و میراث فرهنگی و مناظر طبیعی شهر تهران.


- همکاری در بسترسازی و بهبود خدمات نظام مهندسی در شهر تهران.


- همکاری در فعالیت‌های دانش بنیان.


- همکاری درجهت تحقق سیاست‌های ابلاغی نهادهای فرادست در حوزه شهرسازی.


- همکاری و مشارکت با کیمته اجرایی برگزارکننده روز جهانی شهرسازی.


- همکاری در زمینه افزایش کیفیت امور شهرسازی و معماری و ساخت‌وساز شهرتهران و ترویج به‌کارگیری فناوری‌ها و تکنولوژی‌های نوین.


- هم‌اندیشی و مشارکت جهت بهره‌گیری از خدمات مشاوره‌ای سازمان نظام مهندسی در تصمیم‌سازی‌های مدیریت شهری.


- معرفی مهندسان مجرب و استادان باتجربه عضو سازمان، جهت برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی مورد نیاز شورای اسلامی شهر تهران.

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد

 


ویدیو مرتبط :
سقف کاذب به سبک ساخت وساز خشک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سود ساخت‌وساز در روزهای ركود



 

سود ساخت‌وساز در روزهای ركود

 

برمبنای محاسبات سازمان وابسته به شهرداری، در شرایط فعلی كه بازار مسكن راكد است، پروژه‌های انبوه‌سازی در مناطق مركزی و جنوبی شهر تهران، ۲۳ درصد سود سالیانه نصیب سازنده‌ها می‌كند. این نرخ سود، با احتساب هزینه ساخت متری ۴۰۰ هزار تومان و فروش واحدها به قیمت متری یك میلیون تومان تعیین شده است. این درحالی است كه هم‌اكنون برخی مالكان واحدهای نوساز قیمت عرضه را حدود یك میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین كرده‌اند و معتقدند فروش به كمتر از این قیمت، جز ضرر، حاصل دیگری برای آنها ندارد.


بررسی بازار انبوه‌سازان با شاخص «انتفاع مالی» نشان می‌دهد، اگر در یك‌سال و نیم اخیر مالكان واحدهای نوساز، قیمت فروش را به مرز یك میلیون تومان كاهش می‌دادند، هم آنها سود می‌كردند و هم متقاضیان خرید با كمترین قیمت صاحب‌خانه می‌شدند.


بیت‌ا... ستاریان كارشناس و سازنده فعال در تهران، با تایید این موضوع به دنیای اقتصاد گفت: در حال حاضر واحدهای نوساز آماده تحویل در مناطق مركزی و جنوبی تهران بین یك میلیون و ۱۰۰ هزار تا یك میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود.


وی افزود: در دوره فعلی كه معاملات در ركود و قیمت‌ها روبه كاهش است، سود ساخت‌وساز در حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است، اما در وضعیت رونق، این نرخ به ۱۵۰ درصد هم می‌رسد.


ستاریان تصریح كرد: سود ساخت‌‌وساز در تهران در دوران رونق مسكن به طور متوسط بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ درصد برآورد می‌شود.


به گزارش دنیای اقتصاد، اگرچه گفته می‌شود آنچه باعث شده عرضه واحدهای نوساز به بازار مسكن در یك‌سال و نیم گذشته متوقف شود، بی‌میلی خریداران بوده است، اما واقعیت ماجرا، اشتهای سازنده‌ها به سودهای آن‌چنانی می‌تواند مهمترین عامل توقف عرضه در بازار مسكن تحلیل شود. روز گذشته، همایشی تحت عنوان نوسازی بافت‌های فرسوده شهری به میزبانی سازمان نوسازی شهرداری تهران برگزار شد كه مدیران شهرداری برای تشویق انبوه‌سازان به فعالیت در پروژه‌های مشاركتی، جزوه‌ای حاوی محاسبات سود و زیان سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها را در محل همایش توزیع كردند. در این جزوه آمده است: «متراژ قابل ساخت در ۶۶۰۰ مترمربع زمین با تراكم ۲۴۰ درصد، ۱۶ هزار مترمربع خواهد بود كه با احتساب ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزارتومان هزینه ساخت هر متر مربع، مجموع هزینه‌ها ۶۴ میلیارد ریال برآورد خواهد شد. و چنانچه هر متر مربع از واحدهای مسكونی ساخته شده در پروژه‌های سرمایه‌گذاری در بافت‌های فرسوده با قیمت‌ متری یك میلیون تومان فروخته شود، سود حاصل از فروش ۳۲ میلیارد ریال خواهد بود. كه با این حساب سود سالانه پروژه با احتساب طول دوره ساخت ۲ ساله، حدود ۲۳ درصد تخمین‌زده می‌شود.»


این نرخ سود از نگاه كارشناسان مسكن، رقم فوق‌العاده مناسبی برای فعالیت‌های ساختمانی آن هم در شرایط كنونی كه ركود به اوج رسیده، می‌تواند باشد.


دكتر بیت‌اله ستاریان، انبوه‌ساز و کارشناس مسکن در این‌باره به دنیای اقتصاد گفت: در حال حاضر در مناطق جنوبی شهر هزینه ساخت مطابق با اعلام سازمان نوسازی شهرداری، متری ۴۰۰ هزار تومان و قیمت زمین از متری یک میلیون تومان تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان محاسبه می‌شود.


وی در ادامه با اشاره به قیمت آپارتمان‌های نوساز در این مناطق گفت: در مناطق جنوبی تهران آپارتمان‌های نوساز از متری یک میلیون و۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود و اگر تسهیلات تشویقی برای معافیت از عوارض ساخت و تراکم و‌... به انبوه‌ساز ارائه شود سود ۲۳ درصدی بخش خصوصی در مشارکت با سازمان نوسازی حتی در دوران رکود بازار مسکن‌، تضمین شده و قطعی است.


به گزارش دنیای اقتصاد، وزارت مسكن برخلاف‌نظر سازمان نوسازی شهرداری تهران، معتقد است هزینه ساخت‌وساز حداكثر


متر مربعی ۳۵۰ هزار تومان است.


● نیاز به ساخت ۶۵۰ هزار واحد در بافت فرسوده تهران


در حال حاضر در ۳۲۶۸ هكتار از بافت فرسوده مصوب شهر تهران، نیاز به ساخت ۶۵۰ هزار واحد مسكونی وجود دارد.


در ۸ سال گذشته، در مجموع ۹۵۲ هزار واحد مسكونی جدید در شهر تهران احداث شده كه برای این تعداد واحد، ۱۴۹ هزار و ۵۰۱ فقره پروانه ساختمانی صادر شده است. سطح كل زیربنای این واحدها ۱۳۴ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۷۴۱ متر مربع بوده است. از این تعداد واحد مسكونی كه از سال ۱۳۸۰ تا پایان دی‌ماه سال جاری در شهر تهران احداث شده، ۱۳۰ هزار واحد با زیربنای كل ۱۲ میلیون و ۹۰ هزار متر مربع، در بافت فرسوده ساخته شده است.


● دولت با ما همكاری كند


شهردار تهران در همایش نوسازی بافت‌های فرسوده كه دیروز برگزار شد، با انتقاد از نحوه همكاری دولت و وزارت مسكن با پروژه‌های نوسازی، گفت: ۱۸ ماه است كه شهرداری برای دریافت مجوز انتشار اوراق مشاركت و فروش متری مسكن، پیگیری می‌كند، اما در آستانه برگزاری این همایش، یك‌شبه همه مجوزها و توافقات نهایی و صادر می‌شود.


محمد باقر قالیباف افزود: در حال حاضر مجوز بانك مركزی برای انتشار ۱۰۰ میلیارد تومان اوراق مشاركت صادر شده و همچنین قرارداد مشارکت با ۵۰۰ انبوه ساز فعال که قول همکاری با سازمان نوسازی را داده اند نیز منعقد شده است. به گزارش دنیای اقتصاد‌، اگرچه محمد باقر قالیباف از عملکرد شهرداری تهران در زمینه نوسازی محلات فرسوده که ۳۰ تا۳۵ درصد از وزن شهر را در بر می‌گیرند، اظهار رضایت نمی‌كند، ولی به مشارکت انبوه‌سازان و بخش خصوصی برای جبران عقب‌ماندگی‌های موجود امیدوار است.


قالیباف اضافه كرد: متاسفانه در جریان كار اقدامات برای بافت‌های فرسوده بوروكراسی اداری زیادی وجود دارد و به عنوان مثال برای اخذ مجوز اوراق مشاركت نزدیك به ۱۸ ماه دویدیم تا توانسته‌ایم این مجوز را دریافت كنیم. وی با اعلام این كه مرحله سوم فروش متری مسكن از هفته آینده آغاز خواهد شد، اضافه كرد: مرحله دوم از فروش متری مسكن در طرح نوسازان نتایج خوبی در برداشته و به همین دلیل مرحله سوم آن را نیز به زودی آغاز می‌كنیم. شهردار تهران با بیان این كه حاشیه‌نشینی در كلان‌شهرها و آسیب‌های ناشی از این مسائل نظیر فقر، فساد، ناامنی و انواع جرم و جنایت مساله‌ای نیست كه بتوان از كنار آن به سادگی عبور كرد، اضافه كرد:‌ در حال حاضر ۳۵ درصد وزن این نوع تخلفات كلان شهرها در حاشیه شهرها اتفاق می‌افتد و این اتفاقات تلخ و انواع جنایات را من بارها در زمانی كه فرمانده نیروی انتظامی بودم با چشم‌های خود دیدم.


● انتقاد از شهرهای جدید


شهردار تهران با اشاره به اینكه، توجه به شهرهای جدید كه كیلومترها دورتر از تهران است، افزایش پیدا كرده و میلیاردها تومان هزینه لازم است تا امكانات خدماتی در شهرهای جدید برقرار شود، خواستار توجه به داخل شهر تهران و برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت سكونت در تهران شد.


قالیباف با اشاره به سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری تهران برای خرید زمین‌های منطقه قلعه‌مرغی خاطرنشان كرد: مجموعه‌های دیگر نظیر انبار نفت، پادگان جی و زمین‌های ذخیره دیگر می‌توانند نقطه تحریك بافت‌های فرسوده قرار گیرند و محله‌هایی نظیر جوادیه را برای سال‌ها جوان‌تر و رو به رشد كنند.


وی با اذعان نسبت به این كه پروژه‌های مربوط به بافت‌های فرسوده در شهر تهران تاكنون نتایج خوبی نداشته است، تصریح كرد: نتایج چنین طرح‌هایی كند حاصل می‌شود و باید با حوصله در این مسیر قدم گذاشت و قطعا اتفاقات خوبی كه تاكنون رخ داده در آینده بیشتر خواهد بود.


● تفاهم مشترك برای بافت‌های فرسوده


شهرداری تهران و وزارت مسکن به منظور ارائه تسهیلات برای نوسازی بافت‌های فرسوده تفاهمنامه همکاری امضا کردند.


به گزارش دنیای اقتصاد، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در نخستین همایش سالانه نوسازی بافت‌های فرسوده شهری که در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد به برخی اقدامات در مورد نوسازی بافت فرسوده اشاره و اظهار داشت: امروز توافقنامه‌ای میان شهرداری و وزارت مسکن به امضا رسید که طی آن خط اعتباری ۳۰ هزار تسهیلات بانکی به رقم هر واحد ۱۵ میلیون تومان و در مجموع ۴۵۰ میلیارد تومان در اختیار بافت فرسوده شهر تهران قرار خواهد گرفت و سقف این پول تا ۲۰ میلیون تومان برای انبوه‌سازان افزایش خواهد یافت.


فریدون درویش‌زاده با اشاره به اینکه شهرداران مناطق، مسوول نوسازی بافت فرسوده منطقه خود هستند و شرکت انبوه‌سازان مناطق با ماهیت خصوصی در کنارشان حضور خواهند داشت، افزود: بودجه نوسازی بافت فرسوده در هر منطقه به تصویب خواهد رسید و شهرداری زیرساخت‌های لازم را برای آن آماده خواهد کرد. مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بیان داشت: تاکنون در ۱۰ محله شهر تهران، دفاتر خدمات تسهیل و نوسازی راه افتاده و مقدمات این نوسازی از طریق تعامل با مردم آغاز شده است و با تکیه و تعامل بر اعتماد مردم، روند نوسازی تسریع و تسهیل خواهد شد. وی در ادامه از آغاز مرحله سوم طرح سرمایه‌گذاری متری مسکن از ۲۶ دی ماه خبر داد و گفت: این اتفاق فرصتی برای مشارکت مردم در نوسازی بافت فرسوده خواهد بود که حداقل ۵ متر با مبلغ ۵/۴ میلیون تومان در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند.