اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فواید بازی‌های کامپیوتری برای سالمندان



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

یازی‌های فکری کامپیوتری باعث تقویت حافظه و قدرت استدلال افراد سالمند می‌شود و ممکن است در یافتن راه جلوگیری از بروز زوال ذهنی مفید باشد.

پژوهشگران کینگز کالج دانشگاه لندن در تحقیق گسترده‌ای که انجام داده‌اند به این نتیجه رسیده‌اند که تمرین فکری باعث افزایش کارآیی مغز شده و به بهتر انجام دادن کارهای روزمره مانند خرید و آشپزی کمک می‌کند.

در این پژوهش که به ابتکار یکی از برنامه‌های بی‌بی‌سی به جریان افتاد، تقریبا هفت هزار نفر در سنین پنجاه سال و بالاتر شرکت داشتند و برای شش ماه زیر نظر پژوهشگران فرار داشتند.

داوطلبان با همکاری بی‌بی‌سی، انجمن حمایت از مبتلایان آلزایمر و شورای پزشکی بریتانیا انتخاب شدند و تا آنجا که پژوهشگران اطلاع داشتند، هیچکدام با ضعف حافظه یا مشکل ذهنی دیگر مواجه نبود.

از بعضی از داوطلبان خواسته شد تا به دفعات دلخواه، هر دفعه به مدت ده دقیقه به بازی‌های کامپیوتری فکری بپردازند و از بعضی دیگر - گروه شاهد - خواسته شد که فقط به جستجوی ساده اینترنتی اکتفا کنند.

پژوهشگران با استفاده از یک رشته آزمایش‌های شناخته شده پزشکی به بررسی قدرت ذهنی داوطلبان پرداختند. این آزمایش‌ها یکبار قبل از آغاز پژوهش صورت گرفت و سپس در فاصله سه ماهه و شش ماهه تکرار شد با این منظور که مشخص شود که آیا بین گروه اعضای گروه آزمایش و گروه شاهد تفاوتی ایجاد شده است یا نه.

پس از شش ماه مشخص شد که کسانی که به بازی‌های "تقویت فکری" شامل استدلال و حل مشکلات پرداخته بودند بهتر از دیگران مهارت‌های ذهنی خود را حفظ کرده بودند. این آزمایش‌ها همچنین نشان داد که فواید ناشی از این بازی‌ها زمانی بروز کرد که افراد دست کم پنج بار در هفته به آنها پرداختند. جالب‌تر اینکه این بهبود ذهنی به ویژه در مورد افراد بالای شصت سال چشمگیرتر بود.

پیش از این، تحقیقاتی که در زمینه ارتباط بازی‌های فکری کامپیوتری و تقویت ذهنی انجام گرفته بود نشان می‌داد که این بازی‌ها تاثیری بر افراد جوان ندارد.

پژوهشگران موسسه روانپزشکی، روانشناسی و اعصاب در کینگز کالج تحقیق طولانی مدت‌تری را برای بررسی استفاده از همین روش در جلوگیری از بروز زوال ذهن آغاز کرده‌اند.

دکتر دتاو بروان، عضو انجمن حمایت از مبتلایان آلزایمر می‌گوید که بازی‌های مغزی اینترنتی به سرعت به یک صنعت چند میلیون پوندی تبدیل می‌شود و انجام تحقیقاتی از این قبیل می‌تواند در آگاهی از آثار این بازی‌ها مفید باشد. وی گفته است که اگرچه طول مدت انجام پژوهش کینگز کالج برای تعیین تاثیرات این بازی‌ها در جلوگیری از زوال ذهنی کافی نبود، اما نتیجه به دست آمده در حد خود بسیار هیچان انگیز است.

 

اخبار اجتماعی - بی بی سی,فرارو


ویدیو مرتبط :
شبی با سالمندان، سرای سالمندان مهر سقز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازی های کامپیوتری خوب یا بد!



بازی های کامپیوتری,بازیهای رایانه ای

همیشه از بدی های بازی های رایانه ای شنیده اید. اما بد نیست کمی هم از خوبی های این بازی ها بگوییم. بازی های رایانه ای، خلاقیت کودکان را شکوفا می کند و به نیازهای آنها برای تجربه کردن هیجان، پاسخ فوری می دهد.این بازی ها مهارت های حرکتی انگشتان دست کودکان و نوجوانان را بالا می برد چون مجبورند مرتب با کیبورد و دکمه کار کنند و گاهی این کار کردن بسیار ظریف و دقیق است!

بچه هایی که با رایانه کار می کنند، عکس العمل های سریعتری نسبت به دیگر همسالان خود دارند. اما... این اما را با دقت بخوانید: بازی رایانه ای در صورتی خوب است که باعث شود کودک شما ساختن را یاد بگیرد، نه تخریب کردن را. بازی های خشن، بزن بکش، رانندگی های سریع و... فرزند شما را مخرب، ضداجتماعی، قانون شکن و عصبی بار می آورند و این تغییرات برای همیشه در آنها می ماند. به این ها اضافه کنید این را که اگر زمان صرف شده برای بازی های رایانه ای، بسیار طولانی باشد، عوارضی مانند اضافه وزن، تاری دید، نزدیک بینی، کم حوصلگی و بی حوصلگی، کم خوابی و در نتیجه چرت زدن در طول روز و افت تحصیلی، پرخاشگری، خشونت ورزی و گاهی حتی تمایل و اقدام به اعمال بزهکارانه و خلاف قانون گریبانگیر کودکان و نوجوانان می شود.

واقعیت این است که کودکان به تدریج به کامپیوتر معتاد می شوند و مانند یک معتاد به مواد مخدر، هنگام دسترسی نداشتن به آن احساس می کنند که چیزی کم دارند. آنها کم کم بر دنیای مجازی شخصی خود متمرکز می شوند و از دیگران دوری می کنند و ارتباطات خود را محدود می سازند.

 

منبع:روزنامه اطلاعات